>Kaunis Suomi

>

Eilen kun ajelimme Vaasasta kotiin, en malttanut olla ottamatta muutamaa kuvaa. Matka taittui nopeasti henkeäsalpaavan kauniita & valkoisia talvimaisemia ihaillen. Valokuvaaja minussa näki satoja paikkoja, mistä olisin halunnut näpsiä kuvia! Täysin koskematon, valkoinen ja kimaltava hanki, lumiset ja tunnelmalliset ladot laakeilla pelloilla, koivumetsä: kuva koivujen mustavalkoisista rungoista valkoista taustaa vasten, auringonsäteiden leikki lumisilla pelloilla, lumoavan valkoiset ja kuuraiset puut kauniin sinistä taivasta vasten…

Kuvat on nopeita räpsyjä maantienopeudessa, joten eivät kerro paljoakaan siitä, kuinka kauniilta nuo maisemat livenä näyttää. Mutta onneksi meillä kaikilla on mahdollisuus ne itse nähdä ja kokea!
Joskus kuulee ihmisten puhuvan siitä, miten Pohjanmaa on tylsähkö maisemiltaan. Mun mielestä Pohjanmaa on kaikkea muuta kuin tylsä, tämähän on ihanaa maakuntaa omine ominaispiirteineen! Tasaista maisemaa, peltoja, latoja… Asuessani Pirkanmaalla ja ajaessani aika useinkin tätä väliä, huomasin aina selvästi sen rajan, missä vaihtui maakunta. Mäet & mutkat lisääntyi huomattavasti ja alkoi näkyä upeita järviä :)

 Eilen yhdessä vaiheessa vastaantuleva autoilija räpsytti meille vimmatusti pitkiä valoja, sydämellinen kiitos hänelle! Ikinä ei tiedä oltaisko ajoissa nähty tätä hirvilaumaa juoksemassa tien yli… Meidän auton edestä juoksi kolme hirveä, että aika monta niitä loppujen lopuksi taisi jäljistä päätellen olla.

Tuossa ylemmässä kuvassa yksi hirvi on jo ylittänyt tien, toinen tien päällä ja kolmas vasemmalla, metsän reunassa. Olin saada tosi hyvän lähikuvan tuosta viimeisestä, mutta varmaan kädet tärisi sen verran että otinkin kuvan puiden latvoista :D 

Tässä yksi piirre, mitä ulkomaalaiset Suomessa aina hämmästelee: saa paikoitellen ajaa aika pitkäänkin ilman vastaantulevia autoja :)

Sain eilen illalla muutamasta blogista inspiraation ja heti aamulla tartuin tuumasta toimeen: nyt on matot nurinpäin lumihangessa nauttimassa raikkaasta lumesta & purevista pakkasista!
Nautin täällä parin raitahaalarin kera takkatulesta, siivoilen samalla hieman uuteen viikkoon. Mies lähti viimeistelemään paljua. Presidentinvaaliäänestys ollaan hoidettu jo ennakkoon.
Loman viimeinen päivä käsillä, mutta ei se mitään. Kivoja juttuja tiedossa ja uusi viikko tuo tullessaan mm. kahdet Living and Room -sisustuskutsut!


Comments

 1. Pieni Lintu
  5.2.2012 / 12:32

  >Pohjanmaahan on kaunis ja niin rakas <3Onneksi ette törmänneet hirvilaumaan! huh!

 2. Anonymous
  5.2.2012 / 12:42

  >Tosi kauniita kuvia! Onneksi väistitte hirvilauman!!-I-

 3. Soile
  5.2.2012 / 12:49

  >Hui; olipa vain lähellä ja harvoin se kamera sattuu olemaan juuri hollilla kun tuollaista näkee. Usein se yksikin hirvi on jo huikea näky, mutta vielä useampi!

 4. Hanna
  5.2.2012 / 12:50

  >Kauniita kuvia!Mutta nuo hirvet!! Ne on kyllä todella pelottavia tuolla maantiellä. :/ Onneksi se autoilija räpsytteli teille valoja.Munkin pitäis heittää matot ulos, mutta en jaksa. Vähän meinaa olla flunssainen olo…

 5. S
  5.2.2012 / 12:54

  >joo tosi pelottavia! muutaman kerran oon nyt niitä nähny, pelottaa millon osuu :/. jos on huono ajoitus ni eipä siinä juuri mitään oo tehtävissä. joo onneks räpsytteli ja tajuttiin et jotain on vialla ni osattiin vähentää vauhtia. meki räpsyteltiin vastaantuleville ku ei yhtään tienny jatkuuko se lauma vielä…voi lepäile nyt vain ettet sairastu pahasti!!! siivota ehtii kyllä millon vaan myöhemminkin!

 6. S
  5.2.2012 / 12:55

  >joo vähän vapisi kädet ni meni siihen laukusta kaivamiseenkin hetki :D sit ku oltiin lähellä hirveä ni kädet vapisi jo liikaa :D on ne kyllä vaikuttava näky!

