>Arkiruokaa viikonloppuna

>

Joskus on ihana kokata, mutta yleensä vain silloin, kun siihen on aikaa! Valitettavasti aina viikonloppuisin näin ei ole, vaan joskus on töitä… Työviikonloppuina mua houkuttaa yleensä ruoka, jonka vuoksi keittiössä ei tarvi viettää tuntikausia. Vastaavasti sitten vapaina viikonloppuina on ihana kokata ajan (ja viinin) kanssa ;)
Miehellä viikonloput on kuitenkin aina niitä viikon ainoita vapaapäiviä, joten on kiva häntä ajatellen edes sillä kattauksella tuoda ruokailuun muutakin kuin arkifiilistä (en tiedä huomattiinko yritystäni edes, mutta ainakin yritin, heh!)

Pinaattikeitto on hyvää ja täyttävää!
Mulla oli kyllä noin 15 vuoden tauko tästä keitosta… Tauko sai alkunsa ala-/yläasteen paikkeilla ja vasta parisen vuotta sitten oivalsin miksi! En nimittäin tykkää syödä pelkkää pinaattikeittoa, vaan siinä täytyy olla riittävästi kananmunaa ja koulussa näin ei ollut: 1 kananmuna/hlö. Hokasin et kotona kananmunia saa keitossa olla niin monta kuin haluaa, ne ei lopu kesken ja näin maistuu taas tämäkin keitto, heh
Myöskään kunnon lorausta maitoa keiton sekaan ei pidä unohtaa!

Onko pinaattikeitto teille keitoista se suosikki vai inhokki?
Mulle jotain noiden väliltä :)

Comments

 1. Rags
  3.11.2011 / 11:14

  >Pinaattikeitto on hyvaa! Ei ehka valttamatta suosikki, mutta ei missaan nimessa inhokkikaan. Taytyykin tehda pinaattikeittoa pian!Ihana kattaus, kauniit nuo keittokulhot, mista ne on?

 2. Enkeli fani
  3.11.2011 / 11:55

  >Miulle se on inhokki, kun ala-asteella jouduin sitä väkisin syömään. Tuntui, et joka lusikallisella se meinas tulla takaisin ylös. Eli nyt kun sitä ei ole pakko syödä niin en myöskään syö :)Mut meillä syödään sen tilalla peruvelliä joka on meidän perheessä kaikkien suosikki ja tietysti pitää olla mukana kananmunia :)

 3. Anonymous
  3.11.2011 / 12:15

  >Mulla pinaattikeitto kuuluu inhokkeihin. En kouluaikanakaan siitä tykännyt mitenkään liikaa, mutta viimeinen niitti tuli viime vuonna. Kokeiltiin miehen kanssa muistaakseni Knorr:n valmispinaattikeittoa (ko. merkin mm. kasviskeitot on hyviä ja jopa mies niitä suostuu syömään, vaikkei niin kasvisruuista välitäkää). Se oli niin järkyttävän makuista, että mä kaadoin omani vessanpyttyyn ekan lusikallisen jälkeen, eikä mieskään montaa lusikallista alas saanut, vaikka kuinka oli kananmunia ja leipää lisukkeena.Mä vähän luulen, että se oli ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun tässä taloudessa oli pinaattikeittoa tarjolla :) Itse en ole koskaan ko. ruokaa tehnyt, en tiedä, oisko se parempaa. Nyt kun mietin, meillä ei tainnut lapsuudenkodissakaan koskaan olla pinaattikeittoa, vaikka äiti muuten aina tekeekin tosi monipuolisesti ja tosi hyvää ruokaa.Tulipas pitkä sepustus yhdestä keitosta ;)-I-

 4. Marika
  3.11.2011 / 12:51

  >Tykkään kovasti pinaattikeitosta, olen tykännyt siitä aina. Muutenkin tykkään kovasti keitoista, ainoastaan kesäkeitto ei uppoa lainkaan ja hernekeittoa syön jos on ihan pakko.

