Pieni arjen piristys

Sellainen on luvassa tänään ja se on kampaajalla käynti! Ihanaa :). Muutamia vuosia sitten en pitänyt kampaajalla käyntiä niin kovin ihmeellisenä, mutta nykyään se tuntuu kovinkin kivalta piristykseltä. Osaltaan siihen varmasti vaikuttaa se, että on löytänyt mukavan kampaajan; sellaisen jonka kanssa synkkaa ja juttu luistaa! On ihana siellä istuskella kauniissa kampaamossa, lueskella lehtiä ja rentoutua, kun tietää olevansa luotettavissa käsissä. Lisäksi yksi kampaamokäynnin kohokohta on pieni päähieronta hiustenpesun yhteydessä, heh! Tänään ajattelin lähinnä tyven värjäystä ja leikkausta, raitoja harkitsen… Tosin en halua niitä liian usein ottaa, ne kuivattaa hiusta aika paljonkin. Ehkä sitten tätä seuraavalla kampaamoreissulla voisinkin niitä ottaa, jotain ruskeansävyisiä (ei kuitenkaan ruskan, niin rohkea en ole :D).

Käyn kampaajalla 2-4 kertaa vuodessa, hieman riippuu… Jos ei ole tarvetta leikkaukselle, voin hyvin värjätä tyven kotona ja säästää sillä useita kymppejä. Kampaamon ovesta kun sisään astuu, menettää siinä noin sata euroa/kerta, hiukan riippuen siitä, mitä kaikkea hiuksille teettää. Pitkille hiuksille leikkaus, tyvivärjäys ja raidoitus maksavat yli sata euroa. Pitkiä hiuksia ei onneksi tarvitse parin kuukauden välein leikatakaan, yleensä pari kertaa vuodessa leikkautan omia hiuksiani. Joka toinen kerta vain muutamia senttejä ja joka toinen kerta reilut kymmenen senttiä; tästä olenkin huomannut miten nopeasti hiukseni kasvavat. Keskimääräinen kasvutahti hiuksilla kun varmaan on 10 cm/vuosi..?

Haluan ehdottomasti leikkauttaa latvat säännöllisesti. Inhoan sellaisia ohuita ja kuivannäköisiä latvoja, jotka näyttää siltä kuin väkisin tavoittelisi pitempiä hiuksia… Epäsiistin näköisetkin ne mielestäni on. Siistityt latvat näyttää vastaavasti ihanan terveiltä!

Hei ja kiitokset hyvistä sängynpäätyideoista! Palaankin kommentteihinne tässä ihan tuota pikaa. Kiva huomata, että kun pohdin täällä jotain sisustusasiaa, siitä on hyötyä samassa tilanteessa oleville lukijoillekin!

Pirteää keskiviikkoa! 

Comments

 1. -aNo
  5.9.2012 / 11:48

  Mulla maksaa parturissa käynti aina 20e kun ei muuta tehdä kun saksita :D Kävin muuten ensimmäisen kerran parturissa 15vuotiaana! Nykyään käyn 2 kertaa vuodessa ja huonoja latvoja äiti leikkaa pois ja sisko värjää hiukseni ;D

  • 5.9.2012 / 12:42

   mullakin äiti on usein leikannut latvoja. mutta noin vuosi sitten kävin läpi sellaisen epäonnistuneen kotivärjäysprosessin, et päätin etten ikinä enää värjää kotona. mut kerran olen sen jälkeen kuitenkin värjännyt :P.

 2. Äippä
  5.9.2012 / 12:27

  ..jäämme sitten vain odottelemaan uusia kampauskuvia sinusta :)

  • 5.9.2012 / 12:42

   hehhehee! :D

 3. 5.9.2012 / 13:44

  On kyllä suuri onni, kun on löytänyt hyvän kampaajan! Oma edellinen käyntini noin viikko sitten oli täysi katastrofi. Vakituinen kampaajani oli lopettanut (mistä minua ei informoitu aikaa varatessani…) ja varamies oli täysin sekopää. Lisäksi hiuksista tuli aika karseat…

  • 5.9.2012 / 19:01

   voi että, olipa kurja kokemus ://. kai annoit palautetta!

 4. Niina ja 4kisua
  5.9.2012 / 15:40

  Minullakin on niin ihana kampaaja että matkustan 60 km suunta, jotta saan hiukseni hienoiksi ;) (kampaaja on minun kotipaikkakunnalla , joten samalla käyn aina vanhemmillani ja mummullani :) ) Pitkät hiukset on helpommat , ei tarvitse aina olla leikkauttamassa, itselläni oli aikoinaan pitkät hiukset mutta nyt on niskapituinen malli. Minulla on vaaleassa hiuksessa (juu olen teko blondi, kun eihän se lapsuuden vaalea väri voinnut sitten aikuisuuteen asti pysyä ;D )muutama ihana (vaalean) ruskea raita ;) Piristää ilmettä kivasti :)

  • 5.9.2012 / 19:04

   mä leikkautin vajaa vuosi sitte aika lyhyiksi: ulottuivat just ja just olkapäiden alapuolelle :P. nyt ovat lapaluiden alapuolelle, ajattelin ehkä taas ennen joulua pätkäistä kunnolla pituutta niin ehtivät sit taas kesäks kasvaa :). niitä vaaleanruskeita raitoja mullakin on ollu joskus syksyisin, mullakin siis vaaleat hiukset. ne on kivoja raitoja, sellaisia suklaanruskeita, jotka ei liikaa hyppää silmille vaan sillä lailla pehmeästi :). mulla vaan on aika vahva punapigmentti hiuksissa niin ruskeakin joskus taittaa vähän porkkanaan ;D

 5. Jenna
  5.9.2012 / 17:13

  Itse käyn säännöllisesti 7 viikon välein kampaajalla – vaikka opiskelija olenkin ja tulot eivät aina niin päätähuimaavat ole, mutta mielestäni jokainen tarvitsee pientä hemmottelua ja tämä on sitä minun :) Hassua on se, että olen aina, siis oikeasti ihan vauvasta asti käynyt samalla kampaajalla! Vaikka nyt muutinkin toiseen kaupunkiin niin silti käyn edelleen samassa paikassa, ei vain osaa eikä halua vaihtaa :D Ja kannattaa ihmeessä rohkeasti kokeilla eri tyylejä, se on tosi piristävää varsinkin näin syksyn alla!

  • 5.9.2012 / 19:06

   ilman muuta ja kiva että oot löytäny ja pitäny itselläsi tuollaisen kivan & säännöllisen hemmotteluhetken :)). joo kyllä mä aika rohkeasti lyhennän hiuksiani kerran vuodessa ja otan raitoja, se riittää mulle nyt toistaiseksi :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.