>Mikä olohuoneen kattoon?

>

Näin syksyn tullen iltojen pimentyessä valaisimet nousee taas merkittävään rooliin kodeissa. Olohuone-ruokailutila -akselilla meidän eniten käytetty valaisin onkin Lundian Soihtu.


 


Olohuoneen katosta meiltä löytyy Ikean Fllsta, johon oon täysin kyllästynyt/tympääntynyt. 
Tein virheen silloin kun sen ostin, nappasin sen liian hätäisesti mukaan. Näistä hätäisistä ostoksista pyrin kyllä kovaa kyytiä eroon, sillä ne ei vaan sovi mulle, usein kadun sillä tavoin hankkimaani…
Mutta siis olohuoneen kattovalaisin menee vaihtoon! Se joko päätyy uuteen kotiin tai sit pidän sen varavalaisimena vaikka johonki makuuhuoneeseen… Mun rentoiluhuoneeseen se voiski sopia ihanasti!


En keksi millainen valaisin meidän olohuoneeseen sopis… Toivoisinkin saavani teiltä nyt hyviä vinkkejä!
Jonkinmoinen budjetti toki on olemassa, mutta en sitä kerro ettei se rajoita ehdotuksia ;)
Vaikka meillä käytetään kattovalaisimia melko harvoin itse valaistukseen, on niillä toinenkin tarkoitus: valaisimet on olennainen osa kodin sisustusta, katto näyttäis liian tyhjältä ilman niitä. 
Valaisimet on mielestäni ikään kuin kodin asusteita :)

Mä odottelen täällä veljeäni, sit pakataan kisut autoon ja lähdetään nelistään mummua moikkaan :)


Kun palaan, odotan näkeväni täällä hurrrrrjasti valaisinehdotuksia, nimenomaan meidän olohuoneeseen sopivia sellaisia :))

EDIT
 Lokki meille ei ole tulossa eikä myöskään Ikean Maskros. Eikä Secto Designin valaisimia.


Comments

 1. linda
  24.10.2011 / 10:23

  >mites se normann copenhagenin lamppu? :) ite haaveilen kans lokkilampusta! :D ootko muuten törmännyt tähän sivuun http://www.room21.fi/ tuolta löytyy paljon valaisimia ja kaikkea muutakin kivaa! :)

 2. Anonymous
  24.10.2011 / 10:47

  >Hei! Iso lokki sopisi mielestäni hienosti "leijumaan" teidän korkeaan olohuoneeseen! Siihen kun valitsee valkoista valoa tuottavan lampun, niin valaisin on puhtaan valkoinen ja raikas :) Myös valoteho on hyvä, eli oikeasti näkeekin jotain kun sen laittaa päälle. Ei niin itsestään selvä asia aina…terv. pyöräilijä

 3. Anonymous
  24.10.2011 / 10:56

  >Piti vielä lisätä, että ihana on tuo teidän soihtu! On yks mun suosikeista, mutta ikävä kyllä niin iso ja tilaa vievä ettei mun olkkariin mahdu :(Itsellä on ollut jo kauan pohdinnassa olkkarin jalkavalaisin, mutta mieluisaa ei oo toistaiseksi tullu vastaan. Artekin A810 olis aika kiva, mutta hinta on myös aika kiva…terv. samainen Pyöräilijä

 4. Anonymous
  24.10.2011 / 11:06

  >Höh, kaikki mulle mieleen tulleet valaisimet on melkosen hintavia. Toisaalta, teidän olkkari on iso ja korkeuttakin ilmeisesti riittää eli liian pieni valaisin näyttäisi vähän hassulta -se kannattaa myös huomioida.Tässä muutamia mulle mieleen tulleista ehdokkaista:1.Ikea: PS MASKROS 99€ (tekee kauniin kuvion seinään, kun valo päällä -kahvilassa oon nähnyt)2.Louis Poulsen: COLLAGE 750€3.Bertjan Pot: RANDOM 667£ (The Conran shop)4. Le Klint 172C (isoin) 725€5. Secto design:n Octot sopisi muotokieleltään, muttei ehkä väreiltään :(6. Lundialla on myynnissä Soihtuun sopivia kattovalaisimia, mm. LSF 500 ja LSF 440. (meillä on jäkimmäinen keittiön toisena valaisimena, kun keittiön tasolla on saman sarjan pöytävalaisin LTF 250 "minisoihtu"). Tuo LSF 440 maksaa muistaakseni 270€ (itse ostin mallikappaleen halvemmalla). Katsoppa Lundian sivuilta, jos kiinnostaa.7. Kartell:n Ge on myös kiva, mutta onkohan liian pieni teidän olkkariin…Tässä nyt muutama mieleen tullut, harmi vain, että ovat hintavia. Oishan noita ihania valaisimia vaikka kuinka paljon. Mm. Vepsäläisen, Palorannan ja Finnish Design Shop:n sivuilta löytyy paljon vaihtoehtoja.-I-

