Kutsuva parveke

 Upeat kelit! Sopivasti kun mun loma päättyi ;)
Tähän päivään sopisi ihanasti tuollainen terassi-/parvekelekottelu, mut maalaamattomat terassisermilaudat huhuilee mua autotallista…
Huh miten niiden maalaaminen on muuten hidasta puuhaa!: voin maalata niitä kolmisenkymmentä kerrallaan, muuten eivät mahdu kuivumaan. Ensin ne täytyy käsitellä pohjustusaineella, jonka täytyy antaa kuivua vuorokausi ennen pintakäsittelyä. Eli siis pohjustuksen jälkeen menee vuorokausi, ennen kuin voin maalata pohjamaalin. Pohjamaalin on hyvä antaa kuivua myös vuorokauden verran, jonka jälkeen voin maalata pintamaalin. Ja kaiken lisäksi laudoissa/rimoissa on neljä maalattavaa pintaa ja jos niistä haluaa siistit, ei kerrallaan voi maalata kuin kolme pintaa… Eli aika monta päivää menee, ennen kuin ensimmäinen satsi on valmis, huoh

Tulipas näistä kuvista mieleeni, etten olekaan vielä näyttänyt teille, mitä pientä kivaa mukaani tarttui Turusta! Niin ja ne Porin kuvatkin on vielä postaamatta, mut tulossa lähipäivinä! Myös lukijan kodin esittelyä piakkoin luvassa :)


Löysin Turusta jotain, mikä näkyy tässä parvekekuvassa, arvaattekos?

 Mutta, pitemmittä puheitta, pensseli käteen ja pintamaalia sutimaan!
Aurinkoista päivää teille :)

Kuvat lainattu Alvhem/Fredrik Karlsson.

Comments

 1. 5.7.2012 / 13:05

  Olin ja itse ihan dead sen jälkeen kun olin meidän eurolavat maalannut kahteen kertaan. Rankkaa puuhaa tuo maalaaminen mutta niin palkitsevaa ;) Tulee ihan varmasti hienot!

  • 5.7.2012 / 17:19

   on se aika rankkaa ja varsinkin kun sitä on näin paljon et varmasti elokuun loppuun asti, puuh…
   mut et sä turhaan nähny vaivaa, tosi kiva pääty tuli! :)

  • 5.7.2012 / 17:19

   ja mä laitoin sulle äsken taas lisäpostia :)

 2. Maiju
  5.7.2012 / 14:22

  Maalaatkos Tikkurilan maaleilla? Kävin sattumoisin itse tänään ostamassa tikkurilan pohjusteen (valtti), jossa ohjeessa on kuivumisaika vuorokausi. Myyjä kuitenkin mainitsi että tällaisilla aurinkoisilla ilmoilla riittää 4 tuntia ja sen jälkeen päälle voi jo pistää Tikkurilan Pikatehomaalin. Toki tuo on kovasti riippuvainen maalista miten tiuhaan kestää maalata.

  • 5.7.2012 / 17:21

   juu Tikkurilan Ultraa käytetään meillä :). pohjuste on toi sama kuin sullakin! tosin maalaan autotallissa, mut nyt taidan tehdä seuraavilla kerroilla siten, et pohjustan aamulla ja maalaan pohjamaalin illalla (jos vain työvuorot mahdollistaa tämän). pohjamaalia ja pintamaalia ei voi Ultralla maalata samana päivänä, ei oo tarpeeks kuivunu. mut kiitti tiedosta Maiju!

 3. Soihtu
  10.7.2012 / 19:22

  Vitsi, ihastuin tuohon parvekekuvan sarjapöytään! Ei kenelläkään olis mitään havaintoja tuollaisista pöydistä? Alvhemin kuvissa ei taida olla tuotetietoja… :/

  • 10.7.2012 / 19:30

   Alvhemin sivuilla ei tosiaan valitettavasti ole tuotetietoja :/. voisin kysellä lukijoilta tuosta lähipäivinä, jos he tietäisivät..?

   • Soihtu
    10.7.2012 / 19:34

    Se olis hienoa, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.