On the road

Meillä asustaa kaksi matkustamaan tottunutta kissaneitiä. Erityisesti vanhempi kisu on matkustanut yhdeksän vuoden ikänsä aikana melkoisesti; juna ja auto on tulleet tutuksi! Ei se matkustaminen mitenkään erityisen mukavaa ole, mutta varmasti se on osasyy siihen, miksi vanhemmasta neidistä on kehkeytynyt sellainen seikkailijaluonne ;).

Molemmilla kissoilla on omat kuljetuslaatikot, mutta ollaan huomattu, että matka taittuu mukavammin vapaana autossa (pitemmillä matkoilla käytössä on tietenkin kuljetuslaatikot ihan jo turvallisuussyistäkin!). Takapenkin matkustajina molemmilla on omat vakiopaikkansa eikä kotiarjessa niin läsnä oleva hajurako ole autossa kovin merkityksellinen.

Vanhempi kissa asettautuu heti alussa hattuhyllylle ja pysyttelee siellä mielellään koko matkan ajan. Nuorempi puolestaan seilaa takapenkkiä ristiin rastiin, kunnes lopulta rauhoittuu penkille (tähän auttaa kun häntä rapsuttaa niskasta :)).

Vanhempi kisu tykkää katsella ulos ikkunasta, mutta nuorempaa moinen näky ohiajavine autoineen huimaa ja siitä seuraa vain melko surkeaa naukumista…

Huomaa jännittynyt peppu! :D

Tällaisia matkustajia meiltä löytyy! Pyrimme aina silloin tällöin ottamaan kisut mukaan kun käymme vaikkapa vanhemmillani, jotta automatkustus ei unohtuisi eikä eläinlääkärireissuja niin helposti sitten yhdistä autoiluun.

Mitä teidän karvaiset kamut tuumaa matkustamisesta? 

Comments

 1. Mg
  4.7.2012 / 13:32

  Meidän V on tottunut matkustelija, jo pentuna teki kanssamme reissun Itä-Suomeen täältä etelästä auton kyydissä. Alkumatka meni nukkuessa kopassa ja sitten tovi sylissä ja sitten hattuhyllyllä hihnan päässä maisemia katsellen. :)

  Uuden tulokkaan L:n ensimmäinen automatka tulee olemaan nyt perjantaina, kun haemme karvavauvan kotiin! :))

  (ja lomakin alkaa tuolloin, aikasta kivaa!)

  Terkkuja teille!

  • 4.7.2012 / 18:21

   voi teillä on ihanat ajat edessä, ollappa itekki tuossa tilanteessa! onnittelut uudesta kisulaisesta <3 ja ihanaa lomaa!

 2. 4.7.2012 / 14:59

  Mua vähän jännittää, kun oon muuttamassa nyt Mikkeliin ja kissa luonnollisesti muuttaa mukana, et miten sit bussimatkat sujuu, kun kissa ei ole autossa tottunut olemaan :/ pitäs varmaan lähteä joskus ajelulle herran kanssa ja totuttaa se siihen koppiin ja autoon. Herra kun sattuu pitämään melkoista mekkalaa autossa, niin ihan bussin kanssamatkustajia tässä myös ajattelen, kun mietin, että kuinka matkat tulee sujumaan.. :D

  • 4.7.2012 / 18:23

   kannattaa ainakin siihen koppaan totuttaa hiukan etukäteen. viis muista matkustajista, kyllä ne ihmisetkin osaa meluta :D. kyllä se varmasti hyvin menee, tsemppiä!

 3. Lillasin
  4.7.2012 / 15:16

  Meijän kattia pelottaa ihan hirmusti. Heti kun aletaan pakkaan tavaroita kotona jos on reissu esim mummolaan, piiloutuu katti jonnekki nurkkaan. Kun sen saa sieltä syliin ja kannettua autoon on tärinäaivan kauhea. Alku matkan maukuu ja läähättää mutta sitten rauhottuu. Säälittää ihan kauheasti toinen. Mihinkään pelottavaan paikkaan kissaa ei oo koskaan autolla viety ja pahoinvointilääkkeet tai koppa ei auta :/ mutta positiivista autolla reissaamisessa on se, että kun ajo vauhti hidastuu, tuntee jo tutut käännökset niin ollaan jo perillä :)

  • Mg
   4.7.2012 / 15:28

   Meilläkin kyllä on viime aikoina ruvennut läähättämään, jos ei ole kopassa pidetty tai koppa on vinossa menosuuntaan. Ollaan ihmetelty mitä se tarkoittaa, mutta että pelkoako?

