Tulppaanitulva ja pari sanaa valokuvaamisesta

Nyt seuraa ihan valtavasti tulppaanikuvia! Viime viikolla innostuin kuvaamaan kotona upean värisiä tulppaaneja kun aurinko paistoi niin kauniisti sisälle. Oli melko täydellistä kun ulkona on vielä niin valkoista :))


Joskus ihan ällistyneenä luen blogeista, miten bloggaajan valokuvia arvostellaan. Siis mitä ihmettä! Nämähän on päiväkirjatyylisiä nämä blogit ja harva näitä Suomessa vielä ammattimielessä kirjoittelee, moni ei edes haluaisi vaikka sellaiseen mahdollisuus olisikin. Ketä oikeasti voi häiritä blogivalokuvat niin paljon! Ehkäpä juuri niitä ammattilaisia, tai ainakin itseään ammattilaisena pitäviä… ;)

(EDIT Minun blogiani kohtaan tämä arvostelu ei ainakaan vielä ole kohdistunut. Muuten vain tästä kirjoittelen…)


Mun valokuvat on ihan tämmösiä räpsyjä, minä en niitä käsittele (ei riitä aika eikä ole juuri kiinnostustakaan) ja horisontit on vinossa ja monesti kuva muutenkin :D. Mä oikeesti pidän sellaisesta tietystä luonnollisuudesta kuvissa! 

Ja jos käsittelisin kuviani, vaatisi se lisää aikaa, joka taas tarkoittaisi sitä, että kuvien määrä blogissani vähenisi radikaalisti. Ja kuvien käsittelyllä ei mielestäni taas ole mitään tekemistä taitavan valokuvaamisen kanssa ;).

Mielestäni blogeissa saa olla laadukkaita kuvia, nautin niistä suunnattomasti, mutta liika ammattimaisuus näkyy ja blogista katoaa sen myötä se luonnollisuus ja kotikutoisuus. Laadukkaalla ja ammattimaisella kuvalla on tietty ero ;).
Kyllähän valokuvaus on asia, josta voi koko ajan oppia uutta, se on selvä. Ja ainakin mun täytyy opiskella kameroitani paremmin, jotta saan niistä enemmän irti, mutta mun ongelma on se, ettei mulla ole aikaa perehtyä niihin niin paljon! Ehkä jonain päivänä on, sitä odotellessa, mutta siihen asti jatkan näin :)

Huomaan kyllä kehittyneeni valokuvaamisessa viime vuosina. Parin vuoden takaisia kuvia kun katselee, tuntee pientä häpeää, heh! Oli silloin toki kuvauskalustokin eri, mutta oli taidotkin ja se valokuvaussilmä, jota pidän erittäin tärkeänä ominaisuutena!


Tulppaanien lisäksi koskematon lumihanki sai huomioni:

Eihän kukaan kiinnittänyt huomiota likaisiin ikkunoihin? :P
No hyvä, ei siis kiirettä pesemään!

Tiedän (vaikka en millään ymmärrä ;)), etteivät kaikki blogini lukijat pidä kissajutuista. Osa lukee blogiani sisustusjuttujen takia, osa kissajuttujen, osa molempien ja osa muista syistä! Senpä vuoksi yritän, ettei blogini täyttyisi kissakuvilla ihan päivittäin. Joka viikko niitä tulee, ehkä pari-kolmekin kertaa viikossa, riippuen kuinka tapahtumarikas viikko kissoilla on meneillään :D. Olen huomannut, että tämä nykyinen määrä riittää päivittämään tänne meidän neitien kuulumiset! Joku lukija joskus kirjoitti, että nämä kissat on tämän blogin suola ja pippuri. Aivan ihanasti sanottu, se on jäänyt mieleeni :)
Joskus tämä edellämainittu on hieman haasteellista, kisut kun ovat kovin seurallisia ja menossa mukana! Usein kuvista tulee tämmöisiä:  Linssilude on linssilude!

Samaan aikaan kun olin nuoremman kisun kanssa olohuoneessa, alkoi ruokailutilasta kuulua todella äänekästä maiskutusta… Tiesin heti, mitä maiskuteltiin ja komento kaikui ilmoille jo olohuoneesta käsin :D

Syyllinen löytyi läheltä:
Niin läheltä, että jopa nuorempi kisu laski yhteen 1+1…
Näiden kuvien myötä ihanaa ja aurinkoista viikkoa teille kaikille!


