Uutta keittiössä

Saatatte muistaakin postaukseni Kesäistä ja siinä näkyneen raitakankaan… Raitakangas ei ole enää pelkkä kangas, vaan siitä on sisustusompelija loihtinut jotain kivaa. Nimittäin valelaskosverhot keittiöömme.

Nämä valkoiset verhot oli keittiön ikkunassa lähes kaksi vuotta:

 Ihanat valkoiset ja valoa sisäänpäästävät verhot pääsi tuuletuksen kautta kaappiin ja tilalle tuli nämä raitaiset:

Aluksi tuntui, että keittiö pimeni aika lailla, mutta parissa päivässä siihen jo tottui. Kivaa vaihtelua! Näin kaukaa otetuissa kuvissa raidat jotenkin vilisevät, mutta onneksi ei luonnossa ;). En halunnut kovin muhkeita laskoksia verhoihin, nuo on juuri hyvät.
Ikkunanurkkauksessa on Ikeasta ostamani pöytävalaisin, ihastuin sen yksinkertaisuuteen! Eikä ollut hinnalla pilattu: noin seitsemän euroa jos en väärin muista.

Kangasta jäi vielä verhojen valmistumisen jälkeen, joten teetin siitä mm. parit tyynynpäälliset. Tyynynpäälliset ajattelin ensisijaisesti terassikäyttöön ja sinne ne on jo raadin toimesta hyväksyttykin. Kelejä odotellessa! 8)

Tyynynpäällisten jälkeen kangasta jäi vielä juuri sopivasti kahteen keittiöpyyhkeeseenkin, joten senttiäkään ei mennyt hukkaan! 15 euron Ikean kankaasta tuli siis valelaskosverhot, kaksi tyynynpäällistä ja kaksi keittiöpyyhettä, ei paha! (Teettäminen tosin nosti hintaa…)

Nyt oikein mukavan, ehkä hieman kiireisenkin, viikonlopun viettoon, jonka kunniaksi aurinkokin pilkahtelee aina välillä :). Luvassa mm. ystävän synttärijuhlintaa ja Leijonien kannatusta! Jos ei hetkeen kuulla niin mukavaa viikonloppua kaikille teillekin! :)

Comments

 1. 18.5.2012 / 17:32

  Beautiful pictures, the cats is just adorable!

 2. 18.5.2012 / 19:09

  Aivan ihanat verhot ja tyynyt! Verhot sopii hyvin teidän mustavalkoiseen keittiöön. Mä kävin myös Iksussa pari päivää sitten ja ostin tuota samaista kangasta. Sitä leveämpiraitaista olenkin jo aikaisemmin ostanut. Mahdollisesti myös uuteen kotiin tulossa niistä verhot :)

  • 18.5.2012 / 21:58

   kiitos I :) mulla on just ompelijan luona mustavalkoraitainen kangas, siis leveämpiraitainen. oon ostanu kangasta yhdestä liikkeestä yli vuosi sitten ja nyt vein senkin ompelijalle et saan sen vihdoin käyttööni!

 3. 18.5.2012 / 20:15

  Ihanan raikkaat verhot. Pukee ikkunoita. =)

 4. 18.5.2012 / 20:22

  Onpas vain pirteät verhot! Teidän keittiö on kyllä niin ihqu! Arvaa mikä on kans ihqua; no kun meidänkin keittiö kohtapuoliin alkaa valkaistua:)

  • 18.5.2012 / 22:00

   voi kiitti Soile :)) innolla seuraankin teidän projektia ja sehän hoituu teidät tuntien yhdessä silmänräpäyksessä!

 5. 18.5.2012 / 20:41

  Tosi kivannäköiset verhot. Täällä on ikuinen raitakuume, joka oireilee pahasti etenkin mustavalkoisten ja sinivalkoisten raitojen suhteen. Joten jotain tuon tyylistä voisin harkita omaankin kotiin, vaikkapa kesäterassille… Onneksi Kuopioon avautuu ensi viikolla oma Ikea! :) Ja on ollut kyllä hyvin mitoitettu kangas, jos samasta palasta olette saaneet sekä verhot, pyyhkeet että tyynynpäälliset. Ompelutyölle tulee aina yllättävän paljon hintaa, mutta toisaalta tulee takuuvarmasti laadukasta jälkeä, eikä tarvitse itse kiroilla ompelukoneen kanssa.

  • 18.5.2012 / 22:02

   täällä toinen ikuinen raitafani! oi onnelliset ku saatte Ikean noin lähelle :)
   joo mitoitin kankaan Ikeassa aika pikaisesti siten, et saan verhot ja päälliset, pyyhkeet oli ihan extraa!
   totta, ei se ompelutyö ilmaista ole, mut täytyyhän jokaisen palkkansa saada :) ja todellakin mielelläni vien ammattilaiselle ennemmin ku alan ite säheltämään :D

 6. 18.5.2012 / 20:55

  Tosi hyvät tuli! Tykkään kovasti. :)

  • 18.5.2012 / 22:03

   kiitti Suvi, kiva kuulla! :) teillä on muuten pihahommat tosi hyvällä mallilla (hyvä, ni voin ottaa mallia ;D)

 7. 18.5.2012 / 21:06

  Todella hienot verhot, sopivat kivasti teidän keittiöön! Ja kissakuva on ihana. <3

