>Hyvää joulumieltä ihan kaikille

>

Mut haastettiin tärkeään asiaan enkä epäröinyt hetkeäkään haasteeseen tarttumista.
Mistä sitten on kyse? 
Lyhyesti: lahjoituksista.


Mun omaa sydäntä lähellä on erityisesti kotimaan vähävaraiset lapsiperheet ja he ovat myös tänä vuonna meidän perheen lahjoituksen kohteena. Ne perheet, joilla nipinnapin riittää raha ruokaan. Aina ei tarvitse katsoa kovin kauas nähdäkseen apua tarvitsevia. Heitä löytyy kotimaamme rajojen sisäpuolelta, läheltäkin, samasta kaupungista, naapurustosta. 


Lahjoittaminen ei enää tämän helpommaksi mene, tässä siis muutamia lahjoitusvaihtoehtoja linkkeineen kaikkineen K:n luvalla lainattuna:


Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyy perjantaina 18.11.2011 ja jatkuu jouluaattoon asti. Keräys järjestetään tänä vuonna 15. kerran. Keräyksellä halutaan muistuttaa, että Suomessa on tälläkin hetkellä tuhansia vähävaraisia ja apua tarvitsevia lapsiperheitä. Keräyksen järjestävät Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL). Keräys toteutetaan yhteistyössä Ylen Aamu-tv:n, YLE Radio Suomen sekä Keskon kanssa. MLL ja SPR valitsevat apua tarvitsevat perheet.
Keräyksen tavoitteena on hankkia 15 000 lahjakorttia, joilla vähävaraiset tai vaikeassa elämäntilanteessa olevat lapsiperheet voivat hankkia ruokatarvikkeita joulun alla. 70 euron arvoiset lahjakortit on tarkoitettu tuomaan hyvää joulumieltä. Lahjakortin voi saada lapsiperhe, jossa on vaikea taloudellinen tilanne johtuen esimerkiksi yksinhuoltajuudesta, pitkäaikaistyöttömyydestä, vanhempien pätkätöistä, sairaudesta, vammaisuudesta tai kriisitilanteesta.
Lisätietoa täällä.

Lahjoituksen voi tehdä Hyvä Joulumieli -keräyksen tilille: Nordea 159630–202020. (Saaja: Hyvä Joulumieli -keräys) IBAN FI17 1596 3000 2020 20
Voit myös soittaa numeroon 0600-16555 (9,93 € + pvm) tai lahjoittaa rahaa tekstiviestillä. Lähetä viesti HJM15 numeroon 16499. Tekstiviestin hinta on 15 euroa.Nuorkauppakamarien Joulupuu-keräys: 
Keräysajat vaihtelevat paikkakunnittain, keräyksen facebook-sivulta löydät
tarkemmat keräyspaikat ja -ajat paikkakunnittain. 

Joulupuu-keräykseen lahjoitetut lahjat jaetaan vähävaraisille lapsille Suomessa. Laita tuomasi lahjan päälle infotieto onko saaja tyttö vai poika, ikä ja paketin sisältö.
Pelastusarmeijan Joulupata-keräys:
Keräyksen verkkosivustolla http://www.joulupata.fi/ voi tehdä lahjoituksen esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Perinteisten patojen sijainnit löydät tästä linkistä. Patoihin voi viedä rahaa ja myös lapsiperheille sopivia tavaroita.Pelastakaa lapset -Joulukeräys:
Pelastakaa lapset -Joulukeräykseen voi lahjoittaa verkossa tai puhelimella. Keräyksen video Mtv3 Katsomossa.

Lahjoitusvarat käytetään Pelastakaa Lasten tukiperhe-, tukihenkilö- ja lomakotitoimintaan, kotimaan lasten ja lapsiperheiden hyväksi.


Jos haluat lahjoittaa johonkin muuhun kohteeseen, Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry:n verkkosivuilta löydät varsin kattavan linkkilistan eettisistä joululahjoista

***

Nyt kaikki osallistumaan tärkeän asian puolesta!
Pienikin summa on tärkeä. Näin perjantaina vaikka viikonlopun ruokaostoksia tehdessä voi miettiä, ostanko jotain turhaa. Voisinko jättää jotain pois tai ostaa edullisempaa ja siirtää nekin rahat parempaan tarkoitukseen?

Mun sydäntä ainakin vihloo suunnattomasti mielikuva pienestä lapsesta, joka joululoman jälkeen palaa päiväkotiin tai kouluun, kuulee siellä kavereiden puheet joulusta; joulupukista, joululahjoista, mikä jouluruoka oli se lemppari tänä vuonna, mahdollisesti joulun aikana tehdyistä matkoista… 
Lapsi, joka ei itse saanut jouluna ainuttakaan lahjaa, jouluruuasta puhumattakaan, kuulee kaikki nämä kavereidensa puheet. 
Miettiikö lapsi, miksi hän ei ole lahjan arvoinen… Ymmärtääkö hän, mistä erot johtuvat. Mielessä on vain toive kunpa minäkin saisin yhden lahjan ensi jouluna.


