Kaunis pylväsvalaisin

Tulin tässä ruuanlaiton lomassa kysäisemään, jos jonkun teidän pihalla sattuisi mahdollisesti olemaan tämä kaunis pylväsvalaisin? Onko yhtä kaunis luonnossakin? :)

Aamupäivällä maalaustauollani etsiskelin kivoja pylväsvalaisimia ja törmäsinkin tähän malliin eräässä verkkokaupassa. Kaunis ja elegantti mielestäni, ei liian pröystäilevällä vaan sopivan yksinkertaisella tavalla. Aiemmin ihastuin erääseen Bauhausin pylväsvalaisimeen, mutta sen korkeus on vain 400 mm, jolloin se todennäköisesti tuossa kohti pihaamme hautautuisi talvisin lumimassaan. Tämän löytämäni version korkeus on puolestaan 800 mm, se olisi jo riittävä! Pylväsvalaisimet sijoitamme etupihan portaiden yhteyteen, tarvitsemme niitä kolme kappaletta. Nyt kun muurikivet alkavat olla paikoillaan, on ajankohtaista laittaa valaisimetkin paikoilleen. Suunnitelmatkin tässä matkan varrella hieman muuttuivat, mutta siitä sitten lisää kun alkaa olla valmista.
Olisikin mukava kuulla millainen tämä valaisin on käytössä, jos jollain sattuisi kokemuksia olemaan! Mutta oli niin tai näin, taidan piakkoin naputtaa tilausta menemään ;). Mieli piristyi näin pienestä asiasta melko roimasti, nyt taas odotan kovasti seuraavan vaiheen valmistumista! Ja työntäyteisen päivän päätteeksi rentoa paljuhetkeä!

Kuvat lainattu Laatuvalaisin.

Comments

 1. Elina
  14.8.2012 / 13:01

  Kokemusta valaisimesta ei valitettavasti ole. Ihastuin kyllä siihen kovasti ja voisimpa sellaista suunnitella jopa omalle pihalle myös. Kysyisin tuosta paljuilusta,meillä myös semmoinen haaveissa. Vaihdatteko veden joka palju kerran jälkeen vai voiko samoilla vesillä paljuilla kuinka kauan? Tarviiko jotain ainetta laittaa veteen? Hieman mietityttää itseäni tuo veden määrä,etenkään kuin ei ole omaa kaivoa vaan vesi tulisi olemaan kallista ostetu vettä… :/

  • 14.8.2012 / 17:27

   jos paljussa ollaan ihan vain me kaksi, ei vaihdeta vettä joka kerran jälkeen. paljussa on kansi paikoillaan aina kun sitä ei käytetä ja se estää hyvin roskien/pölyn/saasteiden pääsyn veteen. meillä on myöskin sellainen pieni haavi lehtiroskien noukkimiseen :D. ostettiin myös klooritabletteja, niitä suosittelen! sellaisen voi laittaa veteen liukenemaan aina niiden käyttökertojen jälkeen, kun vettä ei vaihdeta. klooritabletti tappaa bakteerit vedestä. mutta että ihan sellaisella mutu-tuntumalla mennään et vaihdetaan vesi silloin kun se siltä näyttää :). turhaan ei viitsitä vettä tuhlata, mutta myöskään likaisessa vedessä ei haluta paljuilla. kylmä vesihän paljuun laitetaan, joten se ei onneksi ihan niin hirmuisen kallista ole :). ei muuta kuin paljuhaavetta toteuttamaan!

 2. Mervi
  15.8.2012 / 11:12

  Hei!
  Minullakaan ei kokemusta valaisimesta ole. Itse hylkäsin sen aikoinaan siksi, että se ei anna valoa yhtään ylöspäin. Valaisee aika suppeasti vain alas. Muuten erittäin tyylikäs valaisin.
  Meillä päädyin pitkän harkinnan jälkeen Konstsmiden Bergamo bollard- nimisiin valaisimiin. Meillä kokoa 700mm ja 400mm. Edullinen hinnaltaan, mutta suht vaivalloista vaihtaa lamppua siihen (jos mieheltäni kysytään). Mielestäni kuitenkin myös yksinkertaisen tyylikäs ja kiva rouhea pinta varressa, joka sopii ainakin meille.

  • 17.8.2012 / 19:58

   joo kuvasta päättelinkin että valonsäde osuu alas. meidän pihan kyseessäollessa se ei ole ongelma, sillä etupihan päävalaisun hoitaa muut valaisimet. tuohon portaisiin nimenomaan hain jotain alaspäin suunnattua valoa/tunnelmavaloa :)

   • Mervi
    18.8.2012 / 23:52

    Jep, siihen tarkoitukseen varmasti hyvät. Meillä nämä mainitsemani havujen korostukseen ja yleisvalona yhtenä vaihtoehtona seinävalojen kera.

    • 19.8.2012 / 13:35

     kuulostaa hyvältä! :)

 3. MM
  17.8.2012 / 22:43

  Hei
  Meiltä löytyy pihasta kyseisiä valaisimia. Meille näissä on riittävä valoteho, lähinnä valot sijoittuvat pihalla kulkukivetysten varrelle ja autoluiskan molemmin puolin. Talon seinässä, kun on sitten spotit ylös-alas, joten tuo pelkkä maahan osuva valokeila riittää. Ollaan tykätty, sopii kivitalomme tyyliin, mutta ainoa miinus puoli on pakkauksessa tuleva kiinnityssetti! Aivan liian kevyttä tekoa ne ruuvit ja mutterit. Olemme joutuneet pulttaamaan lamput paljon järeämmillä kiinnikkeillä maahan. Eivät kestäneet lasten tönäisyjä ja joskus lampun ympäri on tietenkin ihan kiva pyörähtää kädellä roikkumalla..;) ja linnut näyttää tykkäävän patsastella myös niiden päällä jätöksistä päätellen…

  • 18.8.2012 / 10:16

   kiva kuulla kokemuksia, kiitos että kerroit! meillekin nämä tulisi portaiden ja autoluiskan väliin, rakennusten seinissä on sitten ylös-alas suunnatut valaisimet, ne riittää melko pitkälle.
   hyvä tietää tuosta kiinnityksestä niin voimme heti laittaa järeämmillä kiinni! kissat karkottaa meidän pihasta linnut aika tehokkaasti :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.