>Lauantaita

>

Vuorotyössä on sellanen hyvä puoli, että pääsee viikonlopputöistä kotiuduttuaan valmiiseen ruokapöytään! (Olettaen tietysti, että puoliso ei tee vuorotyötä…)


Herkullista spaghetti bolognesea :POon viime päivinä miettiny paljon vanhoja kotejani… Lähinnä opiskeluaikojen vuokra-asuntoja ja niiden sisustusta. Tämä aihe on ollu mun mielessä siksi, että veljeni <3 muutti juuri omilleen ja Ouluun, joka on siskon mielestä aiiiiiivan liian kaukana!
Kaikenlaista sitä tarvitseekin kun ensimmäiseen omaan kotiin muuttaa… Oon lahjoittanu veljelle astioita, pyyhkeitä, vuodevaatteita… Vielä aion tehdä hyökkäyksen varastoon ja laittaa itselle tarpeettomat, mutta veljelle tarpeelliset tavarat kiertoon. 


Luin vastikään artikkelin opiskelija-asuntojen sisustamisesta. Siinä sanottiin, että opiskelija-asunnon sisustaminen on usein haasteellista (toki pienen budjetin ja tilan, mutta myös) sen vuoksi, että asunnossa on sekaisin sekä uutta että vanhaa. Tällöin onkin hyvä valita sisustuksen teema värien mukaan; noudattaa sisustuksessa yhtä tai kahta pääväriä. Tällöin kokonaisuus säilyy rauhallisena ja sehän on kaikille, niin opiskelijoille kuin toki muillekin ihmisille tärkeää! Kotona täytyy voida levätä kunnolla, että jaksaa opiskella/käydä töissä :). 
Kirpputorit on varmasti tärkeässä roolissa pienellä budjetilla sisustaessa ja usein niiltä tekeekin hyviä löytöjä! Eräässä opiskelija-asunnossa kaikki tuolit oli hankittu kirpputorilta. Tuolit oli keskenään erilaisia, mutta ne oli maalattu samalla värillä, jolloin ne muodosti kivan ja kuitenkin yhtenäisen kokonaisuuden!
Veljeni puitteiltaan kovin valkoisen asunnon sisustuksen pääväri on sininen, joka toistuu tekstiileissä. Joukkoon ajattelin lahjoittaa vielä ripauksen ruskeaa makuuhuoneen verhojen ja sisustustyynyjen muodossa. En kyllä tiedä mitä 20-vuotias nuorimies sisustustyynyistä tuumaa, mutta yritys hyvä :D.


Arvatkaas muuten mitä mies puuhaili sillä välin ku mä olin töissä?
Hän oli tekemässä paljua! Jos siitä tulee hyvä, se saa kodin meiltä; saunaterassin jatkeena :)
Ei olla raaskittu ostaa paljua, koska meillä on kuitenki poreamme eli palju ei oo mikään välttämättömyys. (Tarkenisko tämmönen vilukissa siellä ees muuta kuin kesällä, hrrr…) Mutta nyt kun sen tekemiseen tarjoutui erittäin hyvä tilaisuus, täytyi se ilman muuta käyttää!, sanoo mies.
Hän tekee haponkestävästä teräksestä kuusikulmaisen paljun, jonka ajattelimme sitten verhoilla lämpökäsitellyllä puulla. Ehkä harmaaksi/mustaksi sävytetyllä sellaisella vai onnistuukokan se sävytys..? 


