>Iloa joulukuusesta

>

Juu eli nyt se on julkisesti paljastettu, meillä on jo joulukuusi sisällä :D
Varoittelin miestä jo etukäteen et tänä vuonna kuusi koristaa olohuonettamme hieman kauemmin ja niin kävi! Mielestäni on aika kova homma kaivaa kuusi varastosta ja koota ja koristella se yhden vaivaisen viikon takia, joten nyt nautimme siitä ainakin kolme viikkoa!
Joissain kodeissa kuusi (lähinnä aito kuusi) tuodaan sisälle jouluaattoaamuna, meillä lapsuudenkodissa kuusi koristeltiin aatonaattoiltana. Lapsuudenkodissa oli aina aito kuusi <3. Jouluaattona on paljon muutakin kivaa hommaa, joten mielestäni parempi ajoittaa kuusitouhut johonkin toiseen päivään, jolloin niistä voi nauttia ajan kanssa. Vaikka sitten tähän joulukuun alkupuolelle, hih! Mutta toki joka perheellä on ne omat tapansa ja perinteensä.
Tänään muuten enää kaksi viikkoa jouluaattoon, hui miten aika rientää!Niin ja onhan meillä kaksi kappaletta kuusen alla patsastelijoitakin, joita pitää totutella kuuseen hyvissä ajoin (kai sen voi tälläkin verukkeella selittää??). Tosin miukumaukut tuumas et pelkkä joulukuusi valoineen on totally boring mate!, et taitavat koristeita (tassuteltavaa) odottaa hekin… Eli kuusi on siis vielä koristelematta, mutta lähipäivinä saanee koristeitakin ylleen.
Lähipäivien tavoitteena on myös joululahjojen ostoa, lahjojen paketointia ja niiden joulukattausten suunnittelua. Ihania puuhasteluja siis!


Eilen olin ulkoiluttamassa mm. tätä:Siitä johtuen olo on hiukan:Loppuilta sujuukin Big Brother -maratonin parissa! Huomista finaalia innolla odotellen ;)


Rentoa lauantai-iltaa!

Comments

 1. Anonymous
  10.12.2011 / 22:14

  >Ihanan jouluinen tunnelma teillä jo <3 Hih, kisulikin näyttää siltä, että ois ollu juhlimassa :DMukavaa lauantai-iltaa!-I-

 2. J
  10.12.2011 / 22:29

  >Näyttää niin ihanan jouluiselta ♥ Onpa nätti tuo koru! Täällä on pikkujouluista selvitty :)Mua niin harmittaa ku Sebastian tippu, ihan luulin että vie voiton..nyt ei oo enää sellasta ehdotonta suosikkia.Rentoa lauantai-iltaa sinnekin!

 3. Ida
  10.12.2011 / 22:34

  >Eikä, miten jaksan odottamaan vielä ensi viikkoon jollon meidän joulukuusi laitetaan esille! Ihana joulukuusi ja koristelut kyllä teillä!(:http://idatheoneroom.blogspot.com/

 4. Kähmäräpälä
  10.12.2011 / 23:07

  >Komea kuusi :)! Meillä lapsuudenkodissa kuusi tuotiin vasta aatonaattona ja koristeltiin aattoaamuna. Omaan kotiini haluan kuitenkin kuusen vähän aikaisemmin niin siitä ehtii nauttia pidempään. Viime vuonna haettiin kuusi muistaakseni kolme päivää ennen aattoa, tänä vuonna ajattelin olla vielä aikaisemmassa kun ollaan kuitenkin jouluaatto ja -päivä poissa kotoa. Otetaan siis kuusesta kaikki ilo irti :) . Tietty aito kuusi ei säily hyvänä ihan mahdottoman kauaa, joten sekin vähän rajoittaa.

 5. Meän Satu
  10.12.2011 / 23:20

  >Ei yhtään liian aikasten kuusi oo paikallaan :) Meänki jouluun kuuluu aina se, että kuusi haetaan paljon paljon ennen aattoa, ko muuten saahaan nauttia niin vähän aikaa siittä, jos tuotais vasta aattona tai aatonaattona :)Ohan se hieman vaivalloinen hoijettava aitokuusi mutta kuhan muistetaan antaa vettä eikä päästetä tyhjäksi kuusenjalkaa ja ennen kuusen paikalleen laittoa muistaa ohjeen mukkaan tehä niin kyllä se siittä :) Meillä on ihan hyvin menny kuusen kans vaikka niitä neulasia löytyyki vielä monta kuukautta joulun jälkeenki niinku varmasti monella muullaki :DTiiä vaikka ens viikolla haettais jo kuusi meillekki :D Oi, saahaan nauttia toooosi pitkään siittä sitte :DNiin ja vaikka nyt puhunki aitokuusesta, on tekokuusiki kaunis :) Meille vaan tällä hetkellä passaa paremmin oikia kuusi ja kuusen tuonti aikasten sisälle :)

 6. Anonymous
  11.12.2011 / 01:01

  >Hei!Kun muovisesta kuusesta diggaat oletko huomannut että niitä myydään myös valkoisena ja pongasin jopa pinkin värisen =)

 7. Viivi
  11.12.2011 / 01:45

  >Onpas kodikasta! Ihanaa joulun odotusta:-)

 8. Sally
  11.12.2011 / 11:18

  >Ai teillä on jo kuusi? Ihanaa!Hmm, me paiskattiin liki 20v vanha muovikuusi roskiin nyt muuton yhteydessä, kun se nitkui ja notkui ja oli tosiaan ostettu 90-luvun alkupuolella. Tahtoisin nyt sellaisen "amerikkalaismallisen leveän muovikuusen", mutten ole löytänyt mistään.. Oisko vinkkiä? Stockalla oli komea tuuhea kuusi, tosin perinteisen mallinen, mutta komea oli hintakin eli sinne jäi.Kaunista kolmatta Adventtia!

