Kahvinhimoon…

Kuten varmaan tiedättekin, minä en juo kahvia eikä miehenikään koskaan kotona itselleen kahvia keittele. Normikahvinkeitin meille on hankittu ihan vieraita ajatellen. Mutta nyt tämä kahviasia on meidän perheessä kokenut täydellisen muutoksen, jonka myötä normikahvinkeittimemme löysi paikan kaapista ja pääsee esille vain silloin, kun tilanne (vieraat) sitä vaatii!
Olin useita kuukausia haaveillut kahvikoneen hankinnasta, mutta en osannut päättää, millaisen koneen hankkisin; niitä kun ei kaupassa oikein voi testailla… Olin luonnostellut jo postaustakin aiheesta eli olin aikeissa kysyä teiltä lukijoiltani vinkkejä/kokemuksia/suosituksia! Kunnes sain blogini sähköpostiin juuri oikeaan aikaan yhteydenoton, jossa mulle tarjottiin uutta NESCAFÉ Dolce Gusto -tuoteperheen jäsentä: automaattitoimintoista Circoloa.

Erilaisia makuvaihtoehtoja on jopa 30: löytyy niin erikoiskahveja,
espressoja, jääteetä ja -kahvia, tavallista kahvia kuin mausteista Chai Tea Latteakin. Itse aloitin makujen testaamisen näistä, jotka sain kahvikoneen mukana:

Näiden joukosta lemppareikseni pääsivät Caramel Latte Macchiato (herkutteluhetkiin), Cappuccino (arkipäivän tilanteisiin) sekä pehmeän makuinen maitokaakao Chococino (syksyisen viluiseen koti-iltaan). Caramel Latte Macchiato -laatikosta näkyy jo pohja, joten sitä täytyy kohta käydä ostamassa lisää. Lisäksi suuresti houkuttelee testata Latte Macchiato Vanilla ja onhan noita houkutuksia vaikka mitä muitakin kun on vauhtiin päässyt! :P

Koneen käyttö on helppoa ja nopeaa: raikasta vettä säiliöön, virta päälle, kahvikuppi paikoilleen, kahvi- ja maitokapselit koneeseen, vipu alas, oikean juoman asetus kohdilleen ja sitten vain napin painallus, jonka jälkeen herkulliset tuoksut valtaavat keittiön!

Automaattitoimintoinen Circolo on ihan näillä näppäimillä saapunut liikkeisiin ja sitä saa sekä mustana, punaisena että hopeisena, jonka minä valitsin. Sopiikin tosi kivasti keittiöömme samansävyisten kodinkoneiden seuraksi! Koneen valmistamista kahveista pidän kovasti, vaikka normikahvi ei minuun uppoakaan. Valmistin tässä pari päivää sitten herkullisen Caramel Latte Macchiaton ystävälleni, jonka ensimmäiset sanat kahvista taisivat olla Ihanaa, aivan kuin kahviloissa! :)

Tästä kahvikoneesta on kyllä muodostunut yksi mun tämän syksyn kohokohdista! Päivän rentoutumishetki on se, kun menen valmistamaan jonkin herkullisen höyryävän juoman, heh! Tämä yksi kahvikupponen päivässä on syrjäyttänyt teenjuontini, mutta ehkä mä kohta löydän sellaisen kultaisen keskitien näiden kahden yhdistämiseen ;). Mutta pitemmittä puheitta, tätä juttua kirjoittaessani iski niin kova kahvinhimo, että taidan nauttia kupposen heti näin aamutuimaan ennen kaupungille lähtöä!

Entisestä ystävien maitokahvien nuuskuttelijasta on tullut niiden nautiskelija!

