Haaveitani, materialistisia sellaisia…

 Tässä esittelen teille nyt tällaisen kolmen koplan, josta haaveilen. Näitä ihanuuksia on mukava ajatella, kun haluan rentoutua. Ihanan kevyttä fiilistelyä, huoletonta haaveilua! Tällaisia pinnallisiakin haaveita täytyy ihmisellä olla, olen sitä mieltä. Mielestäni ne osaltaan motivoivat työssäkäyntiäkin (sekä myös opiskelua!); että voi joskus ostaa jotain haaveilemaansa eikä rahat aina mene pelkkiin välttämättömyyksiin kuten lainanlyhennyksiin, vesilaskuihin, sähkölaskuihin, ruokaan, bensaan, pihahommiin (!) yms…. Tykkään rahan säästämisestä; on mukava seurata pääoman kasvua, jonka myötä jonkin haaveen toteutuminen on aina lähempänä ja lähempänä. Mun yks motto onkin, että säästäväinen saa ja pitääkin olla, mutta ei missään nimessä pihi. Niillä on selvä ero ja pihiys on jotain, mitä itse en ymmärrä.
Tästä aiheesta riittäis juttua vaikka kuinka, mutta nyt tähän kolmen koplaani! Oikeastaan näiden kolmen joukkoon mahtuisi ainakin yksi tuoli lisää, mutta siitä vaikka toisella kertaa enemmän. Olen huomannut, että haaveilen kaikenlaisista tuoleista :D. Meiltä lähtee tätä vauhtia sohvakin pois tieltä, kun hamstraan vain lisää tuoleja…

Yli vuoden haaveissani (ja välillä säästöjenikin kohteena) on ollut Thomas Pedersenin suunnittelema Sting Ray -keinutuoli. Tältä rauskusta muotonsa saaneelta keinutuolilta en vain saa mielenrauhaa. Olisikohan jo aika toteuttaa tämä haave, sitä nyt tässä pähkäilen vielä…
Hayn About a Chair on upea valkoisen istuinosan ja tammijalkojensa kera. Tämä on se tuoli, jota viime viikonloppuna Helsingissä kävin koeistumassa. Vähän harmi, että tuolissa oli niin hyvä istua :P. Näistä voisi jonain päivänä tulla meidän ruokailuryhmän tuolit, sitten kun nykyiset tulevat tiensä päähän. Valitettavasti nykyisten tuoliemme elinkaari ei ole niin pitkä, kuin ostohetkellä oletin. Onko teillä jollain nämä Hayn tuolit, tuleeko istuinosaan naarmuja/jälkiä helposti?
Kolmantena tässä koplassa komeilee Louis Vuittonin Neverfull Damier Azur, koon suhteen olen vielä hieman kahden vaiheilla (GM vai MM)… Kaunis laukku, ihanan vaalea ♥. Täydellinen keväinen hankinta, ehkä ensi keväänä tai sitten jonain toisena. Vuittonin laukut ovat usein silmissäni kovin tätimäisiä enkä suurimmasta osasta merkin laukkuja pidä, mutta tämä on vaaleudessaan kovin kaunis ja muodoltaan yksinkertainen. Ei ollenkaan tätimäinen, heh.

Mitä voisi löytyä teidän vastaavilta haavelistoiltanne?

Kuvat lainattu Room21, FDS ja LV.

Comments

  1. 15.9.2012 / 12:41

    Meillä on ollut eteisessä yli vuoden tuollainen Hayn valkoinen tuoli käsinojattomana enkä ole huomannut minkäänlaisia jälkiä tai naarmuja siinä. Nuo käsinojalliset on ihanat eivätkä vähiten tammijalkojensa ansiosta!