Kuinka onnelliseksi se pieni tulisikaan lahjan jouluna saadessaan <3
Tai edes jouluruokaa maistaessaan!
Tämä on se syy miksi minä ja mieheni lahjoitamme.


Haastan mukaan teistä jokaikisen! Jakakaa tätä sanomaa, että se kantautuisi mahdollisimman monen korviin. 
Lisäksi haastan sinut kertomaan kommenttiboxiin, millä tavalla aiot auttaa tänä vuonna? 


Kuten varmasti tiedättekin, sydäntäni lähellä ovat myös eläimet. Hylätyt kissat ja koirat tarvitsevat myös apuamme, ympäri vuoden. SEY:n (Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liitto Ry:n) sivuilta löydät kartan, jonka avulla löydät lähimmän eläinsuojeluyhdistyksesi.

Auta eläimiä lahjoituksella

SEYn toiminnan periaatteet ovat eläinyksilön kunnioittaminen, eläinten hyvän kohtelun ja hyvinvoinnin edistäminen sekä eläinten suojeleminen parhaalla mahdollisella tavalla kivulta, tuskalta, kärsimykseltä, pelolta ja haitalta. SEY on koko maan kattava kansalaisjärjestö.
Eläinsuojeluvalvojien työ on tärkeä osa SEYn toimintaa ja heidän työstään syntyvät kustannukset ovat huomattava menoerä. SEY toimii lähes pelkästään lahjoitusvaroin.
Voit tukea toimintaamme myös rahalahjoituksella tilille 800019-1061763. Kun lahjan antaa, saa sillä aikaan kaksi hyvää joulumieltä; lahjan antajalle ja lahjan saajalle. 

Comments

 1. Novella
  16.12.2011 / 13:35

  >Minä autoin tänä vuonna osallistumalla Joulupuu -keräykseen.Itseäni koskettaa myös eniten tuo ajatus niistä lapsista, joiden joulu voi olla lahjaton, ruoaton tai jotain vielä pahempaa. Joulupuu -keräys on siten seuora apu niille lapsille, jotka uhkaavat jäädä ilman lahjoja. Tänä vuonna ostin siis yhden lahjan pienelle tytölle tai pojalle. Ensi vuonna haluan osallistua useammallakin paketilla samaan keräykseen taloudellisen tilanteeni parannuttua. Minulle tuosta pienestä teosta tuli todella hyvä mieli. :)

 2. Anonymous
  16.12.2011 / 13:45

  >Mielettoman hyva postaus!Viime vuonna kirjastossa oli kori, josta sai ottaa lappusen. Minun lapussani luki "tytto 3v" ja ostin siis hanelle lahjan. Tuli niin hyva mieli siita! Ei se, etta olisin tuntenut itseni joksikin enkeliksi vaan se, etta joku pieni taapero jossain pain suomea saa edes yhden paketin ja voi tulla iloiseksi. Mielestani on ehdottoman tarkeaa osallistua tallaisiin kerayksiin. Siita todella saa joulumielta itsellekin!

 3. Hanna
  16.12.2011 / 13:54

  >Kiitos tärkeän asian muistutuksesta!Osallistuin heti Hyvä Joulumieli -keräykseen tekstiviestillä!Kauniisti kirjoitettu postauksesi oli se, mikä sai minut osallistumaan heti, tärkeän asian puolesta, joten kiitos! <3

 4. S
  16.12.2011 / 15:07

  >Novella: hienoa! en kyllä tiedä voiko elämä olla kamalampaa kuin jos sitä elää ilman ruokaa :(.lahjoituksesta tulee kyllä hyvä mieli, koska tietää että lahjoituksen saanut saa siitä hyvän mielen!Anonyymi: tuo siinä just on parasta, antamisen ja auttamisen ilo! sitä ei mikään korvaa <3 totta puhut, nää keräykset on äärettömän tärkeitä asioita!Hanna: voi miten ilahduttavaa kuulla! sulla on sydän puhdasta kultaa ystäväni <3

 5. Hanna
  16.12.2011 / 15:27

  >Kiitos hyvästä postauksesta!Yleensä olen laittanut rahaa pelastusarmeijan kerääjille joulun aikana. Tänävuonna joudun valitettavasti jättämään lahjoittamisen sikseen oman rahatilanteen takia. Meille tuli iso lisä kuluihin ja kun ainoat tulot ovat opintolaina ja -tuki asumislisineen, on koko talous nurin. Toivottavasti ensi talvena pystyn jo auttamaan muita. Olen kyllä lahjoittanut jo vanhoja vaatteitani hyväntekeväisyyteen ja joulun jälkeen lahjoitan lisää pois heitettävää tavaraa pois.

