Minkä väriset näkösuojat saunaterassille?

Heti kun pihavaja on saanut maalipinnan ylleen, ryhdyn seuraavaan maalausprojektiin! Olen varannut koko tämän viikon aikaa pihavajan maalaamiselle, mutta seuraavaa projektia voi toki jo suunnitella :). Seuraavana maalausvuorossa on nimittäin saunaterassin näkösuojat! Ne tulee olemaan terassin kahdella sivulla ja niistä tulee sellaiset, jotka oikeasti suojaa katseilta ja antaa siten terassille hieman yksityisyyttä.

Tässä viime kesänä otetussa kuvassa näette hiukan terassin ympäristön värimaailmaa… Nythän terassi on siis valmis ja katoksen kattopalkki maalattu yms., joten niistä ei tarvitse välittää. Paljun paikan kirjoitin kuvaan, jotta saa hiukan selvyyttä kokonaisuuteen. Palju tulee siis tuohon, mihin terassi päättyy (tai se on jo siinä odottamassa maahan upotusta). Näkösermit tulevat kuvassa sekä vasempaan reunaan että taka-alalle eli siis kahdelle terassin sivulle:


Aloin nyt vielä empimään näkösuojien lautojen sävyä… Näkösuojat tulevat olemaan melko tiheää vaakarimoitusta ja värivaihtoehtoina on joko valkoinen tai tummanharmaa (sama sävy, jota olemme käyttäneet talon ulkoverhouksessa). Näkösuojille tehdään kiinnikkeet maahan (itse terassin lisäksi), sillä ne täytyy siirtää talveksi syrjään katolta putoavan lumen vuoksi.
Tämänkin terassin teimme UPM ProFi Deckistä, sävynä harmaa. Itse asiassa sävy on erittäin lähellä tuota ulkoverhouslaudan sävyä. Valkoista terassilta löytyy kahdesta pylväästä sekä terassin ovesta (josta pääsee kodinhoitohuoneen kautta kylpyhuoneeseen).
Olisiko luonnollista, että näkösuojat jatkuisivat samana sävynä kuin itse terassikin? Vai olisiko valkoinen kauniimpi? Mitä mieltä te lukijat olette? Olen hiukan jo kallistumassa toiseen vaihtoehtoon, mutta ajattelin vielä kysyä teiltä, mahdollisuus siihen kun on :).

Comments

 1. 29.5.2012 / 11:15

  Nyt heitit vaikean! Molemmat, harmaa ja valkoinen, sopivat tuohon, mutta toisaalta kun seinässä on jonkin verran jo tuota harmaata, valkoinen saattaisi erottua enemmän ja terassin ilme saattaisi olla raikkaampi. Toisaalta taas valkoisten pylväiden pariksi sopisi myös harmaat -ja valkoiset :) Tästä olikin varmaan ihan älyttömän suuri apu ;D Mutta ehkä olisin kuitenkin enemmän valkoisen kannalla. Joka tapauksessa lopputuloksesta tulee sut tuntien loistava ja oiskin kiva nähdä sitten jossain vaiheessa kuvia lopputuloksesta!

  Meillä tulevassa kodissa päätös on helppo, kun talosta itsessään tulee valkoinen, tulee kaikista yksityiskohdista harmaat.

  • 29.5.2012 / 19:20

   mä taas just ajattelin et ois ehkä huono ku valkoiset sermit erottuis niiden kohdalla olevasta harmaasta lautaseinästä niin hyvin :D
   ja ehkä jotain kulmaa vilautan ku on valmista ;)

 2. SanMa
  29.5.2012 / 11:20

  Laittaisin valkoiset. Meillä on terassilla paljon valkoista vaakarimoitusta ja on se vaan niin kaunis ja raikkaan näköinen. Mutta kumpikin varmasti sopii, valitsitpa sitten kumman tahansa :)

 3. Nina
  29.5.2012 / 11:21

  VALKOISET!

 4. Mari
  29.5.2012 / 11:25

  Valkoiset tekisivät näkösuojista raikkaat.

 5. Sari
  29.5.2012 / 11:31

  Näkösuoja ehdottomasti valkoisella! Valkoinen on aina raikas väri. Vaikka ei se tummanharmaakaan paha ole kun teillä on kuitenkin valkoistakin enemmän talossa kun on kaksivärinen… Itse laittaisin myös rimoituksen vaakaan, paitsi ehkä yhdeltä puolelta pystyyn. Antaisi lisänäköä. Sellaisesta rimoituksesta tulee paremman näköinen, jos lauta on ns neliönmuotoista ja se asetellaan hieman työlläämmin vinoon, jolloin rimoitus on sekä sisäänpäin, että ulospäin kiva näköinen ns kulmikas. Vaikea tätä on selittää kun en osaa ammattitermejä. Meillä terassin kaide tehtiin näin ja tielle päin teimme rimoituksesta selvästi korkeamman ihan miehen mittaisen. On kivan näköinen.

