Kodikkaita keittiöitä ja kesäsäätä

 Tuntuuko teistä muista usein siltä, että juhannuksen jälkeen kesä alkaa pikkuhiljaa olla ohi? Että juhannuksen jälkeen aika menee hurjaa vauhtia elo-syyskuun vaihteeseen eikä kesä juhannuksen jälkeen tunnu enää samalta kuin ennen sitä?
Ei ole tarkoitus masentaa lomalaisia (itsellänikin on lomaa vielä edessäpäin!), mutta tällaisia ajatuksia vain hiipii mieleen… Mua ei harmita ollenkaan ettei kesä ikuisesti kestäkään. Nautin näistä kesäpäivistä, mutta nautin myös siitä mieleen silloin tällöin putkahtelevasta ajatuksesta, että kohta alkaa se pimeä ja tunnelmallinen vuodenaika kynttilöineen ja takkatulineen, rrrrrrakastan sitä(kin)! <3 Saan pitää mun kaikki murmelit sisätiloissa, kissat ei oo jatkuvasti naukumassa ulos tarhaan, vaan nauttivat sohvalla torkkupeittoläjässä ihmisten tavoin. Nuorempi kisuneiti saa taas nauttia takkatulen lämmöstä ja ritinästä, vanhempi saa olla kaikki illat sylissä sohvalla <3.

Näihin kauniin kodikkaisiin keittiökuviin kiteytyy kivasti se syksyn odottelu, tällaista tunnelmaahan ne pimeät koti-illat juurikin on:

Yks päivä autotallissa maalatessani (hmm, tuleekohan kaikki mun kesämuistot liittymään autotalliin…) kuulin radiosta, miten juontaja kyseli, häiritseekö ja ärsyttääkö ihmisiä nämä jatkuvat vesisateet. Mietin siinä, että mua ärsyttää se, miten ihmiset koko ajan puhuu niistä vesisateista ja voivottelee ja harmittelee niitä! Siis joo, tämä kesä on ennätyssateinen, se siitä. Pitääkö siitä ihan oikeasti puhua jouluun asti :D.
Mua ei ihan tosissaankaan harmita, vaikka mun kaikki kesälomapäivät satais vettä. Minkä sille voi. Aina voi hurauttaa kentälle ja hypätä koneeseen, jos aurinkoa kaipaa. Ainoa, mikä mua vesisateissa harmittaa on se, että se vaikuttaa ihmisten elinkeinoihin osassa maata. Sitä voi mun mielestä harmitella, ei loputtomiin niitä auringottomia kesälomapäiviä. Että tosiaan usein auttaa, kun laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiinsa :).

Kissoistakin kyllä huomaa, miten erilainen kesä on meneillään… Nuorempi neiti on joka kesä lähestulkoon asunut ulkona (terassilla) huhtikuusta syyskuuhun, käy sisällä ainoastaan ruoka-aikoina ja heti samantien taas ulos. Tänä aamuna aamuruuan syötyään köpötteli kiltisti sohvalle nukkumaan, keskellä heinäkuuta :D. Tuossa se nyt vieressä kerällä nukkuu. Vanhemman kisun kuulumisista kirjoitinkin hetki sitten facebookin puolella… Neiti teki pienen irtioton arjesta eilen aurinkoisen sään innoittamana :P


 Tällaisia mietteitä tänä torstaina! Kivaa päivää sulle :)

Kuvat lainattu Alvhem/Fredrik Karlsson.