Hyvä muuten nyt ku on tuo kuva tuossa ni voidaan verrata sitä sit miehen tekemään, hih!
Sitten jos/kun se jonain päivänä valmistuu, on nimittäin näitä muitakin hommia tässä tekeillä vaikka millä mitalla…


Jännityksellä odotan, oishan se aika makeeta istua kylpytynnyrissä pipo päässä pakkasella ;P


Comments

 1. Riikka
  10.9.2011 / 18:19

  >Oi palju, ihanaa!! Itsellämme ei ole paljua, mutta siskon perheen vapaa-ajan kodissa on semmonen. Palju on niillä ulkosaunan takana, pellon laidassa. Siellä olen itse päässyt pari kertaa paljuilemaan. ekan kerran viime talvena. Sillon oli yli 20 astetta pakkasta. Sinne sitä vaan hipsittiin bikineissä pipo päässä. Aluks aattelin kans että en mä tarkene, mutta kyllä sitä vaan tarkeni. Vesi oli tosi lämmintä ja se höyrys ihanasti. Tosi rentouttavaa puuhaa. Toisen kerran pääsin kokeilemaan sitä tänä kesänä mun polttareissa. Ja oli se vaan yhtä mukava kokemus kesähelteilläkin. Meillä on kans haaveena saada oma palju, nyt kun löydettiin oma koti. Meillä on pihassa ulkosauna ja sen kaveriks kyllä passais palju oikein mainioisti. Täytyypä kurkistella täällä kuinka teiän palju-projekti etenee.Meillä kans nyt monenlaista touhua menossa ja hommia on jonossakin… että palju saa nyt vielä odottaa, mutta ehkä sit jonain päivänä.Tervetuloa kurkistamaan Elämää Lampilassa – blogiani.-Riikka-

 2. Hanna
  10.9.2011 / 18:29

  >Oi, oma palju! :) Kivaa!!

 3. Sari
  10.9.2011 / 18:31

  >Oih, palju!! Meilläkin on palju ja se on kyllä ihana. Kannattaa sitten laittaa sinne paljun veteen sellaista uima-allas-kemikaalia, niin samassa vedessä voi kylpeä useamman kerran. Nyt saunaan… Leppoisaa lauantaita.-Sari

 4. Anonymous
  10.9.2011 / 19:00

  >Palju on kyllä ihana! Meillä ei ole paljua juuri poreammeen vuoksi, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos sellainen vielä rakennetaan. Mieheni vanhempien luona on palju, aikalailla tuollainen itsetehty. Hyvä idea tehdä palju teräksestä, on helpompi pitää puhtaana. Ja puuosan saat käsittääkseni minkä sävyiseksi vaan sävyttämällä puuöljyn.T. -M-

 5. S
  10.9.2011 / 19:21

  >Riikka: mä en oo koskaan ees käyny paljussa! kuulosti aivan ihanalta tuo sun kuvaus, varsinkin se höyry <3ulkosauna ois kiva, sinne laittaisin pyöreän ikkunan :D. huomautan että meidän paljuprojektista voi tulla pitkä! hommia on jonossa täälläkin ja pihalla pitäis puuhata vielä ku on ilmoja… sit ku ei oo enää kelejä, ehtii tehdä paljua :). kiitos kutsusta, kävinkin jo!Hanna: niin on! sitte jonain päivänä :)Sari: hei kiitos paljon vinkistä, laitan korvan taa ehdottomasti! mukavaa sauna- ja lauantai-iltaa :)M: joo haaveilen jo kovasti hämärästä illasta paljussa <3. meille ei puinen palju tuu kyseeseen, ollaan kuultu niin paljo huonoa juttua sen puhtaanapidosta :/. tämä teräksinen oli oikein hyvä vaihtoehto :)niin aivan, tiedän et voi sävyttää, mietin vaan et miten se ulkona kestää…

 6. Aikku
  10.9.2011 / 20:04

  >Oolalaa…paljuu…<3 Määkin tahon… ja ulkosaunan pyöreällä ikkunalla…. (tai vaikka ilman ikkunaakin…)

 7. Reetta
  10.9.2011 / 21:38

  >Ruoka-annos näyttää herkulliselta. Tuli juuri mieleen että eipä ole aikoihin syöty ihan perus spagettia ja jauhelihakastiketta. Nyt alkoi tekee mieli. Joskus on sellainen olo että tekee mieli ihan perusruokia, aina ei tarvitse olla mitään super ihmeellistä :)Voi vitsi, ihanalta kuulostaa tuo Palju, toivottavasti onnistuu, pidän peukkuja :)

