>Millainen valaisin ruokailuryhmän yhteyteen?

>

Sain lukijaltani Anulta sähköpostiin viestiä ja koska aihe meni niin läheltä postausta, joka mulla oli itselläni mielessä muhimassa, päätin heti ryhtyä tuumasta toimeen!

Hei,
osaatko suositella jotakin muita kauniita keittiönlamppuja kuin tuo solero mikä sinulla on? En meinaa saada lamppua millään ostettua, sinun maussa on paljon samoja piirteitä kuin omassani, samoin kodissa, joten ajattelin että ehkä sinulla olisi ehdottaa jotakin kaunista lamppua. 
Le Klint ei ehkä valaise tarpeeksi esim. aamulla lehteä lukiessa ja lokki on kammottava :) Vaikka meillä moderni talo onkin hieman romanttisilla höysteillä. 
Olen todella iloinen jos ehdit sanasen lausua :)

Keräsin tähän alkuun muutamia ideakuvia ottamistani asuntomessukuvista. Kuvat on siis peräisin asuntomessuilta Hämeenlinnasta, Vaasasta, Kuopiosta ja Kokkolasta. 
Koska valaisimen tulee valaista tarpeeksi esim. lehteä lukiessa, keskityin tässä pelkästään riippuvalaisimiin. 

Lehden lukemiseen riittävää valoa tuo tämäntyyliset valaisimet: 

Yksi Le Klint -kuva mun oli pakko tänne ujuttaa ;D 
Entä jos näitä laittais kaksi vierekkäin (pienintä 172A-kokoa), tarpeeksi tehokkailla lampuilla? (Riippuen tietysti ruokapöydän koosta!)

Koska en sen kummemmin tiedä, miltä kodissa näyttää, en osaa sanoa sopisiko Octo sinne…

Omasta mielestäni Octo sopii parhaiten ihan kokovalkoiseen sisustukseen tai sitten sisustukseen, jossa on muutakin puunsävyä. 

Jos ensimmäisten kuvien valaisimet tuntuu liian arkisilta, niin ehkä tämä ei? Jos sisustus on muuten suht pelkistetty, pääsee tämä valaisin kivasti oikeuksiinsa!

Tässä valaisin, joka ihastuttaa minua; kaunis, ei arkinen ollenkaan ja valaiseekin hyvin!

Tässä hieman yksinkertaisemmat valaisimet kaksin kappalein rinnatusten: (tai yksi valaisin  ja peili ;D)

Vaikka tämä valaisin on jo melkoisen nähty (kaikella kunnioituksella), on se valaisuteholtaan varmasti kuitenkin hyvä:

Kun on kyseessä pienempi valaisin, saa kivan kokonaisuuden kun laittaa niitä useamman vierekkäin:

Suurikokoinen valaisin riittää luonnollisesti yksinään:

Tässäkin kauniit valaisimet, jotka sopii kivasti yhteen tilan verhojen kanssa:

Seuraavat kuvat lainasin Valaisin Grönlundin sekä Finnish Design Shopin sivuilta.


Tässä kaksi kaunista Verner Panton valaisinta; vasemmalla Fun 1DM ja oikealla Fun 11DM molemmat kauniissa helmiäisen sävyssä: 

Vasemmalla Verner Panton Spiral SP1 (saatavana myös kromin sävyisenä) ja oikealla Foscarinin Caboche riippuvalaisimena:
Vasemmalla jo ylemmissä asuntomessukuvissakin näkynyt Foggia-kristallikruunu ja oikealla Elysee-kattokruunu:


Oi, mä rakastan kauniita valaisimia ♥
Ne on sisustuksessa piste iin päällä ja meillä täällä pohjoisessa äärettömän tärkeitä pimeänä vuodenaikana. Niiden aikaansaamaa tunnelmaa en voi kyllä tarpeeksi korostaa.
Itse suosin melko selkeälinjaisia valaisimia; ei liikaa erikoisia yksityiskohtia tai bling-blingiä, sillä oon huomannu kyllästyväni sellaisiin turhan nopeasti ja sitä yritän parhaani mukaan välttää. Kuitenkin ”sitä jotain” valaisimesta pitäis löytyä…

Tämän postauksen valaisimista mulle eniten sydämentykytyksiä aiheuttaa tuo ehkä tunnetuin malli Le Klintistä sekä Foggia-kristallikruunu. Myöskin Elysee-kattokruunu pääsee top kolmoseen! 
Kruunuvalaisimen laittaisin ruokapöytämme yläpuolelle, jos meillä ei ois Solero-kruunua. Le Klint nyt sopis vaikka mihin; makuuhuoneisiin tai olohuoneeseen…


Lukijan kommentista muistin Louis Poulsenin Collage-valaisimen, mikä on aivan ehdottomasti lisättävä tähän postaukseen, niin kaunis se on!Niin ja tässähän oli valaisimista muutenkin vain murto-osa, tästä riittäis juttua vaikka millä mitalla!