Comments

 1. U
  19.7.2012 / 10:47

  Tuo ensimmäisten kuvien keittiö on ihanan persoonallinen! Omassa kodissani tuollaista ei varmasti tulla näkemään mutta pidän silti tuosta hyvin epäperinteisestä tyylistä. Ja mitä sadepäiviin tulee niin nämähän on parhaita siivouspäiviä! ;) Saa miehenkin osallistumaan kaikkiin askareisiin paljon helpommin kun jalkapallokentät sun muut eivät sadesäällä niin paljoa houkuttele :D

  Mitenkään tähän postaukseen liittymättä, tuli mieleen yksi postaustoive. Koska sinun tyylitajusi on loistava, haluaisin kysyä minkälaisia kuvia tai julisteita valitsisit esimerkiksi olohuoneeseenne? En ole nähnyt teillä paljoa taidetta seinillä ja omatkin seinäni olen sisustanut lähinnä kauniin sävyisillä maaleilla, koska pidän niin harvoista tauluista ja julisteista. Nyt kuitenkin olen ajatellut että laittaisin olohuoneeseen tauluhyllyn ja siihen jotain kivoja erikokoisia julisteita kehyksiin, mutta noin kolmen päivän surffailun jälkeen en ole vieläkään ihan varma mitä julisteita ostaisin. Asuntoni sävyt ovat samoja kuin teilläkin; mustaa, valkoista ja harmaata. Help!

  • 19.7.2012 / 11:18

   siivouspäiviä tai autotallissa maalauspäiviä ;)
   hmm… kiitos postaustoiveesta, mietin saisinko tuon joskus toteutettua! voi olla vaikea löytää kuvia rikkomatta tekijänoikeuksia, mut pitää katsoa jos ehdin niitä joskus etsiskellä. mulla on hyvin pitkälle samat mielipiteet tuosta kuin sinullakin eli aiheena on aika vaikea, koska en niin välitä taiteesta/tauluista yms. tai pidän tosi harvoista tauluista! sen vuoksi niitä ei meillä näykään.
   mutta eniten pidän sellaisista rauhoittavista merimaisemista, rantakivistä, aalloista jne. joko mustavalkoisena tai sitten siniharmaan sävyisenä. toinen tyyli mistä kovasti pidän, on erilaiset graafiset kuviot! mustavalkoisina tai sitten joku yksi iso taulu oikein värikkäänä :). miltä nämä sinun korvaasi kuulostavat?

  • 19.7.2012 / 11:21

   niin ja sitten tuli vielä sellaiset öljyvärimaalaukset mieleen! sellaiset, jotka ei välttämättä esitä mitään, joissa se juju on kauniissa sävyissä ja epämääräisissä kuvioissa :D. sävyt ois harmaata, valkoista ja sinertävää…

 2. 19.7.2012 / 11:50

  Minulla on viimeinen viikko lomaa menossa ja tuntuu että sen jälkeen kesä on ohi :( En tiedä johtuukohan se huonosta kelistä…
  Pidän ovimallista jossa ei ole vetimiä ollenkaan. Se on jotenkin niin tyylipuhdas!
  Laitoin tänään kuvia blogiini omasta keittiöstämme, jonka remontoimme 4 vuotta sitten!

  unelmia-unelmia.blogspot.fi

  • 19.7.2012 / 23:19

   ei se kesä ole vielä ohi, vaikka ymmärrän että usein loman lopussa siltä tuntuukin :). nauti viimeisistä lomapäivistäsi täysillä!
   tuunpas sun blogiin kurkkimaan :)

 3. SanMa
  19.7.2012 / 12:53

  Minuakaan ei sadesäät haittaa, enemmänkin haittaa tosiaan ihmisten jatkuva valitus, oli sitten sadetta tai hellettä, niin aina valitetaan..Meillä Suomessa on 4 kaunista vuodenaikaa ja pidän niistä kaikista :)

  Ihania keittiökuvia olet löytänyt!

