Lukijan kotona Keski-Suomessa

Pitkästä aikaa saamme vierailla lukijan kotona! Tällä kertaa vierailumme kohdistuu Keski-Suomeen ja siellä Sannan & hänen perheensä kotiin. Tässä Sanna kertoo kodistaan:

Kotimme on vuonna 2010  valmistunut 120-neliöinen yksikerroksinen omakotitalo, jossa asustaa minun ja mieheni lisäksi 1-vuotias tyttäremme.

Olemme suunnitelleet talon itse, rakentaminen tapahtui pääasiassa ulkopuolisen työvoiman avulla. Talon kaikki materiaali ulkoseinäelementeistä lähtien on kilpailutettu ja ostettu eri valmistajilta, mm. ulkoseinäelementit tulivat suoraan Virosta.
Makuuhuoneessa on käytetty väreinä valkoista ja ruskeaa, ikään kuin muistona edellisestä asunnosta.

Kodin sisustuksessa on käytetty pääväreinä harmaata, valkoista ja beigeä sekä hieman mustaa. Materiaalivalinnat teimme yhdessä, vaikka sisustaminen onkin enemmän minun hommaa. Tykkään myös maalata ja tuunata kaikenlaista ja kotimme sisustuksessa onkin käytetty paljon mieheni valmistamia huonekaluja, joita voi huoletta muokata vaikka väriä vaihtamalla.

Työ-/vierashuoneen mustavalkoinen kiekuratapetti on samaa kuin S:n kodissa oli keittiön välitilassa. Työhuoneesta löytyy mm. vuosia palvellut Futon-sohva ja itse mustaksi maalattu vanha Lundia-hylly.

L-mallisessa keittiössä alakaapit ovat hieman eläväpintaiset, lähes mustat, ja yläkaapit kiiltävän valkoiset. Välitilassa on tiiliseinää muistuttavaa laattaa.

Keittiö ja olohuone ovat yhtenäistä tilaa, mikä on osoittautunut perheen pienimmäistä ajatellen toimivaksi ratkaisuksi. Olohuoneen ja keittiön puolivälissä on takka/leivinuuni.

 Lastenhuoneessa on pinkiksi maalattu tehosteseinä. Sisustus on tässä huoneessa vielä osittain kesken.

 WC:n takaseinälle valittiin mustavalkoinen kaupunkitapetti.

 Kylpyhuoneeseen ja saunaan haluttiin hieman kylpylätunnelmaa. Saunan puukiuas lämpeneekin usein. Kylpyhuoneesta pääsee suoraan takapihan terassille.

Kiitos Sannalle, että saimme piipahtaa :))
Nyt oikein mukavaa kesäkuista viikkoa kaikille täällä vieraileville!

Comments

 1. 4.6.2012 / 10:06

  Aivan upea koti Sannalla, juuri minun mieleen :)

  • SanMa
   5.6.2012 / 07:46

   Kiitos Hanna kommentistasi :)

   T. Sanna

 2. Heidi
  4.6.2012 / 11:04

  Voi miten kaunis koti! Ihanaa nähdä muiden koteja ja saada ideoita sisustukseen… Nyt siis sisustushammasta kolottaa ja pahasti ;)

  • SanMa
   5.6.2012 / 07:47

   Kiitos Heidi kommentistasi, minustakin on ihana nähdä muiden koteja ja erilaisia tyylejä :)

   T. Sanna

 3. 4.6.2012 / 11:05

  Todella kaunis koti -rauhallinen tunnelma ja ajatuksella sisustettu! Miellytti silmääni siksikin, että siellä oli käytetty paljolti samoja värejä kuin meilläkin -myös tulevassa kodissamme :) Kiva oli myös nähdä tuo ”koukero”tapetti isolla pinnalla -sekin kun on harkinnassa uuteen kotiin. Kiitos Sannalle, että pääsimme kurkkaamaan teidän hienoon kotiin!

  Ihanaa viikkoa :)

  • SanMa
   5.6.2012 / 07:50

   Kiitos kommentistasi :). Tuo tapetti on aivan ihana, ja en ole siihen kyllästynyt, vaikka se niin isokuvioinen onkin.