 5. Anonymous
  24.10.2011 / 11:18

  >No mulla ainakin ekana tulisi mieleen tuohon kattoon laittaa Ikean maskros valaisin se suurempi koko siis. Tai sitten teille kävisi ihan joku nimekäskin design valaisin en vaan osaa sanoa mikä:)

 6. Anonymous
  24.10.2011 / 11:52

  >Katsoppas semmosia jos et jo tiiä niitä kuten Tom Dixon mirror ball…ja vähän eri tyylinen Lamp Gustafin Rya valaisin.. Ootko muuten ajatellu et jos se lamppu oliskin sit vähän alempana kun teillä on tuo korkea sisäkattokin! Piru kun lamputkaan ei oo mitään halpoja, itelläki tekis mieli tehdä uusia lamppuhankintoja :)t.Marjo

 7. mapela
  24.10.2011 / 11:57

  >Louis Poulsenin Collagea, valkoisena tietenkin, hehkutan taas, se vaan on niin ihana! <3

 8. Aira
  24.10.2011 / 13:03

  >Muusta en tiedä, mutta moderni ja krominen kävis minun mielestä parhaiten :)

 9. LK
  24.10.2011 / 13:05

  >Taidanpas ensimmäistä kertaa jättää merkkiä, vaikka aktiivisesti oonkin ihanaa blogiasi käynyt lukemassa. :)Mutta alkukesästä pähkäiltiin myös saman ongelman kanssa, jotta mikä lamppu meidän vaaleaan olkkariin. Lopuksi ihanstuin Normann Copenhagenin Norm 69-lamppuun. Se on aivain ihana. Meillä on siitä se toiseksi suurin eli XL-koko eikä pahan hintainenkaan mun mielestä. :)Meillä on nuo samaiset Ikean lamput työ- ja vierashuoneissa. :)

 10. Haiku
  24.10.2011 / 13:32

  >Katseskelin netanttilasta muutamia valaisimia ja minua kiehtoi paljon tämä http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=642566&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10008&compartmentId=10064&categoryId=10498# En tiedä mikä siinä kiehtoi, ehkä tuo yksinkertainen muoto tai joku.. en ehkä kuitenkaan itselleni ostaisi, mutta joku ihme siinä tykästyttää :D toisalta taas olen miettinyt pitkään myös tuota Aneta kerä-valaisinta… Ah ah ja voi voi kun joku tulisi heittämään minua säkillisillä rahaa niin voisin ostaa kaikki ja vaihdella mielen mukaan ja hypistellä ja ihastella! :D

 11. Anonymous
  24.10.2011 / 14:32

  >No niin, olisiko mitään lattiavalaisin Firenze jalkahimmentimellä valkoinenTuotenro: ROsc162750. Joku ton tyylinen iiisolla varjostimella. Meilläkään ei ole olkkarin katossa yhtä roikkuvaa valaisinta vaan muutamia spottiryhmiä. Tuollaisesta mä tykkäisin :)t. Äippä

 12. Anonymous
  24.10.2011 / 14:46

  >Moi!Ajankohtainen aihe tosiaan. :) Itsellä myös olkkarin valaisin hakusessa.Itse olen tällä hetkellä aivan hullaantunut Secto design-valaisimiin. Esimerkiksi näissä kuvissa näyttävät upeilta: http://www.trendir.com/archives/004747.htmlOnnea valaisimen etsintään, toivottavasti löydät mieleisen.T. -M-

