Jouluisia kattauksia

Aika lailla oon jo päättäny, millaisen joulukattauksen teen tänä vuonna. Jonkun mielestä voi kuulostaa hassulta, mutta mulle kattaukset on juhlissa erittäin tärkeitä. (Siis silloin kun itse juhlia järjestän.) Osittain se juhlantuntu ja hyvä mieli tulee juurikin kattauksen suunnittelemisesta ja toteuttamisesta :)
Kukapa ei tykkäisi istahtaa kauniisti katettuun pöytään!
Ja mikä paremmin erottaisikaan arkiaterian juhla-ateriasta kuin silmiä hivelevästi katettu pöytä, mielestäni se on jo puoli ruokaa.
Niinpä tämän joulun kattausta miettiessäni etsiskelin kattausinspiraatioita, tässä muutama lainattu kuva:

 

Tämä kuva ihastutti erityisen paljon kokonaisuudessaan! Kaunis värimaailma ja kivoja yksityiskohtia.
Kuvat täältä, täältä ja täältä.

Inspiraatiota etsiessäni kurkkasin myös viime jouluun; mitä silloin bloggailin joulukattauksista?
Täältä näet!
Ja hehe, sain inspiksen omasta postauksestani :D ja niin lähti tämän joulun kattaussuunnitelmat liikkeelle!

Kokeilinkin jo yhtenä päivänä muutamia vaihtoehtoja tulevaan joulukattaukseemme, mutta niitä kuvia näytän teille jonain toisena päivänä!

Ihanaa alkanutta jouluviikkoa lukijat

Comments

 1. Anonymous
  19.12.2011 / 13:30

  >Mä tykkään myös kattaa kauniisti, vaikka ei olisi mikään erityinen juhlakaan vaan tulisi ihan "tavallisia" vieraita normi viikonloppuna. Mun mielestä se on vieraitakin kohtaan kunnioittavaa, että kattaukseen on panostettu. Ja vaikkeivät vieraat aina ehkä niin kiinnittäisikään huomiota kattaukseen, niin itselle se on silti tärkeää. Tietysti juhlapyhinä sitä kiinnittää kattaukseen vielä enemmän huomiota. Me vietetään toista vuotta joulua täällä meillä, niin, että molempien perheet tulevat. Ostin joulukattauksen servetit jo pari kuukautta sitten :)Ihanaa jouluviikkoa sulle myös! Mä rupean nyt paketoimaan joululahjoja :)-I-

 2. Kikka
  19.12.2011 / 13:34

  >Todellakin olen samaa mieltä että kattaus on yksi tärkeimmistä aina juhlissa. Itse olen myös joulukattaukseni jo päättänyt.Valkoista,harmaata ja perinnejoulu-astiasto sekä aidot havut ja valkoista amaryllista.Taittelin noita kangasservettejä myös monta eri versiota; kas kummaa kun niissäkin täytyy aina olla jotain uutta. Mukavaa Joulun odotusta ja idearikasta kattausta.

 3. Anonymous
  19.12.2011 / 19:14

  >Jäädään odottelemaan millaiseen kattaukseen päädyt : ) Oletko muuten jo osallistunut Arabian Suomen kaunein kattaus -kilpailuun? Kilpailukuvien joukossa on myös monenlaisia ideoita juhlakattauksiinkin liittyen.

 4. Sari
  19.12.2011 / 20:31

  >"Oma apu paras apu".Ihania kattauksia ja minunkin mielestäni juhlissa pöytä täytyy olla katettu kauniisti, jotta viihtyy. Kun muutenkin näkee vaivaa ruuan ym. kanssa, miksi ei myös kattauksen?Ihanaa jouluviikkoa sinullekin!

 5. S
  19.12.2011 / 21:31

  >I: sama mulla! aina ku vaan mahdollista, teen kivan kattauksen :). usein myös ihan pelkästään meille kahdellekin!me vietettiin viime joulu noin et molempien vanhemmat tuli meille.mäki oon paketoinu koko illan ja vielä huomisellekin jäi hommaa ;)Kikka: kuulostaa tosi kauniilta sun joulukattaus! joo lautasliinoihinkin pitää aina keksiä jotain uutta ;D. kiitos samoin sinulle!Anonyymi: joo jäädään, en tiiä enää itekkään :D. en oo osallistunu, siihen pitäis osallistua Arabian astioilla enkä omista niitä.Sari: no nimenomaan ja se ruoka maistuukin paremmalta kauniisti katetussa pöydässä :)) ja kiitos Sari!

