Eräs syyssunnuntai

Aurinkoista sunnuntaita! On tosiaan tullut kotoiltua tänään, mutta hieman eri merkeissä kuin illalla suunnittelin: pääkivussa, blaah… Toivottavasti menisi pian ohi ettei koko päivä mene hukkaan! Venyttelin äsken tehokkaasti, tuntuu että veri lähti kiertämään ja kipu hellitti ainakin hiukan. On niin kaunis syksyinen päiväkin, mutta harmikseni kaunis aurinko on nyt vain pahasta :/.
Toinen huono juttu: kännykkäni ylikuumeni illalla junassa aivan itsestään taskussani ollessaan, sen seurauksena sammui eikä mene enää päälle! Olen tottunut siihen, että kännykkä toimii moitteettomasti vähintään neljä vuotta, joten tuntuu kurjalta että se hajoaa noin vain kahden vuoden käytön jälkeen. Täytyy huomenna käydä jossain liikkeessä kyselemässä, voisiko vain ostaa uuden akun vai missä mättää. Takuu umpeutui muistaakseni kuukausi sitten, sekin täytyy vielä tarkistaa. Oon ihan pihalla näistä nykyajan kännykkämalleista; kaiken maailman iPhonet, Galaxyt, Lumiat ym. on mulle ihan yhtä ja samaa utuista pilveä, jos noin uskaltaa sanoa uups :P.
EDIT: kännykkä toimii taas, ehkä sillä oli vain joku Sunday blues ;)

Jokin aika sitten sain idean, jonka seurauksena lähdin pitkästä aikaa kiertelemään kaupungin kirpputoreja. Nämä lähti mukaani:

Kummastelin kirppiksillä muuten sitä, että tuollaisesta värillisestä (kuten ensimmäisessä kuvassa) lasipullosta saatettiin pyytää jopa kolmesta eurosta ylöspäin! Siis whaaaat! Älyttömintä oli ne lasiset kissapullot, joissa myydään Alkossa valkoviiniä… Yhdessä pöydässä oli useita niitä kissapulloja myynnissä 7 eur/kpl! :O
Siis oikeesti; en nyt tiedä myydäänkö niitä vielä tänä päivänä Alkossa, mutta esim. jotain vuosi sitten ne maksoi siellä (täysinä, luonnollisesti) vain pari euroa enemmän! Kirppishinnat on useimmiten ihan naurettavia: voiton tavoittelua vanhalla tavaralla! Eikö tarkoituksena kuitenkin pitäisi olla itselleen tarpeettoman tavaran kiertoon saaminen, hmm… No ainakin oma pöytä erottuisi edukseen ja tyhjenisi supernopeasti, jos muiden hinnat hipoo pilviä ;).

Jätin sitten ihan periaatteesta mielestäni ylihinnoitellut lasipullot ostamatta ja ostin vain kohtuuhintaisia, mutta kuitenkin sen muotoisia, jotka sopivat suunnitelmaani.

Vaaleanpunainen 0,50 €, sininen 0,80 € ja vihreä 1,50 €. 

Mitä näillä kaikilla sitten tein vai jätinkö ne näin, siitä myöhemmin. Vai arvaatteko jo? ;)

Comments

 1. 9.9.2012 / 16:22

  Kynttilöitäkö olet ajatellut noissa polttaa? Se ainakin tuli ekana mieleen näin iltojen pimetessä. Mulla on sulle blogissani haaste :)

  • 9.9.2012 / 16:40

   juu se on yksi tarkoitus :)). kiitos haasteesta, se onkin mulla jo työn alla (sain saman aiemminkin), mutta toteutukseen voi mennä aikaa ;D

 2. 9.9.2012 / 16:25

  Maalasit mustaksi? :)

  Toivottavasti sinun pääkipu hellittää pian! Mulla on myös (taas) pää kipeänä..

  • 9.9.2012 / 16:41

   :) tuntuu jo alkavan hellittää, ihanaa! syöminenkin varmasti auttaa (nyt kun pystyy syömään). johtuuko sullakin niskasta/hartioista? nyt varataan kyllä heti aamulla hieronta-ajat, eikös!