Ihanaa haaveilla 

Comments

 1. Anonymous
  20.9.2011 / 10:21

  >Valaisimien rakastaja ilmoittautuu täälläkin! Ois niin paljon kaikkia kivoja (design)valaisimia, enää tarttis vaan lisää tilaa, johon sais ne mahtumaan ;D-I-

 2. Soile
  20.9.2011 / 10:44

  >Hyvä postaus! Mulla tuli muuten Habitare-messuilla eniten kuvattua valaisimia:) Meilläkin tuo olohuoneen katto kun on jo toista vuotta odottanut jotain kivaa valaisinta…en vain osaa päättää mikä siihen tulisi;) Niin; tai jos se saisi maksaa mitä vaan, niin hetimiten löytyisi siihen se Gabochen plafondi-malli….mutta täytyy vielä vähän säästää, että sen raskisin hankkia…kun olen tällainen kolmen vuoden välein koko sisustuksen vaihtavaa tyyppiä;)

 3. Anonymous
  20.9.2011 / 11:10

  >Kyllä Le klint valaisee meillä ainakin tarpeeksi :)keittiön pöydän päällä klinttiä tulee tuijotettua harvase hetki :) Ostimme paremman lampun sisälle ja tehoa on tarpeeksi. En haluaisi aamuisin missään super kirkkaassa valossa ollakkaan (en ole aamu ihminen vaikka aikaisin joudunkin nousemaan ,kiitti kisut♥♥) saattaa tulla vähän viivästyksiä mun kirjoittelemisiin tänne, on iso elämän muutos aluillaan :( mutta tulen heti tänne piristymään kuin vaan ehdin! T: Niina ja 4kisua

 4. S
  20.9.2011 / 12:04

  >I: heh, niinpä… :)Soile: kiva et tykkäsit :). ootan innolla sun kuvia! toistan itteeni mut Caboche kyllä sopis teille ku nenä päähän!Niina ja 4kisua: hyvä kuulla kokemuksia! meilläkään ei aamuisin lueta lehtiä, muutenkin erittäin harvoin mitään sanomalehtiä luetaan kotona…voi mitä sulla on meneillään, toivottavasti ei mitään pahaa, vaikka kyllä laitoit surunaaman :(. höh, tsempit ja kuulemisiin <3

 5. S
  20.9.2011 / 12:07

  >Anonyymi: kiitos ehdotuksesta! tuo sopis kyllä ruokapöydän yläpuolelle jos tykkää :)

 6. mapela
  20.9.2011 / 12:09

  >Täälläkin yksi joka rakastaa valaisimia! Oma ikisuosikkini on Louis Poulsenin Collage -valaisin <3Ylläolevista tykkään varsinkin tuosta Caboshe -valaisimesta, myös nuo messukohteen kaksi yksinkertaista kromista valaisinta ruokapöydän yllä ovat mieleeni =)

 7. S
  20.9.2011 / 12:31

  >mapela: oi kiitos ku muistutit siitä, miten mä unohdin sen ihan täysin :O. kiitti, lisäsin sen postaukseen :))

 8. K
  20.9.2011 / 12:37

  >Ehdotan samaa kuin Anonyymi, mutta kokoa isompana. Meillä oli vanhassa kodissa ihan normaali huonekorkeus ja siellä ruokailuryhmän yläpuolella Norm XL. Toimi oikein hyvin ja valaisuteho riitti hyvin pimeimpänäkin aikana miehelle, joka on intohimoinen lehtien lukija ruokapöydässä..

 9. Evi
  20.9.2011 / 13:37

  >Hyviä ideoita, kiitos! Norm Finnish Design shopista on muuten ihan mahtava löytö – tosi edullinen ja hyvännäköinen valaisin!Meillä on makuuhuoneessa Pantonin Fun valaisin ja sitä voin myös lämpimästi suositella – valaisin tuo ihanan pehmeän fiiliksen simpukankuorien ansiosta.