    Meillähän on samat ruokapöydän tuolit kuin teillä (ensin oli yksi tuoli työhuoneessa, jonka jälkeen hankin nuo ruokapöydän tuolit) ja voin sanoa samaa kuin sä eli ovat olleet pettymys: jälkiä tulee todella helposti, jalat pitävät kovaa ääntä siirrettäessä (ollaan koitettu hioa jalan kumiosia ja laittaa huovat alle, mutta eivät pysy) ja väri on selkeästi kellastunut -sen huomaa, kun vertaa yhtä vanhaan (n. 2v) Vepsäläiseltä hankittuun pöytään, joka on edelleen yhtä valkoinen kuin hankittaessakin. Uusien tuolien hankinta siis myös jossain vaiheessa edessä :(

    Ja tuosta raha-jutusta olen sun kanssa täysin samaa mieltä: jos kaikki kovalla työllä rehkityt rahat menevät vain pakollisiin menoihin, ei se kovin pitkälle motivoi ja kyllä elämässä pitää olla haaveita -on ne sitten realistisia tai haaveilutasolle jääviä!

    Ihanaa lauantaita! :)

    • 15.9.2012 / 13:04

      näkyykö se tuoli sun blogissa jossain? jos ei niin ota kuva :D. miten mä en nyt yhtään muista millainen se käsinojaton tuoli on, myydäänkö niitä vielä? mietin tuossa vaan sitä et varmasti farkkujen takataskuissa olevista napeista/vetoketjuista tulis noihin tuoleihin naarmuja :/.
      nuo ruokapöydän tuolit on tosi vaikeat pitää puhtaana! ku jos liian kostealla pyyhkii, niin pinta halkeilee, ärsyttävää! kellastumista en oo huomannu, mut toi puhtaanapidon hankaluus ja tosiaan helposti tulee naarmuja ja jälkiä. myös mustat jalat jättää lattiaan mustia viiruja, ärsyttää niitä olla pois pyyhkimässä. nää kaikki on alkanu nyt reilun parin vuoden jälkeen tuntuun turhan työläältä…
      tuli muuten mieleen tuosta et jos haaveilee jostain kovin arvokkaasta, niin jotku ihmisethän laittaa vuodessa rahaa tupakkaan ihan käsittämättömiä määriä! en tiedä mitä röökiaski nykyään maksaa, onkohan jo yli viisi euroa?, ja jos polttaa askin päivässä niin voi äkkiä laskea paljonko on 5 € x 365! OMG sanon minä :D
      naulan kantaan viimeiset lauseesi! ”haaveita pitää olla”, sanoo mun äitikin aina ja äitithän on aina oikeassa :))

      • 15.9.2012 / 15:26

        Näkyy blogissa, käy kurkkaamassa ”eteinen”-tunnisteen alta.

        Tässä linkki FDS:n sivuille ko. tuoliin:
        http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-tuolit-hay-about-chair-about-chair-tuoli-ilman-kasinojia-valkoinen-p-5091.html

        Ainakaan tosiaan meidän tuoliin ei ole tullut jälkiä, jotenkin tuolin pinta tuntuu siltä, ettei edes kovin helposti jäisikään jälkiä. Ja ainakin on helppo puhdistetava!

        Juurikin samaa olen miettinyt, että paljonko jotkut tuhlaa viinaan, tupakkaan ja baareihin! Mulla ei kulu noihin yhtään rahaa (en polta ja migreenin takia juonkin nykyään enää todella harvoin), baareissa en ole koskaan viihtynyt. Ei myöskään reissata Suomen rajojen ulkopuolella, joten siihenkään ei kulu rahaa. Mieluiten satsaankin omaan kotiin, joka on maailman tärkein paikka! Ja kun ostaa laatua, se kestää aikaa ja silmää!

        • 16.9.2012 / 10:36

          ok kiva :)
          joo kyllähän sitä rahaa saa kulumaan vaikka mihin, varmasti turhaankin, mutta pääasia että käyttää sitä sihen, mistä itse saa iloa ja hyvää mieltä :). kivaa sunnuntaita!

