Lempiväri

 

Lempivärini sisustuksessa tulee tuskin kenellekään yllätyksenä.
Rakastan yli kaiken raikasta valkoista. Tämän huomasin kuitenkin vasta taloamme suunnitellessamme eli aina asia ei ole ollut näin. Tässä vuosien mittaan olen kuitenkin huomannut, että valkoinen on ainoa väri, johon en kyllästy vaan se ihastuttaa vuodesta toiseen.
Erityisesti pidän valkoisesta ripauksilla mustaa ja harmaata. Pidän valtavasti myös beigestä ja lämpimästä puunsävystä yhdistettynä raikkaaseen valkoiseen.
Omaan kotiini valitsin kuitenkin beigen sijaan harmaan.
Tätä väriyhdistelmää piristän mielelläni silloin tällöin erilaisin tehostesävyin, varsinkin näin kevään lähestyessä vaaleanpunainen, pinkki, turkoosi ja keltainen ovat suosiossani. Ei kuitenkaan kaikkia yhtä aikaa ;)Nyt on meidän ruokailutila hetkeks nähty, seuraavaks jotain muuta!

Comments

 1. Anonymous
  15.3.2012 / 13:22

  >Hei! Tekstisi oli suoraan suustani =) Eipä ihme, että blogistasi tykkään! Valkoiseen en ole koskaan kyllästynyt. Kolmatta taloa kun alamme rakentamaan, tämä asia on ja pysyy. Seinät ovat siis pitkälti valkoiset tulevaisuudessakin. Huonekaluissakin valkoinen on väri, johon en kyllästy. Uudet sohvamme ovat harmaat ja sitä mustaakin löytyy ripauksena, eli minullakin on kolme kovaa: valkoinen, harmaa ja musta. Beigeen olen kyllästynyt, kun sitä oli ensimmäisessä talossamme (valko/beige, jopa sinistä olen kokeillut huh). Nyt piristän mm. keltaisella ja v.punaisella tyynynpäällisillä ja ne saa aina kaappiiin odottamaan vuoroaan esim. kevään jälkeen.Musta tekee kyllä nousua jopa niin, että harkitsen lattialaatan väriksi mustaa jo siihen kolmanteen taloon, johon on tarkoitus jäädä. Tässä toisessa olen päässyt mustaa lattialaattaa kokeilemaan ja tykkään! Edellisessä on ollut ruskeaa ja harmaata. Ruskea sopii myös valkoisen, harmaan ja mustan keskelle sopivana ripauksena.Keltainen on ehdotottomasti yksi muista lempiväreistäni sen valkoisen jälkeen, mutta ei kiitos seiniin eikä mihinkään laajasti, riittää kukissa, tyynyliinoissa, kipossa ja kulhossa. Ja aikansa sitäkin. Näin keväisin vaan se keltaisen himo iskee auringon lisääntyessä. Keltainen taitaakin olla aika ristiriitainen väri monelle. Itse rakastan mm. keltaisia kukkia, kun taas monen tiedän inhoavan niitä.Harmaa on kiitollinen väri kun siihen sopii hempeät pastillivärit, musta, ruskea, se beige (minulla pellavan väri beigen sijasta), punainen, oranssi ja jopa lime… Yläaulan sohvien väri on harkinnassa, mutta luultavasti ne tulevat olemaan valkoiset tai luonnon- valkoiset. Ensimmäistä kertaa siis, vaikka valkoinen onkin lempivärini.valkoista rakastava Sirkku :)

 2. S
  15.3.2012 / 14:00

  >hei Sirkku!kiitos kivasta viestistäsi, oli mukava lukea :)mäki tykkään nyt toista kevättä jo peräkkäin keltaisesta, tulppaaneita oon ostanu keltaisina ja mietin jo, että ostanko jotain tyynynpäällisiä siinä sävyssä, mut vielä en oo ostanu. ehkä ens keväänä sitten :)keltainen on pieninä määrinä varmasti ihana myös astioissa!myös harmaaseen on tosiaan helppo yhdistellä muita sävyjä :)ihanaa kevään odotusta!

 3. Anonymous
  15.3.2012 / 15:41

  >Minulla myös samoja lempivärejä ja käytössä nykyisessä kodissa :). 10 vuotta sitten, kun sisustin ensimmäistä vuokra-asuntoani, mielsin sisustusväreiksi vain ns. perusvärit, kuten sininen, punainen, vihreä..ja sitä sinistä sitten olikin joka paikassa, joka sitten myöhemmin vaihtui punaiseen. Nykyään en onneksi enää sisusta tällaisilla voimakkailla väreillä koko kämppää vaan valkoinen-harmaa-beige ripauksella mustaa ovat hallitsevia kalusteissa ja pintamateriaaleissa. Fuksianpunainen on ollut suosikkitehostevärini jo vuoden verran, sopii hyvin niin talveen, kuin kevääseenkin ja taisipa minulla olla sitä viime kesänäkin. Nyt yllättäen himoitsen kaikkea keltaista, kuten aika moni muukin täällä blogimaailmassa. Taidan kuitenkin jättää keltaisen ihan kukka-asteelle :)T.-M

 4. S
  15.3.2012 / 20:06

  >hei mulla sama :D mun ensimmäisessä vuokrakodissani käytin paljon punaista, heh. saman kodin keittiössä taas oli päävärinä keltainen (johtuen ihanista kasarikeittiökaapeista…). jossain vaiheessa myös mulla oli sitten sitä sinistä, kun punaiseen kyllästyin :D. ihania aikoja! niin sitä maku kehittyy :))mutta toki se kehittyy myös sisustusasioissa, onhan vaatteetkin ollu esim. 20 vuotta ihan toisenlaisia :)

 5. Jenna
  15.3.2012 / 21:26

  >Valkoinen on kyllä niiin upea väri! raikas, ja siihen on helppo yhdistellä muita värejä halutessan. Pakko kysyä kun kuvasta näkyy noin ihanat kynttilänjalat että mistä ne oikein ovat? :)

 6. S
  15.3.2012 / 21:41

  >niinpä! kynttilänjalat on Ikeasta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.