>Joulumietintöjä välipalalla

>

Kiitos kaikista valaisinehdotuksista edelliseen postaukseeni viitaten!
Teen tässä joku päivä koosteen niistä valaisimista, jotka on tällä hetkellä vahvoilla päästä meidän olohuoneen kattoon :)

Oon mietiskelly jo pikkasen joulua, sisustusta ja muuta… Aion viikonloppuna vaihtaa jouluverhot (makuuhuoneisiin ja ruokailutilaan), mikä voi ehkä kuulostaa hassulta ;). Mutta meillehän ei mitään punaisia verhoja ole tulossa, joten jouluverhojen vaihtoa ei huomaa ehkä kuin minä, heh!
Vaihtelen verhoja lähinnä siis huoneiden välillä, pyrin siihen ettei tarvis ostaa uusia vaan et pärjäisin olemassa olevilla verhoillani. 

Tämäkin näky on kohta poissa, siis tuo et Soihtu on tuossa kulmassa. Soihtu siirtyy uuteen paikkaan kun joulukuusi tulee sisään <3. Tuo kulmaus on ehdottomasti paras paikka joulukuuselle, se näkyy siitä loistavasti olohuoneeseen, ruokapöytään, keittiöön sekä heti kun tulee kotiin <3
Suunnittelenkin et tänä vuonna meille tulee joulukuusi sisään ennätysajoissa, sillä se on niin ihana elementti et haluan nauttia siitä mahdollisimman pitkään! Eikä todellakaan ole vaaraa et kyllästyn siihen ja luulenpa et täällä asustaa pari joulukuuseen kyltymätöntä kissiäkin ;)
”Minua ei näy, kun pääni on piilossa!” Eli joulukuusen alla patsastelua on luvassa, siitä oon aika varma.
Ja ne kivat kahinaäänet ku pieni tassu antaa joulupallolle kyytiä, ne äänet kuuluu olennaisena osana joulunaikaan <3 
Ja pallojen ja muiden koristeiden noukkiminen lattioilta ;)

Tässä yks kiva välipala: mysli, banaani ja kiivi maustamattoman jogurtin kera! Vai toisinpäin ;P

Oon myöskin mietiskelly sellaista, et tänä jouluna ostelen mahdollisimman vähän mitään uusia joulukoristeita kotiin. Ei kai niitä nyt tarvi vuoden välein vaihdella! Sanoo henkeen ja vereen jouluihminen, joka ei oo vielä nähny tämän joulun varmasti aivan ihania koristeita kaupoissa ;D
Mutta yritys on ainakin kova! Pitkälle mennään samoilla jutuilla ku viime jouluna; valkoista, hopeaa, pieni ripaus kultaa ja ehkä ihan pikkaisen punaista makuuhuoneeseen <3
Suurimman osan koristeistani ostin pari vuotta sitten, rakennusvuotena, joulun jälkeisistä aleista. Ostin juuri sellaisia, mitä tiesin käyttäväni vuosia. 

Yksi ostos mulla on kuitenkin mielessä: modernihko (eli ei liian) kynttelikkö. Niitä meillä ei oo ollenkaan ja sellaista kaipaan keittiöön ikkunanurkkaukseen tai ruokailutilaan. 
Se joulunaika on niin ihanaa aikaa, niin ainutkertaista. Kaikkine valoineen äärettömän tunnelmallista ja rauhallista aikaa! Aamuisin on niin ihana tunne sipsuttaa keittiöön ja laittaa tähteen tai ehkä tulevana jouluna siihen kynttelikköön valot. Jokin joululevy soimaan ja sen jälkeen onnellinen joulumieli valtaa mielen <3

Meidän perheessä on onnistuttu välttämään joulustressi ja siitä oon tosi onnellinen. 
Ei jouluna saa stressata! 
Yleensähän ne on lahjat jotka sitä stressiä aiheuttaa ja silloin on jotain pielessä. Silloin täytyy pysähtyä miettimään joulun tarkoitusta ja stressikin katoaa kuin itsestään :)
Paras lahja on oma perhe, läheiset ihmiset, joiden kanssa joulua saa viettää <3
Muu on yhdentekevää. 


(Ainahan voi tietysti vihjaista lahjatoiveistaan ja pyytää vastineeksi muutamia lahjatoiveita toiselta! ;) Näin molemmat saa mieluisia asioita ja turhilta ostoksilta vältytään eikä joulustressistä ole tietoakaan. Sillä on se kuitenkin kiva tärkeää ihmistä lahjalla muistaa.)


