>Viikonloppulomalla

>

Siirrän tännekin joitain kuvia meidän tämänkertaiselta minilomalta :)
Yövyimme Vaasan kivassa Kantarellis-hotellissa, jonka kaikki huoneet on sviittitasoa. 

Kovin runsas ja tummanpuhuva sisustus vallitsi tässä sviitissä, suunnittelija minussa nosti heti päätään ja miehen kanssa tulikin yhdessä suunniteltua uusiksi koko sviitti :D
Mietittiin, että ois ollu aikoinaan loistava idea sisustaa hotellin 68 sviittiä eri tyyleihin: osa tällaista runsasta, melko massiivista sisustusta, osa modernia lookia, osa romanttista jne. Sitten aina huoneen varatessaan saisi toivoa, minkä tyylin sviitin mieluiten ottaisi :)
Ja saisi myöskin halutessaan mahdollisuuden majoittua ihan erilaisen tyylin sviittiin, kuin mitä oma koti edustaa!

Täällä kyllä huomasi sen, mitä valkoiset seinät saa aikaan! Täällä nimittäin yksikään seinä ei ollut valkoinen. Valo, avaruus, raikkaus ja sellainen valkoisen aikaansaama puhtaus jäi puuttumaan. En tiedä miten kokisin pitkäaikaisen asumisen tällaisessa tummassa sisustuksessa, mutta en aio kyllä näillä näkymin ottaa selvääkään ;)

Harmitti hiukan, sillä ainakin meidän huoneessa vuodevaatteet oli surkeat: peitto aivan älyttömän ohut ja tyyny kuin jauhosäkki. Miehellä oli kuulemma liuskekivi tyynynä :D

Tätä hyvitti kyllä hiukan kylpyhuoneesta löytyvät ihana poreammenurkkaus sekä tumma sauna. Amme oli suurempi kuin meillä, mutta poreominaisuus oli selvästi huonompi. Tosi kiva mahdollisuus kuitenkin kokea erilaisia poreammeita!

Kylpyhuoneessa oli koko ajan tämä valaistus, kaipasin himmentimiämme suuresti :D. Seuraavalla kerralla kynttilät mukaan siis! Himmennin sviitistä kyllä löytyi, mutta sillä himmeni ainoastaan oleskelupuolen valot…

Kylpyvaahto löytyi omasta takaa, hunajamaito vain on niin paras!

Pyörähdin välillä hetkeksi saunaan, takaisin tullessani oli hiukan töitä eli ei muuta kuin kylpyvaahtosylillisiä suihkunurkkaukseen kantamaan :D
Don’t try this at home!

Poreilua, suihkua, saunaa, poreilua ja suihkua… Sitten kävin laittamassa vielä kasvonaamion, valitsin H&M:n energizing maskin. No, kyllä se virkistikin, sillä vain minuutin kuluttua pesin kasvojani pienessä paniikissa vessan hanan alla. Kamalaa kirvelyä ja helpommalla olisi päässyt, kun olisi nakannut muumitakin mäkeen ja juossut suihkuun… En ole koskaan ollut millekään allerginen, ehkäpä nyt sitten tämä lime sai jonkin allergisen reaktion aikaan, hui!

Koko perjantaipäivä vietettiin kaupungilla kirpakassa pakkassäässä, joten ei ihme että saunomiset venyi muutamaan tuntiin! Olimme varanneet pöydän hotellin ravintolasta, jota teistäkin niin monet suositteli, kiitos vain!, sitä ennen pientä valmistautumista:

Kuva on surkea, mutta mun lautaselta löytyi kananrintaa kermaisessa amarettokastikkeessa maalaistikkuperunoiden kera, miehen lautaselta possua. 

Voi olla, että me ollaan täällä kotikaupungissa totuttu aivan liian hyviin ruokaravintoloihin, mikä on tietysti vain positiivista, sillä nämä ruuat jätti meidät kyllä vähän kylmäksi. Ruoka oli suht mautonta molemmilla, ei syntynyt mitään suunnatonta naminam-fiilistä, mikä kyllä yleensä ulkona syödessä syntyy. 

Jälkiruoka oli herkullista: banaania, kiiwiä ja mansikoita valkosuklaakuorrutteella vaniljajäätelön kera :P Aamiainen oli aivan ihana; monipuolinen, runsas ja herkullinen! 
Tällaisia rehellisiä mielipiteitä meidän kokemuksestamme ja näkökulmastamme! Aina ei voi vain ja ainoastaan hehkuttaa :). Mutta kyllä tämä toiseksi meidän suosikiksemme Vaasan hotelleista muodostui; toinen suosikkimme on Radisson Blu Royal Hotel.

