>Teema & New Wave

>

Siinäpäs meidän astiakokonaisuudet :). 
Jälkimmäistä on jo hyvin koossa neljän vuoden keräilyn ansiosta, mutta nyt meille alkaa pikkuhiljaa kerääntyä myös Iittalan Teemaa arkiastiaston puolelle. 
Tuo oli helpoin osa tässä, päättää siis se astiasto. Mutta miksi Teemaa pitää olla niin monissa herkullisissa väreissä!!! Himoitsen valkoista, mustaa ja helmenharmaata. Vaikeinta on päättää, mitä ostan ja missä sävyssä…
Eniten tarvitsemme ruokalautasia, pikkulautasia (= leipä-/salaattilautasia) ja kulhoja. Mietin sellaista vaihtoehtoa, että ostaisin ruokalautaset valkoisina, leipälautaset mustina JA valkoisina (niitä käytetään meillä tosi paljon) ja kulhot helmenharmaina. Tai ehkä kulhoja kaikissa noissa kolmessa sävyssä ja niiiiiiin lähtee mopo käsistä!KoKo-ihastukseni on kyllä vielä olemassa, mutta päättelin sit jälleen kerran ettei kaikkia ihastuksia aina voi omaan kotiin toteuttaa… 
Nimittäin kun liikkeessä vertailin Teemaa ja KoKoa keskenään, huomasin, että Teema on meidän käyttöön se sopivin. 
Useastakin syystä:


* ruokalautaset kätevän kokoiset (mahtuu hyvin mm. astianpesukoneeseen ja mun pieneen käteen ;))
* ihana yksinkertainen muotoilu, muodostaa kivan vastakohdan erityisempään käyttöön tarkoitetuille New Wave -astioilleni
* meiltä löytyy ennestään jo valkoisia Teema-mukeja ja -lautasia 
* KoKo-kulhot kovin kiikkeriä (sain myös lukijoilta monia vastaavia mielipiteitä) ja -ruokalautaset omaan makuuni hieman kömpelön oloisia.

Eli käytännöllisyys on luonnollisesti tärkeintä eikä Teeman kaunis ulkomuotokaan toki huononna tilannetta ;)


Vielä täytyy täsmentää, että kyllä tätä New Wavea meillä tulee käytettyä useammin kuin juhlapyhinä. Tarkoitin siis, että yleensä normiarkena sitä ei käytetä, vaan hiukan erityisemmissä tilanteissa. (Silti joskus myös arkipäivinä, sillä mullahan on vapaapäiviä arkisinkin ;))Niin muuten, jos joku on joskus tätä asiaa sattunut pohtimaan, tällainen tää mun blogi on; täällä käsitellään niinkin elämää mullistavia asioita kuin astioita. Jos kaipaa jotain syvällisempää, tämä on väärä blogi. En vaan koe minkäännäköistä tarvetta tai edes mielenkiintoa jakaa täällä elämääni tämän enempää. Enhän tiedä teistä lukijoistakaan oikeastaan mitään.
Eli pintapuolisena raapaisuna viime vuonna aloitettiin ja pintapuolisena raapaisuna hamaan tulevaisuuteen jatketaan :))


Tämä täällä pää sekaisin Teemoista ja leivonnaisista toivottelee teille ihanaista syyslauantaita!
Me mennään illalla ulos eli ravintolaan syömään <3

Comments

 1. K
  8.10.2011 / 12:18

  >Lauantaita! Tulin vielä iskemään lusikkani (Artik-sarjaa ;D) tähän astiakeskusteluun. Meillä on astiastona Teemaa valkoisena, harmaana ja tummanruskeana. Keitto-/salaattilautaset ovat KoKoa, koska niiden muoto miellyttää, samoin pienet kulhot ovat KoKoa, vaikka vähän kiikkeriä ovatkin. Nämä lautasrintamalla, kupeissa on Teemaa normikoossa sekä 0,4 l teekuppeina. Myös Ego-sarjan kupit toimivat teemukeina, niiden 0,4 l koko sopii myös alkuruokakeiton tarjoiluun. Meillä ei ole erillistä juhla-astiastoa, mutta isoina lautasina käytämme silloin valkoisia neliönmallisia Neroja.

 2. Hanna
  8.10.2011 / 12:38

  >Nuo New Wavet on kylla niin natit. Sullon hyva maku!

 3. Tinsku
  8.10.2011 / 13:09

  >Sinä pidät blogia ja sinä päätät mitä meille kerrot! :) Meillä on periaatteessa kaikki astiat valkoisesta Teemasta ja sit tarjoiluastioina muita värejä, mutta etenkin juuri noita leipälautasia meillä on useita värejä. Noista kolmesta (musta, valkea, harmaa) saa jo upean kattauksen!

 4. By J
  8.10.2011 / 13:30

  >Kerrassaan herkullisen näköinen kattaus! :) Ihastelin Hulluilla Päivillä New Wave-sarjaa myös, mielettömän tyylikäs muotoilu, joten tuota voisi kerätä enemmänkin.