  2. 15.9.2012 / 13:01

    Artekin pyöreä ruokapöytä, Marc Jacobsin muhkea nahkalaukku mustana tummin metallein ja Paul Smithin suklaanruskeat matalat bikernilkkurit. Ei tarvinnut kauan miettiä! Mutta sitäkin kauemmin säästää! Tosin kengillä alkaa olla kiirus…

    • 15.9.2012 / 13:07

      nam! ja samalla kääk, saakohan näistä teidän listoista uusia haaveilukohteita ;D

  3. Hennis
    15.9.2012 / 13:25

    Mun haave on, että pystyisin menneellä äitiyslomalla/raskausaikana säästämilläni rahoilla olemaan kotona lasten kanssa mahd. pitkään. Mieluusti siihen kun pienin on kolme. Ehkä tää voidaan laskea materialistiseksi, koska eihän lastenhoidontuella pelkästään elä.
    Mutta ehkä haaveilen myös, että siitä potista (jonka suuruudesta oon oikeesti ylpeä – pidän itseäni aika taitavana säästäjänä, mutta kuten sinäkin sanoit, en ollenkaan pihinä ;) jäisi sittenkin jotain yli ja voisin hankkia kertarysäyksellä lusikanhakkaus-aikakauden päätteeksi (ehkäpä uuteen kotiin?) superellipsi-pöydän ja muurahaistuolit siihen ympärille. Ja jos vielä Le Klintin kattoon ja ison Tolomeon lattialle. Oishan tuossa aika paljon yhdelle ihmiselle ainakin muutamaksi vuodeksi.

    • 15.9.2012 / 13:40

      hieno ja tavoiteltava haave! minäkin pidän itseäni taitavana säästäjänä, tai kuten mieheni sanoo tämän olevan ”hyvää taloudenpitoa” :D. ihania nuo materialistiset haaveesikin, toivottavasti jonain päivänä toteutuvat! mulla on usein niin et ku jotain arvokkaampaa ja kauan haaveilemaani hankin, tulee hankinnan jälkeen sellainen vimma että äkkiä pitää säästää saman verran rahaa ettei sen menoa huomaisi :D. tuo kestää ehkä pari päivää ja johtuu huonosta omatunnosta, joka usein seuraa kun hankin jotain arvokkaampaa. se on ärsyttävää, koska kuitenkin koen ne omalla työlläni ansainneeni… hassua :D. ehkä se juontaa juurensa opiskeluvuosiltani, en tiedä…

  4. 15.9.2012 / 13:44

    Meillä on yksi tuollainen tuoli ja toinen on tilattu seuraksi. On todella hyvä eikä meillä ainakaan ole naarmuja tullut. Isäntäkin kehui että siinä on hyvä istua.

    • 15.9.2012 / 14:14

      kiitos tiedosta Johanna! tuo tuoli on kyllä tosi kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan :). mietin et ehkä ensin hankkisin vain yhden, että näen miten se toimii/kestää kuukausien käytössä… sen voi jättää sitten miehelle tietokonetuoliksi, jos en enempää niitä hanki.

  5. Niina ja 4kisua
    15.9.2012 / 16:57

    Terveiset habitare messuilta ;) NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN kaikkea ihanaa oli paikat pullollaan , ihan meinasi ihanuus ähky tulla ;D Jäihän sieltä aivan ihana valaisin ”käteen” (www.hennamantere.com) Ihastuin (katto) valaisimeen heti ja materiaali näytti kauempaa paperimassalta tai pitsiltä mutta olikin muovia ;D Ja suunnittelija kertoi että oli aikoinaan tehnyt ensimmäisen version vahingossa ;) Nyt vaan odotellaan että valaisin saapuu ensi viikolla postiin jeeeeee . Kylllä elämässä täytyy välillä olla luxusta! Jostain turhasta (sisustaminen ei ole ikinä turhaa) voi sitten säästää hehheh .

    • 16.9.2012 / 10:38

      kiitos Niina terkuista! :)
      harmittaa etten päässyt sinne, mutta ehkä ensi vuonna! täytyy vain ajoissa ottaa se ajankohta töistä vapaaksi :). onnittelut uudelle valaisimelle!

