Tunnustus: faktoja

Joo, tiedän, tulee hiukan viiveellä nämä mun tunnustuksiin/haasteisiin vastaamiseni :P
Tämä sama Versatile Blogger Award mulle on ojennettu melko monesta osoitteesta viimeisten parin (ehkä jopa kolmen?) kuukauden aikana ja koska aikaa on kulunut noinkin pitkään, en enää muista ketkä kaikki tämän minulle antoivat :/. (Saa laittaa viestiä niin osaan lisätä oikeat henkilöt tähän listaan!) Ainakin kiitokset JanetInanaa & littleB! Myöskin Mabn ojensi minulle tunnustuksen, kiitos vielä :)), en lähde kuitenkaan toistamiseen niihin kysymyksiin vastailemaan, vaan yli vuoden takaiset vastaukseni löytyvät täältä.
Tämän postauksen kuvituksena kukkakuvia vanhempieni luota.

Kun on näinkin kauan blogannut, tulee nämä ”kerro itsestäsi niin ja niin monta faktaa” -jutut entistä vaikeammiksi. Kauan meni näidenkin seitsemän kohdan miettimiseen aikaa, mutta jotain sain kasaan!

1. Olen usein niin tarkka, että se rasittaa jo itseänikin… Kaikkiin asioihin tämä ei ulotu, mutta joskus saatan viilata jotain yksityiskohtaa niiiiin monta kertaa että! Ja jos en sitä tee, se asia jää mun mieleen enkä saa siltä mielenrauhaa… Ois kyllä kiva, jos ulottaisin tämän tarkkuuden myös siivoamiseen siten, että siivousmotivaatiota ja -innokkuutta olisi enemmän ja useammin

2. Tuosta tulikin mieleeni toinen seikka! Nimittäin joskus hieman ”huokailututtaa”, kun joku luulee pelkkien kuvien perusteella, että meillä on kotona aina kaikki paikat tiptop. EI, ei ole. Meillä on ihan normaali koti, jossa eletään, kuten kaikilla muillakin. Minä vain satun kirjoittamaan blogia, jossa kotimme on pääosassa ja minua ei vain yksinkertaisesti motivoi nähdä minkäänlaisia sotkuja kuvissa. En todellakaan usko sen myöskään teitä lukijoita inspiroivan :D. Olen sitä mieltä, että jokaisella on omassa elämässään varmasti ihan tarpeeksi arkirealityä, ettei sitä enää blogiin tarvitse ulottaa.

3. Olen erittäin tunteellinen ja hiukan liian herkkä. Pahoitan myös mieleni herkästi. Näitä yritän korjata, mutta en usko koskaan siinä onnistuvani, joten asia on vain hyväksyttävä.

4. Esim. viimeksi hetki sitten pääsi muutama kyynel luettuani tämän artikkelin. Suosittelen kaikkia lukemaan, vie aikaa vain minuutin tai kaksi.

5. Näin MM-jääkiekon ollessa ajankohtainen: olen henkeen ja vereen Leijonien puolella! Silti jos saamme jossain pelissä useita maaleja (esim. Suomi-Ranska 7-1), säälin tosi paljon vastustajan maalivahtia ja toivon, ettei enempää maaleja syntyisi :D

6. Kun kännykkä herättää aamulla, nousen samantien ylös, noin kolmessa sekunnissa. En voi sietää torkuttamista enkä voisi varmastikaan torkuttajan kanssa asua :D. Onneksi olemme miehen kanssa tässä asiassa ihan samanlaisia! En siis alkuunkaan ymmärrä tuota torkuttamis-ajatusta; voiko olla inhottavampaa kuin herätä herätykseen, joten miksi ihmeessä se pitää kokea esim. kymmenen minuutin välein :O. En ymmärrä. Nooh, onneksi elämä on täynnä valintoja :D

7. Pikkutyttönä rakastin leikkiä autoilla ja mulla olikin paljon erilaisia autoja leluina, joskus ehkä autoja enemmän kuin nukkeja… Pikkuautot oli autoista parhaita ja esittelin uusinta ”autohankintaani” aina innolla lähes samanikäiselle serkkupojalleni. Minulla ei ollut automattoa, mutta serkullani oli. Aina kun kävimme heillä kylässä, kruisailin onnesta soikeana serkkuni automatolla :D. Joskus serkkuni taisi olla kateellinen, kun olin saanut uuden pikkuauton lahjaksi. Muistan pari kertaa, miten hän heillä kylässä ollessamme meni autotalliin ja löi upouuden autoni vasaralla mäsäksi :'(. Olin niin järkyttynyt, sillä itse vaalin kaikkia lelujani ja pidin niistä hyvää huolta. Että terkkuja vaan A, en ole vieläkään unohtanut! ;D

Tällaisia juttuja tänä maanantai-iltana! En nyt laita tätä eteenpäin kenellekään erityisesti, mutta kertokaahan te lukijat jokin fakta itsestänne ;)
Nyt mä lähden valmistamaan meille jotain hyvää iltapalaa ennen Suomen peliä, himoitsen mm. kohmeisia vadelmia!
P.S. Huomenna blogissa seikkailee eräs jättimäinen nalle! :D

Comments

 1. 14.5.2012 / 19:40

  Mä en kans käsitä koko torkkunappulaa!!:D mies herää töihinsä ennen mua ja yrittää joskus käyttää torkkua, on muutaman kerran siinä onnistunu ja mulla menee hermo jos joudun herätä 2 tai 3 kertaa ennen oman kellon soimista!!:D nykyään potkin sen sohvalle torkuttamaan!

