>Teatime!

>

Nämä tällaiset hetket tuntuu parhaimmilta siivouksen päätteeksi.
Tai ylipäätään silloin kun on saanut jotain hyödyllistä aikaan, varsinkin jotain kauan mielessä ollutta. Silloin tuntuu kivalta järjestää pieni teehetki, nautiskella kaikessa rauhassa aikaansaannoksesta ja siitä, kun on niin hyvä mieli!

Blackcurrant eli mustaherukkatee on tällä hetkellä mun suosikki! Myöskin sitruunatee on hyvää, niin ja four red fruits… Onhan noita :)

Miten te nautitte teenne?
Vai oletteko kahvi-ihmisiä?
Mä en juo kahvia ollenkaan, en oo koskaan juonu. Joskus erittäin harvoin voin nauttia laten runsaalla maidolla :), mutta yleisesti tee on meidän perheessä kahvin korvaaja. Kahvinkeitin meillä on lähinnä vieraita varten.

Mä nautin teeni sellaisenaan; ilman maitoa, ilman sokeria, ilman hunajaa. Puolet kylmää ja puolet kuumaa vettä :).
Talvi-iltoina meillä on miehen kans tapana käydä kisujen kera lenkillä ja tulla sen jälkeen sisään lämpimään nauttimaan kupilliset teetä ♥
Kohta voi taas aloittaa tuon perinteen.
Kesäaikaan teen juonti on erittäin vähäistä meidän perheessä.

Tein tässä viikolla ranskalaisen manikyyrin vaaleanpunaisella lakalla (Mavala, sävy Riga). Omat kynnet oli kaikki tasaisen pitkiä ni kokeilinpa pitkästä aikaa tätä! Läheltä tarkastellessa kyllä huomaakin et on itsetehty ranskalainen manikyyri, heh.

Tosin otan kyllä kohteliaisuutena sen, ettei mies millään meinannut uskoa kyseessä olevan omat kynteni ;). Viimeiseen asti luuli rakennekynsiksi!
***
Toisinaan taas, kuten tässä tapauksessa, nämä teehetket toimii mulla inspiraation lähteinä.

Esim. tämän teekupposen jälkeen aloitin keittiön siivoamisen. Kuka lie sotkenut…

Sweet Sunday

Have a cup of tea! 

Comments

 1. Nirppu
  18.9.2011 / 10:29

  >Tuo on tosiaan parasta siivouksen päätteeksi. Kuppi kuumaa ja puhtaan kodin ihastelua. Minä juon teeni yleensä kylmällä vedellä laimennettuna ilman sokeria. Joskus tosin lorautan maitoa perinteisen mustan teen joukkoon. Aamuisin olen kyllä kaakaoihmisiä. Suklaasta kun pidän! Kauniit kynnet! :)

 2. Anonymous
  18.9.2011 / 10:43

  >Kisuthan ne siellä keittiössä sotkenu :P-Satu-

 3. Padmerine
  18.9.2011 / 10:53

  >Ihanaa sunnuntaita! <3 Itse rakastan sunnuntaita kun silloin on aikaa siivota koko talo ja kun tykkään niin siivota! Mutta ajattelin ja tänään nauttia kahvihetken suklaan kera. Suklaa sopii niin hyvin teen ja kahvin kanssa kun se sulaa suuhun, nams!!

 4. Anonymous
  18.9.2011 / 10:54

  >Sä ryökäle menet näyttämään täällä kuvia, jossa näkyy suklaata -taisi tulla täällä kauppareissu eteen! ;DMulle maistuu sekä tee että kahvi, mies taas ei meillä teehen koskekaan. Toi blackcurrant on hyvää ja mä oon myös tykästyny Nordqvistin teemakuihin, mm. Keisarin morsian on hyvä. Kahviin mäkin laitan reilusti maitoa -mies aina nauraa, et sä juot maitoa kahvilla :) Makukahvit ja cappucinot ym. menee myös. Teen juon aina sellasenaan, mutta kylmää vettä joukkoon. Joskus oon laittanu myös maitoa teen joukkoon, ja ihan hyvää sekin. Mulla ei kans tuu juotua teetä kesällä juurikaan, nostaa vaan hien pintaan.-I-

 5. Sandra
  18.9.2011 / 11:07

  >Ei maistu kahvi, eikä teekään.Kaakao niin kylmänä kuin kuumanakin uppoaa. Viime talven hitti oli minttukaakao ja tälle syksylle on jo pari kertaa tullu keitettyä. Hyvvää on ;)

