Sängynpäätyehdotuksia?

Niitä toivon saavani teiltä, hyvät lukijat!
Mulla on mielessä kyllä yksi päätyvaihtoehto, mutta en paljasta sitä vielä etten vaikuta sillä teidän ideointiin ;). Jotain päätyä makuuhuoneen seinä kyllä kaipaa, se on selvä! Ja haluan muutenkin suojata keväällä maalattua päätyseinää.

Ikean Malm-yöpöytämme jäivät toiseen huoneeseen, voi olla että ne saavat kodin veljeni uudesta asunnosta. En enää pidä sellaisista perinteisistä yöpöydistä ja mahdolliseen tulevaan sängynpäätyynkin olen keksinyt toteutettavaksi uudenlaisen yöpöytäratkaisun.
Väliaikaisiksi yöpöydiksi siirsin nyt nuo tuolit, aika kivat ja ajavat asiansa ihan hyvin! Tosin lukuvaloa huoneessa ei nyt ole muuta kuin ikkunanurkkauksessa oleva lattiavalaisin, mutta tarpeen vaatiessa voi olohuoneesta siirtää Block-valaisimen tuolille.

Tuliko teille mieleen mitään ehdotuksia sängynpäädyksi? Tai millaisia ratkaisuja mahdollisesti teidän kodeistanne löytyy?

Comments

 1. SanMa
  4.9.2012 / 11:24

  Entäs sellainen pääty, joka on sen verran leveä, että sen päälle voi laittaa jotain tavaroita ja sivuilla piilossa lokerikot, johon saa myös tavaraa, mutta ne ovat piilossa. Sen voisi toteuttaa esim. vanerista, jonka voisi maalata. Olen jossain blogissa nähnytkin tällaisen itse tehtynä ja taitaa Valkoisessa Harmajassa olla vähän sen tyyppinen, mitä tarkoitan.

  Mielenkiinnolla odotan muiden ehdotuksia ja sinun omaa suunnitelmaasi, koska juuri tänä aamuna sanoin miehelle, että ensi talven aikana sängynpääty on saatava. Tapetti on jo sängyn päätyseinästä ihan naarmuilla..

  • 4.9.2012 / 12:09

   ajattelen päädyn syvyydeksi max. 10 cm, mutta juurikin jotain haluan sen päälle, taulua vaikka tai jotain pientä ;)
   totta, pääty kyllä suojaa seinää!

 2. Pirita
  4.9.2012 / 11:26

  Edullinen vaihtoehto: Laminaatista (tuettu) levy sängyn taustalle, lattialle nojaamaan. Me meinataan toteuttaa ko. idea valkoisesta laminaatista. :)

  • 4.9.2012 / 12:11

   lattialle nojaamaan tulis meidänkin pääty, seinää en halua rei’ittää :). hiukan tuontapainen systeemi mun mielessä onkin (tosin ei laminaatti), mut en viitsi tilata ennen kuin mietin kaikki mahdolliset muutkin vaihtoehdot läpi :D

 3. Pirita
  4.9.2012 / 11:30

  Ps. Off topic: Onko teillä missään mitään maalattuna Tikkurilan Höyhen-sävyllä?

  • 4.9.2012 / 12:11

   ei ole.

 4. -Tintti
  4.9.2012 / 12:33

  Tätä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20228709/
  olen itse vähän miettinyt :) Mies ei tosin ainakkan vielä oikein lämpeä tolle. Kuulema liian kasari?? En tajua, mistä se ton keksi :)

  Musta toi on aika kivan näköinen (en ole nähnyt livenä) ja kätevän oloinen. En haluaisi meille yöpöytiä, koska mauuhuone on sen verran kapea, että sitten olisi tavaraa seinästä seinään. Toi ratkaisisi yöpöydättömyyden, mutta tarjoaisi siistiä säilytystilaa ja päälle saisi vaikka pieen lukulampun.

  • 4.9.2012 / 14:19

   mun mielestä tuo on kyllä kiva, kovin suosittukin, ei ihme. on kivan näköinen ja käytännöllinen :). meidän kotiin kuitenkin liian syvä enkä niin pidä noista urista, mitkä siinä on. teettämällä toki saisi oikeanlaisen, tosin hinta vähintään tuplaantuu sitten.

