Jouluaaton tunnelmia


Muut tekee jo vuodenvaihteen suunnitelmia, minä muistelen vielä joulua… ;D
Haluan siirtää joulumuistoja tänne talteen, muuten en enää myöhemmin niin tarkkaan muistaisi miten se joulunaika vietettiinkään.
Meidän jouluaatto käynnistyi perinteiseen tapaan aamusaunalla!
Ja jouluna saunotaan luonnollisesti joulunpunaisten kynttilöiden loisteessa :)

Saunomisen jälkeen valmistautumista juhlapäivään ja laittautumista juhlalookiin, ilman suurempia kiireitä. Siinä samalla siivoilin viimeiset sotkut keittiöstä ja katoin pöydän valmiiksi jouluaattoateriaa odottamaan. Mies kävi sytyttelemässä ulos kynttilöitä; olin jo aiemmin laittanut etupihan portaille erikokoisia lyhtyjä, joissa paloikin sitten kynttilät koko joulun ajan.

Joulupöydän kattauksestani tuli taas hyvin yksinkertainen :). Luulen, että johtuu pitkälti tuosta V&B:n astiastosta etten halua pöytään mitään ylimääräisiä härpäkkeitä. Lautaset on niin kauniit ettei mikään saa viedä huomiota niiltä :). Kahdeksan palavaa Kivi-tuikkua toi kattaukseen sen pienen pisteen iin päälle. 
Pidän siitä, että pöydässä on hiukan tyhjää tilaa, ruokailu itsessäänkin on siten helpompaa. Tarjoiltavat meillä oli viime vuoden tapaan keittiön tasoilla, josta jokainen haki ja kokosi oman annoksensa. Ainoastaan juomat oli pöydässä. 
(Yksi paikka on tyhjänä luonnollisesti siksi ettei joulupöydässämme ollut tänä jouluna kuin viisi henkilöä.)

 

Uudet Iittalan pellavalautasliinat pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön jouluaattona:

 

Pian joulurauhan julistuksen jälkeen lähdimme miehen vanhempien luo ”kevyelle” jouluaaton lounaalle. 

 

Miehen vanhempien luota löytyi sekä tällainen söpö pikkukuusi:


Että isompi kuusi:

Jätimme lahjat kuusen alle ja lähdimme minun vanhempien kanssa joulukirkkoon.

Kuvia on niin paljon, että jatkuu seuraavassa numerossa ;D

Comments

 1. Anonymous
  28.12.2011 / 12:14

  >Upea kattaus! Sinä kyllä sitten osaat tehdä hienoja ja yksinkertaisia kattauksia. Antaisitkohan vinkkejä uudenvuoden kattauksiin ihan vaikka yhden postauksen merkeissä. Voisit vaikka tehdä niitä ihan konkreettisesti omilla astioilla jos ei ole liikaa vaivaa :) Upeasti koristeltu kuusi miehesi vanhempien luona:)Millaiset muuten oli nuo pellavalautasliinat käytössä?T:Vakkarilukija

 2. Marika
  28.12.2011 / 12:24

  >Aivan todella upeita ja tunnelmallisia kuvia. Kattaus tosi kiva, minäkin tykkään just sellaisesta missä ei ole ylimääräistä tilpehööriä ja kauniit lautaset tulevat paremmin esille. Jatkoa odottaen:)

 3. S
  28.12.2011 / 12:50

  >Vakkarilukija: oi kiitos, miten ihanasti sanottu!! pellavalautasliinat käytössä… no miten niitä kuvailis, ihan normikangaslautasliinat :D. silti käytän edelleen paperisiakin, niitä kun on laatikko pullollaan. kankaisia on kyllä helpompi taitella erilaisiin malleihin, paperiset kun ruttaantuvat niin helposti!uuden vuoden kattauksesta voisin harkita sellaista, että tekisin tässä piakkoin ns. koekattauksen suunnitelmistani :). jos siitä saisit ideaa omaankin kattaukseesi? kun vain ehtisin, lomalainen on niin kiireinen :DMarika: voi kiitos ihanainen <3 jatkoa seuraa viimeistään huomenna :)

 4. marika
  28.12.2011 / 14:07

  >Ihana kattaus :) Mitä ovat nuo hopeisen väriset hienot lautasliinanpidikkeet? Olisi mukava hankkia moiset.

 5. Anonymous
  28.12.2011 / 15:49

  >Höh, uppouduin täysin kertomukseen ja sitten se loppui :) Kaunista ja rauhallista, lämmintä ja sopuisaa jne jne.. Innolla odotan jatkoa, kiitos,t. Äippä

 6. Hanna
  28.12.2011 / 15:50

  >Teilla on ollut kylla ihanan nakoinen joulu!

 7. Hanna
  28.12.2011 / 18:30

  >Ihana kattaus, tyylikäs ja kaunis. Ja joulusaunakuvat on ihania myös!

 8. S
  28.12.2011 / 21:00

  >marika: kiitti :). ostin ne Kuopiosta jostain sisustusliikkeestä kesällä, muistaakseni House-merkkiset.Äippä: voi hööh, mut nyt just tuli jatko tuutista ulos :))Hanna: voi kiitos, ihana että kuvista välittyy! :)Hanna: kiitos Hanna! ja kiva kuulla että saunakuvat oli kivoja, laatu niissä niin surkea :D

 9. Mariluu
  29.12.2011 / 14:03

  >Heippa ja kiitos sinulle mukavista lukutuokioista! Sain jonkinlaisen valaistumisen :D tuon anoppilasi kuusen kohdalla. Kertakaikkisen upea!! Mistä se on hankittu? Saako tuollaista ohutta koristenauhaa pitkänä jostain? Niin hieno kuusi että taidan tuijotella sitä vielä tovin. :D

 10. S
  29.12.2011 / 14:10

  >Mariluu: heh, en ihmettele, kaunis kuusi! kuusi on ostettu vuosikausia sitten jostain tavaratalosta, meidän kuusi on lähes samanlainen, ostettu Halpa-Hallista viime vuonna ja niitä myytiin siellä tänäkin vuonna :)tuo koristenauhahan koostuu ikään kuin helmistä eli sellaisista palleroisista :). oon nähny sellaisia ihan Tiimarissakin! mulla on itellä samanmoista kultaisen värisenä, ajattelin ensi jouluksi spraymaalata sen hopeiseksi :)

 11. Riikka
  2.1.2012 / 21:03

  >Löysin blogiisi sattumalta ja sait musta vakilukijan! Kauniita kuvia, tunnelmallisia joulupostauksesi! :)Terveisin,Riikka

 12. S
  3.1.2012 / 00:59

  >Riikka: voi kiitos paljon Riikka, ihana kuulla että oot tuota mieltä :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.