 6. Marika
  19.12.2011 / 22:05

  >Joulukattauksesi on varmasti upea! Jään odottelemaan innolla mikä on lopullinen versio:) kaunis kattaus on todellakin tärkeää, luo tunnelmaa ja ruokakin maistuu paremmalta. Ja varsinkin näin juhlapyhinä siihen on kiva kiinnittää normaalia enemmän huomiota.

 7. Anonymous
  19.12.2011 / 22:11

  >Moi! Yksi asia, mikä myös tekee kattauksesta juhlavan, on aterimet. Mielessäni onkin hankkia juhla-aterinsetti, eikä aina mennä niillä samoilla Savonioilla :)t. Äippä

 8. S
  19.12.2011 / 23:05

  >Marika: voi kiitos luottamuksesta, ite en enää tiiä miten kattauksen toteutan :D pää pyörällä ideoista!Äippä: totta! meillä on kahdet aterimet myös ja aina ne juhlallisemmat katan Villeroy & Bochin astioiden kans :)

 9. Susan
  20.12.2011 / 02:39

  >Ihanan inspiroivia kattauksia! Sain kivoja ideoita joulupöytään! Nyt kun saisi vielä ideat toteutettua pöydälle asti, niinkuin ne mielessä pyörii : )

 10. Ansku
  20.12.2011 / 10:06

  >Mielenkiintoinen yksityiskohta oli kärpässienikoristelut kynttilähurrikaanien ympärillä. Mikä lie materiaali, mutta hauskan näköiset. Hyvää jouluviikkoa ja joulua!

 11. Rags
  20.12.2011 / 12:03

  >Samaa mielta, kattaus on puoli ruokaa. :-)Ihania nuo mustavalkoiset jutut tuossa alapuolella. Nuo kuvat nahtyani nyt harmittaa, kun en ostanut yhta musta-hopea-valkoista kaitaliinaa sunnuntaina… En enaa taida ehtia ennen joulua siihen kauppaan… :-/

 12. S
  20.12.2011 / 17:16

  >Susan: voi mukava kuulla et sait ideoita :)). suunnitteleminen on varsin mukavaa ja kohta pääsemme jo suunnitelmia toteuttamaankin!Ansku: joo kauniit on! taitaa olla jokin ruusukekranssi hurrikaanin ympärillä ja helmiä kranssin koristeena :). kiitos paljon, hyvää joulua teidänkin perheelle!Rags: no voi höh, tuo on kurja ku jää joskus harmittaan ku ei tullu ostettua jotain mitä mietti. mulle kävi sama yhden upean valkoisen kranssin kohdalla, nyt ne on loppu enkä saanu sitä… päätinkin, et tästä lähin nappaan heti tuotteen mukaani jos vähänkään sellasta aikomusta on :D

 13. Anonymous
  22.4.2012 / 20:39

  >Todella kauniita kattauksia! Vaikka tässä joulun alla ei ollakkaan satuin löytämään tämän postauksen. Olen lukenut blogiasi lähes vuodan ja olen lähettänyt muutaman kommentin. Teillä on todella kaunis koti jossa todella kaunis sisustus! Sä olet todella luova ja osaat tehdä tosi kauniita kattauksia. Tykkään eniten kattaus ja ruokapostauksista. Sulla ihana blogi.-Sissi-Ps. Löysin kerran: http://www.dansukker.fi/fi/Teemat/SESONKIHERKUT/Joulu/Jouluaskartelua_sokerista.aspx jouluaiheinen. EN tiedä oletko löytänyt. EHkä..olet niin hyvä löytämään netistä kaikenlaista!

 14. S
  22.4.2012 / 22:32

  >heippa! ja onpa tosi ilahduttavaa kuulla, että olet viihtynyt blogini parissa noinkin pitkään, kiitos siitä! ja kiitos kovasti myös kehuistasi, lämmittää mieltä ja paljon :). voi rakastan kattausten tekemistä, niistä kertovia postauksia ei olekaan ollut kuin pääsiäisenä viimeksi. kiitos muistutuksesta, täytyypä taas kehitellä jotain :))kiitos tuosta linkistä, sinne voinkin palata uudelleen sitten taas lähempänä joulua (sinne ei muuten enää ole niin kovin pitkästi ;D)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.