Vuodevaatteita

Tässä kaikkien muiden askareiden ohessa hiipii välillä mieleen aiemmin mainitsemani sisustusprojektit! Niistä eniten mietin makuuhuoneen uudistusta… Toteuttamista joudun kyllä vielä odottelemaan, sillä hääräämme (säiden salliessa) vielä koko syyskuun pihan parissa, varmasti osan lokakuutakin. Mutta ehkä jonain sadepäivänä ehdimme toteuttaa makuuhuoneen muutoksen, jonka kanssa pärjään toki yksin, mitä nyt huonekalujen kantamisessa tarvitsen apua :).
Tulevassa makuuhuoneessa eniten mietityttää sängynpääty: miten sen toteuttaisin? Eräs vaihtoehto mulla sille olemassa kyllä on… Jokin suoja on nimittäin hyvä seinää vasten saada, sillä kokemuksesta tiedän, että valkoinen seinämaali saa aika pian väriä tyynyliinoista yms., jos sen suojana ei ole mitään. Pääsiäisenä maalasimme tuon makuuhuoneen päätyseinän uudestaan valkoisella, joten enää en halua minkään sitä sotkevan.
Sängynpäädyn ajatteleminen inspiroi suunnittelemaan myös erilaisia petauksia, jotka mielessäni piipahdin pitkästä aikaa Lexingtonin sivuille. Meidän kodista ei kyseisen merkin tuotteita löydy muuten kuin tämän Lexington-tyynyliinan verran:

Kokosin heidän valikoimistaan tähän kollaasiin mun lempparit sen varalta, että jos joskus… ;)
Parin viime vuoden ajan mua on ihastuttanu vuodevaatteissa suunnattomasti hento sininen, erityisesti vaaleansinivalkoraitaisena versiona! Puolitoista vuotta sitten ostinkin sitä sävymaailmaa olevat vuodevaatteet ja ne on kyllä tosi kivat. Myöskin puhdas valkoinen on aina mun mieleen, niillä saa ihanan raikkaita petauksia. Tai toisena vaihtoehtona valkoinen setti, jossa on tummat reunukset. Sellaisen setin olenkin kotiuttanut H&M:n valikoimista: kokovalkoinen mustilla kanttauksilla. Vaaleansinivalkoraidallisen tapaan hieman merihenkisyyttä petaukseen saa beigevalko- tai harmaavalkoraidoilla:

1. American Authentic Pin Point Oxford. 2. American City. 3. Sateen with Star Frame. 4. & 5. Pin Point Oxford Blockstripe.

Näistä kaikista ihanuuksista tämä kyllä yltää mun ykkössuosikikseni! On se niin kaunis setti ja eihän sitä tiedä vaikka se jonain päivänä löytyisi meidänkin kotoa ;).

Onko teillä kokemusta Lexingtonin vuodevaatteista, oletteko olleet niihin tyytyväisiä?

Kuvat lainattu Lexington.

Comments

 1. Piia
  24.8.2012 / 09:28

  Vaaleat vuodevaatteet olisivat tosi ihania, mutta…kun on kirkkaanpunainen pää, niin… :) Hiustenväriä en vaihda, joten toistaiseksi vaaleat vuodevaatteet saavat odottaa….huoh.

  • 24.8.2012 / 18:56

   hih, ihana kommentti! :D

   • Aikku
    24.8.2012 / 20:12

    Sama täällä!:) Punainen väri on ja pysyy, mut valitettavasti myös sitten tyynyliinassakin… Eli ei kiitos ihan valkoisia vuodevaatteita…niin ihania kuin ne onkin:)

    • 25.8.2012 / 14:42

     syy on täysin ymmärrettävä :)

 2. 24.8.2012 / 09:28

  Meiltä löytyy 3 eri lakanat Lexintonilta ja ne on niin ihanat ja laadukkaat! Todella pehmeät ja tuntuvat aivan ihanilta iholla :) Minulla ei oo mitään pahaa sanottavaa näistä, laadukkaat on ja tulen jatkossakin heidän lakanoita ostamaan :) Meiltä löytyy nuo mustavalkoiset, siniraidalliset ja valkoiset joululakanat.

  • 24.8.2012 / 18:57

   kuulostaa ihan H&M:n ja Hemtexin vuodevaatteiltani :D (tosin hinta on ihan eri…)

 3. Mg
  24.8.2012 / 11:06

  Tuosta sängynpäätyasiasta sen verran, että muutimme äskettäin asuntoon, jossa on makkarissa vaaleanharmaa seinä ja edellisten asukkaiden sängynpääty oli jättänyt todella ruman rannun seinään koko matkalta ja vielä reunoista myös. Eli joskus myös tuo pääty voi pilata seinän, kuten meillä tapahtui..