 6. Rags
  16.12.2011 / 15:48

  >Voi surku noiden lasten puolesta. :-(Olet tarkealla asialla!Ma osallistun kaikenlaisiin kerayksiin ympari vuoden, lahinna kun jossain kaupassa on joku lipas, laitan muutaman kolikon sinne. Joskus ostan ruokaa elaimille ja laitan ne meidan ruokakaupan kerayspisteeseen. Tanaan esim. aion menna elainkauppaan ja laittaa heidan lippaaseen jotain. :-)

 7. Anonymous
  16.12.2011 / 19:12

  >Mäkin lahjoitin. Päätin antaa osani Lastenklinikoiden kummeille. Siellä tehdään niin tärkeitä ja vaikeitakin toimenpiteitä pikkupotilaille. On siellä ollut myös läheisiäkin, joten kaikki sympatia heille hyvään työhön.Kiitos S tärkeästä aiheesta :)Tänään tulee Joulu mielelle -konserttikin,t. Äippä

 8. Inanaa
  16.12.2011 / 23:39

  >Laitoin postauksesi FB-sivuilleni. Sillä autan tänä jouluna, kun rahat on vähissä. Lisäksi Uffin laatikkoon pääsyä odottava vaatekassi menee lähimpään Pelastusarmeijan pata-pisteeseen. Olen joka joulu lahjoittanut jonkin verran sekä Hesylle että Pelastusarmeijalle.-Inanaa-http://whitefresh.blogspot.com

 9. Inanaa
  16.12.2011 / 23:42

  >Lisäksi yleensä sekä syksyisin että joulun alla lahjoitan yhden puhelun verran Lastenklinikoiden kummeille (syksyn ja joulun konsertit siis). Tänä vuonna jouduin tekemään poikkeuksen vuosiin. Tuntui pahalta.

 10. Anonymous
  17.12.2011 / 00:27

  >Hei!Kiitos ihanasta postauksesta, kyneelet tuli silmiin…Meidän lapset ovat saaneet viime vuonna Juolupuun- keräysen joululahjoja, sydän särki kun katsoin ilo heidän silmissä, mutta äiti ei ole voinut ostaa yhtä lahja. Suur kiitos teille kaikkille joilla on iso sydän!

 11. Katja
  17.12.2011 / 01:32

  >Ihanaa, nyt vihdoin sain infoa tuostakin, aion kyllä osallistua tuohon joulupuu-keräykseen :) Mistään ei tuu niin hyvä mieli, kun siitä, että voi ilahduttaa jotakuta joka oikeasti sitä tarvitsee!

 12. S
  17.12.2011 / 11:11

  >Hanna: ihan ymmärrettävää ettei aina voi olla auttamassa muita, tekee oman elämäntilanteensa mukaan sen mitä pystyy :)Rags: ihana kuulla! tiesinkin että oot suurisydäminen ihminen :)Äippä: Lastenklinikoilla tehdään kyllä niin arvokasta työtä! kyynel silmässä aina katselee ja lukee niitä juttuja.Inanaa: älä suotta tunne pahaa mieltä, aina ei vain voi auttaa muita! kyllä sun aikakin vielä koittaa kun taas voit :). Anonyymi: minäkin kyyneleet silmissä tätä postausta eilen kirjoittelin. sydäntäsärkevä aihe, mutta onneksi löytyy ihmisiä, joilla on mahdollisuus ja halu auttaa! hyvää joulua sinulle ja perheellesi :)Katja: hienoa että sait infoa! puhut niin totta.

 13. Anonymous
  17.12.2011 / 11:27

  >Kahdella paketilla ja kahden tunnin työpanoksella mukana tänä jouluna Joulupuu-keräyksessä :) -Katja-

 14. Sari
  17.12.2011 / 18:49

  >Kiitos ihanasta postauksesta!Minä toimitin lahjan erääseen yhdistykseen, heidän kauttaan edelleen toimitettavaksi varattoman perheen lapselle jouluksi. Toden totta, sain siitä äärettömän hyvän mielen ja jotenkin tuntuu, että nyt on "lupa" myös nauttia omasta jouluilosta. Tavoitteenani on auttaa jollain tavoin myös tulevina jouluina ja varmaankin lähinnä juuri varattomia lapsiperheitä.

 15. S
  17.12.2011 / 21:50

  >Katja: kauniita tekoja <3Sari: mulla on ihan sama, et jotenki on huono omatunto jos ei tee omaa osuuttaan ja auta muita! vasta silloin saan hyvän mielen.

 16. RagDoll
  18.12.2011 / 11:24

  >Minä autan joka kuukausi. Tililtä siirtyy tietty summa, josta osa jää suomeen ja osa lähtee ulkomaille.Muistan kuulleeni isäni kertovan, kuinka hänen työkaverinsa sanoi, että ei aijo ostaa lapselleen (5v) yhtäkään lahjaa, koska ei hänkään saanut lahjoja lapsena. Millainen äiti tekee näin? Muistan olleeni raivon partaalla tämän kuullessani.. Teki mieli lahjoa lasta salaa.

 17. S
  18.12.2011 / 11:39

  >RagDoll: voi kamala mitä katkeruutta!!! en vois ikinä ite tehdä samaa. täytyy ymmärtää et ajat muuttuu eikä kostaa seuraaville sukupolville, surullista :(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.