Loma kotikonstein

Täällä kesäloman (toisen pätkän) ensimmäinen virallinen päivä käsillä, ihanan aurinkoisessa säässä! Viikonlopun jälkeen koitti kuitenkin tämä ”loma-arki” ja se ei suoraan sanottuna innosta nyt pätkääkään. Alkaa nimittäin jo niin väsyttää kun taas tämäkin loma menee pihan merkeissä eli työmaalla. Tuntuu ettei tästä tule ikinä valmista, huoh… Kamalasti hommaa ja syksy painaa päälle eli aikaa ei ole enää montaa viikkoa! Joskus blogeja lukiessa saattaa syntyä vaikutelma, että asiat tapahtuvat käden käänteessa, kuin elokuvissa! Niin tässä vähän tätä realismia ainakin meidän kodin osalta :D.
Loma kun on, haluaisimme johonkin lomallekin; kesälomamme ollaan ansaittu ja seuraava kesäloma on vasta vuoden päästä. Kesälomasuunnitelmat muhii, jossain tässä lukemattomien pihahommien lomassa… Hieman näihin viime päivien ankeisiin piha-ajatuksiin toi piristystä ystäväni facebookiin linkittämä lomasimulaattori; näinköhän se meidänkin kesäloma lopulta sujuu…

1) Ulkomaille lähdet lentokonesimulaattorissa:
Istu lastentuoliin, sido kätesi kyynärpäistä käsinojiin ja yritä syödä veitsellä ja haarukalla pienestä laatikosta. Kaada lasi viiniä vieressä istuvan toverisi syliin.

2) Olisiko onnesi laaja ostoskierros maailman metropoleissa?
Ryntää kotipaikkasi halpahalliin, osta alennuskoreista heikkolaatuisia ja tarpeettomia tavaroita (made in Taiwan), joita et lomakauden ulkopuolella vilkaisisikaan.

3) Viihtyisitkö paremmin etelänlomalla?
Osta kymmenen kerran lippu solariumiin ja käytä kaikki heti ensimmaisenä lomapäivänä. Astu paljain jaloin lasinpalaan ja istu loppuviikko varjossa jalka suorana.4) Aloittelijan golfloma on helppo simuloida:

Työnnä aamusta iltaan kottikärryllista sateenvarjoja paikallisilla viheralueilla pöheikkojä penkoen ja ankarasti sadatellen. Mene jälkeenpäin kulmakapakkaan valehtelemaan.

5) Mökkiloma:
Jää kotiin, sulje sähköt ja lämmin vesi. Syö joka päivä sikanautaa suoraan purkista sekä raakaa makkaraa. Osta pilailuvälinekaupasta kutinapulveria ja raavi raajasi verille. Lue uudelleen ja uudelleen sama vuoden -71 Kodin kuvalehti.

6) Kalastusreissu:
Korvaa kalastusreissu liukastelemalla aamuyöllä lähimmässä kivikossa. Pistele sormiisi pieniä haavoja. Palaa kotiin tyhjin käsin turhautuneena, väsyneenä ja nälissäsi. Kiroilu ja valehtelu kuten golfissa.

7) Purjehdussimulaattori:
Pue sadevaatteet päälle, mene seisomaan/istumaan (veneestä riippuen) kylpyammeeseen, joka on puolillaan kylmää vettä ja pistä suihku kylmälle. Laita valot pois ja tee suihkun alla erilaisia voimisteluliikkeitä niin että vesi taatusti pääsee läpi sadevaatteistasi ja kolhit kaikki jäsenesi mustelmille. Jatka tätä joitain tunteja sekä revi 100-1000 markan seteleitä (veneen koosta riippuen). Jos yöpurjehdus kyllästyttää voit siirtyä aamuun ja laittaa käsisolariumin täysille naamasi eteen ja yrittää pitää silmiäsi auki.

Simuloidun loman lopputulos on aivan samanlainen kuin ennen vanhaan hyvinä aikoina: olet onnellinen päästessäsi taas töihin!


Mutta vielä ei ajatella lomanjälkeistä töihinpaluuta, vaan yritetään kaikin tavoin nauttia viimeisistä kesäviikoista (ja yrittää olla stressaamatta pihahommista). Nämä postauksen kuvat otin viime kuussa Rönnvikin viinitilalla, paluumatkalla Tampereelta kotiin. Piipahdimme viinitilalla ja täydensimme viinivarastojamme syksyn koti-iltoja varten.

