>Lemmikkiystävällinen kynttilälyhty

>

Tarkkasilmäinen lukija huomasi jotain Teatime!-postauksen kuvien taustalla:
Olikos sinulle ilmestynyt jokin uusi kynttiläsydeemi takan viereen, uteliaisuus heräsi heti!”Joten Johanna ja muut kiinnostuneet, kyllä :)
Tai ennemminkin uusvanha kynttiläjutska. 
Halusin käyttöön erään lattiamallin kynttiläalustan (vai mikä lie nimeltään onkaan), mutta vähän jännitti että kisuille kävis vahinko… He kun ovat välillä niin kiireisiä… ;)
Niinpä laitoin kynttiläalustan tähän korkeaan lasimaljakkoon;
kynttilän liekki ei lepata, vaikka raitahaalarit ohi rynnistäis ja mulla säilyy mielenrauha (toki näen kynttilän koko ajan sen palaessa)


Voi näyttää vähän hassulta näin päivänvalossa, mutta illan pimetessä upea!Lasimaljakko on myös sen verran tukeva ettei helposti kaadu ja meillä kyllä kisut jättää tämmöiset rauhaan. Viime syksynä tosin rikkoutui lasimaljakko (tätä pienempi), kun kisuilla oli jonkinmoinen tärkeä leikki meneillään… Heräsin särkyvän lasin helinään ja kun etsin syyllistä, toinen istui muina kissoina keittiön pöydällä ja toinen pyllisti häntä viuhtoen raapimispuun putkesta :D. Tiesin heti kumpi oli syyllinen, mut pokka petti siihen pyllynäkyyn ja toruminen sai jäädä! Tais neiti ajatella et ku pää on piilossa, minä olen piilossa! :D

Laitoin noin korkean kynttilän, koska jännitti jos lasi kuumenee liikaa matalammasta kynttilästä. Tällä on testattu eikä kuumene ollenkaan. Kynttilä on Ikean kynttilä ja mun käytössä olleet Ikean kynttilät ei ainakaan valuta yhtään, palavat tasaisesti ja ennen kaikkea palavat k a u a n ! Tuo taitaa kestää läpi talven, heh!
Ihanan näköinen on tämä takkakulmaus pimeinä iltoina ku takan lähellä ei oo muita valoja; kynttilä valaisee koko lasimaljakon alhaalta ylös ja luo kauniit varjot seiniin. 

Meidän olohuone ei enää muuten näytä ihan tuolta kuin ylemmässä kuvassa, juttua tulossa lähiaikoina!


Tänään mulla on vielä vapaapäivä ja ohjelmassa on mm. pihan & laatikoiden siivousta. Ostin Ikeasta viime viikolla uusia säilytyslaatikoita, joihin voin järkkäillä kaikenlaista pientä tavaraa ja niiden avulla laatikoiden ilme muuttuu paljon siistimmäksi!


Tätä syksyn tunnelmaa ootin kesähelteillä ku kuuta nousevaa… Rakastan jokaista vuodenaikaa, mutta kesähelteet on joskus vähän liikaa… 
Mä niin nautin olla kotona ja varsinkin nautin koti-illoista!
Rakastan sohvannurkkaa, rakastan torkkupeittoon kääriytymistä, rakastan kynttilöitä, rakastan villasukkien jalkaan vetämistä, rakastan tavallista arkea <3


Ennen kaikkea, rakastan olla k o t o n a !
Ligne Rosetia lainatakseni:

Staying home is the new going out to a fancy place.

Comments

 1. Anonymous
  21.9.2011 / 10:43

  >Mä rakastan noita ihan samoja juttuja kuin säkin! Syksyssä vaan on sitä jotain. Ja hieno tuo kynttilälyhty, kekseliäs!Ja juu kisut taitavat tosiaan luulla olevansa piilossa, kun pää ei näy. Meilläkin toinen kisu lymyää välillä suihkuverhon takana niin että häntä ja takamus on verhon ulkopuolella ja kun menee lähelle hän kattelee silmät suurina et: "mistä sä voisit tietää, et mä oon täällä" :DDMukavaa keskiviikkoa :)-I-

 2. Rags
  21.9.2011 / 10:45

  >Ihanat kisut. Jos kisu ei nae teita, ette tekaan nae heita… :-)Tosi kiva idea tuo kynttilajuttu. Voin kuvitella miten ihanalta nayttaa illan hamyssa. Ikean kynttilat muuten on aivan parhaita, itse hamstraan sielta aina kasan kun kaydaan. Kestaa koko kynttilakauden. :-)Ma myos rakastan koti-iltoja. Syksy on kylla ihanaa aikaa, tykkaan kun illat alkaa pimeta (vaikka tykkaan kylla valoisista kesa-illoistakin). Staying in is the new going out, definitely!!Hyvaa ruokaa, lasillinen punaviinia tai kuppi kuumaa teeta, ehka suklaata, hyva kirja ja torkkupeiton alle. Ihanuutta!

