>Mitä tänään syötäisiin?

>

Varmasti tuttu mietintäaihe perheessä kuin perheessä… Oon monesti miettiny et pitäis tehdä joka viikolle oma ruokalistansa; jäis nämä pähkäilyt ja kaupassa käyminenkin ois helpompaa ku aina tietäis, mitä ostaa.
Millainen systeemi teillä on käytössä?
Kuvat on otettu muutama viikko sitten ku tehtiin miehen kans Chili con Carnea.
Raikas salaatti tekee tästä ruuasta täydellisen! Varsinkin feta-juusto sopii mielestäni erittäin hyvin Chili con Carnen kanssa nautittavaksi, samoin ananas ja viinirypäleet…

Joskus tämä arkiruuanlaitto kyllä tökkii, sillä valmistan ruuan vain itselleni. Mies syö lämpimän ruuan töissä joka arkipäivä, hän on tottunut tiettyihin ruoka-aikoihin eikä enää illalla kotona syö kuin iltapalan, yrityksistäni huolimatta

Helpottavaa kuitenkin, että tästä taloudesta löytyy muitakin saman asian kanssa pähkäileviä…

Niin ja tiedoksi, että en ole unohtanut eilen illalla päättynyttä arvontaani! Arvon voittajan illemmalla ja tulen sitten ilmoittamaan sen tänne blogiin, luonnollisesti ;). 
Vietän vapaapäivää Living and Roomin parissa, päivällä parikin tapaamista sen tiimoilta!
Niin ja saa käydä tykkäämässä tuosta linkistä löytyvästä sivustosta ;)

Comments

 1. Outi-Hyypiön elämää
  16.2.2012 / 12:04

  >Mua rupes ahistaa tuo ainainen ruuan pähkäily, joten meilläkin siirryttiin viikon ruokalistaan. Ma pistän taululle koko viikon ruokalistan ja sillä mennään. Ite oon käyttänyt netin lapsiperheen ruokalistoja hyväksi, esim. Elleillä.

 2. mapela
  16.2.2012 / 13:16

  >Me käydään ruokakaupassa kaksi kertaa viikossa ja suunnitellaan seuraavien päivien ruuat sen perusteella, mitä on tarjouksessa. Ostoslista on kauppareissulla myös mukana ja siihen lisätään välipäivien aikana sellaiset asiat, jotka ovat päässeet loppumaan/käyneet vähiin.

 3. Petteri
  16.2.2012 / 13:48

  >Me syötiin aika pitkäänkin 5 vkon ruokalistaa, joka tarvittaessa eli aina vähän, ei mikään raamattu. Kun rytmiin pääsee kiinni, on se pirun mukavaa. Helppo tehdä koko viikon kauppaostokset yhdellä kertaa ja loppuu se kaupassa pyöriminen ja ihmettely että mitäs sitä tänään tai huomenna tosiaan syötäisiin. 2 päivää kuitenkin arkisin sitä samaa ruokaa syö helposti. Viikonloppuihin oli vähän monimutkaisempaa ja enemmän aikaa ottavaa ruokaa. Eikä mistään terveysruuasta todellakaan ollut kyse. Listalla oli mm. pizzaa, lasagnea, kermaista jauhelihakastiketta, kanaa ym ihan perusruokaa. Tällä muuten säästäisi aika isonkin rahan, itse syön taas tällä hetkellä arkisin lounaat jossain ravintolassa.

 4. Mia -Willa Oliviasta
  16.2.2012 / 14:50

  >Meillä käydään kaupassa joka toinen päivä (yleensä maito loppuu). Koska meillä on 7 henkinen perhe, niin sellaista ruokaa ei löydy, josta kaikki tykkään… eli teen sitten vaihtelevasti viikottain niin, ettei samalle lapselle satu kahta "en tykkää" ruokaa. Ihan perusruoilla mennään, välillä herkutellen :)Meilläkin kokeiltiin yhdessä vaiheessa 4 viikon ruokalistaa, mutta se ei jotenkin toiminut. Nyt tuon kaupasta, mitä välähtää ;)

 5. Jonanna
  16.2.2012 / 16:59

  >Meillä on ollut joskus käytössä ruokalista, mutta nyt se on jäänyt jostain syystä pois. Mä en tiedä mitään ärsyttävämpää kun miettiä, että mitä tänään syötäisiin. Taidankin mennä tästä heti koluamaan netin valmiita ruokalistoja. Ps. on muuten herkun näköinen salaatti :)

 6. Hanna ★
  16.2.2012 / 18:38

  >Nam, herkullisen näköistä! Minulla on sinulle jotain blogissani =)

 7. Sari
  16.2.2012 / 19:03

  >Ihanan näköinen salaatti – ja koko ruoka-annos tietty :)Mulla on vielä "vaiheessa" se LivingAndRoom tilaukseni.. en osaa päättää kahden tyynyn välillä..vaikeeta, vaikeeta, heh.toiv. sulla oli mukava vapaapäivä!

 8. Night at Vogue
  16.2.2012 / 19:47

  >Näyttää herkulta! Itse olen vasta viime aikoina alkanut tykkäämään fetasta, eli namilta näyttää.

 9. S
  16.2.2012 / 22:05

  >kuulostaa hyvältä konstilta! jotain tollasta ajattelin itekki ottaa käyttöön, esim. kuukaudeksi kerrallaan :)

 10. S
  16.2.2012 / 22:06

  >se oiski hyvä jos ois säännölliset kauppapäivät, mut vuorotyöläisellä se ei oo niin yksinkertaista :/

 11. S
  16.2.2012 / 22:08

  >tuo kuulostaa tosi hyvältä tuo viiden viikon ruokalista! et ois ainaki joku pohja mitä noudattaa ja poiketa tosiaan silloin tällöin jos siltä tuntuu :). kiitti hyvästä vinkistä! oon ihan kypsä käymään kaupassa parin päivän välein…

 12. S
  16.2.2012 / 22:10

  >hyvä järjestely teillä :) maidon takia joutuu tosiaan käymään kaupassa sen pari-kolme kertaa viikossa, jopa tällaisessa kahden hengen taloudessa ku ei voi kerralla ostella monta purkkia ettei mee päiväykset :)

 13. S
  16.2.2012 / 22:11

  >totta, se on tosi ärsyttävää! onneks huominen ruoka on selvillä :D

 14. S
  16.2.2012 / 22:14

  >kiitos Hanna <3

 15. S
  16.2.2012 / 22:15

  >kiitos Sari :). mieti rauhassa tilausta, onhan ne ainakin kesään asti valikoimissa ;)oli kiva vapaapäivä, mutta nyt hiukan päänsärkyä :/

 16. S
  16.2.2012 / 22:16

  >joo se on kyllä hyvää tietyissä yhdistelmissä ja pieninä määrinä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.