   T. Sanna

 4. 4.6.2012 / 11:12

  Onpa ihanan näköistä <3 Varsinkin välitilan laatta <33

  • SanMa
   5.6.2012 / 07:51

   Kiitos miiah_ kommentistasi :) Tykkään siitä tosi paljon itsekin ja se on osoittautunut myös varsin käytännölliseksi keittiöön.

   T. Sanna

   • ¨Sini
    1.2.2013 / 23:21

    Aivan uskomattoman kaunis koti teillä!

    Saako udella, mistä juurikin tuo keittiön välitilan tiili on peräisin ja onko se tosiaan osoittautunut helposti puhtaana pidettäväksi, myös lieden taustalla?

    Entä saako vielä udella, mikä / mistä on tuo ihana värinen maali / (tapetti?), jota on teidän eteisen seinässä ja makuuhuoneen ikkunaseinässä?

    Kiitos jo etukäteen kovasti, mikäli suostut paljastamaan… :)

    t. Remonttia para-aikaa tekevä…

    • 2.2.2013 / 11:07

     laitoin Sannalle sähköpostia näistä kysymyksistäsi :)

     • SanMa
      2.2.2013 / 11:47

      Hei Sini!

      Kiitos kommentistasi! Keittiön välitilan laatta on ostettu Jyväskylästä Laatta Leevistä ja kuitissa lukee 111 Pedres 1 11X31,6cm. Tykkään siitä edelleen tosi paljon ja täytyy sanoa, että käytännöllisempää välitilaa keittiöön saa hakea. Meillä on pienesti puhuttu jo toisen talon rakentamisesta ja päällimmäisenä on jopa laittaa tuota samaa laattaa seuraavaankin taloon. Se taitaa olla meidän kodin pinnoista kaikkein helppohoitoisin, siinä ei näy vesiroiskeet, pölyt ja jos siihen jotain lentää, niin kaikki mustikasta lähtien lähtee kostealla rätillä pyyhkimällä. Lieden takana ei myöskään ole ongelmaa, en ole tainnut siitä kohtaa koskaan edes pyyhkiä ja mitään länttejä ei näy rasvasta, vaikka paljon kokkailen. Laatan pinta on hieman elävä, mutta pinta ei ole huokoinen, joten se ei itseensä ime likaa. Ja jos saumakohtaan tulisi värjäymää, niin sen saisi pois kevyesti raaputtamalla ja katastrofitilanteessa vaikka uutta sauma-ainetta päälle. Ainoa hankaluus sen kanssa taisi olla asennusvaiheessa, kun saumalaasti ehti jämähtää laatan pintaan, niin sitä sai kyllä moneen kertaan jynssätä siitä pois (tulipas romaani aiheesta :)

      Eteisessä on maalattavaa tapettia ja sen päällä maali, jonka sävy on Tikkurilan V485. Itse koen, että se on, ainakin silloin, kun aurinko ei paista, vähän liian tumma meidän eteiseen, johon ei paljon valoa tule, mutta muuten sellainen kiva mudanvärinen. Makkarin seinissä on Tikkurilan sävy J485. Kannattaa katsoa Tikkurilan värikartasta noiden sävyjen lähellä olevia värejä, siinä on paljon kauniita harmaanbeigejä eri tummuusasteissa.

      Onnea teille remppaan!

      • Sini
       6.2.2013 / 00:10

       Kiitos ihan hirmuisen paljon sinulle Sanna kattavasta vastauksestasi! Ei tuntunut yhtään romaanilta! :) Kun keittiöön valitsee materiaaleja, tuntuu, ettei niistä voi saada liikaa infoa! Kaikki tieto on tervetullutta, se helpottaa päätösten tekoa. :)

   • Nimetön
    16.10.2014 / 04:25

    Oooh! Upea on välitilan laatta. Mistähän tuollaista saisi?

    • Sanna
     16.10.2014 / 08:32

     Hei! Kiitos kommentistasi :) Välitilan laatasta löytyy infoa tuossa pikkuisen ylempänä, jos selaat kommentteja. On ottettu Jyväskylän Laatta Leevistä.

