>Jokainen päivä on eläinten päivä

>

Vaikka tänään 4.10. onkin erityinen Maailman Eläinten päivä, tarvitsee lemmikit rakkautta ja huolenpitoa päivittäin. 
Tämä elaintenpaiva.fi -sivulta poimittu:


Ihmisillä on eläinten suhteen velvollisuuksia. Ja jos lemmikkisi saisi päättää, jokainen päivä olisi Maailman Eläinten päivä. Sinä taas voit päättää, että tästä päivästä lähtien niin olkoon.


Tärkeä on muistaa, että kun ottaa lemmikin, tulee samalla varautua niihin rahallisiin kustannuksiin, mitä lemmikin mukana väistämättä tulee. Vastuullinen lemmikinomistaja vie lemmikkinsä eläinlääkäriin tarpeen vaatiessa, maksoi mitä maksoi! Tätä tarkoittaa huolenpito lemmikistä. 
Lemmikit tuo äärettömän paljon iloa ihmisten elämään, mutta vastineeksi oikeutetusti odottavat, että heistä huolehditaan kaikin tavoin <3Meidän kissat leikattiin heti kun ikä salli. Ajattelin sen olevan kissoille parhaaksi, sillä vaikka kuinka haluaisin, emme voi elää kymmenien kissojen kanssa :D. Enkä minä raaskis luopua yhdestäkään pennusta enkä katsoa, miten emolta viedään vauvat ja miten emo on fyysisestikin kipeä ilman vauvojaan :'(
Joskus kuulee aivan uskomattomia väitteitä, miten kissan olisi hyvä läpikäydä yksi kiima ennen leikkausta tai vielä älyttömämpää; saada yhdet pennut ennen leikkausta!
Oon kysyny tästä eläinlääkäriltä, oikestaan kahdelta, ja molemmat oli aivan ihmeissään näistä väitteistä. Sanoivat ettei noin pidä toimia missään nimessä, siitä aiheutuu kissalle vain kärsimystä!
Oon sitä mieltä, et vastuullinen kissanomistaja leikkauttaa kissan. Toinen vaihtoehto narttukissalle on tietysti pillerit, mut ite kannatan leikkauttamista. 
Meidän kisut toipui leikkauksistaan erittäin nopeasti ammattitaitoisen eläinlääkärin ansiosta.  Leikkaushaavakin oli vain parisen senttiä!Tänään meillä on vuorossa vierailu eläinlääkärisedän luona.
Ei ehkä aivan sitä mitä kisut toivois, mut kuten sanoin, velvollisuudet täytyy hoitaa.
Vanhemmalta kisulta löytyi poskesta punkki (varokaa, niitä on näköjään vieläkin!), nuorempi ravisuttaa päätään jonkin korvaongelman (ehkä korvapunkkien?) takia… Ja jos nuoremmalla on korvapunkkeja, niitä on myös vanhemmalla… Ja koska vanhempi neiti on nyt 9-vuotias, haluan hänelle perusterveystarkastuksen, jotta kaikki mahdolliset ongelmat huomataan hyvissä ajoin ja voidaan hoitaa. Shebaa ja katkarapuja on hankittu kaappiin jo valmiiksi. Ehkä ne auttaa unohtamaan sen pelottavien hajujen täyttämän kamalan paikan mihin jäi puolet ihanan tuuheasta ja kiiltävästä turkista, niisk


Onneksi tämä meidän eläinlääkärisetä on äärettömän ammattitaitoinen, eläinrakas ja empaattinen! Vaikea ymmärtää, mutta muunlaisillakin eläinlääkäreillä ollaan jouduttu vierailemaan :/


Hmm… Luulenpa et nuorempi kisu toivoo saavansa eläinlääkäristä tuliaisia, jotain tämäntapaista: Meidän jogurttihirmujen kuva on ollu täällä aiemminkin, mut tää on niin hauska et repeen joka kerta :DEhkä pitäis kipaista vielä jogurttiostoksilla..?


Aina kotoa lähtiessäni mua katotaan näin: 

Niin kurjaa jättää tuo pieni, pyöreä & suloinen nassu kotiin <3
Hän on seikkailija, aina valmiina mihin vain :)
Ja oi miten tuo pieni nassu muuttuu kun lausutaan sanat mennäänkö ulos!
Siinä ei meinaa raitahaalari enää päällä pysyä!
miau, mau, miu, mmmou, miuaaah!


Tässä edesmennyt kultainen koiramme <3Loppuun pari mietelausetta!


Koira:
Tuo ihminen tuo minulle herkkuja, hellii minua, tarjoaa minulle kodin ja huolehtii minusta. Hän on varmasti jumala.