Olenkin unohtanut kertoa tuosta Tampereen reissusta yhden jutun… Tampereella yövyimme ensimmäisen yön Cumulus Koskikadulla, loistava sijainti ja kivan tunnelmallinen Hemingways ;). Toiseksi yöksi halusin kuitenkin vaihtaa hotellia; huoneet olivat niin kovin pieniä. Ulkomailla emme vaadi hotelleilta paljoakaan, mutta kotimaan hotelleilta odotamme hieman enemmän (varsinkin tuolloin Tampereella kun satoi vettä ihan kiitettävästi!). Naurattaa vieläkin, miten yleensä niin vähään tyytyväinen mieheni tuumasi niiiiin sydämensä pohjasta huoneemme telkkarista että se on ihan kärpäsen p***** kokoinen ;D. Hyvä kun sängystä näki tekstitykset! Intoilin sitten että joo, mennään Scandiciin toiseksi yöksi, Tampereellahan on uusi & upea Scandic! Mulla vaan sattui pikku erehdys hotellin nimen kanssa: sekoitin keskenään Scandic Tampere Stationin ja Scandic Tampere Cityn… Stationiin oli siis tarkoitus (uusi hotelli), mutta Cityyn päädyimme. Olisinpa nähnyt oman ilmeeni astuessani sisään huoneeseen, jossa oli kirkkaanvihreät verhot & sängynpeite, vanhahkot puuhuonekalut sekä osaksi vihreäksi maalattu seinä! :D
Siitäs sain!
Mut kiva hotelli oli tuokin, vaikkakin vanha. Scandic-aamiaisesta taas täysi kymppi sekä henkilökunnan ystävällisestä ja aidosta asiakaspalveluasenteesta :). Illalla tosin löysimme itsemme taas Koskikadulta, Hemingwaysistä ;).

Voi olla että tämän elokuun lopun ajan tulen pitämään hieman blogilomaa, on niin kovasti hommaa tuossa pihassa yms. Joten ei tarvitse ihmetellä, jos postauksia tulee normaalia harvempaan tai sähköposteihin/kommentteihin vastaaminen kestää normaalia pidempään. Vastailen kyllä kaikkiin ajallaan!

Ihanaa elokuuta meille kaikille! Ladataan akut pimeää vuodenaikaa varten eikös juu :))

Comments

 1. 13.8.2012 / 13:50

  Paitsi että just toisin päin. Uusi, vasta avattu Scandic Station on Itsenäisyydenkadulla, rautatien toisella puolella. Suoraan aseman edessä oleva Scandic City on vanhempi. Välimatkaahan noilla on vain parisataa metriä.

  Että kumpaan te nyt päädyitte? :D

  • 13.8.2012 / 14:00

   ai että :D. mä siis ihan totaalisesti sekoitan nuo edelleen :D. kiitti tarkennuksesta, korjasin asian tekstiin :P. eli Stationiin huonolla menestyksellä pyrittiin, heh! oli niin kiire asuntomessuille et tuli hiukan sähellettyä siinä aamupäivällä ja päädyttiin sit Cityyn :D.

 2. 13.8.2012 / 17:31

  i wish i could read the text….. these images are beautiful and i want to learn more about this place!

  • 13.8.2012 / 17:45

   oh, I’m sorry! I don’t have that many international readers (at least that I know of), so I haven’t translated my texts. perhaps I should make a few sentence translation at the end of each post?
   this post was about a lovely and cosy vineyard in the southern parts of Finland where we visited last month: Rönnvik’s vineyard.

 3. AnskuliP
  13.8.2012 / 18:54

  Aurinkoista lomaa sinulle! :)

  • 13.8.2012 / 22:20

   voi kiitos Anskuli :)

 4. Niina ja 4 kisua
  14.8.2012 / 08:27

  Onneksi mun ei tarvinnut käyttää loma simulaattoria vaikka vietinkin lomani ekan kerran 12 vuoteen kotona /suomessa ;D Kisut ainakin tykkäsivät :)

  • 14.8.2012 / 10:02

   no jos vasta nyt lomailee kotona niin ei varmasti ole ajankäyttöongelmia :). kivaa päivää Niina sulle!

 5. m
  14.8.2012 / 20:40

  Voi tuo simulaattorijuttu on mun joka kesäinen pelastus! (ku mä en lomaile juuri koskaan!) Mutta pidä ihmeessä vähän blogilomaa, oot sen ansainnu :) Ihanaa elokuuta ja kivoja kuvia oli muuten!

  • 14.8.2012 / 23:12

   voi kiitos m, kivasti sanottu :)). kiva että pidit kuvista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.