Oikein mukava miniloma takana, nyt taas kohti uutta viikkoa! Kivaa sellaista sinne ruutujen ääreen :)
P.S. Musta tuntuu et tällä viikolla käynnistyy arvonta!

Comments

 1. Katuraliina
  6.2.2012 / 12:04

  >Kiva lukea näistä teidän minilomistanne. Ja samalla saada vähän vinkkejä, jos sitä itsekin pääsisi hotellilomalle, tosin taitaa meillä suuntautua aluksi vain tuohon Ouluun asti :) Tuttu hajuvesipullokin löytyi yhdestä kuvasta ;)

 2. Tickler
  6.2.2012 / 12:31

  >Ihana pieni irtiotto arjesta! Olen joskus itsekin yöpynyt Kantarelliksessä. Positiivista on isot huoneet, sauna ja poreamme. Ja se, että huoneet eivät olleet perustyylisiä. Vaikkakin krumeluudet meidän makuun vähän turhan runsaita.Köpiksessä on Hotel Fox sellainen, että jokainen huone on sisustettu eri tavoin. Ja se ei siis ole mikään luksushotelli, vaan ihan edullisella tavalla toteutettu.Hangosta löytyy Hotel B8, jossa huoneissa muistutellaan suomalaisista suunnittelijoista. Kiva idea sekin.Näistä molemmista hotelleista postasin viime heinäkuussa, kun kävimme niitä kesälomareissuillamme testaamassa.Tuo erilaisten huoneiden idea on mielestäni hyvä! Eikös sinulla ole matkailutaustaa? Hotelli pystyyn vaan :)!

 3. Anonymous
  6.2.2012 / 12:35

  >No ei kyllä ollut hotellihuone ihan munkaan makuun, aika synkän oloinen. Kyllä valkoinen vaan raikastaa! Melkoiset vaahdot kyllä saitte kylvyssä aikaan ;D Kiva, että teille kaikista vastoinkäymisistä huolimatta jäi kiva mieli reissusta! Oliko teidän reissulla joku oikein missio, vai olitteko muuten lomailemassa?Kivaa alkanutta viikkoa sullekin!-I-

 4. Pieni Lintu
  6.2.2012 / 12:41

  >Sattuneesta syystä mulla ei ole kokemusta Vaasan hotelleista..heh..olishan se tietty elämys viettää hotelliyö omassa kaupungissa. :) Musta tuntuu, että oli sitte kuinka fiini hotelli tai vähä halvempi niin aina tyynyt on möykkysiä ja peitot surkeita. Kumma!Harmi jos ruoka ei ollut kelvollista. :/ Amarillo ja Rosso Vaasassa ei ole koskaan tuottanut pettymystä. Tosin ku Tampereen Rosso jossa saa aina odottaa triljoona vuotta ja aina sieltä poistuu vähän pahalla päällä. ;)

 5. Anonymous
  6.2.2012 / 13:10

  >Heippatirallaa kylmästä savosta. Sait juuri uuden lukijan joka eilen illalla luki 5 tuntia vanhoja juttujasi, huhheijaa. Jäin ihan koukkuun blogiisi. Ja teillä on aivan upea koti. Ahmaisin heti monta ideaa omaan kotiini. Vaikka yllätys yllätys, monta samaa asiaa jo löysinkin mitä meilläkin on kotona, eli tämä blogi on juuri minua varten:) Ja meinasinpas ystävänpäivänä tekaista mokkapaloja sydän nommpparelleilla. Mietin josko sydän piparimuotilla saisi hienot sydämmenmuotoiset mokkapalat? noh ensiviikolla pääsee kokeilemaan:) Uusia postauksia odotellen:)

 6. Sirri
  6.2.2012 / 15:28

  >Itsekin on joskus tullut testattua kyseinen hotelli ja vähän pettymys se oli, kun huone oli tosiaan aika synkkä ja jotenkin ankea. Positiivista oli juurikin sauna + poreamme sekä hyvä aamupala!Mukavaa alkanutta viikkoa!

 7. Mia -Willa Oliviasta
  6.2.2012 / 15:32

  >Luin juttuasi samalla teetä hörppien ja jäin miettimään että hunajamaito… kenenkähän omaa, sillä omani ei vaahtoa…Tuli seuraavan kuvan vuoro ja aloin nauramaan niin että tee purskahti suustani. Kiitän onnea, että minulla oli teekuppi suuni edessä, sillä muuten läppäri olisi entinen ;) Siis mikä määrä VAAHTOA :DReissunne kuulostaa niin ihanan rauhalliselta (naamiota lukuunottamatta). Mitä hyviä ruokapaikkoja teillä on (lapsiperheitä ajatellen)??