  • 29.5.2012 / 19:23

   valkoinen on aina raikas juu, mut onko tyhmän näköinen tuon väriseen terassiin yhdistettynä, sitä mietin… ku menevät jonkun verran päällekäinkin…
   hei kiva idea tuo et jossain kohtaa rimoitus voi olla pystysuorassa, kiitti vinkistä Sari, täytyy miettiä :))

 6. Sari
  29.5.2012 / 11:33

  Lisäys vielä viestiini eli kaie on kakkoskakkosta, 2″ x 2″ (5 cm x 5 cm) =D

  • 29.5.2012 / 19:24

   ok :) olin suunnitellu sen meille ihan normisti suoraan vaakaan, mut pitää nyt katsoa miten toteutamme :)

 7. 29.5.2012 / 12:15

  Minä laittaisin valkoiset, tulis ehkä paremmin esille ja voisi olla valoisampi. Tekiskö tummanharmaa vähän pimeämmäksi tilan?

  • 29.5.2012 / 19:26

   niin mut korostuuko valkoinen sermi liikaa harmaasta taustaseinästä :/
   tuota pimeyttä oon itekki miettiny.. ääh, molemmissa on niin selvästi puolensa!

   • 30.5.2012 / 11:11

    Meillä on keltainen tiilitalo jota ollaan rempattu ja viime vuonna tehtiin terassi. Laitettiin lattia ruskeasta painekyllästetystä ja samaten pystytolpat, mutta kaiteet on valkoiset kuten myös katon ruoteet. Tuli ihan kivan näköinen ku ei ole ihan valkoinen. Toki se valkoinen saatta olla liian silmään pistävä.

 8. Nimetön
  29.5.2012 / 12:22

  Valkoinen =)

 9. 29.5.2012 / 12:24

  Olisko harmaa tyylikkäämpi ja huolettomampi hoitoinen? =)

 10. 29.5.2012 / 12:29

  Ehdottomasti harmaa! Valkoinen on tuossa sateen alla arka väri ja siinä näkyy myös saasteiden tuomat tummentumat heti. Tätä mieltä siis täällä :)

  Mukavia maalaushetkiä & toivotaan, että sää suosii. Mulla olis samaa hommaa tiedossa pojan leikkimökin muodossa ja väreinä -yllätys, yllätys- valkoinen ja tummanharmaa ;)

  -Jenni

  • 29.5.2012 / 19:28

   hyvä pointti! mietinki jo et eikö täällä kukaan oo harmaan kannalla, ite ku siihen oon kallistumassa :D
   kivaa leikkimökkiprojektia sinne! :)

  • Heli
   30.5.2012 / 07:54

   Meillä on ollut kolmatta kesää valkoinen kaide ja aivan taivas´alla. Eikä ole vaikuttanut millään tavalla valkoisen valkoisuuteen. Tosin me olemme maalanneet kaiteen rimoituksen kunnolla eli pohjamaali + 2 maalausta päälle. Ja aiomme huoltaa kaidetta eli ei se mikään 10 vuotta tekemättä mitään tyylinen ratkaisu ole. Mutta ei se valkoinen noin herkkä väri todellakaan ole kuin väitätte. Tummanharmaa tekee tilasta taatusti pimeämmän kun takana on vielä tummanharmaa seinä.

   • 30.5.2012 / 13:34

    Ei varmaan minkäänvärinen puu pysy huoltamatta hyvänä, nimim. juuri pari päivää sitten käsittelin terassien kaiderimat uudestaan. Mutta tuo harmaa olisi mielestäni tuohon kohtaan taloa parempi, koska se ikäänkuin sulautuisi seinään eikä pomppaa liikaa esiin. Paljuillessa kuitenkin haetaan sellaista privaattia tunnelmaa tai näin ainakin meillä ;)

    -Jenni

    • 30.5.2012 / 14:20

     Jenni: totta, valitettavasti joutuu huoltohommiin :/. kovasti houkuttelis kyllä sellainen joskus et ku kerran tekee, se on ikuinen :D. ehkä terasseihin voin tuossa asiassa luottaa ;).
     valkoiset näkösuojat ois tullu jos taustaseinä ois siinä kohtaa ollu valkoinen.

