Pitkäperjantai

Huomenta! Onko kukaan muu vielä hereillä…
Taas ennen seiskaa heräsin, vaikka illalla valvoin myöhään; taitaa tulla päikkärit tänään tarpeeseen! Mietin jopa, että leipoisin sämpylöitä heti näin aamutuimaan; meillä on tänään ruokana lohikeittoa, jonka kanssa omatekoiset sämpylät sopii mainiosti!
Meillä ei syödä koskaan mitään perinteisiä pääsiäisruokia, koska ei niistä niin pidetä. Ainoastaan mämmiä löytyy kaapista, mut muuten jääkaapin sisällöstä ei huomaa että on pääsiäinen.
Mitä teidän pääsiäismenuihin kuuluu?


Ostin kolme tulppaanikimppua pääsiäispöytää koristamaan: keltaisia, pinkkejä ja hennon vaaleanpunaisia tulppaaneja. Näin mä tykkään sisustaa: väripilkkuja näinkin pienillä asioilla!

Pääsiäisohrasta ehti tulla näin valtava, vaikka sitä etukäteen hieman epäilin:


Toivottavasti tämä päivä on nimensä veroisesti pitkä, sillä paljon ois tekemistä! Meitä odottaa mm. varaston siivoaminen: kaikki turhat roinat pois! Ajattelin, että nyt pääsiäispyhinä ois loistavasti aikaa uhrata yksi (puolikas) päivä tuolle puuhalle ja paras kai se on aloittaa juuri siitä epämieluisimmasta tämän to do -listani lyhentäminen… 

Unohdin muuten tulevan kesän tehtävälistalta meidän pääsisäänkäynnin portaiden laatoittamisen, voih! Kävin lisäämässä sen vielä listaan ettei sitten kesällä unohdu ;).
Varaston järjestämisen lisäksi aion loihtia makuuhuoneeseen hiukan keväisemmän lookin, aloitin jo eilen tuulettamalla kaiken mitä sieltä voi tuulettaa. Näyttää nimittäin vähän liian raskaalta näin keväällä ku on paljon mustaa (= verhoissa ja päiväpeitossa). 


Huomiselle onkin sitten taas ihan omat puuhansa ja sunnuntai vierähtää mukavasti vieraiden parissa. Kyllä tästä erittäin hyvä pääsiäinen tulee :))

Happy Easter to each and every one of you!

Comments

 1. Sally
  6.4.2012 / 08:40

  >Kaunis kimppu – ja miten helposti! Täällä kans yks aamuvirkku ilmoittautuu ;) Kello 7.10 aamunraikkaana ylös, kun ei enää uni tullut silmään. Työrytmi on selkeesti päällä vielä, kun oli näin pätkä viikko. Kaunista pääsiäistä!

 2. sanna
  6.4.2012 / 08:55

  >Täälä on yksi aamuvirkku. lapset pitävät huolen että meillä herätään kuuden ja seitsemän välillä.Kauniita väripilkkuja kodissanne.Meillä ei ole viellä suunniteltu pääsiäismenua. Tänään syömme isovanhemmilla, mutta parin muun päivän menu puuttuu viellä.

 3. JohannaL
  6.4.2012 / 09:29

  >Ihanalta näyttää. Saat muuten tulla kesällä pitään meille sisustuskutsut kun talo on valmis ja ollaan asetuttu :) Hyvää pääsiäistä!

 4. -sari- kaunista elämää
  6.4.2012 / 09:57

  >Raikas väriyhdistelmä keltaisista ja vaaleanpunaisista tulppaaneista! Ja mikä ihana valo!Mä olen myös aamuvirkku, tänään nukin yllättävän myöhään vaapaapäiväksi. Nousin vasta 7:30 ;)To do -listaa piisaa täälläkin, kärjessä läja mankeloitavia lakanoita. Aurinkoista pääsiäistä!

 5. Mabn
  6.4.2012 / 09:58

  >Kauniita tulppaaneita! Mäkin kävin eilen hakemassa keltaisen tulppaanikimpun "pääsiäiskoristeeksi", piristää kyllä paljon kodin sisustusta vaikka onkin niin pieni osa sitä. :)Meilläkään ei löydy jääkaapista oikein mitään pääsiäiseen liittyvää ruokaa -kaapeista sitäkin enemmän suklaamunia ja pääsiäiskarkkeja, hih! ;)Leppoisaa pääsiäistä!