   • 4.7.2012 / 18:25

    varmaan sitä ja mun mielestä kissa myös viilentää itseään läähättämällä, ihan kuin koirakin :)

  • 4.7.2012 / 18:24

   voi raasulainen <3. mut ei meidänkään kisut autossaolosta nauti yhtään, taitoa saa käyttää et saa vanhemman neidin koppaan :P. silityksiä sinne teidän kissalle!

 4. 4.7.2012 / 15:47

  Onpa söpöjä kissoja (: meijän koira on tottunut autossa matkustamiseen ja kerran on ollut junankin kyydissä. Onneksi se osaa käyttäytyä kulkuneuvoissa. Yhdellä kaverillani on nimittäin koira, jolla on autossa matkapahoinvointia ja on siis oksennellut autoihin :/

  • 4.7.2012 / 18:26

   meidänkin koira oli aina niin kiltisti autossa, ei moksiskaan, tykkäs vaan kun pääsi aina mukaan matkoille :).
   voi harmi, mut eipä noille pahoinvoinneille mitään voi, ei eläimet eikä ihmiset.

 5. Niina ja 4kisua
  4.7.2012 / 17:55

  Mulla kanssa vanhin kisu matkustaa vapaana hattuhyllyllä ja muut 3 on ISOOOOOOSSA häkissä. Norskit osaa matkustaa nätisti häkissä, mutta nuorin kisua huutaa kuin ”hinaaja” ekat 30 min (jos on pidempi matka) ja huutaa kyl lyhyen eläinlekuri matkankin :S Nyt en oikein saa auto harjoittelua kisuille kun en ole vieläkään voittanut lotossa ja voinnut ostaa autoa hehheh ;D ja kisut kyllä osaa aavistaa autoon menon , kun häkki ilmestyy paria päivää ennen lattialle kuivaharjoittelua varten ;)

  • 5.7.2012 / 11:55

   voi pientä huutajaa <3 mitäköhän ne autossa oikein pelkää..?

 6. Marika
  4.7.2012 / 18:04

  Ihanat mirrit <3 Helpottaa kissaperheessä kovasti kun kisut viihtyy autossa.

  Meidän vanhempi muru on aivan unelmamatkustaja, nukahtaa heti kun menee kopassa autoon ja nukkuu koko matkan. Kokee kopan varmaankin turvalliseksi pesäksi. Nuorempi neiti pysyy matkan hereillä kopassa ja on yleensä valpas ja tarkkaavainen, mutta ei enää kuolaa ja pelkää niin kuin nuorempana. Nyt viime vuosina matkoja on huomattavasti myös helpottanut ilmastoitu auto.

  • 5.7.2012 / 11:56

   meidän kisut ei kyllä nukahda, no ehkä nuorempi pitemmillä matkoilla, mut enemmän se taitaa olla semmosta torkkumista kuitenkin :).
   auton ilmastointi on kyllä tosi tärkeää eläimille!

 7. 4.7.2012 / 18:31

  Hei, kommenttia vielä edelliseen postaukseen… Olisipa mahtavaa löytää mukava työ blogin kautta. Valmistuin tilasisustajaksi kesäkuussa ja teen y-tunnuksella kodin stailaus ja sisustussuunnitelmia. Tämä vaan niin pieni kaupunki, että jotain muutakin pitäisi keksiä. Osuuskunta on perusteilla, mietin siihen liittymistä. Paikkakunnalta muuttoa mietitty myös. Mutta kaikki vielä auki. Toivottavasti sinä löydät mieleisesi työn… ♥

  Mitä lemmikkien matkustamiseen tulee, niin meillä koira pärjää jo suht hyvin nuo reissut. Ennen oksenteli jne. Pidemmille reissuille ei olla otettu mukaan, vaan jätetty suosiolla kotiin.