 8. S
  10.9.2011 / 21:58

  >Aikku: hih :). saapa nähä meneekö ens kesään ennen ku päästään tätä paljua testaan… mies aikoo tehdä sitä vain sadekelillä (ku sillon ei voi tehä pihahommia). ja sit jos se jouluks ehtis valmistua, on maa jäässä ettei saada sitä upotettua paikoilleen… nooh, ootellaan :) eikö ne sano et hiljaa hyvä tulee!Reetta: joo meillä on nyt ollu reilun viikon verran himotus ihan perusruokiin, nakkikeittoa ja omatekoisia sämpylöitäkin vasta muutama päivä sitte herkuteltiin :). voi kiitos Reetta et pidät peukkuja <3 jätät aina kivoja kommentteja mulle, kiitos siitäkin :)

 9. Anonymous
  11.9.2011 / 11:39

  >heippa! voisitko tehdä postauksen opiskelija asunnoista ihan kuvien kera? Olisi kiva saada jotain halpoja ideoita itsellekkin. t. opiskelija tyttöps. kiitos piristävästä blogista :)

 10. S
  11.9.2011 / 20:30

  >moi opiskelijatyttö!kiitos toiveesta. mulla ei vaan ole hallussani mitään opiskelija-asuntokuvia… mut laitan toiveesi mieleen, jos satun teemaan sopiviin valokuviin jossain törmäämään :). en voi luvata mitään, toivepostausten lista kun on melko pitkä ja pyrin toteuttamaan niitä edes jossain järjestyksessä :)

 11. Anonymous
  11.9.2011 / 23:48

  >heips!meillä on palju ja on se kyllä ihana rentoilupaikka! viime talvena lämmitettiin muutamankin kerran, mm. jouluna ja uutena vuotena ja oi että se oli ihanaa! silloinhan oli vielä tosi kovat pakkaset, muttei sitä edes huomaa koska paljun vesi lämmittää. 38 astetta on meidän testailujen mukaan aikalailla passeli lämpötila vedelle. jos on liian kuuma vesi, tulee siellä tukala olo eikä jaksa nautiskella niin kauaa. itseasiassa mun mielestä syys- ja talvipaljuilut on kesääkin mukavempia juuri hämäryyden ja ulkoilman viileyden kannalta (jos ulkona on lämmin kolmenkymmen asteen kesäkeli, ei itseä ainakaan ihan niin paljon innosta enää mennä lähes nelkytasteiseen veteen lillumaan ;) ).syksymmällä ja talvella voi sitäpaitsi laittaa kynttilöitä ja lyhtyjä ja nautiskella hämäränhyssäkästä, kirkkaista tähtitaivaista ja veden höyryämisestä. <3mukavalla porukalla siellä vierähtää muutamakin tunti, mutta täytyy muistaa vaan pitää omasta nestetankkauksesta huolta ;)tanja

 12. Linda
  12.9.2011 / 00:44

  >Meillä on ja hyvä on!! Meil ei ole muovihommaa siellä sisällä eli ei siis voi laittaa mitään aineita mutta hyvä se on silti…ei ole jokapäiväinen eikä edes viikkoinen jne. juttu niin veden laittaa uuden jokaiselle kerralle. mutta kivaa siellä on nimenomaan pipo päällä pakkasella.. :)

 13. S
  12.9.2011 / 10:17

  >tanja: kiitos ku kerroit kokemuksia :). ite ajattelisin kans et voi olla et viihtyisin siellä paremmin syksyllä ja talvella, kesähelteillä ei ajatus paljusta ainakaan innosta! ihanasti kuvailit paljuilua <3Linda: ahaa siis muovisiin paljuihinko voi vain laittaa niitä aineita? meillehän tulee teräksinen palju, ilman muoviosia… täytyypä ottaa selvää asioista sitten ku on ajankohtaista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.