Mustavalkokattauksen väripilkut

Nautin tosi paljon pöydän kattamisesta, kaunis kattaus on mielestäni puoli ruokaa. Valitettavan pitkään aikaan en ole kuitenkaan ehtinyt enkä kaiken hässäkän keskellä jaksanutkaan alkaa pöytää mitenkään sen kummemmin kattamaan ja siksipäs tällainen tuokio tuntuikin viime viikolla niin kovin erityiseltä.

Valkoiset lautaset New Wave, Villeroy & Boch. Kartio-jälkiruokakulhot, IittalaKartio-juomalasit, Iittala. Senta-valkoviinilasit, Iittala. Lautasliinat, Sia. Tabletit Pannå, Ikea.

Mustavalkoisen kattauksen piristyksiksi käy mitkä värit tahansa! Ruokaostoksia tehdessäni nappasin pari ruusukimppua ostoskärryyn: 10 ruusun kimppu oli tarjouksessa vain yhden euron hintaan. Keltaista ja oranssia, punaista syksyisistä puolukanvarpuista ja ripaus kesää vaaleansinistä lautasliinoista. Ei siis liian syksyistä vielä.

Jälkiruuaksi tein mansikkaista toffeerahkaa. (Se valmistui ensimmäisenä, joten myös esittelyvuorossa ensimmäisenä.)
Kermavaahtoa, maitorahkaa, tuoreita mansikanpaloja, pieniä Omar-karkkikuutioita sekä pyöreitä valkoisia vaahtokarkkeja. Koristeeksi yksi Omar sekä laivatuliaisia: valkosuklaista Tobleronea. Mansikoiden tilalla voi käyttää mitä tahansa muutakin marjaa: mustikoita tai viinirypäleitä esimerkiksi.

Alkuruuassa hieman oikaisin ja ostin keiton valmiina (Saarioisten äidit, u know…): juustoista savuporokeittoa. Leipäkrutongit tein ja paistoin kuitenkin itse ;). Krutongit on kiva tapa käyttää ylijääneet leivät ja herkutella ne sitten vaikka keiton tai salaatin lisukkeena.

Pääruuaksi söimme juustotäytteisiä broilerfileitä kasvisten, riisin ja banaanikastikkeen kera. Aika kivan lisän toi tuo banaanikastike tähän ruokaan, mutta ehkä se on kuitenkin loppujen lopuksi sellainen yhdistelmä, jota tulen syömään vain pari-kolme kertaa vuodessa ;).

Banaanikastike:
250 g vaaleaa peruskastiketta
40 g banaanisosetta
(ripaus kurkumaa)

1/2 dl valkoviiniä
1/2 dl kanalientä

On nämä niin mukavia hetkiä, että toivottavasti tässä syksyn ja talven mittaan ehtisi järjestää näitä hieman useamminkin!

Comments

 1. 28.8.2012 / 08:42

  Ihanan näköistä!!! :)

  • 28.8.2012 / 12:59

   kiitos kiva Sofia :)

 2. 28.8.2012 / 09:03

  Täytyykin kokeilla Omaria rahkan joukkoon, kuulostaa aika namilta :) Valkosuklaa toimii myös ihan älyttömän hyvin sulatettuna joukkoon, nam!

  • 28.8.2012 / 12:59

   slurps! :P

 3. Linnea
  28.8.2012 / 10:16

  Kaunista. Mikä/mistä on tuo kaapisto ruokapöydän takana? Entä mikä/mistä tuo lautanen on pihlajanmarjojen ja kynttilän alla? Tulee nälkä :):)

  • 28.8.2012 / 13:00

   kiitti Linnea :). kaapisto on Ikean Norrsten, kuulin ettei sitä enää olisi saatavilla, mutta Bestå-sarjasta saa koottua samantapaisen. nuo alustat on Cult Designin.

 4. 28.8.2012 / 10:29

  Kaunis kattaus -simppeli ja tyylikäs! Ja nuo ruuat, slurps :)

  Kivaa tiistaita!

  • 28.8.2012 / 13:01

   voi kiitos I :) samoin sulle!

 5. -Tintti
  28.8.2012 / 12:43

  Oi NAM! Tuli nälkä, vaikka just söin :D
  Onko Omareista saatavilla jotain valmiita pikkukuutioita vai pilkoitko itse? Omarit on mun ihan lempikarkkeja (valkosuklaan ja vaahtokarkkien sekä kirpeiden salmiakkien lisäksi) <3 Täydellisen kuuloinen jälkkäri!