 & linssilude & tulppaaninnakertaja

Comments

 1. S
  6.3.2012 / 15:15

  >jotain eroavaisuuksia siis kuitenkin :D

 2. Leetta
  6.3.2012 / 17:45

  >Hih, nuo kisuthan on aivan huippuja :) omastakin blogista löytyy kisu- ja koirakuvia melko useastikkin, ja jos kirjoittelee blogia omasta elämästään niin lemmikithän ovat iso osa sitä! Joten kissakuvia kehiin vaan ihan rohkeasti ;D♥ Leetta

 3. S
  6.3.2012 / 23:24

  >niin on! joo en oo missään vaiheessa koskaan edes harkinnu kisupostausten vähentämistä, no way :D

 4. Cato
  9.3.2012 / 01:39

  >Mä olen myös joskus törmännyt näihin moitteisiin ja törkeään kritiikkiin bloggaajan kuvia kohtaan. Itse en ole joutunut kärsimään mistään negatiivisesta (vielä), mutta blogini onkin niin tuntematon ja lukijaryhmä on pieni. Enkä myöskään ymmärrä, kuten joku muukin mainitsi, että jos kuvat, teksti tai jokin muu ei kiinnosta/miellytä niin miksi blogia pitää lukea ja vielä haukkua. Eikö sitä voisi jättää lukematta tai hypätä niiden juttujen yli jotka eivät kiinnosta. Niin minä teen, muutamassa blogissa en esim. jaksa kiinnostua muotiaiheisista jutuista mutta sisustus- ym. aiheet kiinnostavat.Omat kuvani ovat myös räpsyjä enkä niitä yleensä muokkaile, aika ei vain riitä. Toki yritän parhaani ja jos vaan mahdollista niin otan sisäkuvat valoisaan aikaan ym. Myös minun pitäisi opiskella valokuvaamista ja kamerani käyttöä (kiitos Canon-vinkistä Petteri! ;) ) Mutta mielestäni kuvasi ovat todella hienoja ja niitä katselee mielellään. Niin kisu- kuin sisustuskuviakin. Ja pidän jutuistasi muutenkin! :)

 5. S
  9.3.2012 / 10:06

  >oon täysin samoilla linjoilla sun kans! niinpä oonki varma, et ne on vakilukijoita jotka avautuu… haluavat lukea blogia, mutta jostain syystä kadehtivat tms. ja tulee tarve haukkua. en ymmärrä.mun kuviin ei oo vielä kohdistunu kritiikkiä, puhuin tuossa ihan yleisellä tasolla. eikä mua hetkauta kuvakritiikki, tiedän että harvat valokuvat kenelläkään ois ihan täydellisiä :). pääasia että itse niistä pitää, niin ku kaikessa asiassa tässä elämässä!kiitos kovasti palautteestasi :)

 6. Hanna
  15.3.2012 / 17:35

  >Miten ihmeessä noi sun tulppaanit näyttää niin kauniilta, aukeaa niin kauniisti? Kokeilin sun ohjeita et tein se reiän ja leikkasin veitsellä varren ja vähän vettä ja se muuten auttoi jo sillä aikasemmin laitoin vettä paljon mut netistähän se löytyi et vähän jotta varret ei venähdä. Mun tulppaanit ei yhtä kauniisti aukea vaan reunat tahtoo kipristyä. Mistä muuten ostat tulppaanit, ihan vain marketista tai jostain suuremmasta kaupasta vai jostain muualta? Minä joudun käyttää halpahllin tarjontaa kun se on lähin ja ruusut joista tykkäisin enemmän niin ovat aina vähän huonon näköisiä.

 7. S
  15.3.2012 / 20:56

  >tämä kimppu olikin kyllä erityisen kaunis ja avautui upeasti! en edes muista mistä nuo tulppaanit ostin, mutta ostan aina ruokaostosten yhteydessä: joskus pienestä kaupasta ja joskus isommasta :). tänä talvena en ole vielä kertaakaan ostanut kukkakaupasta, helpompi ostaa ruokakaupasta ku on siellä jo muutenkin. se on totta ettei tarvi paljon vettä, vaikka ihan sentti pohjalle ja vaihtaa päivittäin. varret kasvaa muuten hirmu pitkiksi :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.