 5. Anonymous
  8.10.2011 / 13:44

  >Hyvän päätöksen teit! Teema on tosi kiva sarja ja myös helposti yhdistettävissä New Waveen. Ja sopii niin juhlaan kuin arkeen. Loppupeleissä uskon myös, että Teema on ehkäpä ajattomampikin kuin KoKo. Toi Iittalan helmenharmaa on aivan ihana väri!Kauniita kattauksia :)Mukavaa lauantaita!-I-

 6. Aikku
  8.10.2011 / 15:16

  >Olipa MAKEAN näköisiä kattauksia:) Itelläki rupes tekeen mieli ostaa lisää tota Teemaa ja ehkäpä jopa ruveta keräämään tota New Wavea…taas tulee vaikutteita, ku lukee näitä blogeja:) Toivottelen teille ihanaa ravintolailtaa. Meillä vietetään herkkuruokailtaa kotona naudanpihvien ja punaviinin kera…

 7. Taru
  8.10.2011 / 15:35

  >Meilläkin on valkoista teemaa arkiastioina :) Aina vaan ne jaksaa miellyttää silmää yli 10 vuoden käytön jälkeenkin. Silloin jo yli 10 vuotta sitten ihailin myös mustaa, mutta sitä meillä ei ole. Vinkiksi antaisin, että värillisissä saattaa esim. veitsien jäljet näkyä valkoista herkemmin eli suosittelen ruokalautasiksi valkoisia :)

 8. Anu
  8.10.2011 / 15:36

  >Astiaston pohtiminenko pinnallista?! PYHPAH! …sen kanssahan eletään päivästä toiseen iloissa ja suruissa! ;DHassua miten joku on kokenut Koko-kulhot kiikkeriksi…meillä ne on ollut muro- ja keittokulhoina jo muutaman vuoden ilman yhtään kippausta! Moinen ei ole tullut edes mieleen. :)-A-

 9. mapela
  8.10.2011 / 17:46

  >Astiastopohdinnat ovat kaikkea muuta kuin pinnallisia! Itsekin sitä viime aikoina harrastaneena voin sanoa että ei ole ihan helppo päätös miettiä mikä sarja/yhdistelmä kestää aikaa ja on käytännöllinen, ihania astioita kun on niin paljon! =) Itse päädyin 24h:n valkoisiin salaatti/pastalautasiin ja keittolautasiin. Leipälautasina ja jälkiruokakulhoina Kastehelmiin, kahvikuppeina Siirtolapuutarha -sarjaan ja juomalaseina Ultima Thulen olutlaseihin sekä Aino Alto -laseihin… Hyvin mustavalkoista siis meilläkin.Ihanan herkullisia muuten nuo ruokakuvat, taidankin tehdä mokkapaloja näin lauantai-illan kunniaksi ;-)p.s. Meillä on Teeman kulhot punaisina joulupuurokäytössä. Hyvin ovat toimineet jo monta vuotta, enkä ole kyllästynyt klassiseen muotoon ollenkaan.

 10. Rags
  8.10.2011 / 18:53

  >Ihania kattauksia! Kylla nuo New Wavet sitten on kauniita. Muutenkin tosi ihania astioita sulla. :-) Ma olen astiafriikki ja pidan tallaisista postauksista tosi paljon!!! (Kuka muka ei?!)Teema on oikein hyva valinta, ajaton ja yksinkertaisen tyylikkaat astiat. Meilla on valkoiset ruokalautaset (ja leipalautaset) ja kuten taisin aikaisemminkin sanoa, ruoka nayttaa valkoisilla lautasilla niin paljon paremmalta, varia saa sitten muilla jutuilla. Ja ne muut jutut taitaa tulla edullisemmaksikin… :-DMulla ei Kokosta ole muuten kokemusta, paitsi mukeista ja ne on ihanat! Niitahan voi olla vaikka minka varisia, esim. kaksi aina yhta varia, ei tartte (mun mielesta kaikkia olla esim. neljaa tai kuutta), monet varit sopii kuitenkin hyvin yhteen. Toivottavasti kerrot meille sitten mita ostit, kun kotiutat uudet ihanuudet kaupasta!!

 11. S
  8.10.2011 / 20:10

  >K: oorrait :)) Egot on kyllä kans kauniita! voi mummo ku valinnanvaraa riittää joka astiassa (ja asiassa) :DHanna: thank you Hanna :)Tinsku: juuri näin :)joo mietin kans et pitääkö muka kaikki kupit olla samaa väriä, voisin ihan hyvin ostaa seuraavaks mustia tai harmaitakin kuppeja :)By J: kiitos paljon :). nuo on kyllä niin kauniita astioita, ihanan erilaisia ja vaikka ovatki vähän koristeellisempia, en kyllästy niihin ollenkaan vaan ihastelen kerta toisensa jälkeen <3I: kiitos sinä <3 helmenharmaa ihastuttaa myös kans kyllä tosi paljon. ihanaa iltaa sinnekin <3