 3. Anonymous
  21.9.2011 / 10:49

  >..ja me rakastetaan sun blogia :) Ihanasti kerrot kisuista, he kun ovat välillä niin kiireisiä, heht. Äippä

 4. Anonymous
  21.9.2011 / 11:20

  >Voi että mä oon niiiiin ihastunu sun kisuihin! Jouduin jättämään omat 14-vuotiaat karvapallot vuosi sitten, kun muutettiin maalta kaupunkiin, enkä oo voinu uutta oottaa poikaystävän allergian takia… Mä niin kärsin tästä kissattomuudesta, mutta nyt kun oon löytäny sun blogin niin jotenki lohduttaa kun lukee teän karvakamuista:)Sateiset terveiset pohjosesta!

 5. Soile
  21.9.2011 / 11:27

  >Onpas loistava keksintö! Kauniskin:)

 6. Sirja
  21.9.2011 / 11:32

  >Sulla on aina niin ihania postauksia! :) Syksyä rakastetaan täälläkin ♥

 7. Janika
  21.9.2011 / 11:36

  >Ihana kynttiläidea! Ja kiva tietää noista Ikean kynttilöistä että ovat hyviä, en ole viitsinyt ostaa niitä kun oon jostain syystä olettanut ettei ne olis hyvälaatuisia.. Mutta täytyykin muistaa ens kerralla kerätä niitä kyytiin :P

 8. Pilvi
  21.9.2011 / 11:37

  >Hei pitkästä aikaa! Olen vain ollut niin laiska kommentoimaan, mutta toki olen lukenut päivityksiäsi! Mukavaa syksyä teille, erityisesti "raitahaalareille"!

 9. Aikku
  21.9.2011 / 12:08

  >:):) Heh, näitä sun juttujas…" he kun ovat välillä vähän kiireisiä", "raitahaalarit…" ja " pyllynäky"…nää voi siis sielujen silmillä kuvitella…:) Hauskoja katteja ja hauska mami! Hyvä idea tuo kynttiläsydeemi, mä voisin kokeilla samalla tavalla jotai orkideaa tuollasen lasiputken sisällä kasvattaa, ku meillä on mahottomuus mitkään kukkakimput tai kukat, kun ne tuhotaan heti ja mullat kaivetaan… Kyllä tuollaiset koti-illat on sit ihania<3

 10. Mg
  21.9.2011 / 12:17

  >Moi! Ihan samat sanat kuin Pilvi ylempänä: seurannut olen, mutta kommentit on jääneet laittamatta..Raitahaalari kuulostaa hauskalta termiltä, taidan ottaa omaankin käyttöön moisen. ;) Meidän katti on kasvanut hurjasti, tassujen ja hännän koosta päätellen siitä tulee ISO kolli. :) On se onni omistaa kissa.. <3 Tänäänkin aamuyöstä (!) heräsin purinaan, puskemiseen ja naaman tassutteluun (kokeilee tassulla oonko hereillä) ja siihen se lopulta pään viereen jäi nukkumaan. Kumma juttu, et aina aamuyöstä tarttee saada mamma hereille. :PIhania syyshetkiä teidän perheelle karvanaamoineen päivineen! <3