 8. Tarja S
  6.2.2012 / 16:41

  >Niin ne on erilaiset ihmisten mieltymykset. onneksi näin! Mä tykkäsin, kun huone oli totaalisen erilainen kuin koti. En minäkään noin tummaa kotia haluaisi. Meillä oli hyvät tyynyt ja peitot, sekin toki tottumis- ja mieltymiskysymys.Poreamme (iso) ja sauna hotellihuoneessa on mielestäni luksusta, saa rauhassa nautiskella. Meillä kuului määrätty ruoka (citydeal nääs) pakettihintaa. Mies otti alkuruuaksi kantarellikeiton, joka oli kuulemma parasta kantarellikeittoa mitä on ikinä syönyt. Mulla oli lohta ja parsaa, hyvää. Pääruuaksi valitsimme molemmat vasikkaa ja sekin oli tosi hyvää. Jälkkäriä hintaan ei kuulunut, eikä sitä kyllä olisi jaksanutkaan.Aamiainen oli parasta koko reissussa.Ihanaa, kun on mahdollisuus tuollaisiin irtiottoihin arjesta. Pienikin piristää!

 9. S
  6.2.2012 / 17:16

  >niin aivan kuten kirjoitin, kiva et tarjotaan tuolla tavalla mahdollisuus kokea jotain erilaista kuin oma koti on :)me ollaan kotona totuttu niin älyttömän muhkeisiin, kuohkeisiin ja pehmeisiin vuodevaatteisiin et muunlaiset on aina pettymys. tosin on paljon hotelleja joissa on meidän maun mukaiset vuodevaatteet :). eihän tuo iso asia ole mut tuli vain mieleen ja kirjoittelin mitä mieleen tuli :Dsamoin tuo ruokahomma et riippuu aina ihmisen lähtökohdasta et minkä kokee hyväksi: millaista ruokaa on tottunut ravintoloissa saamaan :). makuja on toki monia ja hyvä niin!totta, irtiotot piristää kyllä aina :))

 10. S
  6.2.2012 / 17:19

  >kiitos, kiva kun kerroit :). ajattelinkin et mukava jos joku näistä saa vinkkiä ja onhan näitä kiva itsekin täältä jälkeenpäin lukea!tuo hajuvesi on niiiiiin ihanan tuoksuista!

 11. S
  6.2.2012 / 17:21

  >oonki kuullu tuosta Hotel Foxista muuten, muistin nyt kun kerroit! täytyypä käydä katsomassa se sun postaus :))ei nyt sentään hotellia pystyyn ;D

 12. S
  6.2.2012 / 17:24

  >joo tai en nyt ihan vastoinkäymisiksi kutsuisi noita (paitsi kasvonaamioepisodia), mukava paikka oli ja helposti voisimme mennä uudestaankin. missio oli vaan miniloma :D. ei kummosia ostoksiakaan tehty, ihan vaan oleskeltiin, hengailtiin jne. :)ja kiitos!

 13. S
  6.2.2012 / 17:38

  >kato aina ei oo aikaa lähtee kovin kauas ni huone vaan omasta kotikaupungista, sekin piristää! :)meille on usein sattunu hotelleissa ihanan muhkeat vuodevaatteet, se on aina pettymys kun ei satu. viimeks mm. Sisiliassa oli aivan huiput peitot ja tyynyt, vieläkin niitä muistelen :Doli ruoka kelvollista, mut ei niin herkullista mihin ollaan totuttu. vähän jäi puuttumaan se piste iin päältä ;). Amarillossa ja Rossossa ollaan kyllä käyty Vaasassa, Rossoon ollaan kyllästytty täysin eikä ruokakaan oo kovin kaksista ollu koskaan. Amarillo on myöskin suoraan sanottuna mun inhokki, kolmessa eri kaupungissa oon testannu enkä oo tykänny :/

 14. S
  6.2.2012 / 18:11

  >heippa! kiva ku jätit viestiä itsestäsi ja lämpimästi tervetuloa blogini pariin :)). hui kylläpäs sinä luit ahkerasti, mahtavaa että mieluista luettavaa löytyi! ja kiitos tosi paljon kehuista!sydänmokkapaloista puheenollen, näitkö jo tämän viimevuotisen postaukseni:http://allyouneediswhite.blogspot.com/2011/02/blogileivonta-uppoo.html

 15. S
  6.2.2012 / 18:13

  >joo kylppäriosasto ja aamupala oli huippuja! :)kiitos paljon!