 7. S
  5.2.2012 / 12:55

  >rakas tosiaankin! <3onneksi ei, toivottavasti ei kukaan muukaan!

 8. S
  5.2.2012 / 12:56

  >kiitos :) joo onneks!

 9. UNELMAAPUUTALOSSA
  5.2.2012 / 13:23

  >ihania kuvia! :)

 10. Maiju
  5.2.2012 / 13:41

  >Toivottavasti teillä oli oikein ihana ja rentouttava viikonloppu Vaasassa -kotikaupungissani <3 Sinne kun vielä joku päivä pääsisi muuttamaan takaisin ystävien ja sukulaisten lähelle!

 11. PunainenTupa
  5.2.2012 / 14:38

  >Kiva, että matkanne sujui hyvin ja ette törmänneet hirviin. Itselläni oli vuosia sitten hiuskarvanvarassa.Kivoja kuvia pohjanmaalta. Me asumme maalla ja siis pohjois-pirkanmaan ja etelä-pohjanmaan rajalla ja en ikinä muuttaisi helisnkiin jossa käyn töissä usein. Siellä ihmisillä on aina kiire ja ajavat vaikka missä kelissä toisissaan kiinni ja rysäyttelevät perään. Rakastan maaseudun rauhaa.

 12. AnskuliP
  5.2.2012 / 14:40

  >Oi olipas ihania kuvia rakkaasta pohojanmaasta! Sulla on monesti niin ihania kuvia että käyn aina fiilistelemässä täällä! Nuo hirvet on kyllä pelottavia ja kasitien varressa niitä kyllä on. Aurinkoista päivänjatkoa sinne!

 13. Pinkki työhuone
  5.2.2012 / 20:25

  >Ihania Pohjanmaa-kuvia! Oli niin kotoisen näköisiä maisemia, olen Etelä-Pohjanmaalta kotoisin. Vaasassakin on tullut käytyä monia kertoja. :) Onneksi saitte "ihailla" hirviä vain kaukaa! Huh sentään! Ne ovat kyllä niin mahdottoman isoja eläimiä, hurjan näköistä menoa! Onneksi olette jo kotona, loppu hyvin kaikki hyvin. :) Mukavaa alkavaa viikkoa! T. Maria Pinkistä työhuoneesta

 14. S
  5.2.2012 / 21:41

  >kiitos :)

 15. S
  5.2.2012 / 21:42

  >kiitos, kyllä oli Maiju :). toivottavasti haaveesi toteutuu!

 16. S
  5.2.2012 / 21:43

  >voi kiitos kauniista sanoistasi, ihana että täältä löytyy fiilisteltävää :)). ihanaa alkavaa viikkoa sulle!

 17. S
  5.2.2012 / 21:45

  >kiitos, kiva että tykkäsit :). mullekin nuo pohjalaiset maisemakuvat on niin kotoisia ja sydäntälämmittäviä :)reilu vuosi sitten syksyllä ajelin iltamyöhällä kotiin kun hirvi seisoi jalkakäytävällä metsän reunassa, aivan valtavan suuri oli ja sillon mulla kyllä jalat tutisi ku löin jarrut pohjaan!kiitti samoin sulle :)

 18. S
  5.2.2012 / 21:48

  >joo kyllä niitä hirviä saa varoa jatkuvasti tuolla tien päällä! onneks meillä täällä rakkaassa maassa on mahdollisuus valita mieluinen asuinpaikka ja varmasti jokaiselle löytyykin se oikea paikka :)

 19. Ginger
  5.2.2012 / 22:14

  >Pohjanmaa on todella kaunis, vaikkakin olen kyllä puolueellinen sanomaan. :) Aukeissa peltomaisemissa mieli lepää.

 20. Miiiaa
  6.2.2012 / 01:41

  >Pohjanmaalla on kyllä kaunista ja upeimmat auringonlaskut, joita olen Suomessa koskaan nähnyt. Viikonloppuna oli niin kylmää, ettei ulkona montaa kuvaa pystynyt ottamaan. Mukavampaa varmasti ottaa autosta :) Onneksi, ette tosiaan niihin hirviin törmänneet. Kerran olen ollut oikein lähellä hirveä. Seisoa möllötti keskellä tietä, eikä suostunut liikkumaan. Kauhistuneena katselin ratin takaa ja mietin mitä hittoa teen. Sitten se yhtäkkiä päätti lähteä juoksemaan metsään. Onneksi oli näkyvyyttä hyvin ja hiljainen vauhti, mutta on ne pelottavan isoja..

 21. S
  6.2.2012 / 17:40

  >niin on eikä puolueellisuus haittaa ;D

 22. S
  6.2.2012 / 17:41

  >totta! joo autosta oli kätevä kuvata :Dhirvet on tosiaan pelottavan suurikokoisia, hui!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.