 11. S
  21.9.2011 / 12:23

  >I: totta, "sitä jotain". onko se sit valoisan kauden jälkeen vaan niin ihanaa ku on pitkästä aikaa pimeä! ehkä :). ja kiitos <3oi oi miten tuttu tuo suihkuverho-kohtaus, meillä tehdään samaa verhojen takana :DDRags: jep, mäki hamstrasin niitä kynttilöitä taas viime reissulla :P. taitaa olla kynttilöitä nyt kaapissa parin vuoden ajalle, onneks on mitä polttaa :). ihanasti kuvailit syysiltaa, meni ihan kylmät väreet! mäki tykkään valoisasta, varmaan se on se vaihtelu mikä virkistää ja siks tykkää taas tästä pimeydestä :)Äippä: voi kiitos tuhannesti miten kultaisesti sanottu <3. välillä heillä on tosiaan niin kiire et mä vaan pyörin eessä ;Dniin ja muuten en oo unohtanu sitä sun sähköpostijuttua, se on jo tekstiluonnoksissa mut täytyy vielä hiukan miettiä toteutustapaa :)Anonyymi: kiitos sulle aivan ihanasta kommentista <3. sun kisut rakastaa sua ku annoit heidän jäädä maalle :)). kiva kuulla et meidän pallerot tuo hiukan lohtua! täällä nuorempi neiti makoilee sohvalla parin metrin päässä musta, on kääriytyny pois torkkupeiton alta mihin hänet peittelin :D. naurahdin kisulle äsken, säikähtäen avas TOISEN silmän tosi suureksi ;D. hassu unikeko <3Soile: voi kiitos Soile <3Sirja: kiitos Sirja ja niin on sullakin!!! <3Janika: kiitti :) ja voin tosiaan suositella Ikean kynttilöitä, joskus ihan ihmetyttää ku ei ne kulu vaikka kuinka polttaa!!Pilvi: heippa Pilvi :). kiitos paljon ja samoin teidän perheelle! näin eilen profiilissasi aivan ihanan kisupennun, oi oi kuinka vaarallisia semmoiset kuvat on :DAikku: :D kiva jos naurattaa!orkidea näyttääkin tosi kauniilta lasimaljakossa, joten kokeile ihmeessä! :)

 12. S
  21.9.2011 / 12:28

  >Mg: ymmärrän hyvin ettei aina ehdi/jaksa kommentoida, joten nou hätä! voi että miten ihanasti kuvasit kissoja, oon niin samaa mieltä <3. meidänkin perheessä on tuttuja nuo aamuyön halipulat :D. tyyliin "hali nyt, nyt mua halituttaa, älä tuu päivisin halimaan ku mua nukuttaa" :Don ne hassukaisia <3 ihanaa syksyä teidänkin perheelle, jossa herra V taitaa olla perheen päänä ;)

 13. suvi m
  21.9.2011 / 12:37

  >Olipas kätevä keksintö! :)Minäkin rakastan kotona olemista. Koti on maailman paras paikka. :) Eikä nuo hirveät kesähelteetkään ole oikein mieleeni, mutta toki jokaisessa vuodenajassa on puolensa.

 14. Johanna
  21.9.2011 / 12:58

  >Kaunis, ja hieno keksintö! Meillä pitäisi varmaan olla kolmensadan litran vetoinen että pysyisi pystyssä :)Meillä on sulle jotain, käyhän hakemassa!

 15. Rags
  21.9.2011 / 13:00

  >Tuli kisuista viela mieleen, etta ainakin meilla ne tuntuu ajattelevan, etta don't wake me up, I know where you sleep!! Valilla on vaan pakko vahan hellia, kun nukkuvat kissat on niin sopoja, siita hyvasta saa sitten tuollaisen ilmeen… Ja aamuyosta meillakin iskee se halipula, tai nalka yllattaa… Paivalla pitaa sitten nukkua, etta jaksaa taas seuraavana yona riehua… :-D

 16. Anonymous
  21.9.2011 / 13:43

  >Hei taas! Mielenkiinnolla odotankin, miten toteutat toivepostauksen, saamme varmaan lukea hauskoja kommentteja. Siitä hotellista – niin tässä http://www.hotelandhotels.com/h37021_stayat_helsinki_parliament.fi.htmlKävin sunnuntaina Ikeassa ja siellä oli juuri teidän kotiin sopiva ulkolyhty MÖRKT, varmaan huomasit, vähän sinertävä lasi, tosi upea :)Olin jo varma, että esittelet sellaisen..t. Äippä

 17. Pilvi
  21.9.2011 / 14:18

  >Se profiilin pentu on nyt about reilu 6-kiloinen sähäkkä diiva ;). Alan kyllästyä kun se yrittää kantaa häkistä myyriä harva se yö ikkunasta sisään meidän makkariin :b.