Lämpöisiä ja jouluisia ajatuksia sinne suuntaan,

Comments

 1. Susu
  25.10.2011 / 10:22

  >Tuleeko teille aito kuusi vai tekosellainen. Me vietetään ekaa joulua tässä talossa ja en oo vielä ratkaissut asiaa että kumpiko tulisi. Kummassakin on puolensa, aito on aito tuoksuineen mutta se roskamäärä… :)

 2. lauraK
  25.10.2011 / 11:16

  >Mäkin niin haaveilen joulukuusesta, mutta täytyy varmaan vaan tyytyä muuhun joulukoristeluun. Meidän asunto on joulukuuselle vähän pieni eikä mies varsinkaan lämpene ajatukselle :D Meilläkin tehdään vieläkin joululahjalistoja,että kaikki saisivat haluamiaan ja tarvittavia asioita eikä turhuuksia lahjaksi :) Mies varsinkin tykkää, että kerron mitä haluan, se on tosi huono keksimään itse :D

 3. S
  25.10.2011 / 11:24

  >Susu: me ostettiin viime vuonna tekokuusi ja sillä mennään tämäkin joulu. mun esteettistä silmää miellyttää enemmän sellainen täydellisen tuuhea ikivihreä kuusi ;D. toki aidossa on ihan oma tunnelmansa ja upea tuoksunsa, mut tämä on meidän valinta. ja koska meidän kissoille näytti maistuvan tekokuusikin ni en uskalla ees miettiä miten kävis aidon kans :DlauraK: meillä oli edellisessä kodissa sellainen pieni kuusi, se mahtuu pienempäänkin asuntoon kuten siihen meidän kaksioon :). oli ihana, alle 2-metrinen. mutta varmasti muillakin koristuksilla saat ihanan joulutunnelman aikaan!munki mielestä lahjatoiveet on hyviä, kunhan toiveet pysyy kohtuullisina ;)

 4. Jaana
  25.10.2011 / 11:27

  >Mie tilasin jo vähän uutta jouluverhoa ja liinaa Jotexilta.. niitä odotellessa! =)Joulukuusen kohtalo vähän arveluttaa, kun nyt on tämä pikkumisukka, että mitenkähän kestää kuusi pystyssä… =/ Täytyy laittaa alakerran muovikuusi jo ajoissa esille ja katsoa, miten kisuli siihen reagoi. Koristeitahan siinä tulee olemaan, kun lapset laittavat siihen KAIKKI muut koristeet, joita en varaa olohuoneen kuuseen. Nimimerkillä "monta laatikollista koristeita"

 5. Meän Satu
  25.10.2011 / 11:58

  >Voi ku on ihana kirjotus <3 Tunnelmallinen ja lämmin <3Tiän ne ihanat räpsimis-kahinaäänet kuusessa ja koristeitten noukkiminen lattioilta + aitokuusen räpsimisen seurauksena pikkuoksien jahtaaminen lattioilla sutinaäänet :D Sama täällä, tullee tänäki jouluna meille kuusi (minun mittanen) sisälle ajoissa että saa nauttia siitä mahollisimmaan piiiiitkään ja tunnelmoija <3 Oikia kuusi kestää hyvin ja pitkään jos sitä hoitaa oikein ja valittee kunnon kuusen (netissä ohjeita):) Tämä Susulle <3 Tekokuusi on nykyään tosi suosittu, että omasta mieltymyksestä kiinni kumman haluaa :) Kummallaki on hyvät ja huonot puolet :)Mie oon askarrellu (mie!?) l.valkosesta villasukkalangasta pikkuenkuleita pitsikruunu päässä ja semmosia pallonmuotosia tupsuja, jos ne vaikka menis kuuseen, jos kehtaan laittaa, on ne semmosia räpellyksiä, mutta oli niitä kiva eilen kyllä tehäkki :DMeilläki kuusen koristeet on suurinosa alesta hommailtu jokunen aika sitte ja semmosia jokka mennee joka joulu (valk,hopeisia jne) mutta tahto vaihtelua niin sitte hain netistä ohjeet ja tekasin vähän ite :D Mikä lie joulu-olotila mulla nyt jo lokakuussa on mutta mukava oli tehä :)Ihanaa joulunootusta <3 Täällä kans on alotettu lahjojen hankkiminen kummilapsille jo nyt, ettei tuu sitä inhottavvaa ressiä :)

 6. Hanna ★
  25.10.2011 / 12:41

  >♥ Aivan ihana kirjoitus S ♥

 7. Anile
  25.10.2011 / 12:46

  >Itsekin olen jo jonkin verran miettinyt joulua, tai oikeastaan joulukortteja. Askarteluliikkeet ovat tuolvillaan erilaisia ideoita. Ihanaa ku kerrankin ehtii kunnolla suunnitella ja toteuttaa joulukorit.Omiini taitaa tulla tänä vuonna virkattua kuviota :)Ja sitten toiseen seikkkaan,ei niin jouluiseen.Miten te kuivatatte pyyhkeet?Meillä ne eivät yksinkertaisesti kuiva kylpyhuoneen naulakoissa,aina jokin osa jää kosteaksi,rättipatteria emme omista. Enkä nyt jokaisen suihkukerran viitsisi kaivaa kuivaustelinettä esiinkään. Olisiko antaa neuvoja tai tehdä jopa postaus kodin erilaisista nikseistä? Kiitos jo etukäteen:)