 5. Tiia
  4.9.2012 / 12:41

  Meillä on tuo Ikean Brimnes-sängynpääty. Todella toimiva, eikä vie sängyn sivuilta tilaa, kuten yöpöydät. Päälle saa tavaraa ja sivuilla on säilytyslokerot. Olen tykännyt! Syvyys on kuitenkin 28 cm… Itse ostimme sen myös suojaamaan tapettia, ja kyllä sänkykin näyttää paremmalta sen kanssa. :) Pääty pitäisi kiinnittää seinään, mutta meillä se on pysynyt tukevasti pystyssä ilman kiinnitystä (en halua turhia reikiä seinään).

  • Tiia
   4.9.2012 / 12:46

   Jaahas, tuli näköjään kahteen kertaan tuo kommentti.. :D

   • 4.9.2012 / 12:47

    poistin toisen kun huomasin :)

  • 4.9.2012 / 14:20

   ystäväni kotona on se myös ja heille sopiikin upeasti mustaa tapettiseinää vasten! meille tuo on kuitenkin liian syvä :)

  • 4.9.2012 / 14:21

   Adalminan blogissa nähty sängynpääty on kieltämättä upea ja nahkaista olen meillekin useaan otteeseen miettinyt :)

 6. MuuMuu
  4.9.2012 / 13:21

  Moi,
  Tuota yllä mainittua Ikean Brimnesiä olen itsekin pähkäillyt pitkään, koska haluaisin päädyn jonne saisi päälle esille tavaraa ja sivuilla olisi hyllyköt. Mutta kun siinä on nuo peilit, niin.. Parempi olisi aivan suora etuseinä, mutta sellaista ei taida olla saatavilla missään. Ikean Malm-sarjassa taisi olla joskus valkoisena sängynpääty, mutta harmi kun sitä ei enää valmisteta :(

  • MuuMuu
   4.9.2012 / 13:43

   Ai niin, vielä lisäkysymys..

   Mitkä teillä ovat sen huoneen mitat, jossa tuo upeus Le Klint majailee? Itse aioin hankkia sen heti kun Finnish design shopissa on taas ale, ;D ja mietinkin, että kumpi koko olisi parempi a vai b? Oma makkarimme ei kyllä ole suuren suuri; 310cm x 373 cm, ja korkeus on sen normi ~2,5m

   • 4.9.2012 / 14:24

    se on kyllä melko samankokoinen kuin tuo teidän huone, noin 12 neliötä! huonekorkeus 270cm ja meille se A oli liian pieni, näytti hassulta katossa. suosittelen siis kyllä teillekin B-kokoa :)

    • MuuMuu
     4.9.2012 / 17:04

     Kiitos! Sitä itsekin ajattelin, että A voi olla liian pieni..

  • 4.9.2012 / 14:22

   oon samaa mieltä; ilman uria sopisi meillekin paremmin. mut aina voi teettää puusepällä! :)

 7. Niina ja 4kisua
  4.9.2012 / 13:40

  Mä laittaisin itselleni (en tiedä olenko nähnyt sen juuri sinun blogissa) riippuvan koivun ;) ilman kuvaa tuo tuntuu oudolta , mutta se kuva on niiiiiiiin ihana :) Jos hyllykköä tms sellaista haluaa , niin se on sitten eri juttu. Itellä on kermanvärinen ”rautainen”(ko??) sängynpääty. (askon sänky)

  • 4.9.2012 / 14:25

   erikoinen ratkaisu ainakin! :)

 8. Niina ja 4kisua
  4.9.2012 / 13:41

  Niin ja se koivu olisi tarraversio EI oikea hehhehheh ;)

  • 4.9.2012 / 14:25

   juuh :))

 9. plaskie
  4.9.2012 / 14:09
  • 4.9.2012 / 14:26

   ihana oli tuolla se kuva! hieno toteutus! se vaatiikin tietyn ympäristön, että pääsee oikeuksiinsa :). tuossa sun viestissä tulikin ilmi yks mun idea ;)

 10. 4.9.2012 / 15:29

  Hanki jostain lasitehtaalta mittojesi mukainen pala maitolasia ja laita sinne alareunaan väriävaihtava tai miksei yksivärinenkin Led- lista. Lasin voi kiinnittää vaikka listaan tai sitten jättää nojaamaan seinää vasten:) ledi valaisee pimeellä aika hienosti maitolasia.

