Sadepäivänä

 Voihan silitysinnottomuus! On se ihan kivaa kun siihen on ryhtynyt, mutta se aloitus on tympeää. Vaikea sanoa miksi. Niinpä kodinhoitohuoneen kaapin perältä kaivetaan meidän kodissa esiin silitysrauta erittäin harvoin. Niin harvoin, että olen käyttänyt tätä samaa rautaa noin 12 vuotta ;)

 Aika lailla kuin uusi, edelleen :D. Keskimäärin arvioisin raudan päässeen esille kuusi kertaa vuodessa, kröhöm… Viime vuonna ostin Ikeasta tällaisen pöytämallin silityslaudan (siivouskaapista löytyy sellainen normi lattiamallin lauta):

 Tuon laudan myötä silitysrautakin on päässyt esille hieman useammin; tuo on niin kätevä nostaa esiin kaapista ja yhtä kätevä laittaa poiskin. Hintaa laudalla oli vain noin 5 euroa.
Viimeksi silitin siinä viime kuussa Ikeasta ostamaani kangasta; siitä on siis valmistunut jotain, mutta mitä ja mihin, sen näette lähipäivinä kunhan ehdin kuvaamaan!

 Täällä muuten tuulee niin, että äsken sain todistaa terassisohvaryhmän omatoimista paikanvaihtoa! Yksi nojatuoli vyöryi kamalalla voimalla alas terassilta suoraan kuralätäkköön :D. Nyt siis tiedän, ettei niitä aiemminkaan kukaan ihminen ole käynyt liikuttamassa…
Kivaa lauantaita! Tällaisena sadepäivänä voi sisällä puuhastella kaikenlaista hyödyllistä tai vaikka käydä viimeistään tänään ostamassa lahja äidille!

Comments

 1. Hanna
  12.5.2012 / 11:12

  Heh, tuuliko sitä nojatuolia siirteli? :D Siellä on kyllä ihan kamala ilma nyt!
  Meillä silitettiin ennen lapsia kaikki vaatteet, mutta nyt silittäminen on kyllä rajoittunut kauluspaitoihin ja juhlavaatteisiin + pöytäliinoihin. Ei vain yksinkertaisesti kerkeä. Ehkä muutaman vuoden päästä taas! ;)

   • Hanna
    12.5.2012 / 17:38

    Niin tosiaan, verhotkin tietty silitän ja se on ihan kamalaa hommaa! :D Ikinä niistä ei saa täysin suoria, vaan aina jonnekin jää ryppyjä…

    • 12.5.2012 / 22:30

     siis verhojen silittäminen on ihan nightmare! tai tollaset laskosverhot menettelee, mut puolta metriä pitemmät nouuuu!

 2. Mape
  12.5.2012 / 12:23

  Silittäminen on toinen niistä asioista joiden aloittaminen vaatii valtavaa psyykkausta. Toinen on ikkunoiden pesu. Itse pesu on ihan mukavaa, mutta se tavaroiden siirteleminen =/

  • 12.5.2012 / 13:02

   joo eikö!! ikkunoiden pesun aloittaminen on ihan karmaisevan vaikeaa, jotenkin siinä ärsyttää myös sen hitaus… itse pesuun ei mene kauan aikaa, mut niiden ikkunoiden avaaminen yms. ja heti jos pitää kiirettä ni sen huomaa jäljestä :D

 3. 12.5.2012 / 12:25

  Tupla-kröhöm: täällä ei varmaan silitetä edes kahta kertaa vuodessa. Nyt tosin uusi paita pitäisi vissiin silittää, yäk. Mikähän siinä silittämisessä on niin hankalaa? :)

  • 12.5.2012 / 13:03

   no huh, en ole siis ainoa :D jotenki ne kaikki virittämiset tökkii ja inhoan varsinkin verhojen silittämistä ku ne on niin pitkät et aina ku oot puolet silittäny ja silität toista puoliskoa, se eka puolisko on jo rutussa ://

 4. 12.5.2012 / 13:21

  Heh, mukava kuulla että löytyy muitakin yhtä laiskoja silittäjiä kuin minä! Meillä on ollut uusi silitysrauta noin kaksi vuotta, sinä aikana olen silittänyt alle kymmenen kertaa, ja nekin aivan välttämättömän pakon edessä. Sitä ennen pärjäsin vuosia pienellä matkasilitysraudalla, se oli ihan riittävä meikäläisen silitysmääriin nähden. :)