Kissa:
Tuo ihminen tuo minulle herkkuja, hellii minua, tarjoaa minulle kodin ja huolehtii minusta. Minä olen varmasti jumala.Onko teille tuttu Pablo Nerudan Oodi kissalle?
Sen voit käydä lukemassa tästä linkistä


Ottakaa aikaa ja viettäkää hetkiä lemmikkienne kanssa, oli kodissa lapsia tai ei. 
Usein ne lemmikit on perheen ensimmäisiä lapsia, joita ei missään nimessä pidä unohtaa uusien perheenjäsenten syntymän myötä. Tämän ”kesätassun” sai nuorempi neiti viimeksi muistoksi eläinlääkäristä eikä tuo juurikaan menoa haitannut :). Kätevä kesähelteillä!

Suloista eläintenpäivää ystävällisesti toivotellen,

 & pahaa-aavistamattomat matikaiset

Comments

 1. Millan
  4.10.2011 / 10:07

  >Osuin ensimmäistä kertaa blogiisi ja ihastuin kovasti. Upeita kuvia ja mahdottoman suloisia kisuja. Tulen varmasti toistekin. Aurinkoista oloa syyssateista huolimatta teille kaikille :)

 2. Anonymous
  4.10.2011 / 10:22

  >Ihana postaus, ihanat kuvat <3Itselle myös omat kisulit kaikki kaikessa ja sellaista rahasummaa ei ole, jota en olisi heihin (mm. lääkärikäynnit)valmis sijoittamaan!Meillä myös neidit leikattiin heti, kun ikä salli, vaikka pentuja näille sisäkisuille ei olisi muutenkaan tullut -mutta miksi suotta kiusata heitä kiimalla ym.?Me myös käydään lääkärin ohjeistuksen mukaan kahden vuoden välein rokotuksissa ja madotetaan kerran vuodessa (sekin ihanuus edessä pian ;D). Joo, eihän kisut lääkärikäynneistä tykkää ja sinne tosiaan jää aina puolet turkista, mutta itse haluan, että he voivat hyvin. Kyllähän lapsikin viedään lääkäriin tarvittaessa, miksei siis eläintä?Tiedän niin ton tunteen, kun kisu jää surkean näköisenä ovelle, kun itse on lähdössä. Meillä on usein kaksi nenää liimautuneena tuulikaapin lasiin, kun teen lähtöä töihin ja voi että, miten kurjaa siitä onkaan lähteä!Rapsutukset teidän pikkuisille ja pidetään rakkaimistamme huolta <3-I-

 3. Anonymous
  4.10.2011 / 10:30

  >Olen kyllä niin samaa mieltä kanssasi, että eläimistä pitää huolehtia. Meidän molemmat kisut on 9v ja joka vuosi olen käynyt eläinlääkärissä niitten kanssa ihan vaan tarkastaakseni, että kaikki on kunnossa. Toki jotain pientä on jouduttu tekemäänkin mm. hammaskiven poistoa vanhemmalta, hän kun ei naksuja suuhunsa pistä ;) Nuorempi vieraili kipeän tassunsa kanssa viime viikolla lääkärissä ja juuri tuota samaista lääkettä ollaan annettu , ei tosin kuten kuvissa :D. Lääke on auttanut ja pommpu löytynyt : ))Tsemppiä lääkärikäynnille ja IHANA postaus jälleen kerran <3-Nuppu-

 4. Anonymous
  4.10.2011 / 10:35

  >Moi, Kyllä taas oli TOTTA JOKA SANA mitä kirjoitit!!! Eläimet antaa paljon , mutta kyllä siihen kuuluu vastuu eläimen hyvinvoinnista!!! En pysty sanoin kuvailemaan kuinka laittaa vihaksi huonosti hoidetut/muuuten hyljätyt eläimet!! Juuri nyt olen pelastanut 2 kisua (pentua) piikiltä ja koulukaverini ottaa nämä ihanat kisut heidän perheeseen:) (olen luvannut hakea kisut ilmajoelta karkkilaan hänelle,ite asutaan helsingissä,kotoisin olen karkkilasta) siinä ei paljoa ajelut tunnu kun saa pelastaa 2:n kisun hengen♥♥♥ Mun sydän on niin täynnä rakkautta eläimille, että tuntuu että omat kisut joutuu välillä mamin mahdottomaan hali/hellittely puuskaan heidän mielestä varmaan liian usein ;DSylin täydeltä haleja teidän kisuille ja kaikille eläinten omistajille♥ Pidetään eläimistämme huolta ja vaalitaan ihania hetkiä eläimiemme kanssa! T: Niina ja 4kisua

 5. Haiku
  4.10.2011 / 11:01

  >Hei, nyt on pakko kysyä, että minkä ikäisenä leikkautit kisusi? Meidän Aino alkaa olla jo yli 5 kuukautta, ja mietimme milloin olisi hyvä aika käydä eläinlääkärisedän luona :)