  • 19.7.2012 / 23:20

   totta! niin pidän minäkin, neljä vuodenaikaa on todellinen rikkaus! :)

 4. U
  19.7.2012 / 15:36

  Kiitos kovasti vastauksesta! Ja hih, tuollaisista juuri pidän itsekin mutta en vain osaa valita mitään tiettyä :) Kaikista paras olisi juuri tuollainen kuvailemasi abstrakti öljyvärimaalaus joka toistaisi sisustuksen värejä. Tässähän pitää ihan tosissaan ruveta harkitsemaan öljyvärimaalauskurssia syksymmällä! :) Saisipahan ainakin just sellaisen maalauksen ja niillä väreillä kun haluaa kunhan vain oppisi oikeanlaisen maalaustekniikan. Kiitos kivoista vinkeistä!

  • 19.7.2012 / 23:22

   eipä kestä, kiva jos olin vähänkään avuksi :))
   niitä maalauksia voi kyllä tosiaan helposti tehdä itsekin, moni on tehnyt. mutta mä varmasti pilaisin sen, sen verran vähän tuollaista lahjakkuutta suotu :P. tosin mulla on yksi ystävä, joka osaa maalata :)

 5. Hannah
  19.7.2012 / 17:41

  Minuakin risoo jatkuva valittaminen aiheesta. Mikä oletusarvo se on että aurinko paistaa kolme viikkoa putkeen siitä hetkestä alkaen kun alkaa kesäloma? Tälläisiä nämä kesät vaan välillä on, valitettavasti. Eniten on ärsyttänyt ihmiset jotka oikeuttavat turhan valituksensa lapsillaan, ”noku ei voi mennä ulos ja tehdä mitään”. HÖPÖ HÖPÖ!! Omasta viitseliäisyydestä se on kiinni.. Ja tosiaan, hyvä välillä miettiä että joillain on elinkeino säiden varassa..
  Huh selkeästi ärsytyskynnys alkaa olla ylitetty tämän aiheen tiimoilta, kun noi hiillyin ;) huomisen jälkeen alkaa oma kesälomani, ihanaa, oli sää mikä hyvänsä!

  • 19.7.2012 / 23:26

   niinpä, säälle kun ei oikein mitään voi eikä tässä maassa sen varaan voi ikinä laskea ;D.
   myöskin harmittaa esim. talonrakentajat: aikataulu painaa päälle ja tietyt hommat pitäis saada sen puitteissa tehtyä… sateella ei monia juttuja niin vain tehdä tai lopputulos voi olla karmaiseva :/.
   mahtavaa lomaa sulle! :))

 6. J
  20.7.2012 / 00:48

  Ei.. Kaikki ei voi vain hurauttaa kentälle ja hypätä koneeseen.. Melko kallista on tuo vaik olis kuinka ”halpaa” mut jostain kumman syystä ihmisillä joilla on tuota rahaa kuvittelee et se on kaikille mahdollista..

  • 20.7.2012 / 10:02

   niin en mä sitä millään pahalla kirjoittanut. tuli tästä nyt mieleeni ne opiskeluvuodet, kun budjetti oli muutama satanen/kuukausi. sillä sitten elettiin syksystä kesään, joka vuosi… maksettiin vuokrat, muut laskut, ruuat. kuitenkin pääsin silloin tällöin matkallekin, se on erittäin paljon itsestä kiinni, miten sitä rahaa käyttää. Riikassa kävin, lennot maksoi yhteensä 40 euroa meno-paluu. hostelli muutaman kympin, taso ei todellakaan päätä huimannut :P. kivoja muistoja jäi silti noistakin matkoista!

 7. 25.7.2012 / 11:19

  Kauniita keittiöitä. Nämä kuvat piti katsella läpi useampaan kertaan. Viimeinen keittiö miellytti eniten omaa silmää, vaikka olenkin aiemmin ollut sitä mieltä, etten vaaleasta puusta pidä, mutta valkoiseen yhdistettynä se on kyllä upea.

  • 25.7.2012 / 11:23

   mä tykästyin ekan keittiön tunnelmaan ja toka keittiö oli muuten vaan tosi herkku :P
   oon itekki alkanu tykkäämään tosi vaalean puun yhdistämisestä raikkaaseen valkoiseen, nam!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.