 9. S
  11.12.2011 / 13:14

  >I: kiitos rouva I :). joo kisut on aina hyvin mukana eri olotiloissa ;DJ: voi kiitos ihana blogiystäväni <3. mua harmitti kans ylipaljon ku Sebastian tippu, fanit unohti äänestää, vahinkohan se oli :/. tosi fiksu nuori mies, sellaista ajatusmaailmaa tämä maailma todellakin kaipaa! mä ehkä eniten soisin voiton Suville, mut tosiaan ehdotonta suosikkia ei enää ole. Ida: hih, pian se aika menee tai sit aikaistat asiaa hiukan ;). kiitos kauniista sanoistasi!Kähmäräpälä: kuusesta pitääkin voida nauttia paljon ja ottaa kaikki ilo irti :). onhan se toki ihana perinne siinä aivan joulun nurkilla koristella kuusi, mut voi sitä koristella jo hieman aiemminkin ;). ite nautin just tästä ku saan katella kaunista kuusta sekä olohuoneesta että ruokapöydästä käsin, myöskin keittiöön näkyy ja heti kun tulee kotiin :). Meän Satu: nimenomaan se aika vaikuttaa meilläkin, saa nauttia pitempään kauniista näystä :). kodin jouluasu ei oo kokonainen ilman kuusta, liian paljasta, mut nyt on hyvä! joo mä pitkään etin sellasta täydellistä tekokuusta, onneks löyty! tämä on aivan ihanan tuuhea ja täydellisen muotoinen, tykkään kyllä paljon ja mun mielestä meille sopii enemmän muovikuusi. ja tiedän et meidän kisut villiintyis ihan hurjasti aidosta, on niillä niin paljon tarkemmat nenut ku meillä ihmisillä. monen vieraan kisun tuoksut kotona ei ehkä ois niitten mieleen ;DAnonyymi: juups oon nähny kans ja mustiakin! viime vuonna mietinkin kovasti hankitaanko valkoinen vai vihreä kuusi ja perinteinen minä kallistui vihreän puoleen ehkä oo katunu :)Viivi: kiitos Viivi! sitä samaa teidän perheelle :)Sally: joo :D mut vasta valot on saanu ylleen, tänään koristeet.joo näin kans Stockalla sen kuusen järkyttävän hintansa kera. mielestäni meidän kuusi on juuri sellainen tuuhea ja ihanan pyöreä ja muhkean muotoinen :D. eli ihan samanlainen ku minkä näin Stockalla. löydettiin tämä viime vuonna Halpa-Hallista, voin suositella lämpimästi! mä muistelen hinnaksi 60 euroa, mies 80, joten jotain siltä väliltä maksanee :)

 10. Marjukka
  11.12.2011 / 13:26

  >Hei, olemme pitkään etsineet hyvännäköistä tekokuusta. Teidän kuusenne näyttää kauniilta – mistä mahdoitte sen löytää ja kuinka pitkä se on? Minustakin on kiva laittaa kuusi joulukuun alussa, siitä on iloa koko kuukauden, ja kun uusi vuosi on ohi, en viitsi enää kuusta katsella. Uusi vuosi, uudet kujeet. ; )

 11. S
  11.12.2011 / 13:36

  >Marjukka: hei Marjukka! kirjoitinkin tossa ylempänä Sallylle, et löydettiin tää meidän silmissä täydellinen kuusi viime vuonna Halpa-Hallista alle 100 euron hintaan. korkeutta kuusella taitaa olla 2,5 metriä, en oo ihan varma kyllä korkeudesta.ja totta, kuusesta tunnelmointi on just parhaimmillaan ennen joulua :)

 12. Marjukka
  11.12.2011 / 17:10

  >Ohhoh, olipa yllätys!! Täällä etelässähän ei taida olla Halpa-Halleja, mutta nyt pistän vanhempani kuusentarkastusasialle. Korkeuskin olisi just nappi!! Kiitos vastauksesta! : )

 13. kaatosade
  11.12.2011 / 18:14

  >Huh, en olekaan ainut jolla on jo kuusi. Ihanaa joulunodotusta!

 14. Päm
  11.12.2011 / 19:41

  >Heippuli! Kyllä nuo punaiset sohvat ja kuusi vaan niin ihanasti luo jouluista tunnelmaa jo yksistäänkin :)Mulla on kaikki joulujutut ihan vielä hakusessa, lahjoista puhumattakaan….Kääk vajaa 2 viikkoa jouluun, kuin voin enää keretä :)Kiva jos teet niitä joulukattaus suunnitelmia, ni vois saada jotain vinkkiä :)Kivaa 3.adventin jatkoa!

 15. S
  12.12.2011 / 00:35

  >Marjukka: toivon että löydät haluamasilaisen kuusen :)kaatosade: hih, kiva et sullakin :). kiitti samoin!Päm: nooh kyllä sitä hyvin kerkee vielä! otat pari tehopäivää ;)joo kattausmietinnät on kyllä käynnissä, varmaan päätettykin, mut en oo vielä testaillu niitä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.