Juhannuksen viettoa mökillä

Mökkijuhannus taitaa olla perinteisin juhannuksen viettotapa tai jos ei perinteisin, niin ainakin niiden perinteisimpien tapojen joukossa. Mekin olemme monena juhannuksena käyneet miehen vanhempien mökillä. Mökki sijaitsee samassa kaupungissa, joten siellä voi helposti piipahtaa ihan päiväseltäänkin, mikä on tosi mukavaa. Tämä juhannus poikkeaa hieman aiemmista, sillä wanha mökki on purettu uuden tieltä. Mökkitonttia koristaa tällä hetkellä ainoastaan saunarakennus patioineen :)).
Voisinkin juhannuksen jälkeen postailla siitä, millaiselta tuo wanha mökki näytti, herttainen ja suloinen kuin mikä!

Mökkijuhannuksia muistellessa sähköpostiini tupsahti erittäin sopivasti Ikean upeita kuvia, joita en malttanut olla siirtämättä blogiini asti!

Niin ihania kuvia että! Vaikka ei olisi mahdollisuutta hurauttaa mökille juhannuksen viettoon, saa näistä kuvista kivan maistiaisen mökkielämästä eikö totta :). Mökiltä ei ehkä löydy kaikkia samoja mukavuuksia kuin kaupunkikodista kuten kuivausrumpua… Mökillä pyykin kuivauksen hoitavat aurinko ja tuuli. Kattauksiin ei välttämättä löydy tarpeeksi samanlaisia astioita tai samanlaisia tuoleja pöydän ympärille, mutta se onkin juuri sitä mökkielämän viehättävyyttä! Ja siellä mökillä kuitenkin kaikki sopii niin kauniisti yhteen, ne eripariset astiatkin.

Täällä juhannus edelleen vasta mietintäasteella… Taitaa siis suurimmaksi osaksi kulua kotosalla kissojen kanssa, mikäs siinä! Juhannuksen kauppalistaa kirjoittelin jo eilen; juhannuksena ajattelimme herkutella mm. peruna- ja lohinyyteillä. Jälkkäriksi mansikoita ja vaahtokarkkeja maitosuklaa- ja valkosuklaadippauksilla :P.
Sitä ensimmäistä juhannussaunaa tälle vuodelle odotan myös kuumeisesti: se tuoksu, kun koivunlehdet likoavat lämpenevän saunan löylyvedessä, oi oi oi! <3 Se on keskikesän tuoksu!

Kuvat lainattu Ikea Livet Hemma. Photographer Nina Broberg. Stylists Tina Hellberg & Kristin Norström.

Comments

 1. 20.6.2012 / 11:08

  Niin noh – kuivausrumpua ja riittävästi samanlaisia tuoleja ei ole mulla kotonakaan :D onneksi on aurinko, tuuli ja parittomat jakkarat pitkin asuntoa.

  • 20.6.2012 / 12:39

   hih :). parittomat jakkarat onkin niin kivoja!

 2. Hanna
  20.6.2012 / 12:30

  Ihania kuvia tosiaankin! Meidänkin juhannus menee kotosalla muuten, paitsi päivällä pääsemme viettämään ystävän synttäreitä! Juhannussiivoukset aloiteltiin eilen, kun satoi vettä ja nyt matot tuulettuvat ulkona. Koivut pitäisi vielä hakea. Miten valmistat noita peruna- ja lohinyyttejä?

  • 20.6.2012 / 12:45

   meillä on kans huomenna yhdet synttärit, perinteisesti :). mulla on tässä maalaustauko, pitää oottaa et laudat kuivuu ni voin maalata sen neljännen puolen… me haetaan huomenna koivuja, huomenna eka juhannussauna, ihanaa! <3. en vielä tarkkaan tiedä miten teen nuo nyytit :D. omiin folioihinsa perunaa ja lohta, mausteita… perunoihin lisäksi ruohosipulituorejuustoa, jotain tuonsuuntaista :)

   • Hanna
    20.6.2012 / 12:46

    Nam, täytyy itsekin tehdä!

    • 20.6.2012 / 12:49

     siitä on kolme vuotta ku oon noita viimeks tehny ettei ihan muista, mut ehkä se muisti palautuu ku alkaa tekemään :P

 3. 20.6.2012 / 16:17

  Juhannus on niin ihana juhla, yhtä tärkeä kesään, kuin joulu talveen! :)

 4. 20.6.2012 / 18:03

  Oispa ihana viettää sinivalkoista mökkijuhannusta vaikka saaristossa! No kyllä minä ihan iloisena vietän landejuhannusta kotonakin. :D

 5. tuisku
  23.6.2012 / 14:29

  Varpaat on järvessä ja aurinko paistaa, hyvää juhannusta
  Kalliorannasta!
  Olipas ihania kuvia!
  ☼ ڿஇtஇ

  • 24.6.2012 / 17:56

   kuulostaa kivalta! kiitos :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.