 12. S
  8.10.2011 / 20:18

  >Aikku: heh, nuo blogivaikutteet on kyllä useimmiten pahoja ;D. ja kiitti, oli ihana ravintolailta joka jatkuu nyt kotona kynttilänvalossa <3Taru: kiva kuulla kokemuksia ja hyvä pointti noista mustista astioista, täytyypä pitää mielessä!Anu: ei ollenkaan, sanoinki et tämän syvällisempää täältä ei ehkä löydy, en että astiajutut on pinnallisia :D ei ilman astioita oikein pärjää :)kiva että KoKo-kulhoista on myös tämmöistä mielipidettä!mapela: oi kuulostaa suorastaan taivaalliselta sun astiakokoelma! oon ite jotenki ihastunu siihen kirkkaaseen Kastehelmeen, mut en tiiä sopisko sitä meille ollenkaan…niin ja en tarkottanu et astiajutut on pinnallisia, vaan et niitä syvällisempiä juttuja täältä ei löydy :) ne on siis siitä syvällisemmästä päästä :Dhih, teitkö mokkapaloja?Rags: kiitos ihanainen <3 täällä toinen astiafriikki! taidat pitää myös huomisesta postauksesta ;)ja oon ihan samaa mieltä et noita mukeja voi olla eri väreissä, ajattelinkin et voisin ostaa myös mustia ja harmaita mukeja. samoin niitä lautasia noissa kolmessa eri värissä, kunhan saan vaan jotenki päätettyä :D. ja toki kerron sit ku alan niitä hankkia, siihen kyllä voi mennä aikaa, hankin pikkuhiljaa :)

 13. Anonymous
  8.10.2011 / 22:07

  >Teema on hyvä valinta. Itselläni on koko astiasto valkoista Teemaa ja suurimmassa käytössä ovat juuri ne leipälautaset. Pienehköt kulhot jäivät oikeastaan käytöstä, kun sarjaan tuli se pasta-/salaattilautanen, josta keittokin on helpompi syödä. Itse olen myös teen juoja, ja vinkkaisinkin teekupiksi valkoisia Arabian Aika-mukeja. Saa kerralla ison kupillisen hyvää teetä ;) Astiat ovat arjen luksusta, eikä niiden pohtiminen ole lainkaan pinnallista! Ja Kivi-tuikkuja täytyy olla ;) Itselläni lukuisia kirkkaita, valkoisia ja harmaita. Joulun ajaksi punaista. Meillä on niiiiin sama maku!-r-

 14. Anu
  8.10.2011 / 23:18

  >Meillä on tosiaan tuota valkoista Teemaa, ja välillä olen miettinyt että pitäisikö olla myös mustana ja harmaana kun ne on ne kolme väriä joita eniten näkyy sisustuksessa. Samoin välillä pohdin, että pitäiskö olla niitä harmaita Kartio juomalaseja kun on vain kirkkaita.Mutta aina kuitenkin totean, että minusta on hyvä että meillä on vain valkoisia astioita ja kirkkaita laseja. Lisää väriä saa sitten ruuan, servettien jne. kautta joten pysymme jatkossakin vain valkoisissa ja kirkkaissa astioissa :)

 15. lauraK
  9.10.2011 / 09:41

  >Niin samanlaisia mietintöjä kuin mullakin :) Toki meillä vielä aivan alkuvaiheessa astiaston osto. Oon myös ollut kiikunkaakun Teeman ja Kokon välillä, mutta eilen päädyin Teemaan ja tämä sinunkin kirjoituksesi rohkaisi minua lisää :)

 16. mapela
  9.10.2011 / 10:37

  >Kyllä vain, pellillinen mokkapaloja (tupla kuorrutuksella) katosi illan aikana parempiin suihin! =)

 17. S
  9.10.2011 / 10:50

  >r: onpa kiva että löytyy saman maun omaavia ihmisiä! :)astiat on todellakin sitä arjen luksusta <3 Anu: voi mäki aina kuolaan kaupoissa niitä harmaita Kartio-tuotteita… mm. eilen olin ostamassa maljakkoa, mut jätin ostamatta ku en tienny kumman oisin ottanu: kirkkaan vai harmaan ja kummassa koossa :Dhyvä päätös pitäytyä valkoisessa ja kirkkaassa, oisinpa minä yhtä vahva :DlauraK: voi kiva että tästä oli rohkaisuksi! ja astiastoa on kiva kerätä pikkuhiljaa ajan kanssa :). sit niitä hankintoja arvostaa niin kovin ku aina välillä saa ostettua jotain pientä täydennystä :)mapela: hih, niin sitä pitää! :))

 18. Anonymous
  13.10.2011 / 18:20

  >Heips! Oletko muuten huomannut, että Hobbyhallissa on tarjouksessa New Wave-lasikulhot? :)Mulla on Teemaa ja Arabian 24h-lautasia… valkosina tietty :)Muksaa syksyn jatkoa :) -Katja-

 19. S
  14.10.2011 / 09:45

  >Katja: moi Katja! enpäs oo huomannu, jaiks :P lasisena mulla ei tuota sarjaa vielä olekaan, oon miettiny kyllä pienempiä lasikulhoja hankkivani, hmm… täytyypä käydä vilkaseen!kivaa syksyä sullekin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.