 6. Suvi
  4.10.2011 / 11:31

  >Nuo teidän kissat ovat kyllä niin suloisia. Hyvää eläinten päivää. :)

 7. Oona
  4.10.2011 / 11:32

  >Herkkänä ihmisenä tuli tippa linssiin kun luin tämän! Totta joka sana ja niin aidosti kirjotit tämän <3 Itse eläinrakkaana omistan myös pari kissaa ja yhden koiran jotka on mulle kaikki kaikessa, sekä rakkamipia perheenjäseniä <3

 8. Rags
  4.10.2011 / 11:55

  >Niin ihana kirjoitus, totta joka sana, ja ihania kuvia, samanlaisia kissamaisia ilmeita kuin meidan tytoilla. No, lukuunottamatta tuota narkkaria. :-DNakee, etta onnelliset kissat asuu onnellisessa kodissa. <3Olen samaa mielta, etta kun lemmikin ottaa on hanesta huolehdittava no matter what ja maksoi mita maksoi. Eihan lapsiakaan vieda piikille ensimmaisten ongelmien/sairauksien ilmaantuessa… (no offence, anybody!). Valitettavan totta on, etta kun lapsia ilmaantuu, lemmikit jaa vahemmalle huomiolle… Elainten paiva on joka paiva! <3Osuvat mietelauseet, nainhan se on. :-)Voi tuota pikkuisen ilmetta, kun mami lahtee ja jattaa hanet kotiin! <3Mutta eiko ole ihana tulla kotiin, vastaanottokomitean odottaessa. Meilla ainakin kisut tunnistaa jo auton aanen ja ovat ovella valmiina odottamassa. <3Ja tuo jogurttikuva jaksaa aina vaan huvittaa! :-D

 9. Anonymous
  4.10.2011 / 11:55

  >Todella hieno ja koskettava postaus!Olen kanssasi aivan samoilla linjoilla. Herkkänä ja tunteellisena ihmisenä on aivan kamalaa lukea lehdistä eläinten rääkkäys tapauksia ja muuta kamalaa. En voi kuvitella kuinka joku pystyy niin kauheaan tekoon. Meidän kaksi kissavanhusta joudutaan käyttämään kerran vuodessa hammaskivenpoistossa koska eivät kumpikaan suostu syömään naksuja, siihen menee auttamatta semmoset sata euroa (ellei hieman enemmänkin).Mutta pakko ne on siellä käyttää muuten tippuu hampaat suusta. Pienin tulokas täytyy ensi vuoden puolella viedä leikattavaksi, toivottavasti hieman rauhoittuisi karvapallo. Välillä on semmoisia AD/HD hetkiä että hohoh!Isot halit teidän kissakavereille<3-Sanna-

 10. AnnHelen
  4.10.2011 / 12:04

  >Ihanat kisut ja totta puhut! En itse enää osaisi elää ilman kisujamme! Tänään heitä pitääkin helliä entistä enemmän! ;)

 11. S
  4.10.2011 / 12:23

  >Millan: voi kiitos, kiva että löysit tänne, oikein paljon tervetuloa. ja ihanaa syksyä sinnekin päin :)I: kiitti <3 totta, kiima on kissalle kamalaa rääkkiä! vain julma ihminen kestää sitä katsella. tuostakin oon niin samaa mieltä et miks ihmeessä lemmikkiä ei viedä lääkäriin samoin ku lapsia?? mitä eroa niillä kahdella elävällä olennolla on!!!teidänkin mussukoille silityksiä <3Nuppu: ihana juttu että lääke on tehonnut <3 mua jännittää mennä yksin lääkäriin näiden molempien kans, yleensä menny vaan yhden kisun kaa kerralla. saapa nähä mitä kohellusta se on :D et kiitos tsempeistä, niitä varmasti tarvitaan :)Niina ja 4kisua: me ollaan sunki kans niin samanlaisia, eläinrakkaita henkeen ja vereen :)ihanaa että pikkukisseille löyty koti ja teet noin hienon ja kunnioitettavan teon heille <3. ihmiset ei ymmärrä että on vain ja ainoastaan IHMISTEN vika ku kisut lisääntyy mahdottomasti. voi kunpa jokainen vain hoitais oman osuutensa…haleja teidän ihanalle nelikolle myös <3Haiku: kollikissan voi leikata jo puolivuotiaana, mutta nartun 8kk iässä. tosin tuntuu et eläinlääkäreillä on näistä hieman eriäviä mielipiteitä, joten kannattaa tarkistaa vielä omalta eläinlääkäriltä. meidän kisut oli kuitenkin 8kk iässä ku leikkautin. kissoillahan tulee ensimmäinen kiima hieman eri aikaan, toisilla aiemmin ku toisilla. jos ehtii kiima tulla niin pidä kissa sisällä ja vie sen jälkeen leikkaukseen :D. kiiman saa lyhennettyä kisujen e-pillereillä, joita eläinlääkäri voi kirjoittaa :)kiva että kommentoit ni näin taas tuon pikku-Ainon kuvan <3