  Asiaan voi toki auttaa, ettei sänky ja pääty ole kiinni seinässä. :)

  • 24.8.2012 / 18:59

   ohoh, inhottavaa! meidän sängynpäätyseinä on valkoinen ja päädystä kaavailen myös valkoista eikä se tulisi seinään kiinni muuten kuin nojaamalla :). tosin pitäähän seiniä aika ajoin maalailla muutenkin ;)

 4. 24.8.2012 / 15:22

  Meiltä löytyy nuo 1. lakanat beigeraidallisina ja tykkään kovasti! Ovat jämäkkää ja laadukasta materialiaalia.

  • 24.8.2012 / 19:00

   ovatko jotenkin superpaljon laadukkaampia kuin H&M:n, joita teilläkin muistaakseni on? ite oon nimittäin supertyytyväinen H&M:n vuodevaatteisiin, ihanan pehmoisia (mikä on mulle tosi tärkeää!) ja pysyvät hyvinä vuodesta toiseen :)

   • 24.8.2012 / 19:08

    Ei nyt ehkä superpaljon laadukkaampia, mutta kyllä matsku noissa Lexingtoneissa on vahvempaa kuin HM:n lakanoissa, vaikka niihinkin olen ollut tyytyväinen.

    • 24.8.2012 / 20:08

     kiva tietää, pitääpä seuraavalla kerralla oikein ajan kanssa niitä hypistellä :)

 5. 24.8.2012 / 17:45

  Nää on mulle sellasia unelmapetivaatteita :) Haaveilla voi, mutta ei koskaan ole varaa näin paljon sijoittaa petivaatteisiin :) Ehkä joskus sitten kun lottovoitto tulee :D

  • 24.8.2012 / 19:01

   minäkin unelmoin, se on kivaa! :))
   mutta ehkä sitä yhdet voi elämänsä aikana omistaakin eli en sano ei koskaan ;)

 6. Miukumauku
  24.8.2012 / 18:25

  Ohho, noin kalliita en kyllä ostais vaikka ois rahaa!

  • 24.8.2012 / 19:02

   aivan tajuttoman kalliit munkin mielestä :/. odotankin niiden laadulta tuolla hinnalla varmaan ihan ihmeitä!

 7. Niina ja 4kisua
  25.8.2012 / 07:48

  Ei ole kokemusta tuosta merkistä. Olen erittäin pettynyt marimekon pussilakanan laatuun, ei vanhakaan lakana ja nyt viimeisimmän pesun jälkeen hajosi saumoistaa kokonaan :( otin kuivurista pois niin sauma vaan revähti rikki. En taida enään heidän tuotteita ostaa :(

  • 25.8.2012 / 14:43

   hmm… mullakin on samansuuntaisia kokemuksia Marimekosta: pyyhkeiden osalta :/. hinta on melkoinen kun ei laatua ole juurikaan, harmi.

   • Nimetön
    27.8.2012 / 11:56

    Täällä myös kokemusta Marimekon pyyhkeistä ja kylpytakeista, tosi huonolaatuisia, en ole enää ostanut. Mutta ihania nämä lexingtonin lakanat, minkä hintaisia ovat suunnilleen?

    • 27.8.2012 / 11:57

     no pussilakanan hinta reilusta satasesta ylöspäin :/
     :D

 8. Hennis
  25.8.2012 / 10:25

  Itse olen sitä mieltä, että laatuero H&M:n, Lexingtonin, Marimekon ja finlaysonin (tai äitin ja isän mökiltä pöllittyjen kolmekymmentä vuotta vanhojen mikä lie -) lakanoiden välillä on häviävän pieni. Edellämainituista on siis kokemusta ja varsinkin kun mankeloin aina lakanat, niin eroa tuskin huomaa.
  No okei, yks H&M:n aluslakana oli pieni pettymys, oli todella jämäkkää mutta myös jotenkin paperimaisen kovaa ja rypistyvää laatua, mutta pussilakanoista ei ole mitään pahaa sanottavaa. Tosin noi meidän henkkamaukat on ajalta, kun ko. firman postimyynti rantautui Suomeen ja niitä tuli lähes ilmaiseksi tilausten kylkiäisinä, mutta ovat siis olleet säännöllisessä käytössä sen yli 10 vuotta ja ei noille muille häpeä yhtään.

  • 25.8.2012 / 14:44

   mukava kuulla käyttökokemuksia! mulla ei ole muuten kokemusta myöskään Marimekon vuodevaatteista, jotenkin tuntuu et pettyisin ku heidän pyyhkeetkin tuntuu olevan ihan sekundaa ja niitä meille ei kyllä enää hankita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.