   • 9.9.2012 / 19:04

    Hartioista ja kallonpohjan lihaksista taitaa johtua. Anoppi hieroikin jo eilen oikein kunnolla ja oli kyllä parempi ku moni oikea hieroja. Jos saan huomenna anopin kylään aion kyllä pyytää uusinnan!

    Tilaahan ihmeessa hierojalle aika! Tai mikä vielä parempaa, tilaa se hieroja kotiin. Usein ei kovin paljon tarvitse kotikäynnistä maksaa ja onhan se mukava vaikka takkatulen lämmössä makoilla omassa tutussa ympäristössä!
    Me yleensä kutsutaan kotiin ja hieroja hierookin sitten molemmat. Sitten saa jäädä rentona kotiin eikä tarvitse tokkurassa matkustaa hierojan luota kotiin.

    • 10.9.2012 / 09:55

     mulla kans kallonpohjassa oikein sellaisia kivikovia muhkuroita ://. en tiedä onko täällä ketään hierojaa, jonka voisi pyytää kotiin… en ainakaan tiedä moisesta.

 3. 9.9.2012 / 16:33

  Noi ruskeat on vanhoja lääkepulloja ja ovat keräilytavaraa, siksi niistä pyydetään herkästi enemmän kuin muista ns. pilipali-pulloista. :)

  • 9.9.2012 / 16:36

   sen tiedän, niitä en tässä tarkoittanut, vaan noita värikkäitä (ekan kuvan) pulloja :) (tein pienen täsmennyksen tekstiin)

   • 9.9.2012 / 16:44

    Öh, anteeksi kovasti. My bad! :)

    • 9.9.2012 / 16:47

     hyvä että tarkensit, sitä usein itse sokeutuu omalle tekstilleen ja asiat saattaa vahingossa ilmaista epäselvästi :)

 4. 9.9.2012 / 22:22

  Heipsan pitkästä aikaa ryökäle! Mää veikkaisin, että rullaat päällä narua ja maalaat koko komeuden valkoiseksi ja pistät mustalla jotain tekstiä. Idea olis ainakin mun makuuni ;)
  Kivan syksyistä viikkoa!

  • 10.9.2012 / 09:57

   ryökäle, moi!! aika kiva idea, mutta se ei ollut nyt mun mielessä oleva idea… kiitos samoin sulle! :))

 5. Niina ja 4kisua
  10.9.2012 / 07:45

  Ei voi kuin ihmetellä mitä ihmiset pyytää tavaroista kirppiksellä. Itse olen tasan kerran ollut kirppiksellä myymässä ja sai kyllä olla eka ja vika kerta! Tein kauhean kovan työn kun hinnoittelin kaikki tavarani maalarinteipillä ja tapani mukaisesti kirppis pöytäni oli todella siisti. Kauppa ei käynnyt vaikka myynnissä mulla oli erittäin uudehkoja vaatteita yms. Lopuksi laitoin hinnaksi 0.50e , mutta näköjään suomessa on asiat liian hyvin , koska lähes ilmainen tavara/vaate ei kelpaa…. ja kaupan päälle tavaroiden rahtaamisesta monen päivän niska/päänsärky. Tein sen päätöksen että mieluummin lahjoitan vaatteeni/tavarani ilmaiseksi niitä tarvitseville :) Haluaisin lähettää vaatteita esim. katulapsille (viro, venäjä jne) , mutta en ole pahemmin löytänyt mitään tietoa (on jo kyllä aikaa kun etsin kyseistä asiaa…)

  • 10.9.2012 / 10:00

   no ohhoh, olipa omituinen kokemus! ymmärrän että varmasti harmitti ja paljon, siinä kuitenkin joutuu nähdä aika lailla vaivaa kun tavaran hinnoittelee…
   meillä on täällä kiva SPR-kirppis, jonka tuotto menee siis hyväntekeväisyyteen. sinne vien usein tavaraa myytäväksi. oiskohan sulla jotain vastaavaa mahdollisuutta sielläpäin?

