Kesäblogi

 

Muistan miten viime kesän alussa kyselin täällä, että lukeeko kukaan blogeja kesällä. Ööh haloo… Kyllähän lehtiäkin luetaan kesällä, joten miksi ei blogeja! Lienee siis sanomattakin selvää, että kesällä täällä on tarjolla juttuja ihan samaan tapaan kuin talvellakin :)) No ehkä muutamia vapaapäiviä pidän, mutta näin perusperiaatteessa samalla tavalla jatketaan kuin viime kesänäkin (miinus yks karkurin omatoimikesäloma) :).


Ajattelin, että kun kesälläkin on ohjelmassa vaikka ja mitä, niin kirjaan näitä ajatuksiani vähän tänne itselleni muistiin ja samalla myös te näette, mitä kesäblogi tulee tarjoilemaan! Siis niiden perusaiheiden lisäksi.Paljusta olen täällä jotain jo maininnutkin eli se saadaan pihalle saunaterassin jatkoksi kesän alkupuolella. Palju on ulkoverhousta vaille valmis ja odottelee säilössä kuljetusta pihallemme. Mies innostui ja alkoi tehdä perään jo toista samanlaista paljua, se pääsee näillä näkymin mökille. 
Mies on ottanut paljusta muutaman kännykkäkuvan silloin kun se oli vielä kesken, tässä nyt yksi näytille tännekin…


Palju on kuusikulmainen ja valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Ulkoverhousta täytyy vielä suunnitella, puuvuorausta ei mielellään laiteta vaan jotain muuta :)Eli se toinen palju, mitä mies nyt tekee, päätyy mahdollisesti mökille. Mökillä tulee tapahtumaan kesällä muutakin, sillä miehen vanhemmat purkavat vanhan kesämökin ja rakentavat tilalle uuden talviasuttavan mökin, tätäkin projektia pääsemme seuraamaan kesästä lähtien! :)
Viime kesänä kirjoittelin ja kuvasin mökkiympäristöä mm. Kesäilta mökillä ja Mökkipatiolla -postauksissani. Noissa postauksissa näkyy lähinnä saunamökkiä, joka on uusi. Isompi päärakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi. Voisinkin tässä lähempänä kesää esitellä tuota wanhaa ja nostalgiaa henkivää päärakennusta, kuvia kun jo koneelta löytyykin.


Ja kuten tiedätte, meillä on edessä pihaprojekti! 
Terassit on valmiit, mutta saunaterassilta puuttuu kalusteet ja näkösermit (niin ja se palju). 
Näkösermi tulee olemaan suojana kahteen suuntaan ja sen täytyy olla sellainen, jonka voi talveksi irrottaa (muuten katolta alas tulevat lumet rikkoo sen). 
Pihan asfaltointi ja pihakivetykset on valmiit. Tosin etupihan portaiden ympärille täytyy tehdä istutusaltaat kasveineen ja valoineen. Lisäksi pääsisäänkäynnin portaat täytyy laatoittaa.
Piha täytyy tasoittaa ja istuttaa nurmikko, ehkä joitain istutuksia… Yhdellä suunnalla pihaa reunustaa kivipengerrys, suuria kiviä tarvitaan siihen vielä yksi rivi, jotta saadaan se tarpeeksi korkeaksi. Talon ulkoverhouksessa on vielä hiukan tekemistä, samoin viime syksynä rakennettu pihavaja odottaa maalaamista. 
Pihalla on myös kiva kasa puita, jotka odottaa polttopuiksi pilkkomista…


HUH, hengästykö joku muu!?