  • 5.9.2012 / 10:17

   ois kyllä näyttävä pääty :))

 11. Jenny
  4.9.2012 / 15:49

  Minkä merkkiset nuo sängyn sivuilla olevat tuolit ovat?
  Ovat todella kauniit.

  • 5.9.2012 / 10:18

   muistaakseni tuolien nimi on Flower :)

  • 5.9.2012 / 10:18

   voi apua, tuohon ihastuin! mutta maksaa tuplasti sen, minkä hinnan puuseppä antoi… hmm…

   • Sanna
    5.9.2012 / 17:02

    Siinä on nyt tosi hyvä tarjous, kun yli 200€ pois normihinnasta. Todella kaunis livenä (oli mm. yhdessä messutalossa) ja sopiva syvyys, jotta päädyn päälle voi asettaa jotain kivaa! :)

    • Liinuska
     5.9.2012 / 21:08

     Ihastuin itsekin Hohtoon Kokkolan asuntomessuilla ja haaveilin siitä vielä viime viikolla Iskun tarjouslehtistä selaillessa, mutta päädyin kuitenkin Ikean Brimnesiin, joka onkin ollut jo monessa kommentissa. Meillä toimii todella hyvin, sillä huoneessa on pituutta 410cm mutta leveyttä vain 240cm. Mies oli asentanut maanantaina ja vielä hääkuvankin hakenut siihen päälle..

     • 5.9.2012 / 22:50

      voi että harmittaa, miten en muista Kokkolan messuilta tuota päätyä, höh!

    • 5.9.2012 / 22:49

     iiks, se kyllä houkuttaa ;)

  • 5.9.2012 / 10:21

   totta, niin tois! mutta ehkä noita nappeja on mun makuun liian tiheästi :P

 12. LK
  4.9.2012 / 17:37
  • 5.9.2012 / 10:22

   tuo on kyllä kaunis, sitä ehdotettiin tuossa ylempänäkin! tämä tuli nyt kyllä sekoittamaan mun suunnitelmia :D

 13. nina
  4.9.2012 / 17:47

  Meille olen kaavaillut sellaista sisustuspaneelista tehtävää päätyä, johon laitan jonkinlaiset levyt yöpöydiksi… Poikittain siis tulee paneelit. Kokkolan asuntomessuilta bongasin sen idean, voisi sopia sinunkin tyyliin :)

  • 5.9.2012 / 10:24

   kuulostaa hyvältä ja siitä asuntomessutalosta minäkin tämän idean alunperin sain ;). sovelsin sitä vain hieman enemmän meidän kotiin sopivaksi. teenpä postausta tästä joku päivä!

  • 5.9.2012 / 10:25

   näyttää hyvältä, mutta aaah niin kalliilta ;)

 14. 4.9.2012 / 19:26

  Me toteutettiin halppisversio sängynpäädyksi, joka lopulta osoittautuikin ihan hyväksi toteutukseksi. Tai siis no, minä suunnittelin ja isäni kätevämpänä nikkarina toteutti… Vanhasta patjasta saatiin pehmuste, joka vain kiinnitettiin levyyn ja ”jalkoihin” (kahteen lautaan, jotka kiinnitettiin tuohon levyyn). Pehmusteen päälle niittailtiin kangas ja valmis! On myös kiva nojailla pehmeään sängyn päätyyn illalla lueskellessa. :)

  • 5.9.2012 / 10:26

   tuo on tosi kiva vaihtoehto, jos vain jaksais alkaa värkkäämään… mun miehellä on muutenkin niin paljon hommaa et ajattelin suosiolla hankkia valmiin, hih :)

 15. Sanna
  4.9.2012 / 19:40

  Moikka, mistä olet hommannut nuo mustat ja valkoiset tuolit ? :)

  • 5.9.2012 / 10:27

   muistaakseni Inside-nimisestä liikkeestä.