 5. Nimetön
  12.5.2012 / 14:03

  kuvasta päätellen ikean kankaasta taisi tulla ”laskosverho”

 6. Niina ja 4 kisua
  12.5.2012 / 14:31

  Voih, voiko tympeämpää hommaa olla kuin silittäminen ;S (nytkin on rättipatterin päällä taidetta hipoava kasa, koska kisut rallaa liikaa pyykkitelineen alla…) Siivoan ja imuroin mielelläni, mutta toi silittäminen…. ja ottaa kipeähköön selkäänkin se paikallaan seisominen. Olen yrittänyt vaan sulkea silmäni jokaiselta rypyltä ;D (miksi silittäisin työmatka paitoja (kuljen pyörällä) ) ja silitän vain sen mikä on ihan pakko :)

  • 12.5.2012 / 22:34

   joo silmien sulkeminen usein auttaa! ;D
   mua joskus ärsyttää ku silitän kankaaseen reiän :D tällä hetkellä yksistä mustista verhoistani löytyy moinen persoonallinen kädenjälki…

 7. 12.5.2012 / 15:34

  Silittäminen ei ole kyllä herkkua. Meilläkin silitetään vaan pakolliset eli kauluspaidat, verhot, pöytäliinat yms. Olis loistava jos se pesukoneen ”rypistymisen esto” oikeasti tarkottaisi sitä. :)
  torkkujat.blogspot.com

 8. 12.5.2012 / 16:08

  Täällä ilmoittautuu myös hyvin laiska silittäjä. En oikeestaan silitä mitään muuta kun juhalvaatteet ja verhot. Just pari päivää sitten silitin makkarin pimennysverhot ja sanoin miehelle, että vaatteita on niin turha silittää, koska kerran/parin käytön jälkeen ne menee pesuun ja taas sais silittää. Eli ihan turhaa hommaa ;) Silityslautakin on ulkovarastossa, joten liian työlästä hakea se aina sieltä. Mut toi pieni lauta vois olla meillekin passeli.

  • 12.5.2012 / 22:41

   kuulostaa tutulta! mullakin on erittäin harvat vaatteet ne, mitkä pitää silittää. suurin osa vaatteista onneks sellasia joissa rypyt ei näy :)
   suosittelen pikkulautaa, näppärä!

 9. 12.5.2012 / 19:18

  Silittäminen on kyllä jotenkin tosi vastenmielistä! Varmaan vastenmielisintä siinä ihan oikeasti on se täpötäydestä siivouskaapista laudan penkominen ja sen kanssa pelleily. Pitäisiköhän myös hommata tuollainen minilauta jos se auttaisi asiaa…? :)

  • 12.5.2012 / 22:41

   näinpä! koitappa tuolla laudalla, jos hiukan auttais ;) ja jos ei, ni ei korkealta tipu, niin edullinen tuo minilauta on.

 10. Sari
  12.5.2012 / 19:21

  Tosi kiva tuo Ikean silityslauta.
  Mä taas rakastan silittämistä. Muita silitettäviä vaatteita mulla ei ole kuin juhlavaatteet, mutta muuten silitän kyllä kaiken. Enkä tiedä kyllä ketään muuta, joka pitäis silittämisestä. Taidan olla aika outo.

  • 12.5.2012 / 22:42

   heh, kiva että yksi silityksestä pitäväkin ilmoittautui! :) ajattelin et pakkohan teitäkin on olla :D

 11. 12.5.2012 / 19:40

  Täällä vähän samat fiilikset silittämisen suhteen ja silitysrautaakin ulkoilutetaan aikalailla yhtä paljon :) Ikää mun raudalla on jo 15v -teini-ikään siis jo ehtinyt ja sattuneesta syystä myös kuin uusi edelleen ;D

  Tollasta pöytämallista silityslautaa en ole ennen nähnytkään, täytyykin seuraavalla Ikea-reissulla napata sellanen mukaan, jos vielä mallistosta löytyy!

  Täällä kans melkonen tuuli ollut koko päivän!