Jossain noiden lomassa pitäis ehtiä lomaillakin… Saapa nähdä miten meidän käy
Melko pitkälle siis pihan parissa menee kesä, tämähän on tällainen ikuisuusprojekti. 
Noh, jos me ei miehen kans ehditä lomailemaan niin onneks on joku/jotku, jotka hoitaa sen lomailu-puolen…Miltäs kuulostaa aiheet?
Nostiko talkousinnostus päätään ;D

Comments

 1. Anonymous
  2.4.2012 / 11:17

  >Kyllä mulla ainakin tulee luettua blogeja kesälläkin! Viime kesänä lueskelin niitä takapihalla monesti, kun miehen katkenneen akillesjänteen takia vietettiin kesälomamme aikalailla kotosalla. Tulevana kesänä jää varmaan lueskelu vähemmälle raksailun takia, mutta kyllä mä täällä sun blogissa vierailen silti varmaan päivittäin :) Sisustuslehdet mulla on jääny oikeestaan kokonaan kaupanhyllyille -blogeissa on niin paljon parempaa luettavaa ja kivampia ideoita!Melko hektiseltä vaikuttaa teidänkin tuleva kesä, mutta kiva saada pihanlaittoa eteenpäin! Ja tosiaan, karkulainen saa luvan pysytellä kesähäkissään ensi kesänä, että tekin saatte edes vähän levähtää ilman huolta! Elin kyllä niin täysillä täällä mukana viime kesänä ja murehdin pikkuisen puolesta, vaikka olinkin varma, että saatte hänet vielä kotiin <3Iloista maanantaita :) -I-

 2. Jenna
  2.4.2012 / 12:22

  >Täällä ainakin luetaan kesäisin blogeja. Ja kiva seurata sun blogia jos pihanlaittoa on edessä, jos sieltä sais vinkkejä kun meilläkin olis pihanlaittoa nt kesällä tiedossa :)

 3. Rags
  2.4.2012 / 12:41

  >Heiiii pitkasta aikaa!! Suomi-loma oli ja meni (kivaa oli!), toissa kauhea kiire, monta postausta lukematta… Ja kylla luen kesalla blogeja, enemman kuin tahan aikaan vuodesta/talvella, koska toissa on niin hiljaista silloin (toisin kuin nyt!!). :-DIhania kisukuvia!!

 4. Pilvi
  2.4.2012 / 13:08

  >Oih, paljussa lilluttelu on niin huippua! Muutaman kerran olen sukulaisten luona päässyt, parasta pakkasella! Ja guuugeliguuuuu, mitkä karvaiset vaapudit (=varpaat)tuolla yhdellä rentoilijalla pystyssä! Kesää odotellessa <3.

 5. Anttis
  2.4.2012 / 13:40

  >Melkoisen paljon hommaa teillä on luvassa! Jään innolla odottamaan postauksia.

 6. S
  2.4.2012 / 13:51

  >mukava kuulla :)) lehdet jää kyllä kakkoseks blogien rinnalla, mut joskus on kiva lueskella niitäkin.joo työntäyteinen kesä luvassa, taas… toivottavasti ehtis vähän rentoillakin, pihahommat ei kuulu ihan niihin lemppareihin…kiitos samoin :)

 7. S
  2.4.2012 / 13:52

  >joo eiköhän jotain pihajuttua blogiinkin tuu, tulee se sen verran viemään kesällä aikaani :)mut älä odota liikoja, meille tulee jotain erittäin yksinkertaista! :D

 8. S
  2.4.2012 / 13:53

  >no heippa!!! oon monesti ajatellu sua, ihan kaivannutkin täällä kommenttiboxissa, joten ilahduin kovasti sun kommentista :))kiva kuulla et nautit lomasta!silityksiä teidän neiteille <3

 9. S
  2.4.2012 / 13:54

  >joo pakkasella varmasti kiva pipo päässä :)tuohon jalat pystyssä -näkyyn saa monesti herätä tässä kodissa :D

 10. S
  2.4.2012 / 13:55

  >no eikö! huh huh… :)

 11. Viivi
  2.4.2012 / 15:33

  >Innolla odotan kuvia mm. kun kissat pääsevät kesäaitaukseensa:)

 12. Anonymous
  2.4.2012 / 15:42

  >Janoan lisää näitä piha-osioita bloggailtavaksi, teidän puutarhan/pihapiirin kuvia!