Comments

 1. Niina ja 4kisua
  13.9.2012 / 09:54

  Mä olen itse sitä mieltä kahvilassa työskentelevänä että paras erikoiskahvi tulee tuoreista pavuista ja itse alusta alkaen OIKEALLA kahvakoneella tehtynä. On hirveän tärkeää että kahvi valuu juuri oikealla nopeudella ja maito lämmpitetään oikean lämpöiseksi. Ikävä kyllä monessa kahvilassa saa erikoiskahvit niin haaleana että harmittaa maksaa monta euroa haaleasta kahvista. AINA pyydän että tee tosi kuuma kahvi ( ei tietenkään saa polttaa maitoa!) , mutta en pahemmin ole saannut kuumaa kahvia….ja monen kahvilan olen testannut.
  Vaikka monessa kahvilassa kutsuvat itseään baristaksi kun napin painahduksella saavat presson koneesta…. Olen itsekkin opetellut kahvin juontia ”vanhemmalla” iällä ;D Teen juonti on kyllä minun number 1 ;)

  • 13.9.2012 / 15:03

   Hei, olisko sulla vinkata hyvää kahvikonetta, mikä olisi huokean hintainen kotioloihinkin. Mikä voisi olla hyvä laite jauhamaan pavut, manuaalinen? Olemme juoneet valmiiksi jauhettua espressokahvia kuusi vuotta, ja pikkuhiljaa tulleet siihen pisteeseen, että haluaisimme alkaa jauhaa itse pavut ja miettiä koneen vaihtoa. Meillä on sellainen perus Krups, joita ei taida olla enää markkinoilla. Emme kuitenkaan halua tämän postauksen tyyppistä laitetta emmekä myöskään mitään automaattista….

  • 13.9.2012 / 15:42

   kuulostaa kyllä herkulliselta! mut nää on näitä makuasioita ;)

 2. Petra / Viilankantolupa
  13.9.2012 / 10:42

  Haa! Mäkin olen opetellut juomaan kahvia noiden samaisten kapselien avustuksella. :) Nyt jo menee suodatinversiokin (maitoa kahvilla), mutta on niissä ihan eri fiilis. Vaikka vihreä teekin (jota opettelin naama vinossa juomaan terveyssyistä) on toisinaan kitkerää, musta kahvi on mun makuun edelleen ihan vaan pahaa. :)

  • 13.9.2012 / 15:43

   maito kahvilla yleensä uppoaa muhunkin! mä tykkään sitruunan makuisesta vihreästä teestä, suosittelen :)
   ja musta kahvi on kyllä ihan hirveetä!

 3. 13.9.2012 / 11:21

  Mä taas en tykkää edes noista makukahveista tai kahvista ylipäänsä yhtään :D Mun mielestä kahvin maku ihan missä tahansa on yöks, joten mua varten se ei kyllä ole. Mutta kovasti tuon laitteen haluaisin, sillä ukko kulta rakastaa erikoiskahveja niin paljon, että tuolle olisi meillä hurjasti käyttöä. Ja niin, kyllähän mäkin siitä kaakaota saisin :) Hassua kyllä, kahvi silti tuoksii hyvältä :D

  • 13.9.2012 / 15:44

   heh, tutun kuuloista… ;) tuoksuttelulla se on mullakin alkanu, vuosia tykkäsin haistella maitokahvia, mut nyt se maistuukin jo hyvältä, ainakin tästä koneesta tuleva kahvi :)

 4. Hanna
  13.9.2012 / 12:35

  Kiitos makoisasta kahvihetkestä! Maku vastasi kyllä kahvilan vastaavaa kahvia. :)
  Oli mukava käydä pitkästä aikaa! <3

  • 13.9.2012 / 15:45

   eipä mitään, oli niin mukava nähdä pitkästä aikaa! <3
   otetaan uusiksi joku kerta :)

 5. iikku
  13.9.2012 / 12:36

  Huippulaite. Pitääpä pistää itsekin joululahjalistalle. Mistä olet löytänyt noin kauniit kahvikupit?

  • 13.9.2012 / 15:34

   nuo kahvikupit on Villeroy & Bochin New Wave -sarjaa, jota olen jo monta vuotta kerännyt :)

 6. Paula
  13.9.2012 / 14:22

  Moi, haluaisin tietää mitä mieltä olet kapselikeitinten aiheuttamasta jätemäärästä?

