Aatonaattona

Aatonaatto täyttyi pienistä kodin viimeistelypuuhista.
Odotin amarylliksen aukeamista, mutta vieläkään sitä ei ole tapahtunut. Pikkuriikkisen on kyllä jo auki, taidan saada nauttia sen kauneudesta viimeistään uuden vuoden paikkeilla :) 


Kukan mukana tullut muoviruukku oli sopimaton omien ruukkujeni sisään, joten laitoin amarylliksen lasimaljakkoon muutaman helmen kera:

 

Jouluaaton odotus ja jännitys tais tarttua erääseen toiseenkin…


Välillä haukattiin joulukuusta, välillä lahjapaketin nurkkaa…


Kun tarpeeksi tiukasti komennettiin, täytyi mennä jäähylle… Pariksi sekunniksi…


Mies tuli aatonaattona aiemmin töistä kotiin ja lähdettiin tekemään joulun ruokaostokset. Oli siellä muutama muukin, joten ehkä ensi vuonna hoidan ruokaostoksetkin hyvissä ajoin…

Kauppareissulta kotiuduttuamme loppuilta vierähtikin keittiössä puuhastellen ja joulumusasta & tunnelmasta nauttien.


Tein herkullista rommirusinarahkaa, joka vei kielen mennessään! Taidan tehdä siitä jokajouluisen tradition, niin hyvin se sopi jälkiruuaksi joko yksinään tai luumukeiton lisukkeena. Leivoin myöskin mureita minttusuklaakeksejä sekä valmistin miehen äidin reseptillä ihanan raikkaan Waldorfin salaatin


Illalla oli aika ottaa kinkku pois uunista, laittaa se esille ja koristella. Nämä kuuluu miehen tehtäviin. Yleensä kinkkulautanen koristellaan meillä salaatinlehdillä, omenaviipaleilla sekä tummilla viinirypäleillä.Tämä ei suinkaan ollut kokin janojuoma, vaan tämä minipullo oli rommirusinarahkaa varten :)

Seuraavana aamuna herätessä olikin jo jouluaatto, aaton tunnelmia luvassa huomenissa!


Jokos ruudun sillä puolen on koittanut paluu arkeen?

Mukavaa arkeenpaluuta ja meille muille puolestaan rentouttavaa lomanjatkoa :)

Comments

 1. mapela
  27.12.2011 / 14:50

  >Ihania kuvia taas <3Täällä on tänä aamuna palattu arkeen ja työpaikalle. Jotenkin vain on ollut koko päivän hidas olo…

 2. Hanna
  27.12.2011 / 14:54

  >Ihania kuvia, kisukuvat erityisesti! :)Täällä on kyllä jo palattu arkeen. Kesää odotellaan. :DMitä laitoit siihen rommirusinarahkaan?

 3. S
  27.12.2011 / 15:16

  >mapela: voi kiitos :)voih, mut kyllä se siitä taas lähtee, pikkuhiljaa päivä kerrallaan!Hanna: voi kesä tuntuu niin kaukaiselta, en ees halua vielä oottaa sitä :D. pitää keksiä kaikkee kivaa odotettavaa ennen sitä ;). rahkasta… ensin rusinat pikkumuruks ja rommin kans maustumaan reiluks tunniks. sit sekotin seoksen vaniljarahkaan. sekaan lisäsin vielä vatkatun kerman ettei ollu niin paksua. NAM! vieläkin ihan pikkasen sitä kaapissa :P

 4. Hanna
  27.12.2011 / 16:06

  >Voi kissaa <3 Sille on tullut vahan joulumahaa!On teilla kylla niin natin ja kotoisen nakoista.(Ja suosittelen olemaan varovainen kissojen ja joulukuusen kanssa)

 5. Marika
  27.12.2011 / 17:18

  >Kauniita jouluisia kuvia ja varmasti herkut maistuivat.Täällä ollaan saikulla, ainakin vielä huomisen.

 6. Anonymous
  27.12.2011 / 17:19

  >Saisiko rommirusinarahkan ohjeen? :)

 7. Anonymous
  27.12.2011 / 18:02

  >Kyllähän täällä on taas arki alkanut. Kello soi 04.30 ja kisun kanssa reippaasti ulos (melkein tunniksi) ja sitten ei sitten niin reippaasti töihin ;D Ei näihin aamu herätyksiin vaan ikinä totu…vaikka eipä täällä 06 pidempään saa nukkua vaikka töitä ei olisikaan, mamin päällää aletaan pitämään hyppy kisoja, eli ruokaa ruokaa ;DT: Niina ja 4kisua