 8. Aikku
  25.10.2011 / 17:07

  >Mä mietin, tuleeko meille kuusta tänäkään jouluna. Viime vuonna kisut oli niin villejä, etten uskaltanu sitä laittaa, mut ei tuo villeys oo yhtää vähentyny… Taitaa muovikuusesta olla pelkkä ranka jälellä joulun jälkeen, ku meijän tuholaiskaksikko pääsee vauhtiin…:)Vannoutuneena jouluihmisenä tietysti taas ostelen uusia koristeita. Lahjoja ei miehen kans toisillemme tänä jouluna ostetakaan…mä sain parhaan lahjani, ku mies lupas, et lähetään talvilomalla ulkomaille! Matka Puerto Ricoon varattu!<3

 9. S
  25.10.2011 / 20:44

  >Jaana: kannattaa pentuna jo totuttaa kuuseen! meidän vanhempi kisu oli ihan vauva ekana joulunaan ja ensimmäisen yön jälkeen oli otsa pihkassa :D (oli siis aito kuusi). kyllä kisu siihen tottuu ja otat vähän aiemmin kuusen esiin, ilman koristeita ni saa kisu tutkiskella :)Meän Satu: kiitos paljon, mukava kuulla <3 ihanaa joulunodotusta sullekin! mä kans niin ootan joulua, joulukortitkin jo suunnittelin :D oli kyllä aikomus ne ite askarrella, mut taidan tänäkin vuonna teettää ne jostain ottamastani kuvasta :)Hanna ★: <3 <3 <3(jaksoit oikein lukea kaiken tekstinkin vai ;D)Anile: mulla oli tarkoitus kans askarrella joulukortit parin vuoden tauon jälkeen, mut houkuttelee kyllä niin paljo omasta kuvasta korttien teettäminen (ei siis omasta kuvasta vaan mun ottamasta kuvasta :D)voi tollasta pyyheongelmaa en oo kyllä koskaan kohdannu, meillä on aina kuivannu kylppärissä naulassa, oli asunto mikä tahansa. ja nykyisessä kodissa menee automaattisesti suihkun jälkeen päälle niin tehokas ilmanvaihto, et jo se pelkästään taitaa kuivattaa meidän pyyhkeet :Dvoin tässä jossain vaiheessa ujuttaa kysymyksesi yhteen postaukseeni, on nimittäin tuloillaan erästä pyykkäysaihetta :DAikku: laita ihmeessä, hyvä niitten on siihen tottua! laita se esille hyvissä ajoin, ilman koristeita ni saavat tutkiskella :). sit alaoksille sellaset koristeet ettei haittaa vaikka kisut niillä leikkiikin. ilman muuta sinuna kokeilisin, oishan se niillekin elämys :Doi tuo matkahan onki aivan ihana lahja!

 10. R
  26.10.2011 / 10:05

  >Joulumietinnät ovat ihania mietintöjä! :)

 11. Rags
  26.10.2011 / 10:08

  >Meilla on joka vuosi aito kuusi; toinen kisu vahtii sita koko ajan ja valilla molemmat saattaa ohimennessa nuuskia vahan ja alimpia koristeita kokeilla tassulla, muuten antavat olla rauhassa. Ihme kylla!Meidan kuusi koristellaan vasta aattona, tai korkeintaan aatonaattona. Jotkut laittaa taalla kuusen jo esille heti joulukuun alussa, ellei aiemminkin. Ma ainakin ehtisin kyllastya jo siihen! :-)

 12. S
  26.10.2011 / 10:38

  >R: niin on :))Rags: kilttejä tyttöjä :))meille tulee tänä vuonna kuusi ajoissa sisälle :D en kyllästy :)

 13. Mia
  26.10.2011 / 18:05

  >Kävin tosiaan tämän nähtyäni kaupan kautta ostamassa ainekset, tuli kyllä hyvä iltapala, naminami!:)- Mia (:

 14. S
  26.10.2011 / 18:33

  >Mia: voi kiva, mukava kuulla tämmöstä millaisia vinkkejä ihmiset täältä saa :))

 15. S
  27.10.2011 / 09:18

  >Tiina: kiitos Tiina linkistä, tuolla vierähtikin tovi katellen kaikkia ihania joulujuttuja :Ptuo kynttelikkö on kyllä kaunis, mut just tollasta perinteistä muotoa vältän. ja ihmettelin kyllä tota hintaa, aika normituote kuitenki :O. mut toki sen maksaa jos siitä haaveilee, joten go for it! ;)tämä ois muodoltaan mun makuun:http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=746697&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=28151&compartmentId=29157&categoryId=29177tai sit hankin ihan jonkun erilaisen, jänskää, saapa nähä mihin päädyn :))

 16. S
  29.10.2011 / 15:59

  >Anonyymi: näytti kauniilta kuvassa, luonnossa toki varmasti vielä kauniimpi :) minäkin taidan laittaa tänään jo jotain tunnelmavaloa sisälle ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.