 8. Linnea
  18.5.2012 / 22:22

  Ohi aiheen, mutta mistä tuo maljakko on ostettu, jossa sulla oli liljoja? Linnea

 9. -Pipsa-
  19.5.2012 / 00:19

  Pirteät verhot. Itse olen myös miettinyt tuollaisia laskosverhoja keittiöön. Tuo kisu on lumoavan näköinen, niin paljon kertova katse :)

  • 19.5.2012 / 09:52

   niin mustakin! meidän keittiössä tuollainen verhomalli on oikeastaan ainoa mahdollinen ku ikkunat on nurkkauksessa ja kalusteita molemmilla seinustoilla. kisu on kyllä lumoava <3 :)

 10. 19.5.2012 / 08:04

  ompas siistit! sopii hyvin teidän keittiöön :)

 11. m
  19.5.2012 / 11:11

  Aivan ihanasti passaa ja mukavasti tuo ilmettä keittiöön :) Ihana raatilainenki siellä :)

 12. 21.5.2012 / 21:26

  Onpas todella kivan väriset verhot, tykkään! :)

 13. Leena
  24.5.2012 / 23:12

  Kauniit verhot! Miten olet nuo (ja edelliset verhot) kiinnittänyt? Kuvissa ei näkynyt verhotankoa, joten oletko kiinnittänyt verhot teipillä tai jollain muulla tavalla?
  Olen seuraillut blogiasi jonkun aikaa ja teillä on todella kaunis koti. :) Olen suunnitellut tulevaan kotiimme melko samanmallista keittiötä, sillä erotuksella, että käynti keittiöön tapahtuisi ainoastaan saarekkeen kautta. En löytänyt blogistasi keittiönne mittoja. Onko sinun mahdollista laittaa niitä esille? Keittiönne näyttää erittäin toimivan kokoiselta ja tästä syystä olisi kiinnistunut kuulemaan keittiönne mittoja.

  • 25.5.2012 / 08:35

   kiitos Leena, mukava kuulla :))
   edellisten verhojen mukana ostin kangasliikkeestä laskosverhotangot, jotka kiinnitimme seinään ikkunan yläpuolelle. tangossa on ns. tarranauha ja samoin verhoissa, siten pysyvät kiinni. normaali verhotanko ei ois onnistunu, koska ikkunat on nurkkauksessa: tangot ois osuneet liikaa yhteen nurkkauksessa.
   voin tehdä jonkin pikkupostauksen keittiömme mitoista, jos maltat muutaman päivän odotella?

 14. Leena
  25.5.2012 / 10:23

  Maltan toki odotella postaustasi. :)
  Kiitos kangasiike-vinkistä! En olisi tajunnut etsiä laskosverhotankoa sieltä, vaan olisin tyytynyt kauppojen verhotankovalikoimaan.

 15. Pirita
  11.10.2012 / 14:39

  Moikka! Hei, onko sulla antaa mitään ohjeistusta, paljonko valelaskoverhoihin menee kangasta? Mulla ei ole mitään hajua. Esim. meillä keittiössä ikkunat kooltaan 60 x 130 ja 120 x 130.

  Nuo on ihan valtavan kauniit! Mun mielestän juuri nuo kapeahkot valelaskokset sopivat moderniin ja pelkistettyyn sisustukseen. <3

  • 11.10.2012 / 15:25

   moi Pirita! voi valitettavasti en osaa tässä asiassa neuvoa :/. oon teettäny keittiöön noi valelaskarit, jolloin ompelija arvioi, paljonko tarvitsee kangasta. omat taidot (tai varsinkaan kärsivällisyys) ei riitä tuollaisten tekoon… toivottavasti löydät neuvoja jostain! :)

 16. Pirita
  12.10.2012 / 08:50

  Sama vika, ompelijalle menisi kankaat mullakin. :D Kun vielä tietäisi, paljon sitä kangast tarvii ostaa. Kiitos kuitenkin!

  • 12.10.2012 / 09:37

   mulla oli sinänsä tuuria, että siellä missä ompelija, siellä myös runsas kangasvalikoima ;D. joten pääsin helpolla. leveyssuunnassahan kangasta ei tarvitse niin paljon reilummin, mutta pituussuunnassa tietysti, aina riippuen laskosten ”pituudesta”.

 17. 30.11.2012 / 17:06

  Aivan ihanat nuo raita verhot! :) Samaa kangasta katoin itekki ikealla joku aika sitten ja ajattelin nyt lähipäivinä käydä ostamassa (jos vielä myynnissä?!). Muutaman viikon päästä olisi muutto uuteen kotiin ja alkaa pikkuhiljaa ressiä pukata näitten verhojen suhteen ku ei ole päätettynä vasta ku lastenhuoneen ja keittiön verhot :) Lastenhuoneeseen sitä leveämpää raitaa ja keittiöön tätä kapeampaa. Kiva blogi sinulla, täytyy jäädä seuraamaan :)

  • 1.12.2012 / 00:18

   voi kiitos! ne on kyllä munkin mieleen :)). nyt ajattelin ne vaihtaa talveksi pois ja laittaa valkoiset tilalle :). voi älä stressaa: minäkin yleensä ensin muutan ja sitten mietin/toteutan sisustusta :). tietää sitten paremmin mitä haluaa ja mikä sopii, kun ensin asuu hetken.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.