 12. Olivia
  4.10.2011 / 12:25

  >Hyvä S, ihana postaus!!! Eläköön kisut! :)

 13. Anonymous
  4.10.2011 / 12:30

  >Voi hellanlettas noita söpöläisiä, kiitos kuvista :)t. Äippä

 14. Rags
  4.10.2011 / 12:33

  >Unohdin toivottaa hyvaa elaintenpaivaa (rapsutuksia teidan tytoille ja paljon katkiksia!!) ja tsemppia elainlaakarireissuun! Toinenhan voi jopa nauttia siita…?? :-)

 15. S
  4.10.2011 / 12:37

  >Suvi: kiitos ihana Suvi ja samoin sulle :)Oona: kiitos Oona! syvältä sydämestä tuli juttu <3. ihana tavata täällä muita yhtä eläinrakkaita ihmisiä. Rags: kiitos paljon kauniista sanoistasi <3 nimenomaan; eläimet on lasten lailla eläviä olentoja, jotka sairastaessaan tuntee kipua ja tuskaa jne. eivät vaan osaa puhua ja pyytää apua :(meilläkin tunnistavat autojen äänet ja tosiaanki eteisessä ootellaan kaksin kappalein <3nuoremmalla neidillä on niin retee ilme tuossa jogurttikuvassa, myhäilevä äijämäinen neiti :D Sanna: kiitos Sanna <3. mulla jää aina kaikki rääkkäysjutut pyöriin päiväkausiksi mieleen, sydäntä särkee miten julmia ihmisiä tässä maailmassa on. jos ihmiset tappelee keskenään, se ei oo niin paha ku käydä puolustuskyvyttömän eläimen (tai lapsen) kimppuun :(voi apua onkohan meidän miuskuilla hammaskiveä… raksuja kyllä syövät lisäruokana… nooh kohta se selviää :Dja kyllä se leikkaus auttaa ja kisu alkaa siitä rauhoittumaan <3halit sinnekin!AnnHelen: ei tulis täälläkään elämästä mitään ilman kissejä <3teidänkin kisut on niin ihania, heidän pentukuvat saa sydämen sulamaan kerta toisensa jälkeen <3Olivia: voi kiitos Olivia <3

 16. Tinsku
  4.10.2011 / 12:39

  >Iiiiihania kisukuvia! Toi jugukuva on loistava! =D

 17. S
  4.10.2011 / 12:42

  >Äippä: hih, kiitos itsellesi :)Rags: hyvää eläintenpäivää sinnekin ja tytöille terkut <3 ja kiitti tsempeistä, luulen että tulee hikinen reissu, täytyy muistaa pukea kevyesti :Den usko et nauttii, ainoastaan kotona jos tulee tuliaisia ;D. hän on kyllä tosi luottavainen eikä taistele vastaan lääkärin luona, aivan ku märkä rätti on siinä pöydällä :Dvanhempi on ärhäkkäämpi ja sähisee ja murisee, pelkää pieni niin kovin eikä ymmärrä miksi mami antaa vieraan miehen koskea <3et tiedän miten vietän parit seuraavat päivät ;D

 18. Meän Satu
  4.10.2011 / 12:51

  >Ihana postaus <3Ja vielä ihanemmat nuo kuvat teän pikkusista, niin sulosia ilmestyksiä <3Varsinki tuo eka kuva! :D Niin meän kollin olonen :D ja tuo etteiskuva tuolla nurkan takana tuo pikkunen nassu että onko sun äiskä pakko mennä :D Lutunen <3 Ja muukki kuvat ihania :)Puskemishaleja meän pikkusilta sinne teän pikkusille <3

 19. Hanna
  4.10.2011 / 13:12

  >ENOUGH SAID! Ihana postaus ja ihania kuvia. Voisin itsekin myohemmin tanaan tehda kissakuvapostauksen elainten paivan kunniaksi, kiitos muistutuksesta. Meidan kotona on kylla elainten paiva joka paiva!Taa sun blogis on kylla niin ihana kun on kaiken muun kivan lisaksi kissa-asiaa!

 20. Puolukka
  4.10.2011 / 13:32

  >Jokainen päivä todellakin on eläinten päivä. Meidän koiramme saa hellyyttä joka ikinen päivä kaikilta perheenjäseniltä ja siitä se tuntuu nauttivan kauheasti.Itse ainakin haluan ottaa kissan, eläinkodista, niin pian kuin mahdollista kun keväällä kirjoitusten jälkeen olisi muutto omaan kotiin. Haluan jakaa sellaiselle rakkautta, ja kissojen olemus kotona on muutenkin ihana asia. Kuten noissa ihanissa kuvissasi.