 13. Anonymous
  24.10.2011 / 15:40

  >Heh, en lukenut postaustasi näköjään ihan loppuun, kun ehdotin Sectoja ;)-M-

 14. S
  24.10.2011 / 15:53

  >te ootte kyllä niin ihania ku näin kivoja ehdotuksia jo tullut! on mulla toki mielessä joitain mahdollisia valaisimia, mut en halunnu paljastaa ettei se vaikuta teidän ehdotuksiin :)linda: hmm mikä niistä valaisimista, niitä on useita..?joo tuo on huippusivu, ystäväni siitä mulle kerran vinkkas :PRags: en valitettavasti :/pyöräilijä: kiitos paljon kommentistasi, mutta Lokki ei ole mun makuun :)tuo Soihtu on myös mun mielestä valtavan kaunis, ihan jumalaisen kaunis suorastaan :D. ja totta että se vaatii tilaa ympärilleen! pienessä tilassa ei pääse lainkaan oikeuksiinsa. tuo Artekin lattiavalaisin oli mulle uusi tuttavuus, ihanaa et tässä oppii samalla uutta :)). kaunis valaisin! kun laittaa rahaa jemmaan, säästelee sen mitä voi ni äkkiä on kasassa tuon valaisimen rahat ;) joulukin lähestyy ;)I: siinä tulikin listaa, kiitos kovasti! Le Klintiä oon haaveillu kauan, mut johonki makkariin, en olkkariin laittais. Kartellin Ge on kiva, mut meidän kotiin ihan liian pieni. ja oon samaa mieltä et Octot ei sovi meidän kodin tyyliin. Poulsenin Collage sopis, mut hinta on liian kallis. Ikean Maskros on mun mielestä aika kauhee, ei millään pahalla ketään kohtaan, mut saan omassa blogissani näin suoraan sanoa :Dtuota Lundia-vaihtoehtoa täytyy miettiä! tosin pelkään et neki ois liian pieniä… oonkohan mä liian vaativa, onkohan sellasta valaisinta vielä tehtykään minkä olkkariini kelpuuttaisin ;D (tuntuu välillä tuolta)

 15. S
  24.10.2011 / 16:07

  >Anonyymi: kiitos mielipiteestäsi, muut on ehdotellu samaa, harmi vaan etten tykkää kyseisestä valaisimesta :/mietinnät jatkukoon :)Marjo: joo oon miettiny myös sitä et se ois matalammalla oleva valaisin, mut liian matalalla ei voi olla, koska sit ei nää telkkaa sohvalta. joten ehkä se onki huono vaihtoehto :/. mut ois ihana sellanen rykelmä matalalla olevia valaisimia <3 oon joissain ohjelmissa/lehdissä nähny ja ne on kauniita <3kiitos ehdotuksistasi, tuo Rya valkoisena näytti mielenkiintoiselta ja aion tutkia asiaa enemmän :). yleensäkin tuontyylinen valaisin vois olla kiva, siis tuollainen riippuvalaisin :)mapela: se on ihana kyllä, mut ehkä mulle liian kallis :/ tosin jos tietäisin sen satavarmasti haluavani, ostaisin sen myös siihen hintaan, joten ehkä en sit halua sitä tarpeeksi :DAira: niin… krominen meiltä löytyy jo ruokailutilan katosta, joten ehkä en laittais kromista myös olkkariin. ovat kuitenki aika vierekkäin…LK: kiitos että päätit jättää viestin ja ilahduttaa :)Norm 69 on ollu mulla myös mielessä, mut en ehkä nää sitä meidän olkkarissa… kaunis se on, mut jotenki liian terävä meidän olkkariin, jonka nään melko pehmeänä :D heh, vaikea selittää omia mielikuvia :)mäki siirrän ton olkkarin nykyisen valaisimen mun rentoiluhuoneeseen, sopii sinne kivasti :) (tai oikeestaan siis yritän saada miehen siirtään, tuo olkkarin valaisin pitää ottaa katosta nimittäin tikkaiden avulla, sen verran korkeella liikutaan :DD)Haiku: voi tuo on ihana!!! <3ois aivan unelma laittaa noita rykelmään, esim. kolme tuollaista eri korkeuksille, oih aim in laav <3. mut onnistuukohan se meillä mitenkään ku katossa on vaan yks lamppurasia…Aneta Keräkin kaunis, mut toi Pisara vielä kauniimpi <3

 16. S
  24.10.2011 / 16:15

  >Äippä: haluan nimenomaan kattoon roikkumaan jonku valaisimen vaikka on myös 13 spottia :D. lattiavalaisinkin on, joten ekana ois tarve ostaa se kattovalaisin. tota Firenzeä ihastelin pari vuotta sitte, sit ehkä kyllästyin ku meni ohi :/M: kiva kohtalotoveri! Octot on kauniita kyllä, mut mun mielestä ne ei sovi meidän kodin tyyliin. ainoastaan siitä syystä dumppasin ne :D. niin ja et lukenu huonosti tekstiä, sillä lisäsin tuon lopun vasta ku näin lukijoiden kommentteja :D eli mun moka ku en hokannu ajoissa sanoa, mitä en ainakaan meille halua :)tsempit sullekin valaisimen etsintään!Päm: kiitos mielipiteestäsi, tuo on kyllä tosi kaunis valaisin, usein sitä ihastelen <3mut sopiiko se ku ruokailutilassa on Solero-kruunu, myöskin krominen, hmm… ja tuo voi olla kooltaan liian pieni meidän olkkariin, tosi harmi :(