  • 13.9.2012 / 15:48

   no kyllähän se mietityttää ja harmittaakin, toivon ja uskon että kapseleihin löydetään tulevaisuudessa jokin ympäristöystävällisempi tapa. tosin meidän perheessä jätemäärä pysyy varmasti kohtuullisena, en usko että pitemmän päälle kone on ihan päivittäisessä käytössä.

 7. -aNo
  13.9.2012 / 16:29

  Saatko siis ihan ilmatteeks ja kokonaan ittelles kaikkea tommosta? :o

  Mulla on tosta se toine versio kun on ollut myynnissä jo kauan, ja itte tykkään kaakaoista :)

  • 13.9.2012 / 21:21

   no kyllä mä saan tarjouksia sähköpostiini, tietenkään aina kaikki ei voi olla itselle ajankohtaisia tai sellaisia, että haluaisi lähteä mukaan, mut tämä oli! aina toki ilahdun yhteydenotoista ja erityisesti kun ne koskee sellaista, minkä itse olen jo haaveillut/suunnitellut hankkivani :).

 8. Jenna
  13.9.2012 / 19:14

  Mitä tykkäsit tuosta jääteestä, oliko se hyvää? Itse olen kauan mietiskellyt tuommoisen koneen ostoa juurikin noiden erikoisjuttujen takia, mutta vielä olen tyytynyt ihan vain tavalliseen kahvinkeittimeen ja sodastreameriin :) tuo laite itsessään on kyllä hienon näköinen, sopii kivasti teidän keittiöön!

  • 13.9.2012 / 21:18

   voi sitä en oo muuten vielä maistanu eikä mieskään! mulla on vähän ennakkoluuloja sitä kohtaan, mutta pitääpäs maistaa niin nään osoittautuko ne oikeiks vai vääriks ;). jotenkin tuntuu et jäätee kuuluu kesään, mut pitää ehdottomasti testata joku kerta :)

 9. Niina ja 4kisua
  14.9.2012 / 08:32

  Vihreästä teestä (kuin mistä tahansa muustakin) tulee todella kitkerää jos hauduttaa(tai pitää teepussia) liian kauan kupissa!!!!! Itsellä on munakello johon laitan ajan , vaikka valmistan vain yhdenkin kupillisen ;) Ei tule ikinä kitkerää ;) Kannattaa ostaa laadukasta vihreää teetä ihan teekaupasta ja hedelmiä/marjoja seassa niin varmasti maistuu ;D

  • 14.9.2012 / 09:14

   hyviä vinkkejä Niina! :)

 10. Niina ja 4kisua
  14.9.2012 / 08:58

  Maria, jos minun mielipidettäni kysyit kahvimyllyistä…Itse tietysti olen tottunut ammattilais tason koneisiin , niin hirveän vaikea suositella mitään koneita kokeilematta….
  http://www.metos.com/page.asp?pageid=prods&languageid=FI&groupid=326&prodid=4157655#.UFLFDq5P8qg
  Tämän myllyn haluaisin itse JOS jauhaisin kahvia kotona (HIRVEÄN KALLIS ;S) Mielestäni hyvää myllyä tai kahvikonetta ei saa halvalla :(
  http://www.crema.fi/fi/shop-by-brand/gaggia.html?gclid=CI26jLextLICFegvmAodGH8A3Q Jos tuolta löytyi vikkejä ;) Kannattaa tutkailla italialaisia koneita ;)

 11. 14.9.2012 / 17:21

  Toi ois varmaan niiin mulle sopiva! En tykkää kahvista yleensä, paitsi noista erikoiskahveista. Toiskohan joulupukki tommosen??? =)

  • 15.9.2012 / 10:20

   voi peukut pystyyn et tuo, pukithan on niin viisaita ja kaikkitietäviä et hyvin mahdollista, et kuulee toiveesi ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.