 21. Pilvi
  4.10.2011 / 13:44

  >Mauu! Amerikoissa on kuulemma yleistä, että jopa pentuja leikataan, eikä siitä koidu mitään vahinkoa. Netistä löytyy tietoa aiheesta. On muuten jännä juttu, että joillakin löytyy kyllä rahaa perjantaipulloon tai tupakkaan, mutta ei kunnon kissanruokaan tai eläinlääkärikuluihin! Eläintä hankkiessa pitäisi tiedostaa se, että siitä koituu kuluja. Toisena seikkana tuon esiin myös eläinruokien laadun. Olen vähän enemmmän perehtynyt kissojen ruokintaan ja todennut, että markettiruuat sisältävät lihaa vain nimeksi, vaikka kissa on lihansyöjä! Varsinkin raksuissa on pääravintona vilja, jota kissa ei tarvitse (kuin hiiren mahalaukullisen verran ;)). Vääränlainen ruokinta johtaa usein esim. virtsakiteisiin. Eli ruuassa säästäminen kostautuu eläinlääkärikuluissa. Ja laadukkaampaa ruokaa kissan tarvitseekin syödä vähemmän, joten laadukas ruoka maksaa itsensä takaisin. Muistetaan kaikkia ystäviämme päivittäin, myös eläinystäviä! :)

 22. Meän Satu
  4.10.2011 / 14:09

  >..jokkainen päivä ON eläintenpäivä <3Ja tsemppiä täältäki eläinlääkäriin ko jäi edellisseen kirjottamatta :)

 23. Pilvi
  4.10.2011 / 15:26

  >Ja piti vielä sanomani, että tsemppiä lääkärireissulle :).

 24. Kris
  4.10.2011 / 17:31

  >Moi! Olet aivan oikeassa!Aivan ihania kuvia :)Tykkään enemmän koirista ehkä haluan sit olla se jumala ainakin lemmikkini silmissä!Meillä on sekä koiria että kissoja ja minua joskus äryttää toisen kissan tapa olla jaloissa koko ajan kunnes hän saa ruokaa… mutta eihän maailmassa ole ketään muuta kuin hän!

 25. Aikku
  4.10.2011 / 17:47

  >Hei. Kiitos taas niin ihanasta postauksesta. Onneksi lääkärireissu meni hyvin (luin fb:stä). Lähetin sähköpostiakin…On nuo teijän kisut kyllä niin mainioita!!!!!<3<3<3

 26. Linda
  4.10.2011 / 19:01

  >Joo vaikka en niin kissaihminen ookaan niin nää katit on kyllä niin jättisuloisia :) ja noi asennot!! heh!

 27. Anonymous
  4.10.2011 / 19:13

  >Hei!Koska on eläinten päivä, ajattelin kommentoida hieman kissojen ruokinnasta. Monet ruokkivat kissaansa markettiruuilla kitekat, whiskas yms. Kissa kuitenkin on lihansyöjä joka syö luonnossa hiiriä. Kasvikunnan tuotteita kissa syö vain sen verran kuin mitä hiiren vatsassa on (eli hiiren syömät kasvikunnan tuotteet). Oletko ikinä lukenut whiskassin yms tuoteselosteita? Ne ovat täyttä viljaa, ja sisältävät n. 4% lihaa. Kehottaisin tutustumaan kissojen ruokintaan kunnolla (netissä on monia hyviä internetsivuja). Vääränlainen ravinto (viljaperäiset ruuat kuten whiskas) lihottaa kissaa helpommin ja voi johtaa virtsakiviin. Mikä taas tarkoittaa sitä että kun kissa vanhenee ja vanhenee, tulee eläinlääkärikäyntejä enemmän johtuen vääränlaisesta ruuasta.Lihapitoista ruokaa ei välttämättä edes mene niin paljon kuin viljapitoista (esim. kuivaruoka) ja kissan turkki voi hyvin kun se saa eläinperäisiä rasvoja. Laadukkaita kissanruokia myy zooplus.fi (esim. miamor, cosma, hills). Sekä laadukasta on myös raaka kypsyttämätön liha!Kitekattiin ja whiskasin kuivaruokiin yms. on lisätty papu-, herne- ja porkkana napuja.. Mutta ne ovatt vain ihmisiä varten, "näyttääpä hyvältä ja ompa terveellistä kun on kasviksiakin"… Kysymys kuuluukin – syökö kissa herneitä ja porkkanoita luonnossa? Ei minustakaan. Kissan luonnollista ruokavaliota tutkimalla voit oppia syöttämään kissojasi oikein. :) Tämä infoksi muillekkin kissaihmisille.

 28. KittyCatCat
  4.10.2011 / 19:28

  >Hyvä postaus tärkeästä aiheesta. Täälläkin kisut on meidän ekat lapsoset ja leikattiin nopeasti ettei kaverukset ala pentuja keskenään hankkimaan.Nuo vanhat uskomukset ja tavat istuu ikävä kyllä tiukassa, eikä moni kissanomistaja ymmärrä, että kissan "kiusanteko" voi johtua ihan sairaudesta.