 17. Anonymous
  24.10.2011 / 16:21

  >Tuo mainitsemani Lundian kattovalaisin LSF 500 on mitoiltaan 50*60 eli lähes samankokoinen kuin Soihdun kupuosa. En teidä, kävitkö katsomassa kuvia, mutta valaisimena on ihan samanlainen kuin Soihtu ilman jalkaosaa. Ainakin liikkeessä näytti tosi isolta, siksi sitä sulle ehdotinkin ja sopisi kivasti Soihdun kaveriksi. :)-I-

 18. Johanna
  24.10.2011 / 16:31

  >Täällä onkin tulleet mainittua jo monet, mitä itellekin mieleen tuli; Octot, Collaget, Lokit, Kartellin Get :)Doctor Designin Juhla-valaisin on kanssa aika upea, ja hiukan sama muodoltaan kuin tuo Soihtu. En pannut merkille mainitsiko joku Le Klintin Donut-valaisimen? Sekin on aika hauska. Mutta ihka ekana mulle tuli mieleen Moooin Random Light-valaisin. En tosin tiedä miettimääsi budjettia; sen tiedän ettei tule ikinä mahtumaan mihinkään omaan budjettiini :D

 19. E
  24.10.2011 / 17:11

  >Miten olisi Kartellin Gé? Nythän on Stockalla vielä tuo kamppis, että niistä saa -20% alennuksen :)https://stockmann.com/webapp/wcs/stores/servlet/Topic/Lampoa-ja-valoa-syksyyn-20/101714/11392///////10601?cm_mmc_o=RcE+_zEEwy*szfwTBybzlbMA*C*C#Odatedesc;

 20. Mactiq
  24.10.2011 / 17:17

  >joku moderni kristallikruunu!

 21. Sari
  24.10.2011 / 18:51

  >Morjens!Miten olisi Iskun Foggia? Tosin se on aika kallis ja taitaa olla liian pieni teidän olkkariin(:Jokin isohko ja näyttävä sen kyllä olla pitää… Kodin Ykkösessä on Massiven Sputnik-kruunuja ainakin kahta eri kokoa. En kyllä tiedä miksi näitä kattokruunuja on teille "tyrkkäämässä", itselläni ei ole yhtään. Louis Poulsenilta löytyy Collage60 ja Enigma, lamppukauppa.fi tarjoaa "Lami". Valitettavasti muuta ei nyt tule näköpiiriin, kun itsellä seuraava lamppuhankinta on keittiöön.

 22. Anonymous
  24.10.2011 / 19:04

  >Eero Aarnion Cake-valaisin (saatavana vain Askosta). Valaisimen halkaisija 70cm, hinta 198 euroa.

 23. S
  24.10.2011 / 20:13

  >I: aivan… mut ennemmin joku riippuvalaisin, koska katto on niin korkealla eikä plafondi-tyylinen näytä hyvältä vinossa katossa ;). näihin johtopäätöksiin tulin siis :)Johanna: toi Juhla-valaisin on ehkä liian romanttinen mun makuun. Random Light on liian kallis kyllä mullekin, nätti on mut ei ton rahan arvoinen kyllä mielestäni :D. voi ei, rakastuin tuohon Le Klintin Donut-valaisimeen <3. harmi et aika tyyris isona… Le Klintit vielä koituu mun kohtalokseni, liikaa ihania valaisimia, oih…E: kaunis valaisin, mut meidän kotiin liian pieni :)Mactiq: aivan! mut mikä :DAnonyymi: kaunis valaisin ja erittäin hyvä vaihtoehto! tosin pelkään et näyttää enemmän makkarivalaisimelta..?Sari: se on aivan ihana! mut onko liian samantyylinen ku meidän ruokailutilan Solero-kruunu… ja ehkä tosiaan liian pieni :/kiitos paljon vaihtoehdoista :))Anonyymi: kiitos ehdotuksesta, kiva valaisin mut ei ehkä meidän olkkariin sitten kuitenkaan… ääh liikaa vaihtoehtoja :D