 10. Suikka
  20.9.2011 / 13:54

  >Olen ihaillu netissä usein (kuten moni muukin) Louis Poulsenin Collage-valaisinta. Mutta sitten kun näin sen livenä, Kokkolan Amarillossa (onko se puoli Amarilloa?), ei syömisestä meinannu tulla mitään kun vaan tuijotin ylöspäin. Ah ja voih.Ehdottaisin yhtenä vaihtoehtona myös Eero Sairasen Kotiloa, siinä suuaukko on muotoiltu siten että suorakaiteen muotoiseen pöytään se toimii varmasti mainiosti.Valaisinasiat on itselläkin kovin ajankohtasia, niistä oman blogin puolella enemmän.

 11. Marja
  20.9.2011 / 13:57

  >Oi, mun toivelistalla on tuo Louis Poulsenin Collage-valaisin.. niin kaunis! Muutenkin minulla on selkeästi meneillään joku valaisin-kausi… tietäisin jo ties kuinka monta ihanaa lamppua mitä meille halajan. Mutta hitsit kun niille ei ole tilaa majatalossa :D

 12. Anonymous
  20.9.2011 / 14:45

  >Hih, tuossa yhdessä kuvassa kun on nuo 'kaksi' kromivalaistinta. Siinähän on vain yksi, ja pöydän päässä on peili. :)

 13. Olivia
  20.9.2011 / 15:09

  >Kivoja valaisimia olet löytänyt! Kiitos taas inspiroivasta postauksesta :)Itse vinkkaisin vielä kiinnittämään huomiota siihen, ettei ruokapöydän yllä oleva valaisin saa häikäistä ruokailijoita. Eli suoraan alaspäin suuntautuvaa valoa tarvitaan lehdenlukuun ja ruokailuun, mutta niin ettei se häikäise pöydässä istuvia. Tietty riippuu myös lampun ripustuskorkeudesta :) Yleisesti suositellaan n. 60cm pöydän pinnasta, mutta meillä esim. Yki Nummen Kuplat-valaisin ei häikäise, vaikka onkin ripustettu melkein 80cm pöydän yläpuolelle.

 14. S
  20.9.2011 / 16:30

  >K: kiitos mielipiteestä! katsotaan mitä Anu tuumaa :)Evi: niin mitä Norm:a tarkoitat? kuulostaa ihanalta Pantonin Fun!Suikka: jaa sielläkö on tuo valaisin, täytyypä joskus käydä kurkkaamassa :). kiitos kommentista ja tuun iltasella kurkkiin sun blogiin :)Marja: joo niin kaunis ja niin kallis… täälläkin valaisinkausilainen! :DAnonyymi: voiii :DD meinasin tukehtua nauruun ja samalla teeheni!! on se hyvä et jollakin on silmät päässä JA osaa vielä käyttää niitä :D ottais silmän käteen…Olivia: voi ole hyvä :) joo totta, hyvä pointti! meillä tuo häikäisy on hoidettu niin, et ruokaillessa käytetään lähinnä seinävalaisimia tunnelman takia tai sit molempia (katto- ja seinävalaisimia), koska niitä saa kaikkia himmennettyä :)

 15. Saila
  20.9.2011 / 18:20

  >Vitsit ku tuli hyvään saumaan tää postaus! Olen nimittäin vasta kuvannu meiän valaisimet ja miettiny niiden tulevaa järjestystä uuteen kotiin! Octo-valaisimen haluaisin keittiöön, mutta toisaalta haluaisin jotain muuta. Tässäpä tuli kivoja ideoita, kiitos jälleen kerran! :D

 16. S
  21.9.2011 / 10:35

  >Saila: oi kiva kuulla että tästä oli hyötyä sullekin :))Anonyymi: totta, Ikeasta kyllä löytyy vaikka mitä! tuo Ikean valaisin antaa hyvin varsinkin sitä lukuvaloa :)

 17. Lealeijona
  21.9.2011 / 12:15

  >Olipas kauniita ratkaisuja! Ja mainio juttu vastata lukijan kysymykseen näinkin kattavasti. Vau! :)

 18. S
  21.9.2011 / 12:30

  >Lealeijona: kiva kuulla :). ja mielelläni vastailisin näin enemmänkin jos vain aika riittäisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.