 29. S
  4.10.2011 / 20:28

  >Tinsku: kiitos kovasti, kiva että nauratti :))Meän Satu: kiitos paljon tsempeistä ja kaikista kehuista, kyllä kisujen nyt kelpaa! täältä miaut teidän kaksikolle :)Hanna: voi teehän kisupostaus, tuun heti kattoon joko oot tehny :). ja kiitos kovasti, ihana että tykkäät mun blogista <3Puolukka: voi varmasti hän nauttii! ihanat oltavat :). teet hienosti kun otat eläinkodista kissan! pakko sanoa et kannattaa ottaa kaks kerralla, ovat tottuneet seuraan ja voivat ikävöidä yksin, näin täälläpäin kissakodeissa sanotaan :). "kissojen olemus kotona on muutenkin ihana asia" voi miten ihanasti sanottu ja niiiiiin totta!! <3Pilvi: miuh! joo oon lukenu jostain tuosta kans mut minä en ikinä veis kisuvauvaa moiseen leikkaukseen! miksi suotta ku voi rauhassa oottaa kisun hieman kasvavan. ei tarvi sitä vauva-aikaa pilata moiseen, antaa toisen kasvaa ja kehittyä ensin. hyviä pointteja tuossa ruoka-asiassa, mutta valtaväestö kuitenkin niillä markettiruuilla kissansa ruokkii.kiitos tsempeistä, hyvin meni :))Kris: meidänkin vanhempi neiti hyörii jaloissa ku on ruoka-aika, mut hänellä on vain niin nälkä ja yrittää kaikin mahdollisin tavoin viestiä et PIAN sitä ruokaa! en voi moittia toista siitä, yhtä kärsimätön luonne on ku minäkin :Dmua ärsyttää koirien kuolaaminen.

 30. S
  4.10.2011 / 20:43

  >Aikku: kiitos vain sulle ihanasta kommentista, tuli niin hyvä mieli :)) silityksiä teidän tytöille! meenpäs pian lukemaan sähköpostini :)Linda: kiitti! niin ne onkin :)Anonyymi: no hei! kiinnostais tietää et mistä tiedät mitä meidän perheessä kissoille syötetään?ymmärrän kyllä pointtisi vallan hyvin. silti totuus on, että reilusti suurin osa ihmisistä ruokkii lemmikkinsä markettiruuilla, myös kissansa. en missään nimessä menisi ketään siitä tuomitsemaan. totuus on myös se, että kissa voi täysin hyvin ja on onnellinen myös niillä markettien pöperöillä. meidän kissat harvemmin syö mitään pieneläimiä, ovat pyydystäneet ja tuoneet portaille, josta palvelusväki saanu niitä kuskailla pois silmistä…lisäksi meidän kissojen turkit on aivan älyttömän hyvässä kunnossa; tosi paksut turkit, kiiltävät ja silkkisen pehmeät. saavat kehuja niistä harva se päivä :). tänään puhuin eläinlääkärin kans mm. näistä kissojen ruoka-asioista. eläinlääkäri on erittäin arvostettu, vuosikymmeniä ammatissaan toiminut ammatti-ihminen. puhui aika viisaasti… KittyCatCat: kiva että oot tuota mieltä ja hienoa että leikkautitte kisut :). joo kissa on liian viisas eläin tehdäkseen jotain pahaa ihan huvikseen vaan.. taustalla on joko sairaus (kuten sanoit) tai sitten ihmisen tyhmä käytös.

