Joulukattausvaihtoehtoja

Kuten täällä jo kirjoitin, tein muutamia koevedoksia joulukattauksista tässä taannoin :)
 Kattausten koristelemisessa vain mielikuvitus on rajana, vaihtoehtoja on äärettömästi!
Mutta pitemmittä puheitta koekattauskuviin!

Astioina aion käyttää Villeroy & Bochin New Wave -sarjaani, viini- ja muina juomalaseina Iittalaa. Pöytään tunnelmaa luomaan ripottelen useita Iittalan Kivi-tuikkuja. 
Vaikka en mikään kankaisten tablettien ylin ystävä olekaan, jouluksi katan pöytään kankaiset Hemtexin tabletit. Pidän niistä kovasti; mustan kankaan seassa välkehtii kauniisti hopeaa.
Näillä valinnoilla pöytään tulee jo mustaa, valkoista, kirkasta lasia sekä punaista (muutaman Kivi-tuikun muodossa).
Tässä käytin tekohavuja, koska en jaksanut hakea oikeita ;)

 

Ihme on tapahtunut! Ostin nimittäin tässä syksyllä kankaiset lautasliinat, ensimmäiseni :O
Alemmissa kuvissa näkyvät nämä mustat Iittalan pellavaiset:


Jouluaaton kattaukseen päätyvät lautasliinat ja lautasliinarenkaat olen jo päättänyt, mutta en paljasta valintojani ;). Jotain pitää pitää salassakin,
 sillä blogiani lukevat myös meidän joulupöydän vieraat.

Sen verran voin paljastaa, että kattauksessa tulen käyttämään näitä:


Lopullinen kattaus hioutunee kuitenkin vasta aattona sitä tehdessäni, mutta näistä suunnitelmista on hyvä lähteä liikkeelle! Ja vaikka usein suunnittelen jotain kovin koristeellistakin versiota, päädyn lopulta aina melko simppeliin… Haluan, että pöydässä on hiukan tyhjääkin tilaa, helpompi ruokailla.

Tänäänkin saan kattaa pöydän kuudelle, luvassa joulukahvittelut :)

Millä mallilla teillä on jouluvalmistelut?

Comments

 1. Anonymous
  22.12.2011 / 12:49

  >Tosi kauniita kattauksia kaikki! Yksinkertaisia ja selvästi ajatuksella ja hyvällä maulla tehtyjä. Minusta näissä on sopivasti kaikkea, ei mitään turhaa härpäkettä, mikä tekisi kattauksesta levottoman. Päädyt sitten minkälaiseen kattaukseen tahansa, siitä tulee varmasti tosi kaunis!Mun jouluvalmistelut on sillä mallilla, että tänään teen laatikot, huomenna keitän rosolliainekset ja teen kevyen siivouksen. Kaikki muu onkin sitten jo valmiina.-I-

 2. Janet
  22.12.2011 / 13:30

  >Oi kuinka upeita kattausvaihtoehtoja! :O Siis todella hienoja! Kyllä kelpaa tuollaisista aloittaa jouluherkuttelu. Täällä nautitaan vain mielikuvista kauniista kattauksista. En viitsi meille kahdelle mieheni kanssa mitään kummempaa tekemään.Ja jouluvalmistelut.. en tiedä millä mallilla ollaan. Joulu tulee ihan kohta mut mä en tiiä oonko valmis :D

 3. Rags
  22.12.2011 / 13:56

  >Olisi ilo tulla noin kauniisti katettuun joulupoytaan. Tyylikasta! Jouluvalmistelut hmmm… aika kesken viela. Tanaan graavaan lohen, huomenna tai lauantaina ostan vihannekset yms. etta ovat sunnuntaina mahdollisimman tuoreita. Ei kuitenkaan mitaan paniikkia, huomenna alkaa joululoma!!! :-)

 4. S
  22.12.2011 / 22:50

  >I: voi miten ilahdutti kuulla, kiitos paljon! en tosiaan tykkää mistään ylimääräisistä härpäkkeistä, joten sellaista ei oo jouluaattonakaan luvassa :). meillä on huomenna vielä ruokaostosten teko, sit se on siinä!Janet: oi kiitos tosi paljon, kauniisti sanottu ja lämmitti kovasti mieltä <3. mä tykkään kattaa juhlapäivinä ihan meille kahdellekin :). joulu on jo ihan ovella! :))Rags: kiitos ihanainen :). ois joskus kiva istahtaakin saman pöydän ääreen rupattelemaan, hih!ihanaa pian alkavaa joululomaa sulle :)

 5. Minttu
  31.12.2011 / 12:19

  >Hei !! :)Olen niin ihastunut tuohon sinun astiasarjaasi, villeroy & bochin new wawe sarjaan. Haluaisin sen itsellekkin kotiuttaa, osaisitko sanoa onko missään myytävänä tuosta ns. aloituspakettia? vai ostetaanko kaikki aina yksitellen? :) kiitos hirmuisesti jos ehdit vastata! :) ja niin ihana tämä blogisi! :) Hyvää uutta vuotta 2012 sinulle!!

 6. S
  31.12.2011 / 12:24

  >Minttu: en ihmettele, ne on tosi kauniita astioita :). yksitellen oon ne ostanu, mut joulukuun alkupuolella oli kyllä Kodin Ykkösessä tarjous neljästä ruokalautasesta (ei noista mitä kuvassa, vaan toisenlaisista), olivat siis paketissa normihintaa edullisemmin. ja sekin lähti meille :D. kiitos että pidät blogistani ja ihanaa alkavaa vuotta sinullekin!

 7. Minttu
  31.12.2011 / 19:49

  >Kiitos vastauksestasi! :) Juu täytyypä suunnata tuohon naapuri kaupunkiin koska meillä ei ole kodin ykköstä ja mielummin paikanpäältä ostaisin kuin tilaisin netistä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.