 6. Päm
  18.9.2011 / 11:47

  >Täällä juodaan vaan kahvia ja paljon :) Pienempänä kun mentiin mummolaan ja siellä oli tapana juoda aina iltateet, niin mulle tehtiin hopeateetä, elikkäs puolet kuumaa vettä ja puolet maitoa ja sitten sokrua…mukamas tykkäsin siit, mut nyt voin paljastaa et kauheetahan se oli…oli vaan pakko juoda muitten mukana "iltateet" :DDNiin ja edellisen postauksesi aiheeseen valkoiset sohvat…eilen tuli todistettua, että näillä sadesäillä on ihan hirveet…Teddy ja sen tyttökaveri tipsu olivat meiän pihalla aitauksessa vähän mullissa möyryymässä ja livahtivat terassin ovesta sisään ja suoraan valkoisille sohville…KÄÄK! No onneksi pääliset on pestävät….pitäisköhän laittaa jotkut filtit pahimman kura-ajan ajaks soffille ;)Ihanaa ja aurinkoista sunnuntain jatkoa!

 7. Anonymous
  18.9.2011 / 11:57

  >Ja taas ihan mun aihe ;) Mä olen kanssa armoton teen juoja. Mä en sori vaan juo pussi teetä kuin pakon edestä….irto tee on laadultaan NIIIIN paljon parempaa!!!Helsingissä on 2 aivan mahtavaa (irto) tee liikettä (théhuone ja the ounce)ja viimeksi tilattiin ranskasta teetä (tiedettiin mitä tilata kun ollaan joskus paikanpäältä ostettu) Musta on tullut aika kova suomalaisten tee merkkien (norqvist jne…) arvostelija, koska heidän teet ei ole mielestäni aina maittavan makuisia :( Mä nautin suunnattomasti että saan juoda kotona teen rauhassa ISOOOSTA kupistani :) Mutta nautitaan teestä♥ T: Niina ja 4kisua

 8. Meän Satu
  18.9.2011 / 12:00

  >Mie uskalsin vihdoin ja viimein liittyä sitte ihan "oikiaksi" lukijaksi :D Arastellu antaa tietoja tuonne kirjautumispuolelle niin siksi mielummin ollu anonyyminä, mutta nyt rohkastuin mieheni inspiroimana(sano että turvallista kirjautua) kirjautuun "oikiasti" Googleen :)Toivottavasti osasin liittyä sinunki lukijaksi oikein :DTerkuin,Satu, jolla 2 13v kisua :)

 9. S
  18.9.2011 / 12:09

  >Nirppu: kiitos Nirppu :). mäki tykkään kaakaosta, sekä kylmänä että kuumana!Satu: toki :DPadmerine: kiitos samoin :) joo suklaa sulaa kyllä ihanasti suuhun lämpimän juoman ansiosta, nammm!I: kääk :D. ja totta, kesällä hikoilee pelkästä kuuman teen ajatuksestakin :PSandra: kaakaosta tykätään täälläkin, sekä kylmänä että kuumana :)Päm: joo mullakin kokemusta jostain tollasesta mitä oli pienenä pakko juoda/syödä :D. joo laita joku torkkupeitto sohvan päälle ni säästyy pahimmilta ;). onneks kohta on talvi ja paljon lunta ni kisujen tassut ei oo kurasia :Dja kiitos samoin sinne <3Niina ja 4kisua: sieltä paljastuikin tee-asiantuntija :)nautitaan teenjuonnista tosiaan, ja syksystä <3Meän Satu: kiva että kirjauduit, tervetuloa viralliseksi lukijaksi :)). se on kiva ku aina sit tunnistan lukijan, Satujakin täällä on kuitenkin useampia ni nyt tietää heti kuka on kyseessä :)

 10. Laura
  18.9.2011 / 12:17

  >Koko blogisi täyttyy ihanista kuvista! Sait uuden lukijan.:)

 11. Hanna
  18.9.2011 / 12:46

  >Moi! Kahvia menee päivässä pari kuppia, mutta varsinkin iltaisin on kiva juoda kuppi teetä ja leipä. Teehen tietty kaikki lisukkeet…siis sokeria ja maitoa. Siksi myös juon aina tavallista mustaa teetä :-) Ihanaa sunnuntaita!PS: Me päästään ehkä jo ennen joulukuuta muuttamaan :-)))

 12. Saara
  18.9.2011 / 13:40

  >Minä kuulun myös teenlipittäjiin! :) Kahvia en ole koskaan juonut. Saa nähdä, kuinka käy, kunhan valmistun. Opettajanhuoneessa on yleensä vain kahvia tarjolla… Juon teetä samalla reseptillä kuin sinä – eli ihan sellaisenaan. Tällä hetkellä suosikki on Keisarin morsian ja ihan perus sitruunatee.