 5. Meän Satu
  4.6.2012 / 11:38

  Aivan upea koti! <3 Tyylillä ja maulla sisustettu, asusin :)

  • SanMa
   5.6.2012 / 07:52

   Kiitos Satu! Olipa kiva, kuulla, että on tyylillä sisustettu, omaa kotia kun koko ajan katsoo itse niin kriittisin silmin ;)

 6. 4.6.2012 / 11:45

  Tosi kaunis ja tyylikäs koti Sannalla! Värimaailmakin mun makuun :)

  • SanMa
   5.6.2012 / 08:10

   Kiitos kommentistasi J! :)

   T. Sanna

 7. 4.6.2012 / 13:14

  Kaunis koti. Kylppäri on aivan ihana. =)

  • SanMa
   5.6.2012 / 08:12

   Kiitos Marjo! Kylppäriin olemme itsekin edelleen tosi tyytyväisiä.

   T. Sanna

 8. Marika
  4.6.2012 / 13:16

  Todella tyylikäs ja harmoninen kokonaisuus, tykkäsin kovasti! Rauhallinen tunnelma.

  • SanMa
   5.6.2012 / 08:15

   Kiitos Marika kommentistasi! :)

   T. Sanna

 9. Nimetön
  4.6.2012 / 13:33

  todella kauniin näköistä! tässä omaa taloprojektia alustellaan ja heti laitti silmään tuo ”elementtiseinät virosta” : ) voisitko mitenkään selvittää mistä kautta/miten ovat ostaneet elementtejä viron puolelta?
  . t elovena79
  Tiedoista toooosi kiitollinen!

  • 4.6.2012 / 13:43

   moi! Sanna lukee blogiani, joten oletan, että hän vastaa tähän itse ja suoraan tänne :)
   olen blogini ääressä todennäköisesti vasta huomenissa, joten kommenttien näkyminen saattaa viivästyä!

  • SanMa
   5.6.2012 / 07:43

   Hei!
   Kiitos kommentistasi :)
   Voisin vastata tähän kysymykseen sähköpostitse. Onnistuisiko S niin, että antaisit sähköpostiosoitteeni elovena79:lle?

   • 5.6.2012 / 09:36

    joo jos saan elovenan sähköpostiosoitteen ;)

     • 5.6.2012 / 14:30

      Sanna voit varmaan laittaa suoraan postia hänelle :)

      • SanMa
       5.6.2012 / 22:46

       Laitan jossain vaiheessa postia :)

 10. Salsas
  4.6.2012 / 14:07

  Kokonaisuudessaan kaunis koti, mutta etenkin kylpyhuone oli mun mieleen. Mistäköhän on hankittu eteiskuvissa näkyvä kaunis valkoinen ruukku?

  • SanMa
   4.6.2012 / 14:28

   Moi Salsas!

   Kiitos kovasti kommentistasi. Ruukku on alelöyty Anttilasta pari vuotta sitten, ja siis todellinen löytö, maksoin siitä muistaakseni 10euroa ja se on kuin tehty tuohon kohtaan :). En valitettavasti ole nähnyt sen jälkeen missään vastaavia.

   T. Sanna

 11. H*
  4.6.2012 / 14:36

  Hei Sanna! Todella kaunista sinunkin kodissa! Omakotitalon rakentajana minua kiinnostaisi tietää, mistä tuo kaunis lattialaatta, mikä esiintyy esim. eteisen kuvissa on peräisin? Malli, väri ja laatan koko? Myös keittiön valinnat kiinnostavat? Mitkä kalusteet kyseessä ja mikä on tuo välitilan laatan sävy ja nimi?

  • SanMa
   5.6.2012 / 09:28

   Moi H*!

   Vastaan tähän kysymykseen mahdollisimman pian :)

   T. Sanna

   • SanMa
    5.6.2012 / 12:02

    Kiitos mukavasta kommentistasi :)

    Meidän kodin kaikki laatat ovat peräisin Jyväskylän LaattaLeevi-nimisestä liikkeestä. Tuo lattialaatta, jota meillä on koko eteinen/olohuone/keittiö, on kooltaan 30X60 ja nimeltään HEM18 ja se on pääasiassa kyseisen liikkeen omaa maahantuontia, mutta sitä voi kysellä myös pääkaupunkiseudun kaakelikeskuksesta. Se on väriltään musta, mutta luonnossa tumman harmaa, jossa hieman vaaleampia kohtia. Käytimme laatassa mustaa sauma-ainetta.