  • 5.9.2012 / 10:30

   kiitos Lara vinkistä! sais varmasti kivan näköisen noilla, mut yllätyin hintaa: aika kalliita paloja, hui! niitä kuitenkin tarvitsisi aika monta, hmm… :)

   • Lara
    5.9.2012 / 10:59

    Periaatteessa jos riitäisi yksi kerros nuita levyjä niin kolme riittää 180 leveään sänkyyn jos ne vaan jotenki saisi kiinnitettyä. Mutta on nuo melkoisen hintavia silti :/

    • 5.9.2012 / 11:37

     aivan. tosin meidän sänky on 160 cm leveä eli ei menis jakokaan ihan tasan :)

  • 5.9.2012 / 10:37

   kuulostaa mielenkiintoiselta teidän sängynpääty, varmasti hieno eikä ihan jokaisesta kodista löydy samanmoista :)

 16. 4.9.2012 / 21:14

  Itse mietiskelin, ystäväni ehdotuksesta, toteuttaa sängynpääty käyttäen apuna styroksia ja valkoista keinonahkaa. Nahalla siis päällystetään styroks. Olisi halpa keino kokeilla, miten sellainen valkoinen nahka toimii. :)

  • 5.9.2012 / 10:38

   hyvä idea ja edullinen! jos menee mönkään niin ei paljon häviä :)

 17. 4.9.2012 / 22:10

  Meillä sänynpääty on Kodin Ykkösen valikoimasta valkoinen Delux Metropolitan, ostettu siis erikseen ilman sänkyä. Kuvia vanhasta kodista täältä: http://poppiksenuusikoti.blogspot.fi/2012/04/uudistuksia.html ja tuore kuva uudesta kodista tämän postauksen lopussa:http://poppiksenuusikoti.blogspot.fi/2012/09/haaveista-totta-poppiksen-uusi-koti.html

  Pääty on melko koristeellinen ja muhkea, paksuus on muistaakseni 13cm luokkaa. Tuo ei ole seinässä tai edes sängyssä kiinni, nojaa vain seinään sängyn painolla(sängyn puolen kiinnikkeet kyllä olemassa ). Helppo pitää pölystä puhtaana ihan imuroimalla,koska on kangaspäällysteinen. Suosittelen! Toivottavasti mieleinen ratkaisu löytyy. :)

  • 5.9.2012 / 10:51

   kiitos linkeistä, kävin katsomassa! kivan näköinen pääty ja hyvällä alella saitte :P. meidänkin päätyä ajattelin ihan vain sängyn avulla nojaamaan seinään, kiva kuulla että sellainen toimii!

 18. -A-
  4.9.2012 / 23:00

  Moikka! sama asia täälläkin ollut pohdinnassa jo jonkun aikaa. maalattu taustaseinä alkaa kulua siihen malliin että jotain pitäis keksiä.
  Semmosta edullista ja näin vaihteluhaluiselle hyvää ratkaisua oon miettinyt, että liittää 2 styroksia yhteen ja tapetoi ne jollain kivalla tapetilla. siihenhän voi jotain tarraa tms. myös kehitellä. ja uus tapetti vaan pintaan kun kyllästyttää :) tosin toi ei ratkaise yöpöytäongelmaa jos niitä ei halua. sellaiset ilmavat systeemit seinässä ois kivat, mutta kun kyllästyttää niin sit on kivat reiät seinässä.. :) ja voihan yöpöydiks kehitellä jotain muutakin ei niin perinteistä. esim. toiselle puolen joku tuoli/jakkara ja toiselle vaikka pino lehtiä tms.

  • 5.9.2012 / 10:55

   meinaatko sitten tapetoida myös styroxin reunat vai miten ratkaiset sen? tai oisko kankaalla helpompi päällystää, hmm… tuo vaihtoehto alkoi muakin nyt kiinnostaa, kääk menee kaikki suunnitelmat uusiksi :D
   täytyypä tehdä toinen postaus tästä samasta aiheesta, johon kokoan omat tämänhetkiset vaihtoehtoni!

   • -A-
    6.9.2012 / 19:23

    joo tapetoida ajattelin sivutkin, taittaa siististi ja tapettiliimalla kun liimaa niin pysyy. tietty kangashan olisi vielä helpompi ja sen vois laittaa vaikka ihan nuppineuloilla kiinni niin on vielä helpompi vaihtaa! huh, vaikeeta päättää. ja sit kun pitäis vielä osata päättää mikä väri/kuosi jne… :D

 19. V
  5.9.2012 / 10:07

  Itselläni on Ellokselta tilattu valkoinen sängynpääty jossa irrotettava ja pestävä kangaspäällinen. Kätevä, suojaa seinää, voi pestä ja vaihtaa vaikka väriäkin. Ei kuitenkaan ole liian hallitseva. Päädyn lisänä on tällä hetkellä kaksi mustaa nahkaista (”roikkuvaa”) niskatyynyä ikeasta koristeena.