 13. Tinde
  2.4.2012 / 17:28

  >Kuulostaa siltä, että kateus mökkirantaa kohtaan voi olla mulle lähes ylivoimaista!

 14. Hanna
  2.4.2012 / 18:03

  >Wau, tuosta paljusta tulee niin hieno!!Tekisköhän se meillekin tuollaisen? :D No ei, vaikka joskus vois kyllä harkita paljun laittamista pihaan. :)Nuo mökki- ja kesäkuvat on niin ihania! Tulis jo kesä!Mielenkiinnolla jään seuraamaan mökkiprojektiakin.Toivottavasti ensi kesänä kisut ei lähde omille reissuilleen… :/Mukavia kesäprojekteja teilläkin on tiedossa! :)

 15. Sabuska
  2.4.2012 / 19:53

  >Mua kyllä hengästytti :-)Ja varsinkin koska meillä vasta aloitetaan pihatyöt..Ja terassi-laajennusta kanssa. Näkösuojaa tarvitaankin paljon, koska tonttimme rajottuu tiehen:-/Nopeasti kasvavia pensaita ja puita.. Autokatoksen rakentamista ja jotain istutusaluettakin.Huokaus.

 16. Carita
  2.4.2012 / 20:53

  >Täällä jäädään innolla odottamaan kesäjuttuja! Pitäähän sitä aina muutama projekti olla työn alla ;)

 17. S
  2.4.2012 / 22:42

  >sitä tapahtumaa ei kyllä kissat odota, enkä suoraan sanottuna minäkään :D

 18. S
  2.4.2012 / 22:42

  >:D

 19. S
  2.4.2012 / 22:44

  >juu eiköhän niitä kesällä jonkun verran blogiin asti päädy :). älä odota liikoja, sillä en kyllä yhtään nauti pihalla kökkiä minkään kukkapenkin äärellä (tosin ei meille kukkapenkkejä ole tulossakaan :D), multasormea musta ei saa tekemälläkään…

 20. S
  2.4.2012 / 22:47

  >toivotaan! hyvin mahdollista :D sanoi nimittäin aloittavansa syksyllä kolmannen teon ja kun ei se meille ainakaan tule niin sen vois vaikka myydä :Djoo tarhaelämä odottaa meidän miisuja :/ ärsyttää jo nyt ku muistelen sitä viime kesäistä tarharumbaa, huoh…

 21. S
  2.4.2012 / 22:47

  >kohtalotoveri! kannattaa heti ottaa sellanen asenne ettei se yhdessä kesässä valmiiksi tuu, säästyy pettymyksiltä eikä sitten odota liikoja :Dhuokaus täältäkin!

 22. S
  2.4.2012 / 22:53

  >kiva kuulla että odotat! mulle riittäis kyllä muutama projekti, tässä on mun mielestä kuitenkin hiukan enemmän (ku on kaikki sisäjututki) ;D

 23. By J
  3.4.2012 / 22:52

  >Voi taas teidän ihania kisuja ♥ Jään odottelemaan hyviä terassisuunnitelmia, oma parvekekin täytyisi saada kesäkuntoon. Niissäkin neliöissä tuntuu olevan tekemistä kun aika on kortilla, huoh!

 24. S
  3.4.2012 / 23:03

  >heh :) mitään ihmeitä meidän terasseilla ei tapahdu, ovat jo sen verran valmiit tai pääterassihan on täysin valmis jo :)

 25. Leena
  8.4.2012 / 09:08

  >Tuo kolmanneksi alin kuva herätti suunnattoman suuren kesäkaipuun.Ja mä jään myös odottamaan innolla sun kesäjuttuja, sillä kuka nyt EI lukisi blogeja kesälläkin. :D

 26. S
  8.4.2012 / 09:32

  >kiva kuulla! no niinpä :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.