 13. Magpie
  18.9.2011 / 14:05

  >Minä olen sekä kahvin- että teenjuoja. Suosikkiteemakuja on juurikin tuo mainitsemasi mustaherukka ja sitruuna, sekä maustetut valkoiset teet. ^^

 14. Kotiäiti
  18.9.2011 / 14:58

  >Teen ystävä täälläkin, lemppareina sitruuna- ja mansikkateet hunajalisäyksellä. Kahvia juon ehkä muutaman kerran vuodessa runsaan maidon kera, ja joka kerran jälkeen mietin, miksi edes otin, kun se on mun mielestä kuitenkin aika pahaa. ;) Se tuoksu vain on ihana ja kahvinkeittimen porina rauhoittava. :D

 15. piitzi
  18.9.2011 / 16:39

  >Mä kans juon teeni ilman mitään lisukkeita, mut mulla on 3/4 osaa kuumaa vettä ja 1/4 osaa kylmää =) Tän hetken veivoritti on Nordqvistin Uskollinen ystävä, yleensäkin tykkään eniten Nordqvistin teemauista. Kahvia juon harvoin, siitä tulee paha olo =p Ihana tuo tuikku-omenakuva joka on pöydän tasolta otettu. =)

 16. Tiina
  18.9.2011 / 19:22

  >Olipa herkullisen näköinen tee-hetki. Voipi olla, että joudun myöskin hakemaan tuosta lähikaupasta pienen suklaapatukan :))Aamuisin en lähde käyntiin jos en saa kahvia. Lenkitän aina ensin koiran ja sen jälkeen kahvi maistuu taivaalliselta. Juon Ikean isoata 0,5l mukista aamukahvini jossa on 1/3 maitoa ja loput kahvia. Muuten en päivässä yleensä kahvia juo.Teetä juon myös paljon. Läpi vuoden iltaisin 0,5-1l eli jopa kaksi isoa Ikean lasillista :))Juon ainoastaan valkoista tai vihreää teetä. Terveellistä ja hyvän makuista. Joukkoon en laita mitään, annan kuuman teen jäähtyä rauhassa ja sitten nautin. Teen kanssa ei myöskään välttämättä tarvitse syödä mitään, se maistuu ihan pelkästäänkin.Mukavaa sunnuntai-iltaa.

 17. J&M
  18.9.2011 / 20:19

  >Teehetket on ihania! Niissä on ihan oma fiiliksensä, aivan toinen kuin kahvihetkissä :) Kahvihetki on yleensä kiireinen, mutta teestä pitää nauttia rauhassa! Meillä juodaan vain ja ainoastaan teepannussa haudutettua Keisarin Morsian teetä, jos en saa haudutettua teetä, olen mieluummin ilman ;) Kaksi lusikallista juoksevaa hunajaa ja juon KUUMANA :)Teemukillinen toimii myös lohduttajana kun maailma potkii ja mieli on maassa. Mies järjesti meille teehetkiä joka ilta synnärillä kahden viikon ajan kun jouduin siellä makaamaan, toi kotoa sadan kilsan päästä haudutetun teen termarissa, tutut teemukit ja hunajan- ihanaa :)

 18. Mari
  18.9.2011 / 21:09

  >Mun teehen tulee maitoa :) Ei sokeria, joskus hunajaa.En myöskään juo oikeaa kahvia. Nykyään vetäsen kunnon kahvihumalat Coffee Housen mokkatsinolla, siihen tulee suklaata pohjalle :D ..mut mikään normaali kahvi ei kyllä mee alas. Liian tujua.

 19. Janika
  18.9.2011 / 21:15

  >Ihana blogi sulla, oon nyt muutamana päivänä aina vapaina hetkinä käynyt lueskelemassa kun meinaa jopa jäädä ihan koukkuun ;) Mutta siis ilmoittaudun lukijaksi!Mä juon päivisin aina kahvia joka menee mustana ja iltaisin tai jos yksin satun kotona olemaan niin keitän kyllä mieluummin aina teetä, sekin menee yksinään ilman lisukkeita.. Lempitee on ehdottomasti vanilja<3

 20. Riikka
  18.9.2011 / 21:16

  >Mä olen kahvi ihminen. Pari kuppia päivässä riittää, että en litki litra tolkulla kuitenkaan. Tee on mulle semmonen tunnelma juttu. Tee sopii siis kirpsakoihin keleihin. Villasukat ja iltatee syysiltana:)Kahvi, maidolla ilman sokeria ja tee, sokerilla ilman maitoa.(Käväseppä vilkasemassa mun blogiin (elämää Lampilassa), siellä on sulle jotain mukavaa..toivottavasti mukavaa..:))-Riikka-