 16. S
  6.2.2012 / 18:15

  >:D voi mua nauratti ku luin tätä sun kommenttia, hauska! onneks ei sattunu vahinkoa läppärille :Phmm… en juurikaan Vaasan ruokapaikoista tiedä, kaikista vähiten niistä lapsiperheiden paikoista ;D. mut oisko Rosso, Amarillo..?osaiskohan joku vaasalainen vastata tähän?!

 17. S
  6.2.2012 / 18:16

  >vai hetkonen, mitä kaupunkia tuossa nyt tarkoitit? :O

 18. Anonymous
  6.2.2012 / 18:31

  >Siitähän se mokkapalaideani juuri lähtikin. Hassua kuinka löysin sen postauksen juuri kun ystävänpäivä häämöttää. Miehellä sattuukin olemaan ystävänpäivänä aamuvuoro ja illan pyhitämme Kalpan pelille ja mies saa sydän mokkiksia. :). Mietin vaan kovasti mitä ruokaa voisi laittaa ystävänpäivänä. Mokkapalat on ainakin jälkkäriksi:)Mamma88

 19. Anonymous
  6.2.2012 / 18:33

  >Niin ja tuo hotellihuone ei ollu yhtään mun makuun, mutta makuasioista ei voi kiistellä:) Ja Vantaan Flamingossa oli aivan ihanan muhkeat tyynyt ja peitot. Mii like:)Mamma88

 20. Anonymous
  6.2.2012 / 19:34

  >Hei, tosi samanlaisia mietteitä oli meilläkin Kanttarellis -hotellista.. erilainen sisustus on minustakin ok, mutta huone tuntui hieman jo turhan ankealta ja raskaalta, jotain raikkautta ja vaaleutta olisi saanut olla :) Niin ja petivaatteet ei mitään "sviitin" tasoista :/ Paras sänky/hotelli on ehdottomasti ollut Helsingin Glo. Upeat, modernit huoneet. Sänky muistaakseni Hästensin ja petivaatteet niin muhkeat. Maksutta oli mahdollista saada kaikkea pientä tilattua huoneeseen, mm. unimusiikkia :)-Nette

 21. S
  6.2.2012 / 21:16

  >ai kiva! voi kylläpä hemmottelet miestäsi :))

 22. S
  6.2.2012 / 21:17

  >ahaa, pitääpä pistää tuo hotsku korvan taa ;)

 23. S
  6.2.2012 / 21:19

  >joo olihan se huone aika pimeä :Djoo kyllä tolla hinnalla mieluusti laadukkaat petivaatteet ottais…Glo kuulostaa huikealta!

 24. Hanna
  7.2.2012 / 09:41

  >Mukavan kuuloinen reissu!Aika raskas ja synkkä tuo huone, en viihtyis noin tummassa pitempään… :/Sauna ja poreamme vaikuttaa parhaimmilta puolilta huoneessa. :) Ja mulle aamupala on hotellissa aina se paras puoli. :D

 25. Mia -Willa Oliviasta
  7.2.2012 / 11:19

  >Sun kotikaupunkia ;) Mun veli ja miehen sisko perheineen asuu Vaasassa, mutta Klan ruokapaikat on aina vähän hakusassa, kun siellä käydään. Yleensä sitten lasten kanssa päädytäänkin Heseen ja mä en tykkää yhtään!!

 26. Anonymous
  7.2.2012 / 12:44

  >Hei, kommentoin tätä jo eilen.. ja kun tulin katsomaan olisinko saanut vastauksen, ei kommenttiani ollutkaan missään :( Kyselin mielipidettäsi Vaasan kaupoista :) Itseäni kiinnostaa vaasalaisena Kokkolan kaupat (mm. Zinna) ja Pietarsaaressa toimiva Kamphouse (tosin niiden nettisivut eivät toimi minulle ? – onkohan ko. liike kuitenkin toiminnassa).Semmoista vain :) Ja vielä semmoista! Yritän kovasti eilen googlettaa asuntomessutalo Villa Whiten tummia olohuoneen vitriinejä, mutta tuloksetta.. Osaisiko täällä joku viime kesän messukävijä vinkata kenen valmistamia olivat?Ystävällisin terveisin,Vaasalainen

