>Toivepostaus: Lastenhuoneet

>

Moni on tässä viime viikkoina toivonut lastenhuonepostausta ja myöskin mun unelmien lastenhuonetta, heh, on toivottu, joten tässä tulee nyt jonkinmoista! Lupasin tehdä tämän vaikka tämä ei omassa elämässäni ajankohtaista olekaan.
Mietin miten postauksen toteuttaisin ja päädyin sitten tällaiseen:
alkuun kokosin erilaisia kalusteita & esineitä, jotka käy lastenhuoneeseen sukupuoleen katsomatta. Jotain sentyylistä, jota voisin kuvitella itsekin ostavani. Sen jälkeen kokosin muutamia pienjuttuja erikseen sekä pojan että tytön huoneeseen.


Lastenhuoneen pohjan pitäisin mielelläni valkoisena, ehkä mustavalkoisena, väriä tulisi varmasti riittävästi leluista, tauluista, tekstiileistä jne. 
Mustavalkoista huoneessa voisi olla esim. matto, verhot, sängynpeite, koristetyynyt, yksi seinä tai jotain muuta vastaavaa. (Kuitenkin huomioiden ettei mustaa tulisi liikaa!) Näin niitä ei välttämättä tarvisi jatkuvasti olla uusimassa, sillä sopivat hieman isommallekin lapselle. 
Tässä kivoja kuvioita, joita voisin harkita (kaksi keskimmäistä Marimekon kuoseja ja käyttäisin näistä siis lähinnä vain yhtä :D):Pieniä kalusteita huoneen päähenkilölle mitoitettuina, design-esine(itä) muistoksi ehkä aikuisikään asti, pehmoisia tekstiilejä, Fatboyn säkkituoli tai istuintyyny, sohva tai pari nojatuolia, lampaantaljamattoja, kauniita aikaa kestäviä valaisimia (Design Eero Aarnio), joista varsinkin Nukkumatti ja Swan miellyttää silmääni…


Tähän väliin huomautus, että aiemmat lastenhuonepostaukseni löydät kun klikkaat oikeasta sivupalkista tagin lastenhuone. Sieltä löytyy mm. tärkeitä huomioita lastenhuoneen valaistukseen liittyen. 


Pehmeyttä huoneeseen toisin lämpimillä sävyillä, pojan huoneeseen vaikka beigellä ja vaaleansinisellä. Nämä kaksi sävyä sopivat loistavasti yhteen ja myös sen mustavalkoisen kanssa :)
Kivasti huoneeseen esille jokin vähemmän käytetty vaatekappale ja toki jokaisesta lastenhuoneesta tulee löytyä nalle jos toinenkin:

Pojalle itselleen mieluista kuviota vuodevaatteisiin ja/tai mattoon:Tytön huoneessa käytin nyt esimerkkinä vaaleanpunaista, aika heikosti oli muita sävyjä tarjolla, mutta itse ainakin pidän kovasti hennon vaaleanpunaisesta sävystä. Toinen suosikkivärini tytön huoneeseen on turkoosi!


Myös tytön huoneessa voi olla esillä jokin kaunis mekko, kengät ja vaikka koruja: 

Säilytyskalusteisiin kiinnittäisin erityistä huomiota; lastenhuoneessa sitä tavaraa riittää, joten helpottaa huomattavasti leikkimistä ja leikkien siivousta, kun on kunnon säilytyskalusteet. Mieluiten sijoittaisin pariin reilun kokoiseen säilytyskalusteeseen kuin moniin pikkuruisiin. Yksi pikkuruinenkin voisi olla ja tässä sille hyvä vaihtoehto:
Lisäksi kauniita tekstiilejä herkullisissa sävyissä ja vaikka Hello Kitty -tyyny sängyn päällä!
Suloista nallea tietenkään unohtamatta:


Tuotteet: Zara Home Kids, Ikea, Hemtex Kids, Finnish Design Shop, H&M.
Tekstitarrat Tarravimma.

Kun huone on vielä vauvanhuone, ei lapsen sana luonnollisestikaan paljon paina. Mutta lapsen (+ oman tahdon) kasvaessa on lapsen sanalla jo merkitystä. 
Huoneen ei välttämättä tarvitse enää niin kovasti miellyttää vanhempia, sillä huoneesta on muodostunut lapsen valtakunta. Leikki on lapsen työtä, joten huoneen täytyy inspiroida leikkeihin ja kukas tietäisikään parhaiten mikä niihin inspiroi kuin lapsi itse! :)

Comments

 1. Anonymous
  18.11.2011 / 11:26

  >Hei, kiitos monista hyvistä postauksista! Sähkösuunnittelupostausta odottelen innolla, sillä oman talon sähkösuunnitelmat on parhaillaan työn alla! ;)