 5. Anonymous
  3.11.2011 / 14:25

  >Ehdottomasti ennemmin suosikki. Inhokki se tosin oli kouluaikana :)Pakastealtaasta saa edullisen pinaattikeiton n. eurolla. Olen usein ottanut töihin sellaisen evääksi ja se on kyllä hyvää! Rainbow'lla ja Apetitilla on. Munan olen ottanut kotoa tai sitten olen käyttänyt raejuustoa seassa –> sopii!Pinaattilättyjä olen tehnyt usein itsekin, mutta myös eineslätyt pinaattiversiona on hyviä, vaikkei kotonamme paljoa eineksiä käytetäkään. Lapset pitävät.Mainiota marraskuuta,Nipsu

 6. J
  3.11.2011 / 14:36

  >Pinaattikeitto on ihan hyvää ku ei liian useesti syö, 1krt/kk on sopiva määrä ;D Koulussa en tykänny siitä ollenkaan.Tiiäkkö mulla tökkii nyt kananmunat! Aina oon tykänny hirmusesti niistä joko keitettyinä tai paistettuina, mut nyt en oo pystyny kuukauteen syömään. En viitti tässä ny kertoa yksityiskohtasesti mitä sieltä kuorien sisältä löyty, ettei muillaki mene ruokahalut :DSaas nähä millon taas pystyy syömään :D

 7. Anttis
  3.11.2011 / 14:54

  >Nam! Ehdottomasti suosikki! En ole suuri keittojen ystävä mutta pinaattikeitto maistuu.

 8. Anskuli
  3.11.2011 / 14:57

  >Pinaattikeitto on mun suosikkini keittoruuista! Ja ehottomasti kananmunan kans. Lisukkeeksi ruisleipää. Oon jo kouluaikoina tykännyt pinaattikeitosta. Toinen suosikkini on hernekeitto! Oikia kunnon hernekeitto jossa lihakimpaleita. Ja sinappia sekkaan :) Olipas kyllä kaunis kattaus teillä!

 9. Kirsi
  3.11.2011 / 15:40

  >Pidän pinaattikeitosta ja minustakin kananmunia pitää saada ottaa lisää jos yksi ei riitä. Teen pinaattikeiton aina itse, koska lapseni eivät suostu valmis pinaattikeittoja syömään. Äidin tekemä on kuulemma paljon parempaa kuin valmiit pinaattikeitot. :)

 10. Reetta
  3.11.2011 / 15:48

  >Kaunis kattaus taas! Mä en voi sietää pinaattikeittoa. Tykkään kuitenkin tosi paljon hernekeitosta mitä taas moni ei voi sietää :D

 11. S
  3.11.2011 / 16:02

  >Rags: samaa mieltä :). kiitos! kulhot on Ikeasta :)Enkeli fani: no voi kurjuus :/ ei ikinä sais ketään pakottaa syömään mitään! I: hyvä tietää etten vaan vahingossakaan mee ostaan Knorrin pinaattikeittoa! meillä syödään Apetit-pakastepinaattikeittoa, se on kyllä nam! et kokeile sitä joskus jonain päivänä, jos vain kykenet ;)Marika: voi meillä tykätään kovasti hernekeitostakin :D ja jälkkäriks pitää olla pannaria :PNipsu: Apetitin pakastepinaattikeittoa meilläkin syödään! sinne sit lorautan sekaan vielä vähän maitoa :). se on hyvää, turha alkaa ite pipertää, tämä on mun mielipide :D

 12. S
  3.11.2011 / 16:08

  >J: joo tuo määrä on munki mielestä passeli :). hyiiiii tuota kananmunaepisodia, tuossakin tuntu tulevan jo liikaa infoa :DD koitan päästä yli tästä enkä ajattele asiaa, I like kananmunat!Anttis: mä tykkään kovasti myös nakkikeitosta, hernekeitosta, lohikeitosta, lihakeitosta… :DAnskuli: juuri noin minäki mieluiten pinaattikeiton syön :) hernekeittokin on superhyvää ripauksella sinappia ja jälkkäriks tietty pannaria :Pkiitos kattauskehusta :)Kirsi: joo mun mielestä pinaattikeiton kans menee se 2-3 kananmunaa :). mä ostan meidän pinaattikeitot Apetit-merkkisinä kaupan pakastealtaasta :PReetta: kiitos Reetta! :) mä tykkään myös hernekeitosta, enemmän hernekeitosta ku pinaattikeitosta :)