 6. 10.9.2012 / 08:57

  Mullahan on se paskat kirppislöydöt blogi myös. Siellä onkin ollut juttua noista kisupulloista, ja uskomatonta mutta totta, jotkut kerää erivärisiä alkon kissapulloja !!! Tai siis, itseasiassa sopiihan ne sellaseksi kitch-henkiseksi koristeeksi jollekin boheemille kissanaiselle mökkiin, mutta silti…

  • 10.9.2012 / 10:01

   ai jaa! ja heh, ois vaan ehkä viisaampaa ostaa se pullo Alkosta kun se myydään tyhjänä kirppiksellä lähes samaan hintaan.. mä en tajua :D

 7. 10.9.2012 / 11:34

  Kirppiksistä, kävin viikonloppuna tyttären kanssa parilla suositulla kirppiksellä täällä ”mansessa” ja yllätyin nuhjuisuutta ennen aika siisteillä kirppiksillä. Tavaraa liikaa ja pöydät suttuisia. Ja tosiaan moni sisustustavara ylihinnoiteltua, esim. asemankellosta pyydeettiin 10 e kun Jysk myy nyt 8:lla eurolla. Kyllä niitä kissaviinejä Alko myy edelleen, liekö sitten kaikkia värejä saatavilla jatkuvasti, en tiedä. Tyttäreni sanoi, ettei enää lähde kirppiksille kanssani enkä ihmettele. Toki joukossa voi olla siistejä pöytiä ja hyvää tavaraa ja vaatetta. Ehkä jatkuvat alet esim. vaatekaupoissa kuitenkin aiheuttavat liikaa vyörytystä kirppiksillekin, jolloin mitään ei enää osata arvostaa ja säilyttää hyvin…

  • 10.9.2012 / 16:06

   joo totta! ja ihmiset myy huonoa tavaraa, siis miten kehtaavat! joskus täytyy vain hyväksyä se tosiasia, että jokin tuote on tullut tiensä päähän eikä yrittää myydä sitä ylihintaisena eteenpäin. lisäksi mun mielestä ois kiva et ihmiset kävisivät siistimässä myyntipöytäänsä päivittäin tai maksaisivat sen siistimisestä kirppiksen omistajille. mä en edes pysähdy jos myyntipöytä on ihan kamalan näköinen ja myös asiakkaana yritän ylläpitää toisen pöydän siistiä ilmettä eli laitan koskemani tavarat/vaatteet siististi takaisin paikoilleen.

 8. 10.9.2012 / 13:23

  Voi miten tuo vaaleanpunainen pullo on ihana :) Mitäköhän kummaa kivaa sä niille olet oikein keksinyt? :)

  Mun oli ihan pakko tulla kertomaan sulle, että meille on tullut perheenlisäystä :) Koska siun ihanat karviaiset ”yllyttivät” tähän hommaan myös ♥

  http://my-fantazya.blogspot.fi/2012/09/karvapallo.html

  • 10.9.2012 / 16:08

   ihastuin itsekin kotona tuohon hempeään vaaleanpunaiseen pulloon enkä raaskinut sitä edes maalata :D. kiva vaaleanpunainen piristys muiden mustien pullojen rinnalla :).
   ihana perheenjäsen teillä, onnea <3

 9. Eija
  18.9.2012 / 17:26

  Moiks! Kävin just entisellä kotipaikkakunnallani Kajaanissa kirppiksellä ja siellä sininen, punainen ja musta kissapullo maksoivat 9-10e/kpl. Mietinkin jo siinä että mahtaa saada Alkosta viineineenkin halvemmalla. Toisessa pöydässä samainen kissapullo maksoi 3,80e, eli hintahaarukkaa löytyy ;)

  Kiva blogi sulla, olen vakkarilukija :)

  • 18.9.2012 / 17:28

   no ohhoh, muuallakin kuin meidän kaupungissa siis noi pullot hinnoissaan! :P
   kiitos Eija, mukava että tykkäät blogistani!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.