    Keittiön välitilassa oleva laatta on harmaanbeigeä, hieman röpelöpintaista kiveä muistuttavaa laattaa vaaleanharmaalla sauma-aineella (en tiedä, onko oikeaa kiveä). Se on nimeltään Pedres 1 ja sitä löytyy LaattaLeevin lisäksi ainakin Joensuun Tupatarvikkeelta. Kooltaan se on 11×31,6cm. Kokemuksesta täytyy sanoa, että se on ollut nappivalinta keittiöön. Laattaan ei imeydy tahrat, eikä siinä näy roiskeet :) Mansikkapaikasta vasemmalle-blogissa on muuten myös keittiön välitilassa samannäköistä laattaa, hieman eriväristä tosin, mutta voihan sitä kysäistä, onko samaa.

    Keittiön kaapit meillä on koottu hieman sieltä sun täältä, mutta ovet ja harmaa laminaattitaso ovat Keittiöjätistä. Keittiön alaovet ovat väriltään wenge, ja ne ovat hieman eläväpintaiset. Yläkaapeissa ovat kiiltävän valkoiset Veneto-ovet.

    Onnea rakennusprojektiin :)

    T. Sanna

    • H*
     9.6.2012 / 21:29

     Suuret kiitokset vastauksestasi ja oikein hyvää kesää :)

 12. 4.6.2012 / 14:55

  Upea koti, täysi vastakohta omalle tyylilleni mutta arvostan tuota eleetöntä tyylikkyyttä sisutuksessa :) tykästyin erityisesti WC:n tapettiin.

  • SanMa
   5.6.2012 / 08:19

   Kiitos annemi kommentistasi! Minustakin on ihanaa katsella muiden koteja ja nähdä erilaisia tyylejä :) Tapetista tykkään tosi paljon, moni sanoo, että ihan kuin oikeasti olisi pilvenpiirtäjän huipulla, kun tuota tapettia katselee :)

   T. Sanna

 13. 4.6.2012 / 20:11

  Voi vitsi kuinka kaunis koti, aivan ihana! Kelpais meinaan mullekin ;)

  • SanMa
   5.6.2012 / 08:20

   Kiitos Jonanna mukavasta kommentistasi :)

   T. Sanna

 14. Mimmu
  5.6.2012 / 10:25

  Hei!

  Kiitos kurkistuksesta kauniiseen kotiin! Olisiko mahdollista saada pohjasta kuvaa? Rakennusprojektia on tulossa ja talon pohjapiirros aiheuttaa päänvaivaa. ;)

  • 5.6.2012 / 12:47

   jos Sanna haluaa lähettää sulle pohjakuvan, annan hänelle sähköpostiosoitteesi.

   • SanMa
    5.6.2012 / 16:22

    Sähköpostin kautta onnistuu, joten laita vaan osoitetta tulemaan :)

 15. Mari
  5.6.2012 / 10:47

  Kaunis koti teillä :) Olemme kanssa rakennuspuuhissa ja miettisin mitä listoja olette käyttäneet kynnyksissä? näyttivät hyvältä.

  • SanMa
   5.6.2012 / 13:23

   Moi Mari!

   Kiitos kommentistasi. Nuo kynnyslistat ovat ihan perus alumiinilistaa, joita taitaa saada jokaisesta rautakaupasta. Nuo huoneitten välissä olevat ovat 2cm leveää ja ihan littanaa ja keittö/kodinhoitohuone ja eteinen/wc:n välissä on n.3cm leveää metallilistaa, joka on hieman kaarevaa (laatta vaihtuu toiseen, niin piti saada raot ja korkeuserot piiloon). Ja pysyy ihan liimalla kiinni.

   T. Sanna

 16. 5.6.2012 / 14:47

  Upean näköistä ei voi muuta sanoa!

  • SanMa
   5.6.2012 / 16:07

   Kiitos Hanna!

 17. Tiia
  21.2.2016 / 01:07

  Hei, mikä väri mahtaa olla olohuoneen seinässä? Upeat värivalinnat. Täältä saa paljon inspiraatioita

 18. Kaija
  20.3.2018 / 09:37

  Hei, mikä mahtaa olla tuo työ/vierashuonen tapetti? Mietin keittiöön yhdelle seinälle :)

  • 20.3.2018 / 10:14

   Hei Kaija! Muistan siitä vain sen verran, että se on Eco Artist -mallistosta. Toivottavasti löydät tiedon tuon avulla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.