  • 5.9.2012 / 10:56

   onko teillä päädyn kanssa sitten yöpöydät? mietin sitä yöpöytäsysteemiäkin tässä, kun en normaaleja lattiamallin yöpöytiä enää haluaisi :)

 20. Anni
  5.9.2012 / 12:07

  Meillä on valkoinen keinonahkainen sängynpääty. Patja, vaneria ja nahkaa. (itse tein) Tuo nojaa seinää vasten. Vielä oon säästyny seinien rei’ittämiseltä, mutta nyt mietin ikean pieniä lack-hyllyjä yöpöydiksi niin niitä varten pitäs raskia tehdä reiät. Saa nähdä. Jään odottelemaan millaisen päädyn keksit :)

  • 5.9.2012 / 12:44

   mullakin oli joskus mietinnässä nuo lack-hyllyt yöpöydiksi, mut hylkäsin sit sen vaihtoehdon. pitääpä kasata uuteen postaukseen näitä mun mielessä tällä hetkellä olevia vaihtoehtoja :)

 21. 5.9.2012 / 14:22

  Tämäpä mielenkiintoinen keskustelu, sillä meilläkin on tuo sängynpääty etsinnän alla. Itse ihastuin tähän Ikean Mandal sängynpäätyyn http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70176312/ Jos väri ei miellytä, on tämä aina käsiteltävissä eri väriseksi. Meille tämä ei vaan sovi, kun sängynpäätyseinämme on todella tummansävyinen ja mielestäni se tämän rimoituksen kanssa menisi liian rauhattomaksi. Vaaleaan taustaseinään tämä sopisi upeasti, mutta en halua luopua mun ’Kiurujen yö’ -tapetista.

  Mielenkiinnolla odotan millaiseen ratkaisuun päädytte! :)

  • 5.9.2012 / 19:26

   mäki oon tuota aina Ikeassa sillä silmällä katsellut! nyt se palasi taas mun mieleen kummittelemaan :P. minkäköhän kokoiset nuo hyllylevyt on, että sopiskohan mun kaavailemat yöpöytävalaisimet niiden päälle…

  • 5.9.2012 / 19:28

   ne on kivoja ja muistuttavat kovasti sellaista päätyä, mikä mulla jo mielessä onkin ;)

 22. 6.9.2012 / 10:35

  On pakko vielä lisätä tähän päätykeskusteluun tuo oma systeemini HELPPOA JA HALPAA, vähän tilaa vievää ratkaisua kaipaavalle. Olen ollut siihen tosi tyytyväinen ja pinta on jotenkin likaa hylkivä eikä kissat ole kiinnostuneet raapimaan. Eli valkoiseen tai hieman sävytettyyn vaaleaksi maalattuun seinään rajataan maalarinteipillä esim. 1,10 korkea ja sänkyä joko itseään tai yöpöytien kanssa n. 5-10cm leveämpi kaistale. Se maalataan ensin telalla esim. keskibeigeksi tai harmaaksi ja sen jälkeen Tikkurilan helmiäisglasyyrilla leveän sudin kanssa päälle eri suuntaisin vedoin. Minun glasyyripurkissa lukee kupari-turkoosi, mutta tuota ei ole enää kai saatavilla. Tikkurilalla on värikartta helmiäismaaleista ja-glasyyreista, sieltä löytyy hyviä yhdistelmiä!
  Laitan sähköpostiisi pari kuvaa päädystäni.

  • 6.9.2012 / 11:27

   kiitos vinkistä, varmasti kivannäköinen! :))

 23. jency
  12.12.2012 / 23:26

  hei ! mistä olet hankkinu noi ihanat makuuhuoneen tuolit ? tosi kauniit !

  • 12.12.2012 / 23:36

   kiitti :)) liikkeen nimi oli muistaakseni Inside.

 24. sonia
  24.12.2014 / 17:26

  Mis seinavärvid need on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.