 2. Ensoleille
  18.11.2011 / 11:58

  >Ihania, tuollaista tyyliä haluaisin itsekin lastenhuoneeseen, jos joskus lisääntyisin :)Olen melko uusi blogisi lukija, uskaltauiduinpas kommentoimaan :D Mahtava blogi sulla, inspiroiva ja kateellisia huokauksia herättävä. Ja aivan i-ha-ni-a nuo sinun katit, itselläkin hirveä kattikuume vaikka koiria jo kotoa löytyykin :)

 3. Johanna
  18.11.2011 / 12:03

  >Ihania pohdintoja!Mä vielä lisäisin tähän että lastenhuoneessa on tärkeää myös se, että leikit, eli lapsen työn, saa nukkumaan mennessä piiloon – ihan kuin aikuisten makkarissa ei saisi tietokoneet sun muut muistuttaa päivän hommista, ei lapsen huoneessakaan saisi unten maille mennessä olla turhia "mielen virikkeitä".

 4. S
  18.11.2011 / 12:16

  >Anonyymi: sähkösuunnittelupostaus on jo työn alla, vielä pientä loppuviilausta kunhan ennätän!Ensoleille: kiitos aivan ihanasta kommentista!! mukava tavata uusiakin lukijoita :) ja oikein kiva saada tällaista palautetta, joka kannustaa! niin ja ehdottomasti oma katti hankintaan, nää on niin ihania palleroisia :D Johanna: niin niin! siinä just tulee kuvioon ne hyvät säilytyskalusteet, jotka helpottaa siivousta iltaisin (tai ainakin joskus ;D). ehkä lapset ei joka ilta omasta huoneesta sotkuja kerää pois, en tiiä… varmaan riippuu vanhemmista ja jokaisella on se oma tyyli :). ihanteellista ois toki että joka ilta nukkumaan mennessä huone ois siisti ja vois aloittaa uuden päivän "puhtaalta pöydältä". mut jos ei kaikki vanhemmat tee niin ni ei sitä ainakaan silloin voi lapsiltakaan vaatia :P

 5. Hanna
  18.11.2011 / 12:16

  >Kiitos tästä postauksesta ja ideoista! :)

 6. Tinsku
  18.11.2011 / 12:58

  >Kiva postaus, taas! =) Mistäs toi pojan autopussilakanasetti löytyis… =D

 7. Anonymous
  18.11.2011 / 13:11

  >Hei! Sinulla on ihana blogi, bongasin sen muistaakseni sisustus ja sepustuksen sivuilta. Olet saanut uuden kurkkijan ja lukijan, kaunis koti ja ihanan positiivinen blogi! :)

 8. Meän Satu
  18.11.2011 / 13:22

  >Ihana lastenhuonepostaus :) Ihania kuvia oot löytäny tähän :)

 9. Omppumamma
  18.11.2011 / 17:19

  >Hei ja kiitos ihanasta postauksesta. :)Saako tiedustella, mistä tuo pikkuinen hylly (Hello Kitty-kuvan yläpuolella) on? Ja löytyykö sille mittoja?

 10. Anonymous
  19.11.2011 / 13:01

  >Moi!Mustavalkoisella ajattelin ruveta lastenhuonetta sisustamaan, mutta yksi asia mietityttää ja se on matto (ja tekstiilit yleensä). Meillä on tosiaan sen huoneen seinä tapetoitu mustavalkoisella kuviotapetilla (sillä samalla, jota oli teidän keittiössä). Kysymys kuuluukin, että tuleeko mielestäsi liian levoton, jos tekstiileissä on kuviota, voiko esim. matto olla raidallinen? Ajattelin kysyä sinulta siksi, koska sinulla on niin hyvä maku sisustuksen suhteen :) T. -M-

 11. S
  19.11.2011 / 18:27

  >M: moi M :)kyllä mun mielestä matto vois olla raidallinen! kuitenki lastenhuoneesta kyse. mut mitään muuta kuviota en sen tapetin kans yhdistäis. ja ehkä toistaisin sen raidan sit jossain muussakin kuin matossa, esim. parissa tyynyssä… sit tulee levollisempi vaikutelma :). ja tietysti myös siten et sävymaailma on suht hillitty, sillon voi mun mielestä olla kahta kuviota :)

 12. Anonymous
  21.11.2011 / 14:33

  >Kivoja ideoita lastenhuoneeseen! Ja toimivat säilytysratkaisut ovat todella tarpeen. Meillä 2 lasta yhdessä huoneessa, joten mielikuvitusta tarvitaan :-).Mistä löytyvät nuo tytön söötit ballerinat?Kyselee AK.

 13. Anonymous
  22.11.2011 / 15:11

  >Hei,Mistä löysit nuo ihanat tähtikuviolliset vuodevaatteet vauvan pinnasänkyyn?

 14. S
  22.11.2011 / 17:31

  >Anonyymi: en nähnyt niitä myynnissä, vaan noi kuvat Hemtexin tai Zaran sivulla. en muista tarkemmin ku tuon tekemisestä on jo monta päivää :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.