  Vielä kysyisin noista krutongeista.. Olen monesti "haaveillut" itse tehdyistä krutongeista, mutta jäänyt miettimään, kannattaako ne paahtaa uunissa vai paahtimessa vai miten? Haluaisin myös niihin esim. valkosipulin makua, osaatko sanoa, kannattaisko sitä lisätä ihan vaan maustepurkista vai jotenkin hieroa tuoretta valkosipulia pintaan? Nyt kyllä täytyy ryhdistäytyä ja testata! Meillä on tänä kesänä syöty ainakin kerran viikossa kanasalaattia, jossa on (kaupan) krutonkeja, namskis :)

  ps. kisuja kuviin! ikävä raitahaalareita :)

  • 28.8.2012 / 14:37

   paloittelin Omarit itse :). voit paistaa krutongit paistinpannulla oliiviöljyssä! jos haluat valkosipulin makua, valitsisin sinuna valkosipulioliiviöljyn (jos sellaista on, en tiedä koska en kuulu valkosipulin ystäviin :P).
   ja voih, itsekin vasta pari päivää sitten hokasin ettei mun miuskujen kuulumisia ole ollut täällä pitkään aikaan! heti huomenna on tulossa :))

 6. 28.8.2012 / 14:18

  Ihanan näköinen kattaus ja ruoat. Tosi kauniita kuvia! Täytyykin testailla tuota banaanikastiketta kotona.:)

  • 28.8.2012 / 14:38

   kiitos paljon Suski! :))

 7. 28.8.2012 / 14:48

  Kattaus on kaunis! Tuo rahka sai kyllä viimeistään makeanhimon heräämään! Täytyy kokeilla, kuulostaa nimittäin mainiolta. Mutta kuten sanoit, kattaus on puoli ruokaa: tavallinenkin ruoka hyvällä kattauksella saa ihan uusia ulottuvuuksia!

  • 28.8.2012 / 17:06

   kiitos kivoista sanoistasi :). ja kiva että jätit viestiä niin löysin sinun ihanaan blogiisi!

 8. Marika
  28.8.2012 / 18:34

  Näyttääpä hyvältä ja oli varmasti herkullista :) Tässä alkaakin tulla nälkä.

  • 28.8.2012 / 21:05

   oli ihan hyvää ja kiva koittaa jotain vähän erilaista! tänään käytiin syömässä yhdessä aivan ihanassa ravintolassa ja puhuttiin, et kun seuraavan kerran tuutte meille, voitais mennä sinne porukalla :))

   • Marika
    28.8.2012 / 21:47

    Sinne ehdottomasti :) Voi vitsi kun siitä on aivan liian pitkä aika kun viimeksi nähtiin!

    • 29.8.2012 / 09:18

     no niin on! harvinaisen pitkä aika tällä kertaa, toiv. kuitenkin vielä tämän vuoden puolella nähdään! :)

 9. 28.8.2012 / 19:23

  Kaunis kattaus ja herkullisen näköistä ruokaa. :) Sulta ne ei ideat lopu ;)

  • 28.8.2012 / 21:05

   kiitosta vain kovasti H! olipa kivasti sanottu, hih! :)

 10. essi
  28.8.2012 / 20:53

  Olet varmasti osasyynä tähän minun ’valkoiseen hullaantumis’ -vaiheeseen, vaikka ennen koin jopa lievää inhotusta kokovalkoista tilaa kohtaan. :-D Sinulla on todella kaunis koti! Kuviasi on suuri ilo katsella ja ne ovat hyvin inspiroivia :-)
  Ps. herkullisen näköistä ruokaa mmm

  • 28.8.2012 / 21:08

   heh, en kyllä ole pahoillani ;D.
   en minäkään oo aina tykänny näin paljosta valkoisesta, mut raksa-aikana sitä vain oivalsi, että se on sellainen väri mihin ei kyllästy. ja koska kaiken teimme itse tähän taloon, ei kiehtonut ajatus siitä että valitsemme jotain, mihin kyllästymme parissa vuodessa. siispä tällainen ratkaisu ja tyytyväisiä olemme päivittäin :)
   kiitos ihanasta palautteestasi, jolla toit valtavasti iloa mun iltaan Essi!

 11. Meän Satu
  28.8.2012 / 22:27

  Kaunis kattaus, kauniita kuvia ja herkullisen näkösiä ruokia nam :P
  Hmmm…Melekein jo kysyin miten nuo servetit on taiteltu…no Onneksi en kysyny ku tajusin!! :DD Hihi :D
  Jipii, kisukaksikko tullee!! <3

  • 29.8.2012 / 09:20

   kiitos Satu! :))
   heh, sain hetken väkertää noiden servettien kans, koska niissä on kahta kuviota (raitaa ja palloja) ja halusin vain raitaa näkyviin ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.