 27. Laura
  7.2.2012 / 13:29

  >Hurauttakaa joskus tänne Jyväskylään saakka minilomalle ja Hotelli Yöpuuhun (www.hotelliyopuu.fi) siellä on jokainen huone eri tavalla sisustettu ja saa valita varatessa minkä huoneen haluaa (siis jos on vapaana). Itse Jyväskyläläisenä ei ole tullut testattua, mutta olen kuullut hyvää. Viimeistään sitten 2014, kun täällä on asuntomessut :-)

 28. S
  7.2.2012 / 21:21

  >heh, niinpä tietenkin tarkoitit :Dsuosittelen teille Pedrinas-nimistä paikkaa, tosi tosi superhyvä ruoka ja sopii myöskin lapsiperheille eli lapsille on oma hyvä menu :). tietty sit perinteiset monesta paikasta löytyvät Rosso & Amarillo, mut oikeesti sata kertaa Amarilloa parempi on tuo Pedrinas :).

 29. S
  7.2.2012 / 21:24

  >oi kiitti paljon vinkistä! toissakesänä Kuopion asuntomessuilta jouduttiin ajamaan Jyväskylään asti yöks, tai no ei jouduttu vaan haluttiinkin ihan :). suunnitelmissa on kyllä tulla sinne asuntomessuille!

 30. S
  7.2.2012 / 21:24

  >:)

 31. S
  7.2.2012 / 21:25

  >oli kyllä kiva reissu, Vaasa on niin sopivan matkan päässäkin täällä, ajaa hetkessä! :)

 32. S
  7.2.2012 / 21:30

  >no voihan, mihinköhän se oli sitten kadonnut… ainakaan minulle asti ei koskaan tullut. kiva et jaksoit kirjoittaa uudestaan :)parissa-kolmessa sisustusliikkeessä Vaasassa kävin ja tykkäsin kyllä! pakkanen hiukan rajoitti ostoksilla käymistä tällä kertaa, mut varsinkin Rewell Centerissä tuli kierreltyä :)kyllä mun mielestä Kamphouse on vielä olemassa! Zinnassa en kovin usein käy. Isokadulta löytyy suht uusi Sisustus Space, se on kiva liike!hmm… noista vitriineistä en valitettavasti osaa sanoa, mutta taidan tietää keinon, mitä kautta voin sen selvittää ;). tuun sit laittaan tänne vastauksen heti jos/kun sen saan! et käytkö täältä kurkkimassa sitten tiedon?

 33. Mia -Willa Oliviasta
  7.2.2012 / 23:23

  >Rossossa on kerran käyty, mutta lapset ei tykänny. Pitää käydä seuraavalla kerralla tuolla Pedrinaksessa. Mä oon nähnykkin sen kyltin siinä kirjaston lähellä :)Kiitos :)

 34. S
  8.2.2012 / 09:20

  >sain selvitettyä että ne vitriinit on Pentikin :)

 35. S
  8.2.2012 / 09:22

  >joo käykää ihmeessä, se on tosi suosittu enkä oo kuullu vielä koskaan kenenkään lähteneen sieltä tyytymättömänä :)

 36. Meän Satu
  8.2.2012 / 15:06

  >Kiva postaus ja mukava irtiotto arjesta :)Meillä on tosi huono kokemus Helsingin Presidentistä. Oltiin vesivahinkoa paossa muutama vuosi sitte kissojen kans ja jouvuttiin asustelleen hotelleissa enneku saatiin huoneistohotelli niin tuolla Presidentissä meän huoneessa oli kokolattiamatto! oli heinäkuun kovimmat helteet ja oli ihan hirveä asustella siellä ku kuuma ja kokolattiamatto vielä lämmitti lissää ja se pöly, huh, ja oli siellä sängyn alla koirankikkareekki (joka hotellin toimesta siivottiin kyllä) ja mielettömät pölyt huonekalujen alla..no, on varmaa ettei sinne ikinä ennää mennä vaan onneksi saatiin Espoosta, olikohan Scandic, hotellihuone jossa oli parketti ja ilmastointi :) Kyllä kelepas olla helteillä siellä ennen ku saatiin vara-asunto :D Voihan tuo Presidentti olla muuttunu mutta silloin oli kokolattiamatto :) ja tuli silloin mieleen, että voi turistiraukat jos tänne eksytte :) Jos joskus mennään vielä hotelliin ihan mihin vaan kesäsin niin meille kyllä täytyy olla huone josa on joku muu lattia ko kokolattiamatto ja ehottomasti täytyy olla se ilmastointi :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.