 31. Meän Satu
  4.10.2011 / 20:55

  >Voinko laittaa tämän kautta infoa kissanomistajille (kato sie laitakko tämän ylleiseen jakkoon) :)eli lyhyesti..( tulis pitempiki mutten kehtaa kaikkia kirjottaa ettei tuu kovin pitkä :D )Eli kissanomistajat hox: Kun käytätte kissoja eläinlääkärillä, muistuttakkaa eläinlääkäriä tarkistammaan myös kissanne anaalirauhaset, kyllä, myös kissoilla ne on ja voivat aiheuttaa ongelmia..ja kyllä, kaikki eläinlääkärikkään ei ilmeisesti oo tietosia..ehkä…ainaki meän kissoilta ei tutkittu anaalirauhasia (ja oli pätevä eläinlääkäriasema kyseessä) ennenku mie itte sanoin, että tutkia jos takapuolen arkuus johtuiski sieltä..ja niinhän se johtu (onneksi löyty syy!). Tosin tuosta on jo aikaa, että onhan voinu tulla että eläinlääkärikki on valveutuneita nykyään tuohon anaalirauhasongelmaan myös kissoilla.Meän kisuille alko anaalirauhaset täyttyyn ja välillä tulehtuun, eläinlääkärillä sitte tyhjennettiin kuten koirilta ja lisäksi välillä joutuivat antibiootti-kipulääkekuurille. Kunnes muutamien kertojen jälkeen ko tulehus alko olleen jatkuvaa, anaalirauhaset poistettiin (kesä 2009), joka ei ole ihan pieni leikkaus. Meän neiti selvis siitä erittäin hyvin mutta kollille tuli ulostamisvaikeuksia. Näytti niin pahalta yhessä vaiheessa, että tuomio oli lopettaminen (järkytys meille!), jos kissa ei ala ulostaan pian, siis kaikki konstit ja muut tehtiin että jälelle ei ois jääny muu kuin tuo tuomio..Tuota tuomiota edelsi muutama päivystyskäynti, jossa suolistoa tyhjennettiin lääkkein, ruiskein ym, ja kotonaki annettiin myös peräruiskeita, ja niin herra kuitekki alako toipuun siitä ja nyt meillä on kaks ihanaa tervettä kissaa vielä luonamme :) Meillä ei etes käyny mielessä ettei me kokkeilis kaikkea mitä eläinlääkärillä oli keinoja auttaa ulostamisseen, vaikka reissut käviki tosi kalliiksi, emmekä oo mittään maailman rikkaimpia :)Meän kisut on molemmat 13v, tai siis synttärit on 27.10 ja täyttävät tuon 13v :D Meän pikkuset <3Tarinan pointti on :) että muistuttakkaa eläinlääkäriä tarkastammaan kissojenne anaalirauhaset, ovat todella kivulias vaiva, jos ei tyhjennetä tai hoijeta/leikata. Ja vaikka näyttäis ettei kissa toivu, saattaa se silti alkaa toipumaan niinku meän herra teki :)Onneksi tuo on jo mennyttä tuo järkytysuutinen ja meän vauvat voi erittäin hyvin :D

 32. Y
  4.10.2011 / 21:07

  >Ihania kuvia, love love! Tuli heti ikävää omaa kissaa joka edelleen asuu vanhempieni luona. ;/ Minulle joka päivä on eläinten päivä! :)

 33. Meän Satu
  4.10.2011 / 21:14

  >Ainiin, ja toinen kissojen yleinen vitsaus/sairaus on FORL hampaissa…siis niille tämäki jokka ei tiä, samoten tuo anaalirauhasjuttu oli niille, joille se on outo/uus tieto..ja tuo forl voi edetä nopiaaki kivuliaaksi..Meänki kisuilta on jouvuttu tuon forlin takia poistaan leikkauksella muutama hammas, saattaa kuulostaa julmalta(?) mutta meän kisut voi erittäin hyvin ja pystyvät elämään ihan normielämää, ainoa mikä rajotus elämässä niillä on nuitten muutaman takahampaan poiston takia on, ettei ne voi syyä raksuja…muuten meän vauvat voi erittäin hyvin :)Ja enneku joku aattellee, että oisko parempi lopettaa kissa ko hampaita jouvuttu poistaan, mutta ei, ei ennää nykypäivänä tarvi..tosiaan ainoa "haitta" tuosta on, ettei raksuja voi syyä, ei sen kummempaa :)Kiitos S ko julkaset nämä <3 ko saattaa olla kissanomistajia jokka ei oo tietosia nuista kahesta vaivasta kissoilla. Tuntuu että on velvollisuus kertoa mulla ko meillä itellä on tuommosia kokemuksia ja molemmat on ikäviä ja kivuliaita sairauksia, ellei niitä hoijeta. Jos silitteli selästä, tuli heti sormille kynnet, siittä jo tiesin, ettei nyt oo kaikki kunnossa, siis tuo liitty siihen anaalirauhasongelmaan.Täällä oli viesti että FB:ssä oli tieto että teän kisut oli kunnossa, kiva ja ihana asia <3

 34. Pilvi
  4.10.2011 / 21:32

  >Hei taas! Ja minä ainakin innostuin kirjoittamaan tuosta kissojen ruokinnasta kun tätä blogia moni kissaihminen lukee. En siis sinua tuomitakseni, enhän edes tiedä millä kissoja ruokit(tuskin kuitenkaan aina jogurtilla ;))! Kun usein kuulee sitäkin, että eläinkauppojen raksut olis vain rahastusta ja näinhän asia ei ole. Hiiret ja pikkulinnut olis sitä parasta ruokaa, mutta minä ainakin säälin niitäkin ressukoita =D. Hyvä että lääkärireissu meni mukavasti!

