Saunaterassi työn alla

Vielä viime ja sitä edellisellä viikolla meidän pihalla kovin tuttu näky oli tämä:

Muutaman illan (silloin kun ei satanut vettä…) mies keikkui yläilmoissa työpäivänsä päätteeksi ja ahkeruus palkittiin. Maalaukset on lähes valmiit (pientä viilausta vielä ikkuna-/ovikarmeissa) eikä nosturia pihalla enää tarvita. Päätin, että seuraavaksi tehdään saunaterassi valmiiksi, jotta päästäisiin siitäkin paljuineen kunnolla nauttimaan ennen kuin kesä on ohi! Mukava puuhastellakin, kun illalla voi sitten nautiskella valmiista terasseista, molemmista :).
Itse terassilaudoitushan tehtiin jo viime kesänä samalla kun pääterassillekin, mutta saunaterassin näkösuojista emme ehtineet tehdä päätöstä, joten jätimme homman suosiolla talven ajaksi muhimaan ja se kannatti! Näkösermit ei ole vielä edes puolessa, puuh, mutta nyt näkee jo sen, että oikea päätös tehtiin sekä rimoituksesta että niiden sävystä. Ja ehkä mä ehdin niihin rimoihin kaikki tarvittavat maalikerroksetkin ennen venetsialaisia sutimaan :P.

Paljun ulkoverhous on jo erittäin hyvällä mallilla, oikeastaan enää led-valot on asentamatta. Enää siis näkösermien maalausta ja nikkaroimista, sitten saan sisustaa terassin. Kivat kalusteet jo varastossa sitä hetkeä odottaakin!

Niin ja ei ne hommat tosiaan tähän terassiin lopu… Tehtävälistaa on vaikka naapuriin asti! Voi miksi näitä voi tehdä vain kesällä, kesällä ois niin mukava vain nautiskella… Sanokaa te nautiskelijat et siinä tulee vain aika pitkäks! ;)

Comments

 1. 18.7.2012 / 10:55

  Oo tästä tulee niin hieno! :) Ja se kun ensimmäisen kerran pääsee pulahtamaan paljuun ja kaikki on valmista… <3

  • 18.7.2012 / 12:14

   voi kiitti <3 kiva että uskot niin :)). mieshän hätähousuna paljuili jo juhannuksena, mä haluan odottaa et terassi on ihan valmis ni se paljuilu kruunaa sit koko urakan ;)

 2. 18.7.2012 / 15:13

  Näyttää oikein hyvältä! Kyllä sitten kelpaa paljuilla, kun terassi on kokonaan valmis!

  Nyt on kyllä ollut tosi surkeat ilmat! Raksailukin on pahasti kärsinyt jatkuvien sateiden takia, muuraamista kun ei oikein kaatosateella ole hyvä tehdä :/

  • 18.7.2012 / 21:17

   kiitos, mukava kuulla :))
   joo rakentaessa on kyllä tosi huono homma jos jatkuvasti sataa :/. toivotaan et poutaantuu niin saatte hommia eteenpäin! meilläkin maalaukset viivästyi sateiden takia. tosin täällähän on koko viikon taas paistanu ku teillä sataa :D

 3. Leena
  18.7.2012 / 16:38

  Haluatko tarkemmin kertoa millainen tuo teidän palju on? Kun ei näytä sellaiselta ihan tavalliselta, mitä olen yleensä nähnyt… Kiinnostaisi kovasti :)

  • 18.7.2012 / 21:12

   moi Leena! mun mies on tehny paljun ruostumattomasta teräksestä, palju ei ole pyöreä vaan kuusikulmainen. ei haluttu jättää teräspintaa näkyviin, vaan verhoiltiin palju samalla ProFi Deckillä, millä terassitkin on tehty. sisältä palju on maalattu teollisuusmaalilla sinertäväksi. kysy vain jos haluat vielä jotain tietää, kysyn mieheltä jos en osaa itse vastata :). parempia kuvia on tulossa joskus elokuussa kun terassi on valmis.

 4. Minde
  18.7.2012 / 21:41

  Hei!
  Hienolta näyttää! Aina yhtä ilahduttavaa lukea näitä sinun postauksia! Kiinnostaisi tietää tuosta teidän rimotuksesta, mistä laudasta se on tehty (leveys/paksuus) ja minkälaisella välillä, hyvältä nimittäin näyttää ja ajankohtasta täällä :)

  • 18.7.2012 / 22:01

   voi kiva, ilahdutit mua noilla sanoillasi kovasti :)
   tuo on ihan sellaista valmista puulistaa, koko 42mm x 12mm. raoksi päädyimme jättämään tuon 12mm, näytti meidän mielestä parhaimmalta. ja koska näkösuoja on tarkoitus tuosta saada niin ei liian suurta rakoa viitsinyt jättää ;)

   • Minde
    18.7.2012 / 22:21

    Ok :) Kiitokset tiedosta! Onko yhtään muistikuvaa, minkä hintasta tollanen lista oli? Täytyis päätöksiä käydä tekemään.. Nää on just niitä vaikeita paikkoja, päätökset nimittäin :)

    • Minde
     18.7.2012 / 22:23

     Ja voi vitsit mä haaveilen myös paljusta! Odotan jo kovasti postausta ekasta pulahduksestasi tuohon ihanuuteen!

     • 19.7.2012 / 10:34

      en valitettavasti muista yhtään tuon hintaa, vaikka mukana ostamassa olinkin :/. ei nyt mikään mahdoton hinta ollut ja noitahan myy varmasti jokainen rautakauppa listaosastollaan :). ja tiedän niin hyvin tuon päätöstenteon vaikeuden, tsemppiä teille!

      • Minde
       19.7.2012 / 13:17

       ok.. se on siis sellasta puulistaa, jota sisätiloissakin käytetään :)
       Kiitokset tsempeistä!
       Kissoille rapsuja!
       Ja toivotaan vielä jokusia kesäkelejä :)

       • 19.7.2012 / 13:29

        juu niin on! laitan vaan siihen maalikauppiaan neuvosta pohjusteen ennen maalia niin kestää ulkonakin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.