 6. Anonymous
  6.4.2012 / 10:12

  >Saako nuo suklaamunat ja koriste munat olla kissoilta rauhassa. Meillä jos laittaa tuon tapaisia koristeita pöydälle ja kääntää selkänsä niin alkaa kolina kuulua (vaikka ruoka pöytä onkin kissalta kielletty paikka). =)

 7. Anonymous
  6.4.2012 / 10:15

  >Voi miten pirtsakat värit! Onko ruoho saanu olla rauhassa vai joko löytyy hampaanjälkiä? :)Me herättiin vasta äsken, kun toinen neideistä jo melko kovaäänisesti ilmoitti makkarin oventakana, että hänen aamiaisaikansa on jo pahasti ylitetty ;D Taisin kuulla ekat herättelyt jo muutama tunti sitten, mutta silloin ei vielä jaksettu nousta.Ei meilläkään ole mämmiä kummempia pääsiäisruokia koskaan syöty, ei edes lapsuudenkodissa. Teidän tämän päivän ruokailut kuullostaa enemmän kuin herkullisilta ja itse tehdyt sämpylät -nam! Me ollaan tänään menossa miehen vanhemmille syömään, ja muutenkin pääsiäisaikaan sisältyy muutamia ruokailu-kyläreissuja, itse ei siis juurikaan tarvi kokailla.Kivaa pitkäperjantaita!-I-

 8. Inanaa
  6.4.2012 / 10:19

  >Mä olin myös ajatellut nukkuvani tänään niin myöhään kuin nukuttaa, mutta ennen ysiä sitten pompsahdin ylös. Päikkärit siis tiedossa tänään :) Ja täällä oli myös pääsiäispyhille ajateltu varaston siivousta. Sekin pitää tyhjentää muuttoon mennessä. Hus pois vaan kaikki turha roina!Iloista pääsiäistä teille! <3 :)

 9. Saska
  6.4.2012 / 10:25

  >Kaunista ja värikästä, meillä mennään aika samoilla linjoilla. Meilläkin ainoa perinteinen pääsiäisherkku on mämmi, muuten herkutellaan karjalanpaistilla ja blineillä, namnam! Puuhakasta pääsiäistä, täälläkin on listalla monta tehtävää!

 10. Malena
  6.4.2012 / 10:28

  >Vau miten ihanan värikästä ja siistiä! Hauskaa tässä on se että meiltä löytyy ainakin yksi samanlainen "somiste": suklaamunat aaltomaljassa. :)

 11. Kaoka
  6.4.2012 / 10:47

  >Meilläkään ei perheen kesken ole ollut tapana syödä mitään erikoista pääsiäisenä, minä olen varmaan koko suvun ainoa joka pitää lampaasta! Niinpä tein sitten eilen (koska varsinaisena pääsiäispäivänä on muuta menoa) ihan vain itselle ja miehelle pääsiäisruoan; karitsan paahtopaistia, lohkoperunoita ja yrtti-punaviinikastiketta. Jälkkäriksi kuningatarpiirakkaa ja vaniljakastiketta. Oli hyvää, ja ainahan voi tehdä justiinsa sitä mistä itse pitää; minä en nimittäin esimerkiksi siihen mämmiin koske pitkällä tikullakaan :DKaunis kimppu!

 12. Sari
  6.4.2012 / 11:03

  >Happy Easter sinnekin! Ihania kuvia:) Minullakin suunnitelmissa hiukan "keväistää" makuuhuoneen lookia. Vaaleanpunainen viltti ja sisustustyyny, näin alkajaisiksi. Täytyy katsoa miltä näyttää, riittääkö ne, kun on ottanut mustat pois. Meilläkään ei pääsiäisruokia laiteta, kun niistä ei pidetä. Vain mämmiä löytyy ja sekin vain mulle.