 35. S
  4.10.2011 / 21:39

  >Meän Satu: ihana kuulla että teillä päättyi nuo asiat hyvin ja kissat voi hyvin. tietysti teidän ansiosta ku olitte sinnikkäitä! <3Y: kiitos ihana sinä :)Pilvi: tiedän että tarkoitit hyvää, ilmaisit asian hyvää tarkoittaen :). mutta kaikki ei sitä aina tee…niin ja sanottakoon nyt vielä, jos se jollekin on epäselvää, et ku kirjoitan et kisut saa jogurttia, se tarkoittaa että ne nuolee purkin kannen ja tyhjän purkin ku ITE oon sen syöny :D. ehkä joskus saavat myös teelusikalliset jogurttia kuppeihinsa ku sitä niiiiiiin rakastavat <3 mutta tätä jogurttiherkuttelua ei tapahdu edes joka viikko, ku ei meillä aina jogurttia edes ole. ja nyt osaltani riittää tämä kissojen murkina-aihe :Dkiitos vielä kaikille hyvistä vinkeistä, niin ruokaan kuin eri sairauksiinkin liittyen! varmasti näistä moni oppi uusia asioita.

 36. S
  4.10.2011 / 21:42

  >niin ja unohtu vielä sanoa meidän eläinlääkärireissusta kiinnostuneille (kaikki ku ei facebookissa ole), et reissu meni hyvin ja kissoilla kaikki hienosti! korvissakaan ei ollut mitään, tarkkaan tutkittiin, mut jostain syystä toinen kuitenkin päätään ravistelee… :Dtarkkaillaan!

 37. Suikka
  5.10.2011 / 09:00

  >Myös täällä on eläinlääkärikäynti tällä viikolla läpikäyty, huh! Voi sitä huutoa taas autossa matkalla (kuten aina), lääkärissä vieraat hajut esti kissoja tulemasta ulos boksista. Voi niitä pahoja katseita mitä saatiin kun oltiin miisukat viety turmiolaan.Kotonakin koko reissun jälkeen piti meitä kiertää muutamia tunteja hyvin loukkaantuneena. Ja joka kerta kun kenkiä vetää jalkaan, kissat kaikkoo kun pelkäävät että taas on lähtö lähellä. Mutta onhan ne niin ihanaisia että ei niitä ilmankaan pystyis olla!

 38. Marika
  5.10.2011 / 10:56

  >Tosi kiva kuulla, että lääkärireissu meni hyvin!Meidänkin vanhempi kissa on 9 v. ja olemme ajatelleet, että olisi hyvä tehdä nyt tarkempi terveystarkastus. Mitä kaikkea teidän kisulin terveystarkastukseen kuului? Otettiinko esim. mitään verikokeita? Olemme käyttäneet vanhemman kisun n. kerran vuodessa tähän asti lääkärillä, jolloin on annettu rokotukset ja katsottu aika pintapuolisesti kissan kunto. Mutta vuodessakin kissalle ehtii tapahtua niin paljon, että vaikka kaikki on tällä hetkellä hyvin, niin ajattelimme kuitenkin, että olisi hyvä vielä perusteelliseen tarkastukseen kun ikää kuitenkin alkaa jo olla sen verran. Kyllä nuo kullanmurut on niin rakkaita, että tekee ihan kaikkensa jotta heillä olisi kaikki hyvin.

 39. S
  5.10.2011 / 19:28

  >Suikka: heh! meillä ollaan autossa hiirenhiljaa, tottuneita matkustajia. eläinlääkärin odotushuoneessa vanhempi meinas tulla boxista luukun läpi ulos :DMarika: ei otettu verikokeita. eläinlääkäri oli varannu aika lyhyen ajan meille ja sano et jos haluan tarkempia testejä otettavan, täytyis toimittaa pissanäyte kisulta :D. jepjep! siitä kuulemma näkee erittäin herkästi kaikki, paremmin kuin verikokeesta ja aiemmin. kuulemma vuosia ennen kuin kisulle tulis mitään oireita.

 40. Marika
  5.10.2011 / 21:08

  >Ok, hyvä tietää. Pissakoetta suositeltiin nuoremmalle kisulille (sen ottaminen kotioloissa voi olla aika hmm. haastavaa, voidaan se tietty ottaa lääkärilläkin), jos kunto alkaa huonontua. Onneksi näin ei luojan kiitos ole vielä käynyt. Meidän pieni taistelija <3

 41. S
  6.10.2011 / 09:54

  >Marika: no meiltä jää kyllä se pissanäyte ottamatta vanhemmalta neidiltä, tiedän sen jo nyt :Dja eläinlääkäri sanoi myös et pääperiaatteena voi pitää sitä et jos kissa syö, juo ja tekee tarpeet normaalisti, vaikuttaa normaalilta ja hyvinvoivalta, se myös on sitä :). hänellä eli itellä kissa 20-vuotiaaksi, viime jouluun saakka. teidän pieni on kyllä uskomaton taistelija <3 ääretön määrä rakkautta on varmasti myös vaikuttanut :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.