 13. Mömmeli
  3.11.2011 / 18:11

  >Pinaattikeitto on hyvää ja helppoa, varsinkin kananmunan ja hyvän leivän kera… niin ja tietenkin maitoa ruokajuomaksi.. Tottakai! :)

 14. Jaana
  3.11.2011 / 19:03

  >Mä tykkään ja lapset vinkuu usein, että pitäisi tehdä (lasten suosikkiruuat on pinaattikeitto ja maksalaatikko). Meillä se tehdään itse, koska minä en voi syödä valmiskeittoja. Siksipä jää monesti tekemättä, jos ei ole ajoissa sitä suunnitellut. Ja kananmunaa pitää olla tarpeeks!! =) Vaaleensiniset kulhot on ihanat!!

 15. J
  3.11.2011 / 20:52

  >Heh :) Toivottavasti et ny menettäny ruokahalua. On ne hyviä nam nam ;)

 16. S
  4.11.2011 / 10:16

  >Mömmeli: tuo on just paras resepti :))Jaana: tuleepa nälkä näistä viesteistä ;D. mäki tykkään noista kulhoista :)J: en menettäny :))

 17. Anonymous
  7.11.2011 / 19:59

  >Piti tulla kommentoimaan tähän vanhaan postaukseen kun hellalla sulaa pakastepinaattikeittotiiliskivi ja kattilassa kiehuu kananmunat :)Mä rrrrakastan pinaattikeittoa! Voisin syödä sitä 3-4 kertaa viikossa. Ja kananmunaa pitää olla paljon, vähintään 2, mielellään 3 palottuna lautasen pohjalle ja päälle kaadettuna kuuma pinaattikeitto. Elämän pieniä nautintoja :)Kiitos kivasta blogista. Nyt tosin taitaa lukeminen jäädä vähemmälle kun joulujutut alkaa, en nimittäin voi sietää joulua!T: Sooppo

 18. S
  7.11.2011 / 20:10

  >Sooppo: heh, kuulostaa tutulta :D. noin se meilläkin aina valmistuu!kiva et tykkäät blogistani, mutta harmi ettet pidä joulusta. mä rakastan sitä, joten en voi olla kirjoittamatta siitä. toivottavasti löydät siksi aikaa muuta luettavaa :). kiinnostaisi tietää, mikset voi sietää joulua? jos haluat kertoa :)

 19. Anonymous
  7.11.2011 / 20:23

  >Joulu on minusta aina ollut sellainen pakkojuhla. Pitäisi olla niin lämmin tunnelma perheen kesken ja ihmisillä hyvä tahto. Meidän perhe (siis minä+vanhemmat+veli) ei ole koskaan ollut erityisen läheinen tai vietänyt aikaa luontevasti yhdessä vaan olemme kokoelma erakoita, jotka ovat vain sattuneet ajautumaan yhteen. Mulla ei ole lapsia (eikä tule) enkä vaan jaksa sitä hössötystä parin päivän takia. Jokainen saa tietenkin hössöttää ja innostua niin paljon kuin haluaa itselleen tärkeistä asioista (niin mäkin teen, joulu ei vaan ole yksi niistä!), mutta mä pysyttelen siitä kaukana. Nautin rauhallisuudesta ja vapaapäivistä ja tänä vuonna aion olla ekan kerran koko joulun ihan yksin kotona! Luen kirjoja, syön suklaata (se osa joulusta kyllä kelpaa), katson leffoja ja nautin hyvästä (ei joulu-) ruuasta. Sooppo

 20. S
  7.11.2011 / 20:33

  >Sooppo: kiitos että valaisit asiaa, nyt ehkä ymmärrän paremmin muidenkin ei joulusta pitävien mielipiteitä! mun mielestä jouluna ei pidä olla lämmin tunnelma ja hyvä tahto, mun mielestä se tulee itestään (joulusta pitäville tietysti). tosi harmillista on se, ettei kaikki saa yhtä läheistä perhettä kuin mitä mulle on suotu. toki kaikkeen tottuu eikä muunlaista osaa sitten kaivata/ajatellakaan. oon kyllä sitä mieltä et pidit joulusta tai et, sun tulevan joulun suunnitelma kuulostaa kivalta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.