 13. Hanne
  6.4.2012 / 11:28

  >Ihanaa löytää uusi kaunis blogi.Kuvasi ovat upeita!…((..♥../)/)..( '.')….('.' )o(_")").(“(“_)o”˜˜”*°•. ˜”*°••°ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ!!!Hanne

 14. Onnen Omenia
  6.4.2012 / 13:07

  >varaston siivoaminen on hanurista, mutta niin se vaan meilläkin pari kertaa vuodessa myllerretään läpi ;) Tsemppiä teille siihen ja mukavaa pääsiäistä! Kauniita pääsiäisjuttuja olet laittanut :) Mukavat vapaat myös!

 15. Heidi
  6.4.2012 / 13:20

  >Ihania pääsiäisvärejä! Tykkään myös sisustaa kukilla ja pikkujutuilla :)Meillä kanssa herättiin aikasin ja nyt toivon että nuorimmainen lähti päikkäreille mun kanssa. Juustokakku tehtiin hyytyyn jääkaappiin. Ruoaksi lohta ja parsaa. Oikeastaan suklaamunat on ainoa syöminen joka kuuluu pääsiäiseen. Tai lohta meillä on aina syöty. Vanhemmille mennään pyhänä syömään lammasta. Mämmitkin unohdin kauppaan, muttei haittaa…juustokakusta tulee kivan keltainen pääsiäisherkku jos joku vaikka piipahtaa kahville! Iloisia pyhäpäiviä!

 16. S
  6.4.2012 / 15:02

  >munki mielestä tosi kaunis, tulee ihasteltua monta kertaa päivässä :Dhuippua ku herää aikaisin ni ehtii vaikka mitä! meki siivottiin jo varasto, hyvä me!kiitos samoin sinulle :)

 17. S
  6.4.2012 / 15:03

  >kiitos Sanna! meillä on kans maanantain menu vielä auki, huomenna kauppaan ni eiköhän se selviä :)

 18. S
  6.4.2012 / 15:04

  >kiitos Johanna! kesällä en monia kutsuja pidä, mut enköhän teille ehdi :) kiitos samoin sinne suuntaan :))

 19. S
  6.4.2012 / 15:06

  >eikö tullukin ihana, tykkään kovasti :))pääsiäinen on hyvä käyttää to do -listan lyhentämiseen, jos sen viettää pääasiassa kotona siis :)tehokasta pääsiäistä siis sinnekin!

 20. S
  6.4.2012 / 15:07

  >kiitti :). totta, kukat tekee paljon ja tuo kodikkuutta! pääsiäiskarkkeja on täälläkin ja äsken saatiin pääsiäisyllätys, joka sisälsi mm. lisää pääsiäisnameja ;Dkiitos samoin!

 21. S
  6.4.2012 / 15:09

  >juu saa! meilläkin periaatteessa ruokapöydällä oleminen on kielletty, mut ollaan luovutettu jo muutama vuosi sitten (se seinille karjuminen alko tympiä ;D). mut sillon ku ihmiset on pöydän ääressä ni kissat tietää ettei pöydälle ole asiaa. pyyhin sitten vain pöytää useammin…

 22. S
  6.4.2012 / 15:11

  >on saanu olla rauhassa, oon itekki ihmetelly! heh, kissat on niin tarkkoja noista ruoka-ajoistaan… kohta alankin ruokaa valmistamaan, sämpylät leivoin jo kasin aikoihin :Dkiitos, sitä samaa sinne! :)

 23. Rags
  6.4.2012 / 16:01

  >Kaunista!! Ihanan varisia tulppaaneja! :-)Pitkaperjantaina "pitaisi" syoda kalaa, joten teen varmaan katkarapuwokkia! :-D Muuten ei ole menua suunniteltu yhtaan, ei meillakaan syoda perinteiden mukaan, tai joskus syodaan, riippuu siita mita tekee mieli. Sunnuntaina ystavien luokse syomaan, joten varmaan Sunday Roast lampaasta.. :-)Mukavaa paasiaista teidan perheelle!! <3