   • 30.5.2012 / 14:17

    Heli: kokemuksesta tiedän ainakin sen, että maali vaikuttaa paljon. eli siis minkä valmistajan mikä maali on kyseessä… Tikkurilan Ultraa käytetään meillä, erittäin laadukkaaksi ja hyväksi todettu ulkomaali :)

 11. Heidi
  29.5.2012 / 12:32

  Valkoiset olisivat kyllä todella kivat, mutta ei harmaakan pahalta tuossa näyttäisi :) Ei tainnut olla tästä kommentista apua, mutta itse ehkä kallistuisin valkoiseen – antaisi valoa terassin sisäpuolelle.

 12. Anu
  29.5.2012 / 13:06

  valkoinen,ettei tule liian raskas:)

 13. Rags
  29.5.2012 / 15:23

  Mulle tuli mieleen, etta tummanharmaa voisi olla kiva ja sinne sitten amppeleihin tai ruukkuihin jotain valkoisia kukkia??? Saisit seka valkoista etta harmaata sinne! :-)
  Teidan talo on tosi kauniin varinen!

 14. ronja
  29.5.2012 / 16:20

  tummanharmaa ehdottomasti! vaikka valkoinenkin kyllä kiva, mutta valkoinen vaakarima ei pysy kyllä kauaa hyvän näköisenä (kokemuksesta voin sanoa). Ja muutenkin näkisin teillä enemmin tummanharmaan näkösuojan kuin valkoisen.

  • 29.5.2012 / 19:39

   jei, tummanharmaa saa kannatusta :D. kovasti ollaan täällä näköjään valkoisen kannalla, mielenkiinnolla luen näitä kommentteja :))
   mullakin on joku muistikuva valkoisesta vaakarimasta, joka on ihan harmahtava,vihertävä jopa!, kaikesta pölystä yms. YÖKS.

 15. Hennis
  29.5.2012 / 16:35

  Meillä on samankaltaiset värit ulkoverhouksessa kuin teilläkin ja pähkättiin tuota samaa viime kesänä… Ja meidän terasseihin tuli lopulta valkoiset rimoitukset, vaikka ensin oltiin vahvasti laittamassa tummanharmaata. Kierreltiin vähän katselemassa vaihtoehtoja ja valkoiset oli meidän mielestä kuitenkin raikkaammat ja valoisammat. Meillä kun tuli terassien päätyihin tuota rimoitusta ihan parin metrin korkeuteen saakka, niin koettiin, että se tummanharmaan olisi ollut liian raskas. Vaikka tyylikäs vaihtoehto toki sekin. :)

  • 29.5.2012 / 16:46

   minkä väriset teidän terassit on Hennis?
   mitä oon muita taloja/terasseja nähny, niissä on aika lailla siten et terassi ja sermit on samaa sävyä… siihen ehkä mekin kallistutaan :). en jotenkin halua ajatella pelkkiä sermejä tässä tapauksessa, koska ne on niin suuresti yhteydessä itse terassimateriaaliin ja -sävyyn.

 16. 29.5.2012 / 17:05

  Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta itse valitsisin valkoisen. :) Tummanharmaat saattavat olla liian raskaat…

  • 29.5.2012 / 19:41

   voi Suvi ku menit valitseen väärän ;D meillä on usein sun kans niin samat maut ja mielipiteet et luotin tässäkin suhun, mut nyt meni maut ristiin, heh! :D

 17. tuisku
  29.5.2012 / 18:33

  Itse tykkäisin valkoisesta näkösuojasta.

 18. HannaKoo
  29.5.2012 / 18:53

  Minä laittaisin harmaat :)

 19. Madde
  29.5.2012 / 19:48

  Valkoinen olisi ihan unelma. Toisi mukavasti valoa terassille, jos sitä kuitenkin käytetään pääsääntöisesti illalla.
  Käytännöllinen minä valitsisi kuitenkin harmaan. On sekin kaunis. Valkoista vaakarimoitusta olisin itse ainakin maalaamassa varmaan joka vuosi. Likainen valkoinen rimoitus ei todellakaan ole kaunis ja sehän likaantuu todella nopeasti.

  • 29.5.2012 / 19:58

   joo pääosin iltakäyttöön taitaa tulla :). tosin ois ihana sellainen tunnelmallinenkin terassi, tunnelmallinen ja suojaisa paikka :)

 20. Marika
  29.5.2012 / 20:27

  Valitsisin harmaan. Ei varmastikaan ole liian raskaannäköinen ja sitä voi piristää vaikka valkoisilla kukkasilla tms.