  • 14.5.2012 / 20:13

   iuh, kuulostaa ärsyttävältä :D muakin ärsyttäis siis toden teolla (yrittää) nukkua torkuttavan vieressä :D

 2. 14.5.2012 / 20:04

  Ankara torkuttaja täällä moi! Laitan joka aamu herätyksen puolta tuntia ”liian aikaisin” että voin torkuttaa. En vain MILLÄÄN pääse sillä ensimmäisellä soitolla ylös :D

  • 14.5.2012 / 20:12

   moi torkuttaja! hui, mä taas niiiiin haluisin nukkua sen puoli tuntia tehokasta ja syvää unta ilman häiriöitä :D

 3. 14.5.2012 / 20:24

  Siis mä en kans voi käsittää tuota torkuttamista. Itse asiassa tajusin vasta joku aika sitten, että joku ihan oikeesti tekee niin.. Kun kello soi, äkkiä äänet pois ja ylös. Ehkä kukaan mun tuttu ei torkuta, kun en ole siihen kenenkään ”oikean” ihmisen kanssa törmännyt. =) Mut kukin tyylillään..

  • 14.5.2012 / 21:39

   heh, mä asuin viikon sellasten kans lomalla Sardiniassa :D tosin onneks ne nukku eri huoneessa, joten sille pysty vaan nauraan :)

 4. 14.5.2012 / 20:43

  Aamutorkutusten inhoaja ilmoittautuu. Mä oon myös tuollainen samanlainen ”sinkoaja”. Kello sammuksiin ja tyttö samalla ylös sängystä.

  Ja kyyneleet tuli täälläkin, kun luin tuon Erään taksikuskin tarinan. Se oli koskettava ja ajatuksia herättävä. Snif.

  • 14.5.2012 / 21:40

   joo tuolla tavalla pysyy sit tehokkaana heti aamusta asti :D
   ajatuksia herättävä tuo oli kyllä tosiaan!

 5. AnskuliP
  14.5.2012 / 20:45

  Hei! Tässäpä yksi fakta minusta; mä olen myös leikkiny lapsena pikkuautoilla. Seuraavaksi ”pakotin” veljet leikkimään kotileikkiä mun kanssa. :))

 6. Kaisa
  14.5.2012 / 21:44

  Täällä yksi torkuttaja myös ilmoittautuu! Tiedetään, ihan kahjoa hommaa, mutta kun ei pääse aamulla ylös, ei millään. Ja kun ei tajua, et pitäisi nousta, vaikka kello soi. Ei kyllä mitään järkeä!

  Niin ja minä myös olen pienenä leikkinyt autoilla ja vesipyssyillä. Mulla oli se automatto, mut kaverit tais tykätä enemmän tyttöjen leikeistä, joten aika paljon leikin sillä matolla yksinäni :)

  • 14.5.2012 / 23:08

   heh, ehkä mä sit nukun niin kevyesti et herään samalla sekunnilla ku känny alkaa piipata :D
   mä tykkäsin leikkiä autoilla vaan poikien kans, tytöt ei osannu ;D

 7. Tiina
  15.5.2012 / 09:09

  Ihanaa! En ole ainoa tässä maailmassa!
  Olen myös, tottakai, Suomifani mutta… Esim 4-2 tilanne on vielä ihan ok. Mutta ku Suomelle alkaa tulla lisää maaleja ni en vaan voi sille mitään, että mua alkaa harmittaa toisen joukkueen puolesta. Ne näyttää niin surkeilta…

  • 15.5.2012 / 09:32

   heh, et ole :)). niin tuttua! tosin ei mua ne muut pelaajat harmita vaan maalivahti, joka yleensä huonojen pakkien takia ei mahda maaleille mitään…

 8. Rags
  15.5.2012 / 10:18

  Ihana tarina. <3

  Ma en myoskaan koskaan kayta torkkua, nousen heti ylos. Hyvin sanottu; heraaminen on muutenkin niin vaikeaa, miksi kokea se 10 min valein uudelleen! :-D

  Ja ma myos leikin pienena enemman pikkuautoilla kuin nukeilla! :-)

 9. 15.5.2012 / 12:42

  Mä yhdyn kans tohon kolmoseen. Mä olen kans ihan äärimmäisen herkkä. Näkisit vaa kuinka volloten Emmerdalejakin katsoessa! Vieläki mieltä painaa, kun Carl kertoi Paddylle sen ja Chasin yhteenmenosta. </3 Mä vollotin ihan hulluna :D Ja mun piti lukee toi linkin teksti. Nyt mä sit kyynelsilmissä kirjotan tätäkin tekstiä. Onneksi hänelle sattui ihana taksikuski ♥