 24. Marika
  6.4.2012 / 16:03

  >Todella upea ja raikas kimppu! Jokos on sämpylät syöty:)? Meillä ainakin käy usein niin että sen harvan kerran kun innostun leipomaan niin leipomukset katoavat melkein sen siliän tien parempiin suihin:)Olen muuten hyvin kaikkiruokainen mutta perinteisistä pääsiäisruoista en ole kovin innostunut. Hyvää lammasta en ole saanut koskaan ja mämmiä syön pitkin hampain. Menuna meillä on tänään hirvikäristystä ja perunamuusia ja kauraomenapaistosta ja vaniljakastiketta. Mies hoitaa pääruoan ja mä sen valonnopeudella katoavan jälkkärin;)

 25. S
  6.4.2012 / 17:04

  >se menee yleensä niin et aina ku päättää nukkuvansa pitkään, herää aikaisin ;). meidän varaston siivous on ready!! tuli kyllä niin paljon tilaa ja hyvää mieltä että! nyt vaan melkonen homma laittaa kaikenlaista myyntiin… osan lahjoitan kyllä SPR-kirppikselle…kiitos samoin sinulle! <3

 26. S
  6.4.2012 / 17:05

  >kiitos :). kuulostaa kivalta teidän pääsiäinen herkkuineen kaikkineen! puuhakasta nimenomaan, ei saa tulla aina pitkäksi ;).

 27. S
  6.4.2012 / 17:06

  >kiitos Malena! tuo suklaamunakuva oli aiemmin tältä viikolta, enää niitä samoja herkkuja ei oo jäljellä ;P

 28. S
  6.4.2012 / 17:07

  >kuulostaapa hyvältä tuo pääsiäismenu, täytyy varmasti kyllä joskus kokeilla sitä itsekin :Pmä tykkään mämmistä vaniljakastikkeella erittäin pienenä määränä, ehkä kaks kertaa pääsiäisen aikana syön sitä :)

 29. S
  6.4.2012 / 17:08

  >kiitos Sari! arvaas, sain tuosta sun vaaleanpunaisen maininnasta idean, kiitos kovasti! laitanpa kuvaa joku päivä :)

 30. S
  6.4.2012 / 17:09

  >voi kiitos paljon Hanne! mukava että löysit tänne, tervetuloa :))

 31. S
  6.4.2012 / 17:11

  >joo se aloittaminen kyllä tökki mut sit ku oltiin päästy vauhtiin ni olin ihan innostunu :D eli sun tsempit varmasti autto, kiitos kovasti! ihanaa pääsiäisen aikaa teidän perheelle :)

 32. S
  6.4.2012 / 17:17

  >juustokakku, nam! mä ajattelin tehdä jotain rahkaa jälkkäriksi, pitäisköhän leipoa vaikka mustikkarahkapiirakka :Pkiitos samoin! :)

 33. S
  6.4.2012 / 17:18

  >kiitos :))kuulostaa hyvältä! me jo lohikeitto ja sämpylät herkuteltiin :)kiitos samoin teille sinne <3

 34. S
  6.4.2012 / 17:19

  >on niitä muutama vielä jäljellä :Dmä syön mämmiä pikkasen, ehkä pari kertaa pääsiäisen aikana maistan :) sitä ei voi kyllä paljon syödä. voi kuulostaa herkulliselta teidän ruoka, nam!

 35. Mape
  6.4.2012 / 19:46

  >Oi miten ihanan aurinkoisia ja värikkäitä kuvia <3 Piristävät kummasti tässä räntäsateeessa.Hyvää pääsiäispyhien jatkoa! =)

 36. Sari
  6.4.2012 / 21:40

  >Ooh kiitos, mitäköhän keksit? En malta odottaa… :)

 37. S
  7.4.2012 / 08:09

  >:)

 38. S
  7.4.2012 / 08:10

  >voi olipa kiva kuulla et piristivät :))kiitos, samoin sinulle!

 39. Heli
  8.4.2012 / 08:40

  >Ihanan värikäs postaus! Meilläkään ei ole mitään tiettyjä pääsiäisruokia. Suklaamunia ja mämmiä kyllä löytyy, mut muutoin syödään ihan normisti :)

 40. S
  8.4.2012 / 09:19

  >meillä juurikin tuo sama kaava :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.