  • 29.5.2012 / 20:41

   hyvä valinta, nyt nään minäkin meidän saunaterassin sermit harmaina eli päätökseni vahvistui :)

 21. Marika
  29.5.2012 / 20:30

  Piti vielä lisätä että valkoinenkaan ei ole missään nimessä huono vaihtoehto. Otapa tästä taas sitten selvää ;)

 22. :)
  29.5.2012 / 20:34

  tummanharmaat ehdottomasti! mun silmään näyttäis valkonen ainaki ihan hassulle, kun terassi on tummanharmaa ja seinä on terassin kohdalta tummanharmaa… ja sit vielä se, että se valkonen ei tosiaan oo kauaa hieno raikas valkoinen, koska kaikki pöly sun muu näkyy siinä niin hyvin ja tarttuu oikein mukavasti siihen vaakarimaan. Ja tumma olis muutenki tunnelmallisempi! mun mielestä saunaterassin kuuluu olla tunnelmallinen eikä raikas. Ja saahan sitä raikkautta sit vaikka valkosilla ruukuilla ym jos haluaa :)

  • 29.5.2012 / 20:40

   siis tuliko tämä sinun suusta vai minun? :D tuli ensimmäisenä mieleen moinen! heh! hyvin jäsensit ajatuksesi (ja samalla minun ajatukseni) sanoiksi ja yhteen tiiviiseen kommenttiin, päätös on tehty! :))

 23. 29.5.2012 / 22:19

  Oletpas saanut jo paljon kommentteja, mutta vielä tulee yksi mielipide täältä! :)
  Molemmat vaihtoehdot kauniita. Mutta olen (yllätysyllätys) valkoisen kannalla! Harmaata on jo runsaasti, joten valkoinen väri raikastaisi tilaa ja sopii kesään. Jos ne kuitenkin lähtevät talveksi pois.. :)

 24. Johanna
  29.5.2012 / 22:58

  Hei, meidän talo on maalattu juuri samoin kun teidän. Aluksi rimotus tummaa puuta, kovin synkkä on.. Nyt siis saavat valkoista pintaan.

 25. 30.5.2012 / 10:00

  Ääni sille harmaalla, minkä varmasti jo oletkin päättänyt valita. Kyllä se valkoinen muuten menisi mun mielestä, mutta on se kamalan näköinen aika nopeastikin, ei vaan pysy valkoisena ulkona.

 26. Meän Satu
  30.5.2012 / 12:32

  Heippa :)
  Mie annan äänen ihan kummalle vaan ko sitte jos kavuttaaki niin ainahan sen saa maalattua toiseksi väriksi :)
  Vaatii toki tekemistä maalata uuelleen mutta ei se iso homma oo jos tykkää puuhastella ja on hyvät ilimat ja varsinki ku teillä on semmoset pikkukarvasulosuuet siellä varmaan maalausapurina, sujjuu mukavasti se uuelleenmaalaus tarvittaessa :)
  jos ei vaikka ens kesänä ennää tykkääkkään harmaasta, jos siihen päävytte nyt ensin, niin maalaa sitte uuelleen toisella värillä .. nainenhan saa muuttaa mieltään :))

  Aurinkoista viikkoa ja silitykset teän karvalapsukaisille :)

  P.S.Tarkistakko oonko mie lukijana täällä uuella puolella, tarkotus siis on mutten oo varma osasinko :)

  • 30.5.2012 / 14:26

   kiva kuulla susta pitkästä aikaa, ehdin jo ajatella et mihinhän sinä oot hävinny :D
   kiitos, aurinkoista viikkoa sinnekin!
   en voi tarkistaa tuota lukija-juttua mistään. mut vaihda vain sinne seuraamiesi blogien listaan mun blogin osoite täksi uudeksi osoitteeksi :)

   • Meän Satu
    30.5.2012 / 15:00

    Minun isä menehty sydäninfarktiin pääsiäisenä niin ei oo ollu inspistä ja voimia olla konneella..hoitanu kaikki siihen liittyvän ja hautajaiset ym ku äitiki menehty jo -96 syöpään…mutta oommie nyt hieman jaksanu seurailla blogejaki <3

    Ok, oonki laittanu sinun uuen blogin tuonne listalle :)

 27. m
  31.5.2012 / 17:32

  Minä kallistelen sinne harmaaseen, koska tarkotus on olla suojana. Rimotuksessa valkonen on jo niin nähty :P

  • 31.5.2012 / 17:45

   aivan, harmaa onkin tulossa :P. mutta muutama viikko saattaa mennä ennen kuin ollaan siinä vaiheessa, hommaa riittää… :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.