  • 5.7.2012 / 11:57

   kiitos Ira <3 toivottavasti sinullekin asiat ratkeavat parhaiten päin :)

 8. Piia
  4.7.2012 / 18:42

  Voi että on ihania! <3

  • 5.7.2012 / 11:58

   niin ne on <3 :)

 9. Satu T
  4.7.2012 / 19:05

  Meidän kissa ei ole matkustajaluonne lainkaan. Kuljetuskoppaan joutuu tunkemaan väkisin; usein karkaa sängyn alle piiloon, kun näkeekin kopan. Kaikki tassut ja kynnet haraavat eri suuntiin, joten koppaan joutuu ihan väkisin tunkemaan (houkuttelut, herkut ja tutustuminen eivät ole auttaneet).

  Autossa on kaverille vielä monesti tullut huono olo ja välillä hätäpissakin, joten ilman koppaa ei uskalla autoon laittaa. Nykyisin pahoinvointi onneksi jonkin verran helpottanut. Aiemmin myös mourusi kovasti, pahimmillaan koko matkan, nykyisin hiljaisempi matkaaja.

  Ei kyllä viitsitä huvikseen matkustuttaa raukkaa yhtään, ihan pakolliset hoitokuviot vain.

  • 5.7.2012 / 12:00

   joo kyllä meilläkin saa olla supernopea ja tehokas, et saa kisut koppaan :D. vastaan yritetään laittaa kaikin keinoin, mut oon oppinu sellasen tehokkaan liikkeen, millä kisu vilahtaa koppaan ennen kuin huomaakaan :D
   ymmärrän ettei halua aiheuttaa rakkaalle lemmikilleen tuota tunneta yhtään enempää kuin on pakko!

 10. Jasmin
  4.7.2012 / 19:55

  Haaveilen täällä uudesta sohvasta ja tuli mieleen, että teillä tais olla Ikean Kivik-sohva… Ootteko olleet tyytyväisiä ostokseen? Millanen se on istua? :)

  Suloisia kuvia oot taas teidän kissoista saanut! :)

  • 5.7.2012 / 12:01

   joo löytyy Kivik-sohva, mutta se ei ole olkkarissa, joten ei ole aivan päivittäisessä käytössä :). tykkään siitä kyllä, kiva istua! ei mitenkään liian pehmeä ja upottava, mut ei mikään jäykkäkään :)

 11. 4.7.2012 / 20:18

  Hauskan näköiset matkalaiset! Meillä kaksi kissaa matkustaa lähes joka viikonloppu kesäisin mökkisaareen, automatkaa reilun tunnin verran ja vartin verran veneessä, sen verran pitkä matka, että pakko on heidät lukita koppaan…
  Neitikissa lähinnä nukkuu, tai keskittyy turkin hoitoon, veneessä on ihanaa nuuhkia pärskeitä ja tuulta, on tosi reipas seikkailija. Poikakissa puolestaan itkee ja valittaa koko matkan, sekä pissaa ja kakkaa! Etenkin veneessä on ihan kamalaa, korviin tuulee ja vettäkin voi roiskua, ymmärrättehän, sen on kauheaa! :) Saaressa kaikki harmit unohtuu, siellä saa juosta vapaana. Ja voitte kuvitella, ketkä juoksee sunnuntaina niiden perässä, kun pitäisi kotiin lähteä!
  Kannattaa totuttaa kissoja automatkailuun, kaikki eivät välttämättä siitä opi nauttimaan, mutta sietämään ainakin. Meidänkin poika saattaa silloin tällöin nukkua, etenkin kotimatkalla.
  T: Marja Mikkelistä

  • 5.7.2012 / 12:08

   ihana kun kerroit teidän kisujen matkoista, oli mukava lukea :)). voin aivan nähdä heidät veneessä :D ja voi miten siellä varmasti kirmataan pitkin saarta, onnesta soikeina <3 meidänkin kisut rakastaa olla mökillä meren rannassa, voi niitä pieniä nassuja <3
   ihanaa kesää teille!

 12. 4.7.2012 / 21:23

  Ihanat pikku matkustajat <3 Toinenkin siellä niin tärällään seisoo ja kattelee ikkunasta :) Meillä autoilu yhdistetään lääkärireissuun, joten sitä inhotaan kaikesta sydämestä, samoin kantokoppaa. Ois tarvinnu jo pienenä totuttaa heidät autoiluun.