 21. S
  18.9.2011 / 22:44

  >Laura: voi kiitos paljon kiva Laura :) tervetuloa!Hanna: kiitos Hanna, kivaa alkavaa viikkoa sinnepäin ja aivan huippua että teillä muutto lähestyy päivä päivältä :). tsempit!Saara: mä en oo jotenki vielä lämmenny tolle Keisarin morsiamelle, vaikka sitäkin kyllä kaapista löytyy. joskus on kiva vaihdella merkkiä! ei me tosin teetä niin hirmu usein edes juoda… talvisin useammin :)Magpie: mun pitää alkaa tutustua noihin valkoisiin teelaatuihin :)Night at Vogue: jaa, mä taas rakastan kahvin tuoksua yli kaiken! varsinkin maitokahvin tuoksu on ihan tosi tosi herkku :D. maku taas ei houkuttele juurikaan…Kotiäiti: heh, meillä on just samat ajatukset kahvista :D. sen tuoksua rakastan minäkin ja nuuhkin aina ilmaa kahvikupposten lähettyvillä :D. myöskin se kahvinkeittimen porina on niin mukava ja kotoinen :)

 22. S
  18.9.2011 / 22:55

  >piitzi: kiitos kuvakehusta <3. mä laitan tosiaan yleensä puolet kylmää vettä, tai ainaki 1/3 koska mun suu palaa helposti ja haluan nauttia teetä heti enkä odotella sen jäähtymistä (huomaa taas tän mun kärsivällisen luonteen ;))Tiina: mä en juo teetä ees joka päivä, mut ehkä mä nyt taas talvea kohti alan juomaan enemmän :). mukavaa alkavaa viikkoa Tiina!J&M: totta, teehetket on nautinnollisia ja tunnelmallisia, ainakin useimmiten :). mä en voi juoda liian kuumana, palaa suu niin helposti :D. enkä malta ootella jäähtymistä kovinkaan kauan…oi miten kultaisesti tehty sun mieheltä, ihanaa <3Mari: nams, tommonen suklaakahvi vois upota tännekin :PJanika: moi Janika ja kiva ku jätit merkin itsestäsi et voin henkilökohtaisesti toivottaa sut tervetulleeksi mun blogin pariin :). kiitos kovasti et tykkäät blogistani!apua miten mulla on menny täysin ohi vaniljatee :O. pakko saada!!!!Riikka: mullakin tee on säilyny tunnelmajuttuna, useimmiten haluan nauttia sen tunnelmallisesti (siis sillon ku juon teetä kotona). ne on ihania hetkiä <3oih, tuunpas kurkkaamaan :)

 23. Anonymous
  19.9.2011 / 12:37

  >Tee uppoaa minuunkin, kahvia en vaan kertakaikkiaan pysty juomaan ;)Olikos sinulle ilmestynyt jokin uusi kynttiläsydeemi takanviereen, uteliaisuus heräsi heti!Niin ja tuosta valkoisesta huoneesta, itse tekisin mustavalkoisen. Mielestäni sopisi hyvin teidän sisustusmaailmaanne talossa. Ehkä mielipiteeseen vaikuttaa se, että itselläni sama projekti työnalla, mustavalkoinen ikioma huone, jipii :) :)Johanna

 24. LauraR.
  19.9.2011 / 18:06

  >Mä olen ihan täysin tee ihmisiä kanssa. Kotona aina juotu teetä, enkä oo sitten kahvia oppinut juomaan vaikka kotoa muuttanut pois. Kahvinkeitinkin jouduttiin häälahjaksi pyytää, että saa sitten vieraille tarjota :D. Mä juon yleensä aina teeni sokerin ja maidon kanssa. Mun mielestä toi maito pehmentää sitä makua, kuitenkin korostaen makuteen makua. Pussiteistä lemppari on Blue fruits, mutta yleensä en kovin kauaa jaksa samaa juua, joten kaappi täynnä erimakuja, sekä puruja että pusseja.

 25. S
  20.9.2011 / 09:30

  >Johanna: hei Johanna, olit ainoa joka kiinnitti asiaan huomiota! eli kyllä on uus kynttiläjuttu, tai oikeestaan uusvanha ;). ajattelin et jos joku sen huomaa, niin esittelen sen jonain päivänä tarkemmin eli saamasi pitää :)kiitos kommentistasi!LauraR.: Blue fruits on mustaki ihan hyvää, mut mäki vaihtelen aika usein teemakuja… muruteestä paras on mun mielestä sitruuna :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.