 18. Viivi
  21.9.2011 / 14:33

  >Hyvä idea! Mä niin odotan lisää juttuja teidän kiireisistä Raitahaalari-duunareista:)))Mekin uskallamme polttaa kynttilöitä vain lyhdyissä, kahden siimahännän ja yhden pörhöhännän vuoksi.

 19. Maria
  21.9.2011 / 15:39

  >Tosi kiva kynttilä!! Mikä teidän lattia muuten on? Meillä juuri edessä lattiamateriaalin hankinta tulevaan kotiin ja haluisin jonkun vaalean. Teidän lattia näyttää kivalta!!

 20. Evi
  21.9.2011 / 16:03

  >Onpa sinulla kaunis koti, niin rauhallinen ja tyylikäs. Tosi kiva blogi!

 21. Anonymous
  21.9.2011 / 18:51

  >Töissä niin hankala ja raskas päivä, mutta kyllä tämä sun blogi saa oikeesti hyvälle mielellä <3 Raitahaalari- oli päivän paras : ) Rakkaalla lapsella on monta nimeä <3-Nuppu-

 22. Sandra
  21.9.2011 / 19:05

  >Voi taas tuo suklaakuva! :) Oon onnistunu olemaan ostamatta tuota, vaikka haluttanu siitä lähtien ku näin aikasemman kuvan, mutta kai se pitää nyt huomisen torstain kunniaksi käydä patukka hakemassa ;)Näyttävä kynttilämalja ja hauska juttu kissoista.Terkkuja torkkupeiton alta!

 23. S
  21.9.2011 / 19:30

  >suvi m: todellakin on maailman paras paikka! helteet on kyllä liikaa jos kestää useamman päivän, inhottavaa. kiva ku kommentoit :)Johanna: kiitos Johanna ja kiitos myös tunnustuksesta, johon palaan lähipäivinä!Rags: heh, todellakin usein päivisin saa noita kuvailemiasi katseita osakseen :D. meillä ei kisut saa yöllä ruokaa, joten onneks eivät sen takia ees yritä. kaikenlaista muuta puuhaa ja tarpeita kyllä vaikuttaa näilläkin öisin olevan ;DÄippä: ahaa, pitääpä katsoa tuo linkki. tosin en tiedä toimiiko se kun loppuu noin kesken… olin viime viikolla Ikeassa enkä kyllä muista nähneeni muita kuin ihan pieniä lyhtyjä! sanoinki niiden luona ystävälleni et miksei oo mitään modernin tyylin lyhtyjä… pöh! ehkä en vaan nähny.Pilvi: heh, semmosia ne kattimatit on ;D pitäähän maminki saada evästä!Viivi: raitahaalari-duunareilla ei oo nyt kovin kiire, molemmat nukkuu, varmaan yövuoroa pukkaa ;Dpöydillä meillä kyllä poltetaan kynttilöitä ihan vapaasti, eivät niillä yleensä kävele. mitä nyt joskus harvoin :P mut varovat kynttilöitä onneks.Maria: kiitti Maria! lattia on Kaakelikeskuksesta tilattu Haro Tritty 75, sävy white oak. ei valkoinen vaan kivan ja lämpimän vaalea mielestäni :)Evi: oi kiitos paljon Evi! kiva että tykkäät blogistani :)Nuppu: hih, niinhän niillä on <3 ja ihana jos pystyin ees pikkasen poistaa inhottavan työpäivän jälkeistä oloa! mukavaa illanjatkoa :)Sandra: ääh, soriiii :D mut se oli selvä merkki eli mars kauppaan! kiitti ja terkkuja takas uudesta huoneestani :))

 24. Meän Satu
  21.9.2011 / 19:38

  >Ai hitsi ku hyvä idea kisuperheeseen! :D Ja kaunis :) Tiiä vaikka pöllin tuon idean itelle :D Jep, Ikean kynttilöitä meilläki ja erittäin hyviä ovat :) Muualta en niitä ennää ostelekkaan, varsinki niitä Jubla-kruunukynttilöitä, joita 50kpl/pkt polttelen tällä hetkellä.. siellä mihin kisut ei ylety :)

 25. Tinsku
  22.9.2011 / 09:05

  >Ihana! Ja toi drinksu kruunaa kaiken! =D

 26. S
  22.9.2011 / 10:22

  >Meän Satu: se on vapaasti pöllittävissä :DTinsku: kiitti! tarkoitit varmaan ylempää postausta :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.