  6. Liinu
    15.9.2012 / 18:23

    Mä olen samoilla linjoilla sun kanssa tuon säästämisen suhteen; se on oikeasti kivaa, mutta niin on myös shoppailu sitten kun tuntee sen ansainneensa. :) Haavelistan top 3 on Burberryn laukku konjakkisena (malli vielä vaihtelee, clutch tai jokin isompi…), Secto Designin valaisin (mielessä etenkin Octo, sitten kun on sille sopiva tila) ja sitten olen suunnitellut unelmien keittiöni, jonka toivottavasti pääsen toteuttamaan ennen kuin kyllästyn siihen :)

    • 16.9.2012 / 10:41

      juuri noin! enemmän arvostan juuri sellaisia hankintoja, joiden eteen olen säästänyt rahaa ja nähnyt hieman vaivaa. ei saa tulla liian helpolla :).
      ihania haaveita sinullakin! ja jos kyllästyt keittiöön ennen toteuttamista, se ei sitten ole se oikea keittiö ;)

  7. 15.9.2012 / 19:35

    Nuo kaikki kolme kelpaisi myös meille kotiin, mutta ensin pitäisi vain saada hiukan isompi olohuone :) Itselläni on myös tapana elää säästellen kaikkiin mukaviin hankintoihin/ menoihin + ”pahan päivän varalle”. On mukavaa seurailla, kun tilin saldo kasvaa vähitellen ja pienet haaveet ja toiveet tulevat vähitellen mahdollisiksi toteuttaa. -s-

    • 16.9.2012 / 10:42

      kaksi viimeistä lausettasi aivan kuin minun suustani, samaa mieltä siis! :))

  8. Pilvi
    15.9.2012 / 22:40

    Ajattelen Vuittonin laukuista juuri niin kuin sinäkin, tuon mallin valkoisena voisin ottaa! Nuo koot GM ja MM ei sano mulle mitään, ottaisin ehkä sellaisen perus käsilaukku-kokoisen :).

    • 16.9.2012 / 10:43

      GM on melkoisen iso, enemmänkin sellaisen weekend bagin kokoinen, joten voipi olla että mulla on enemmän tarvetta tuolle MM-versiolle :)

  9. Madde
    15.9.2012 / 23:56

    Mun toivelistalla on valkoinen teema astiasto 12 hengelle, harmaa tai musta kulmasohva (valkoinen olisi kaikkein ihanin, mutta ei ole paras vaihtoehto kun on pieniä lapsia ja koiria), ja flower tuolit, jotka sinunkin blogissa on vilahdellut ( ei ne ruokapöydän tuolit, jotka taisivat myös olla saman nimiset vaan ne, joita teillä on yksi valkoinen ja musta). Onko ne muuten tukevat ja kestävät?

    Saako lisätä vielä neljännen toiveen? :D
    Haluaisin tytön huoneeseen parvisängyn. Sinne alas saisi laitettua leikkikeittiön, pienen pöydän ja tuolit ja nuken sängyn. Sitten sängyn reunaan verho kiinni, niin tytöllä olisi oma pieni maja. :)

    • 16.9.2012 / 10:45

      saa lisätä monta toivetta, ei täällä lasketa! ;D
      ihana tuo maja :)
      ne Flower-tuolit on ihan peruskestävät, selkänoja ei mitenkään kovin tukeva vaan antaa periksi jonkun verran.

  10. Ellu
    16.9.2012 / 22:28

    Mä juuri viikko sitten soittelin finnisdesingshop:n, että haluaisin tuon HAY:n tuolin tietokonetuoli versiona, eli pyörät alla. Tanskassa juuri elokuussa HAY:n liikkeessä tyyppi sanoi, että onnistuu, nyt FDS on asiaa viikon selvittänyt eikä ole mtn kuulunut.. Toi valkonen on tosi magee, mut ei ollu hullumpi harmaalla kankaalla päällystettykään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.