  • 5.7.2012 / 12:10

   joo oli jotenki niin huvittava seurata ku toinen ihan rauhassa ja toinen menee ihana adhd:nä pitkin penkkiä puolelta toiselle :D yhtä pahat näkymät molemmin puolin, heh!

 13. Rags
  5.7.2012 / 10:19

  Aivan mahtavia kuvia! Ihanat mussukat! <3

  Meillahan automatkustamisesta ei tykata sitten yhtaan! Kun se maaranpaa on aina se elainlaakari… En kylla usko, etta tykkaisivat muutenkaan. Kisut jotenkin aina aavistaa milloin lahdetaan elainlaakariin, vaikka kuljetuskorit on tuotu esille jo paria paivaa aikaisemmin. Ikaan kuin ettei ne muka tajuaisi mitaan… Ja se operaatio, etta heidat saa bokseihin, huoh… Siina tulee kylla mamillekin jo stressi!

  Autossa toinen on ihan hiljaa (useinmiten) ja mokottaa, toinen on hyvin vokaalinen… Kotimatkalla molemmat ovat yleensa aika hiljaa. Tietavat, etta kotiin ollaan menossa ja herkkuja tulossa (menevat pakastimen viereen odottamaan!). Elainlaakarissa sitten omiin bokseihin mennaan ihan vapaaehtoisesti ja hyvin sukkelaan… :-)

  • 5.7.2012 / 11:43

   Oi vitsi Rags, kirjoitit ihan kuin meidän kisuista ;)

   • Rags
    5.7.2012 / 12:03

    :-)

  • 5.7.2012 / 12:13

   vokaalinen :D
   teidän katkarapuhimoinen kaksikko on kyllä niin hauska ja suloinen :)
   jep, täälläkin on kovin tuttua, miten eläinlääkärisedän pöydällä sukelletaan boxiin :D

   • Rags
    5.7.2012 / 22:52

    Katkarapuhimoinen kaksikko! :-D :-D Sita ne just on!! :-)

    • 6.7.2012 / 08:40

     heh! :D

 14. Noora
  5.7.2012 / 11:13

  Meidän kissa on vähän huono matkustaja, hänelle tulee huono olo helposti. Kuolaa, oksentaa ja kakkaa. Matkustus sujuu vähän paremmin jos saa olla sylissä kopan sijaan, mutta siinä on aina se riski että sylittelijä on perille päästessä eritteiden peitossa… ;) Uuden tulokkaan (4 kk ikäinen) eka reissu sen sijaan meni hyvin, katsotaan miten ensi kerralla.

  • 5.7.2012 / 12:15

   voi että :/ tosi kurjaa! auttaisko siihen yhtään, ettet anna muutamaan tuntiin ennen matkustusta ruokaa ollenkaan? tyhjällä mahalla oksennus ja kakkaaminen ainakin varmasti vähentyisivät, jos eivät kokonaan loppuisi…

 15. 5.7.2012 / 17:26

  Meillä kisut matkustavat vain ja ainoastaan pakon edessä; kun pitää mennä lääkäriin tai kun entisessä kodissa oli asuntoesittely ja piti olla poissa. Vanhemman (kuvassakin) ensi matka sitä meille haettaessa 1-vuotiaana jätti aika kauhun myös meille hänen matkustuksestaan. Mukana tuli boxi, joka ei pidätellyt kisulaista ollenkaan vaan se pääsi kaksi kertaa ulos häkistä ja aiheutti vaaratilanteita kuljeskellessaan hätäisenä pitkin isännän olkapäitä ja kojelautaa. Eipä sitten ole tullut totutettua kisuja ollenkaan matkusteluun. Niille järjestetään hoitokin aina kotona, jos ollaan matkoilla. Eli puhdasverisiä kotikissoja. Onneksi teillä sujuu paremmin!

  • 5.7.2012 / 20:34

   hui tuo on kyllä vaarallista jos pelokas kissa on irti autossa! hienoa, että voitte järjestää kisujen hoidon aina kotosalla, kisut varmasti tykkää :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.