 8. Anonymous
  27.12.2011 / 19:05

  >Teillä on kyllä aina niin ihanan tunnelmallista! Laitahan seuraavaksi kuvia jouluaatostanne, toivottavasti on kuvia myös kattauksesta ja ruoista. Saisikohan tiedustella reseptiä tuohon Waldorfin salaattiin :)T:Vakkarilukija

 9. PunainenTupa
  27.12.2011 / 19:28

  >Oikein kivoja kuvia.Joululomaa on vielä aika paljon jäljellä, kun töihin menen 9.1. Olen pitänyt aina pitkät joululomat ja kesälomat (2 kk.), kun ei ole velkoja ja elää taloudellisesti.Pitää huomenna hankkia vanhanaikainen almanakka jossa on päivien pituudetkin. Alkaa niin odottamaan kevättä, että on oikein hieno katsella kuinka päivät pitenee. Poika pääsee loppiaisena armeijasta ja silloin on ilo ylimmillään.

 10. Tiia
  27.12.2011 / 21:13

  >Ihania kuvia :)

 11. Anonymous
  27.12.2011 / 22:45

  >Kivoja päivityksiä sulta tullut! Mä olen ollut 2 päivää blogipimennossa, kun sähköt meni poikki ja tulivat takaisin vasta äsken -39:n tunnin odotuksen jälkeen…vähän alkoi jo meidän sähkölämmitteinen kotimme viiletä.Joulupukkihan on ollut tosi kiva, kun on tuonut sulle noin ihania lahjoja :) Ihania kisukuvia taas <3-I-

 12. S
  28.12.2011 / 11:41

  >Hanna: voi älä vain sen kuullen sano ;D. ei meillä niin ronskisti kuusta käsitellä et pitäis kovin varoa, se on jo vanha juttu eikä juurikaan näytä kiinnostavan ;). kiitos kehuista!Marika: kiitos! ja pikaista paranemista <3Anonyymi: toki, kirjoitinkin siitä jo tuossa ylemmässä kommentissani.kerron tässä nyt yksinkertaisen ohjeen, ohjetta sit moninkertaistat sen mukaan miten paljon syöjiä :). itse tein tästä kolminkertaisen annoksen. eli 2dl vaniljarahkaa, 3-4rkl rusinoita ja loraus rommia. rusinat pieneksi muruksi ja rommin kanssa maustumaan 1-2 tunniksi. sekoittele välillä niin näät miten rommi imeytyy tai jos sitä on liian vähän. ite taisin laittaa aika reilusti :P, mut oishan se tylsä jos rahka ois pelkkää rusinarahkaa!sit laitoin rommirusinaseoksen rahkan sekaan, mut oli vähän paksua, joten vatkasin vielä kermapurkin vaahdoksi joukkoon. halutessasi voit lisätä esim. vaniljasokeria, mut ite jätin senkin pois. Niina ja 4kisua: voi kamala nyt mä oon eka kertaa ilonen et täällä asuu vaan kaks kisumisua :D. en kestäis tommosia aamuherätyksiä! ja muutenki meidän murut on ihania ku ei herätä aamuisin aikaisin vaatimalla ruokaa, tuntevat mamin ;). voimia ja hatunnosto sulle!Vakkarilukija: kiitoksia! juu kirjotinkin tähän postaukseen et seuraavaks tulossa jouluaattokuvia. ruokia en juurikaan kuvaillut, mut kattausta kyllä. Waldorfin salaatin ohje tulee tässä: (tällaisen version siis itse tein, ilman mitään määriä vaan ihan siten miten näytti hyvältä)varsiselleriä, omenaa, ananasta, tummia viinirypäleitä, saksanpähkinää. purkki kermaa vaahtona ja hiukan majoneesia, siinä se :).

 13. S
  28.12.2011 / 11:47

  >PunainenTupa: kiitti! juu kiva kun päivä pitenee, mutta on kesään vielä pitkä matka. en edes kesää vielä ajattele, vaan nautin talvesta ja odotan lunta :). oi tiedän tunteen! mun veljellä oli vuosi sitten armeija vielä edessä, nyt takana, onneksi :)Tiia: kiitos Tiia!I: joo niin luin fb:sta, tosi kurjaa ja kamalan vaivalloista! onneks ei sentään jouluaatto menny noin! joulupukki oli kyllä tosi antelias <3

 14. rekku
  29.12.2011 / 12:01

  >oi että teidän joulu on vaikuttanut ihanan rauhalliselta ja kiireettömältä :) itsekin olen vielä joulutunnelmissa enkä millään haluaisi palata töihin paahtamaan.

 15. S
  29.12.2011 / 15:25

  >rekku: sellainen se juuri olikin :). pikkuhiljaa yritän suunnata katseen vuodenvaihteeseen ja sitten sitä myötä alkavaan vuoteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.