  Kivaa lauantaita sullekin <3

  • 12.5.2012 / 22:43

   joo voin kyllä suositella tuota, meillä on lattiamallin lauta saanu pysytellä kaapissa tuon minilaudan hankkimisen jälkeen :D
   kiitos I <3

 12. 12.5.2012 / 19:58

  Voihan silitys! itse suunnittelin jo pitäväni ns. silityspäivän viikossa jotta saisin joskus silitettyä jotain. Aina tulee eteen jotain parempaa tekemistä ;)

 13. Minäkään en oikein välitä silittämisestä, MUTTA vielä vähemmän välitä ryppyisistä vaatteista, joten pidän säännöllisesti silitystuokion ison kolalasin kera. Olen sitä mieltä, että tarvitsisin jonkun superhyvän raudan; se varmasti tekisi silityksestä miellyttävämpää.

  • 12.5.2012 / 22:46

   mulla on kaks sellasta paitaa, joiden helma menee ruttuun aina edestä (istumisen takia), joten niitä joudun silitellä ahkerasti…. onneks se on joku kolmen minuutin homma vaan :D
   Sisustus ja Sepustus -blogissa Soile just teki jonkin silityshöyrylaitehankinnan (en muista tarkkaan mikä se oli) ja kehui sitä tosi hyväksi! hän ennen inhos silittämistä, nyt pitää siitä uuden raudan ansiosta :))

 14. Marika
  13.5.2012 / 00:57

  Minä myös inhoan silittämistä, yök, jopa wc:n pesu on mieluisempaa puuhaa. Meillä on kanssa lähinnä sellaisia silittämättä siistejä vaatteita. Juhlavaatteet ja verhot silitetään täälläkin, mutta muut jos on vaan ihan pakko. Ihan varmasti asiaa auttaisi jos olisi vähän uudempi kuin 12 v. vanha silitysrauta :)

  • 13.5.2012 / 11:48

   joo sama :D mäki oon miettiny et oisko uudella raudalla hieman ”kivempaa”, mut en viitsi ostaa uutta ku tuo on ihan toimiva :)

 15. 13.5.2012 / 10:24

  Inhoan minäkin silittämistä ja haaveissa olis sellasen höyrylaite, varmaan tulis useammin silitettyä. Enkä kyllä käytä rautaa muuta kuin verhojen silittämiseen, liinoja mulla ei oikeastaan ole, mitä nyt jouluna.

  Mutta toi ikkunan pesu, mun sisko osti sellasen ikkunanpesukoneen, itse pesu tapahtuu siten et suihkepullon päässä on se pesujuttu ja sitten koneellaa imetään se pesuvesi. Ja on kuulemma hyvä ja hinta tais olla vain päälle 60e. Tais olla tälläinen se pesuri http://www.karcher.fi/fi/Tuotteet/Kotikaeyttoeoen/Ikkunapesurit/16331150.htm

  • 13.5.2012 / 11:49

   mullakaan ei oo liinoja, verhot on ne työläin juttu!
   tuo ikkunapesuri mua on kiinnostanu jo jonku aikaa :) ei paha hinta ollenkaan!

 16. Sanna
  15.5.2012 / 08:38

  Hei,
  niinkin kummalliseen siaan kiinnitin huomiota kuin teidän kodinhoitohuoneen välitilan ja tason saumaukseen ei meinaan näyttänyt silikonilta….eli mitä teillä siinä on?
  Mukavaa päivää toivottelee Sanna

  • 15.5.2012 / 09:30

   moi Sanna! siinä ei ole silikonia, koska ei ole tarvetta :). siinä on alumiinilista, joka osaltaan tukee altaan taustaseinän lasia (toisella seinustalla).

 17. Pirita
  21.6.2012 / 10:53

  Moikka! Kiitos ihanasta blogista. <3 Meillä talo työn alla ja kodihoitohuoneesta juuri teimme päätökset. Kylläpä mua nauratti, kun värimaailma on teillä täsmälleen sama. Hyvä on maku sinulla. :P Kysymys kuuluu, mistä te löysitte tuon ihanan, vaaleanharmaan tason?

  • 21.6.2012 / 14:15

   moi Pirita! kivat sävyt tulossa teillekin sitten :))
   muistaakseni noita vaaleanharmaita laminaattitasoja oli silloin aika paljon tarjolla eri valmistajilla eli ihan kalustetoimittajamme kautta tilasimme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.