Syyskukkasia

 Sunnuntaihin sopii mainiosti kuvapläjäys syyskukkasistani eikö vain!
Kävin viikolla hieman ostoksilla, inspiroiduin Marian blogista. Se on muuten ihana tunne; inspiroitua jostain blogista niin että sormet alkaa välittömästi syyhytä! No tosiaan niin kävi nyt mulle näiden kukkasten suhteen, vaikka olin jo ehtinyt ajatella, että tänä syksynä en laita mitään kun istutuksetkin on vielä vaiheessa… Monesta muusta hommasta puhumattakaan!

Oli kauniin aurinkoinen syyspäivä kun näiden kukkien parissa hääräsin. Ostin 4-packin minicallunoita sekä yhden valkoisen ulkominisyklaamin.

Laitoin yhden callunan aiemmin ostamaani betoniruukkuun, sopii mielestäni kivasti terassin kivipöydälle. Toisen callunan laitoin vanhaan Ikean ruukkuuni silkkipaperin kera (ruukku oli vähän reilun kokoinen).

Loput callunat ja syklaamin laitoin mustaan puulaatikkoon, sopivat sinne kaikki yhdessä kuin nenä päähän! Laatikkonahan voi olla mikä vain; varmasti kauniissa pärekorissakin olisi ihana näky! Mitähän muita käyttökohteita tällaiselle laatikolle keksisi? Ensimmäisenä tulee mieleen keittiökäyttö: mausteita, oliiviöljyä sun muuta, mutta mitäs muita ideoita? Jouluna tuohon vois tehdä jonkin kivan jouluasetelman! (Heh, taas mulla lähtee näihin joulujuttuihin :P…)

Callunoille ja syklaamille löysin Anttilasta mustat aluslautaset alehintaan 1,25 €/kpl. Oli tuuria, että nämä kolme lautasta olivat kooltaan juuri sopivat tähän mustaan laatikkoon.

Siirsin pääterassilta valkoisen Ikean pikkupöydän pääsisäänkäynnin yhteyteen. Mallailin siihen erilaisia asetelmia ja päädyin nyt aluksi laittamaan siihen vain yhden callunan ja pienen mustan lyhdyn. Kynttilä valaisee kauniisti pimeinä syysiltoina.

Kaverini sitten tuumas, että riittää tältä erää. Haluan sisälle lämpimään. Heti. Ja niin me sitten mentiin.

 Kiinnostaisko kurkata myös niitä etupihan istutusaltaita, muurikiviä sun muuta? Valmista ei vielä ole, mutta päivä kerrallaan pikkuhiljaa. Meinaa taas olla vähän liian monta päällekkäistä projektia, puuh!

Comments

 1. m
  16.9.2012 / 10:44

  Oijoi kuinka kaunista! Ja kiinnostaa tietenkin! :) Tsemppiä sinne :)

  • 16.9.2012 / 11:24

   voi kiitos, kiva kuulla :). kiitos myös tsempeistä, niitä tarvitaan viimeisten viikkojen loppurutistuksiin!

 2. AnskuliP
  16.9.2012 / 10:48

  Ihania nuo minicallunat! :)

  • 16.9.2012 / 11:23

   niin mustakin :)

 3. 16.9.2012 / 11:56

  Mulla on syyskukat vähän mietinnässä… Laitoin elokuussa pari krysanteemia kuolleiden terassihortensioiden tilalle ja nyt en osaa päättää, laitanko talveksi mitään varsinaisesti… Valkoisia callunoita kyllä on joka vuosi ollut. Ehkä laitan niitä yhden ison ruukullisen täyteen. Ensi viikolla voisi istuttaa!
  Aurinkoista sunnuntaita sulle, S!!

  • 16.9.2012 / 13:17

   sulla on aina kaikkea kaunista! ja kiitos E, sullekin aurinkoa, kaunis syyspäivä! :)

 4. Hanna
  16.9.2012 / 12:28

  Siis voi miten kivannäköisiä asetelmia! Tuo puulaatikko on ihana, mistä oot ostanut sen?
  Ja tuo pikkupöytä pääsisäänkäynnin yhteydessä on tosi kiva idea!
  Mulla on pari vaaleanpunaista krysanteemia tuossa etuportailla, ne saa nyt riittää syyskukiksi. Ja varmaan ostan sitten talvea varten kanervia tms.
  Mukavaa aurinkoista sunnuntaita ystäväni! <3

  • 16.9.2012 / 13:17

   kiitos Hanna <3. ostin puulaatikon ja tuon betoniruukun Villagesta :).
   ja kiitos, ihanaa sunnuntaita sinnekin suuntaan! <3

  • 16.9.2012 / 13:18

   heh, kiva kuulla että on :). kiitos vain inspiraatiosta!

 5. Elviira
  16.9.2012 / 14:44

  Siis toi musta puulaattiko, ihan hirmu kaunis :) Ja joo ehdottomasti haluan kuvia istutusaltaista, ei haittaa vaikka ovat vielä tyhjillään! Jee, toivottavasti laitat pian, pian kuvia… :))

  • 17.9.2012 / 00:07

   eikö olekin kivan näköinen :). kuvia tulikin jo tuutista ulos!

 6. 16.9.2012 / 19:05

  Mulla oli viime syksynä parvekkeella piristyksenä liila kanerava/calluna (en tiedä kumpi se oli). Nyt voisi kyllä hankkia pari valkoista callunaa parvekkeelle… jos toi mun pelargonia vaan lopettaisi kukkimisen, mut eiiiiiih kun se vaan puskee nuppua nupun perään :D

  • 17.9.2012 / 00:08

   eikö oo hassua et silloin ku vois jo kuihtua niin ei millään, mut sit ku yrität oikein tosissas ni sehän kuihtuu käsiin! ;D

   • 17.9.2012 / 09:25

    No älä! Meinasin jo muutama viikko sitten laittaa pelargonian poijes, mutta sitten huomasin nuput. Siinä vasta kiitollinen kukka, suosittelen siis kaikille helppohoitoisuuden vuoksi! Se on nyt kestänyt reilut kolme kuukautta ja vielä mun parvekkeella, jossa on lasitus ja suunta etelään eli kuumat on oltavat. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.