  Ja mä vihaan myös torkuttajia ja mitä vielä, sellanen nukkuu mun vieressä joka yö. :D Onneksi mä kerkeän joka aamu lähteä ennen häntä töihin. En vaan pysty käsittämään, miten siinä edes kerkeää saamaan unta :O

  Ja mä olin kans ihan pikkuautojen perään. Mulla oli veljen vanhat pikkuautot ja mä leikin poikien kanssa pihalla niillä. Mulla tais olla paras kokoelma ;D

  p.s. mäkin annoin sulle tän tunnustuksen :)

  • 15.5.2012 / 14:23

   voih! mä en ehkä ole ihan noin herkkä :P Emme on kyllä niiiiiin paras!
   meillähän onkin paljon yhteistä sun kans :)
   sori että unohdin sut tuosta tekstistä, muistinkin heti että niinhän sä annoitkin ja se tuli vielä tosi huonona päivänä ja sen vuoksi piristi suunnattomasti! <3

   • 16.5.2012 / 14:03

    Onneksi mäkin olen ”oppinut vähän kovemmaksi”. :D En onneks ihan joka paikassa tihrusta itkua, mutta jos on vähänkään herkkä olotila, niin itku taattu :D
    Mut Emme on paras! Mä katselen niitä tällä hetkellä vähän jälkijunassa katsomosta ja mua niin suututtaa se Sally! Nyt mä jännään mitä niille ristiäisille tapahtuu :O

    Mut joo, mä oon tällanen hömppä :D

    • 16.5.2012 / 15:11

     mä en varmasti tästä kovemmaksi voi muuttua, asia täytyy vaan hyväksyä :D. parempi kuitenkin tällainen kuin joku tunteeton jääkalikka, niitäkin todellakin on!
     joo voi että se Sally on raivostuttava! harmi ku kohta tulee kesätauko, tuleekohan jo kuun vaihteessa vai vasta kesäkuun lopussa… Emmen kohdalla aina vähän vaihdellu kesätauon aloitus.

 10. 15.5.2012 / 14:07

  Jee! Luulin olevani ainoa, joka säälii vastustajan maalivahtia, jos maaliero kasvaa liian suureksi! Siis kukaan ei ole koskaan aiemmin ymmärtänyt minua tässä! :D

 11. Paulis
  15.5.2012 / 23:39

  Mä oon (ainakin ollut) ihan toivoton torkuttelija. Pahimmillaan oon joskus torkuttanut puhelinta useamman tunnin alle kymmenen minuutin välein pääsemättä sängystä ylös. Tietysti pääsen jos on pakko mutta noi on ollut sellaisia tilanteita, että oon ajatellut, että olisi kiva herätä ajoissa mutten ole kuitenkaan jaksanut. Nyt oon löytäny puhelimeeni sellaisen sovelluksen joka herättää mut puolen tunnin tarkkuudella unen kevyimmässä vaiheessa (perustuu kosketusnäytöpuhelimeen ja patjan liikkeisiin, unen kevyimmässä vaiheessa liikkuu enemmän kuin syvässä) ja sen avulla olen herännyt hyvin ensimmäiseen kellonsoittoon. Ilman sitä tuntuu, että herää aina unen syvimmässä kohdassa ja herääminen tuntuu ihan ylitsepääsemättömältä ja sänkyyn jääminen edes kymmeneksi minuutiksi kauemmin liian houkuttelevalta. Ja mä muuten muistan, että mun lukioaikainen kaveri laittoi viikonloppuna herätyskellon soimaan, että saa laittaa sen pois päältä ja jatkaa uniaan :)

  • 16.5.2012 / 08:02

   oho, tuopa oli kätevä herätystapa, enpä ollut ennen kuullutkaan! mun mieskin on joskus miettiny tuota et laittais viikonloppuna herätyksen ihan siks, ku tietää et sit voi vaan jatkaa unia ;D

 12. 17.5.2012 / 12:31

  Isoveljen kanssa on lapsena öeikitty pikkuautoilla ja meillä oli automattokin. Kohta pääsen jatkamaan pikkuautoleikkejä kummipojan kanssa :)

  Minäkään en torkuttamista ymmärrä, itse saatan herätä jo ennen herätyksen ensimmäistä piippausta pelkästään siihen, että puhelimeen syttyy valo :) Voinpa tunnustaa, että yhdessä puhelimistani en edes tiennyt, mistä torkutuksen sai päälle.

 13. 18.5.2012 / 09:56

  Komppaan kuutosta!!

  Mietin minkä faktan tähän laittaisin… Mieluiten jonkun ei-niin-vakavan. No sanotaan nyt vaikka se, että rikkimenneitä appelsiinin/mandariinin/satsuman/klementiinin paloja EI VOI SYÖDÄ!! Palojen täytyy olla ehjiä suuhun mennessään! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.