 24. Anonymous
  24.10.2011 / 20:51

  >Toi mun ehdottama on riippuvalaisin, ei plafondi :) Ollaan varmaan katteltu eri kuvia ja liikkeesäkin oli ihan riippuvassa muodossa. Toki Lundialla plafondejakin on samaa sarjaa, mutta ei ne munkaan mielestä sopisi vinoon kattoon. Mut joo…-I-

 25. Johanna
  24.10.2011 / 22:27

  >Heeei :) tätä ei tarvii ees julkaista, mutta mulle tuli vielä mieleen valmistaja Carpyen (maahantuo Teclux) ja heidän Isamu valaisin. Hinnasta en tosin tiedä :)

 26. Kitty
  24.10.2011 / 22:32

  >Mulle tuli mieleen Zante, mutta niitä ei taida Suomesta saada ja hintaa en uskalla edes kuvitella :(

 27. S
  25.10.2011 / 10:27

  >I: ai sit en onnistunu löytään netistä sen kuvaa ollenkaan :OJohanna: kiitos, googletan tuon, nimi ei vielä sano mitään :DKitty: ahaa, tuonki joudun googlettaan :). kiitos ehdotuksesta!

 28. Viivi
  25.10.2011 / 10:28

  >Miau. Mun ehdotukset on: Moooi – Dandelion, Luceplan – Hope (as.messut kohde 28 Kaj Stenvall), ja Zlamp – The Egg 90 cm korkeena.

 29. S
  25.10.2011 / 10:46

  >Viivi: tuo Hope on musta kans ihana, mut en sit tiiä onko sellanen mihin kyllästyis… hmm.. samoin Dandelion on tosi kaunis!!!I: kiitos I, linkki toimi :). tuota voin kyllä harkita!

 30. Anonymous
  25.10.2011 / 10:51

  >Minulle tuli mieleen Kartellin Bloom valaisin isona. Hinta voi olla suolainen, mutta on ainakin oma ikilemppari ja luonnossa erittäin kaunis :)

 31. Anonymous
  25.10.2011 / 10:52

  >niin ja tosiaan mallina Bloom B4 :)

 32. Anonymous
  25.10.2011 / 11:05

  >OI joku suosittelikin jo Kodin1 Sputnikkia. Isompaa suosittelen minäkin :)http://www.kodin1.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=411276&storeId=3444&catalogId=3444&shopId=3070000&compartmentId=3070100&categoryId=3070104

 33. Anonymous
  25.10.2011 / 21:31

  >Tässä muutama omasta kodistani löytyvä, juurikin tuolta Edenilluminazionelta hankittu:Aurealino Toso Salome' 12 Suspension Chrystal, Artemide Tolomeo Mega, Muranodue Mirage S ja muutama muu :D!Marja edelleen… :D

 34. S
  26.10.2011 / 10:19

  >kiitos paljon uusista ehdotuksista!kaikkia en ehtiny vielä googlettaan, joten urakka jatkuu :D

 35. Anonymous
  27.10.2011 / 17:13

  >Moikka! Itse näkisin teidän olohuoneessa saman valaisimen kuin meillä kotona, Eglon Ferrara kattovalaisin. Saanut meillä paljon vierailta kehuja ja on todella tunnelmallinen varsinkin jos mahdollisuus himmentää. Omamme ostimme Bauhausista, hintaa oli jotain 300 euron paikkeilla. Suosittelen! :) Tässä vielä linkki valaisimen kuvaan:http://www.comparestoreprices.co.uk/images/eg/eglo-ferrara-ceiling-pendant.jpg-V

 36. S
  27.10.2011 / 17:27

  >V: kiitos V! tuo on kyllä kieltämättä kaunis, pääsee loppusuoralle muutaman muun vaihtoehdon kanssa :)) täytyypä tehdä vielä postausta niistä, joiden välillä mietin!

 37. Anonymous
  27.10.2011 / 19:42

  >Kiva kun tykkäsit, on meillä kyllä sen verran samanlainen maku sun kanssa että osasin aavistaa ;)Tuo valaisin on mielestäni mukavan "kepeä" mutta kuitenkin samalla erilainen ja huomiota herättävä. Kokoakin on ja valaisimen voi itse muotoilla millaiseksi ja miten isoksi haluaa. Teilläkin kun on sen verran iso tuo olohuone niin mielestäni myös valaisimella pitää olla kokoa, jotta se näyttää joltain :)-V

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.