Väsynyt, mutta onnellinen

Tänään ahkeroimme äitini kanssa pihallamme koko päivän. Huh, olipahan hommaa eikä ne tosiaan tähän päivään loppuneet! Selkä hieman vihoitteli illan, mutta venyttelyllä siitäkin selvittiin. Tässä pientä kuvaa etupihalta, jossa portaiden vieressä ne neljä istutusallasta, jotka tänään sai sisuksiinsa timanttituijat (altaista puuttuu vain kuorikate):

On ne ehkä hiukan tyhjän näköiset vielä, mutta olen tosi tyytyväinen tähän ratkaisuun. Kaksi tuijaa/allas olisi ollut kieltämättä pitemmän päälle liikaa. Helppohoitoista kun ennen kaikkea haen!
Viidettä allasta ei olisi fiksusti saanut toteutettua, joten päätimme miehen kanssa jo aiemmin tehdä viidennen ja alimman portaan kohdalle pienen kokoelman kivistä. Siitä tuli kivempi kuin osasin odottaakaan! Kivet on oman pihan metsiköstä ja ne on vain nopeasti aseteltu murskeen päälle, voi olla että lisäilen vielä pari kiveä tai sitten jätän ne noin. Kivistä saa kaikkea kivannäköistä kyllä aikaan! Huomenna aion kuljetuttaa kaivinkoneella muutaman suuren kiven takapihalta etupihan pengerryksen täydennykseksi, sitten ois vielä mm. läjä pienehköjä pyöreitä, harmaanruskeita kiviä, jotka jäi vanhempieni pihalla tarpeettomiksi. Niistä täytyy myös kehitellä jotain.

Nyt lepoa! Ehkä jakso Frendejä, jota oon viime päivinä taas pitkästä aikaa aktiivisesti seuraillut. Sen varmasti huomaa myös tästä kisun Joeylta opitusta How you doin’ -ilmeestä, eikö?

Comments

 1. 18.9.2012 / 22:17

  Kaunista, pidän tuosta kivialtaasta kovasti.

  • 18.9.2012 / 22:56

   kiitos Tuija! siitä tuli kyllä kiva :))

 2. 19.9.2012 / 03:03

  Vau, tosi kivan näköset tuli!

  • 19.9.2012 / 08:27

   kiitos, kiva kuulla :)

 3. Hanna
  19.9.2012 / 07:33

  Wau, tosi hyvännäköistä! Tuijat sopivat kauniisti tuohon etupihalle! :)
  Ja kivet ovat tosi kivat tuossa!
  Hih, naureskelen täällä tuota kisun ilmettä!! :D :D

  • 19.9.2012 / 08:28

   kiitos Hanna <3 tänään jatkuu istuttamiset, pallotuijien paikat on päätetty :D
   kisun ilme on kyllä hauska, heh!

 4. Niina ja 4 kisua
  19.9.2012 / 07:41

  Kauniilta näyttää etupihan istutukset :) Mä niin repesin kisun ilmeestä ja vertauksesta Joeyn ilmeeseen ;D Joey on kyl paras ;D Itse kattelen kanssa frendejä uusintana ties kuinka monetta kertaa ;) (+sinkkuelämää…) Tänään on niiiiiiiiiiiiiin harmaa ja sateinen päivä että voin hyvällä omalla tunnolla linnottautua sohvalle ja kisut liittyy seuraan jos haluavat. Heräsin 3 kisun valloitettua taas sängyn ;D

  • 19.9.2012 / 08:41

   kiitti! mulla sama: frendit ja sinkkuelämää on taas pyörimässä ties kuinka monetta kertaa :D.
   tuo kisu on niin hassu sille päälle sattuessaan! tippu kolmen tyynyn kasastaan tonne väliin ku menin halimaan eikä sitte ollu hetkeen moksiskaan :D
   mä heräsin kaivinkoneen jylinään, sun tapa herätä ois ollu paljon mielekkäämpi!

 5. marrria
  19.9.2012 / 08:16

  Hienon näköistä! Mitä merkkiä nuo muurikivet on?

  • 19.9.2012 / 08:42

   kiitos :). muurikivi on Lakan sileä City-muurikivi.

 6. Hennis
  19.9.2012 / 08:53

  Ehdottoman oikea ratkaisu! =) Eikä minun silmääni edes näytä yhtään liian väljältä! Yksinkertaista ja kaunista.
  Siis onko teillä kaivinkone hommissa? Miten olen ollut siinä uskossa, että teillä olisi sen tyyppiset pihatyöt tehtynä ja tätä ”pientä” viimeistelyä vaan tehtävänä…

  • 19.9.2012 / 09:23

   juu niinhän kirjoitin. me tehtiin viime kesänä asfaltoinnit, portaat pihakivistä sekä ne tuhannet muut pihakivet, terassit, pihavaja, kissatarha ja talo ulkoapäin viilausta vaille valmiiksi. 2000 neliön tontilla riittää hommaa, puuh… tänä kesänä sitten loput!

 7. 19.9.2012 / 10:02

  Hyvältä näyttää altaat! Ja kivet on myös upeat. Minä olen kivihullu, aina nähdessäni jossain sopivan kiven, se lähtee mukaan jos vain on mahdollista viedä. Kivet on niin luonnollisia pihassa kuin pihassa.

  • 19.9.2012 / 13:56

   kiitos paljon Ansku! minäkin tykkään kivistä, on ihana hyötykäyttää varsinkin omalta tontilta löytyneet kivet :))

 8. 19.9.2012 / 10:14

  Kadehdittavan ahkerana oletkin pyörinyt. :) Minua niin harmittaa, kun meillä tuo piha jäi aivan vaiheeseen tämän kesän osalta, en tajua mihin se kesä katosi ja mitä silloin oikein tehtiin… Meille olisi myös tarkoitus tehdä pari kivistä istutusaluetta joihin sitten tuijia ja muuta hyvin helppohoitoista.

  • 19.9.2012 / 13:59

   joo ymmärrän, tämä kesä tuntui mustakin menevän supervauhtia! paljon satoi ja hommat seisoi… mies on myöskin ollut mökkiä rakentamassa, joten siihenkin on mennyt aikaa. yksi kesä on aivan liian lyhyt saada kaikki valmiiksi, koska kyllä sitä haluaa lomaillakin että jaksaa taas pitkän talven töissä!
   älä stressaa, tulee noita kesiä ja kohta lumi peittää maan niin ei edes muista että on jotain kesken ;)

 9. Pilvi
  19.9.2012 / 11:11

  Kivan näköistä ja parin vuoden päästä kiittelet itseäsi, ettet istuttanut liikaa :). Ja kisu niin söpönä :)!

  • 19.9.2012 / 13:59

   noin minäkin ajattelen! :)

 10. :)
  19.9.2012 / 12:58

  tosi hienolta näyttää! innolla oottelen vielä lisää postauksia ja varsinki kuvia pihalta :) olisi kiva myös nähdä sitten sellaisin illan tunnelmakuvia joissa uusissa valaisimissa valot :) ja saunaterassinkin puolelta kokonaiskuvaa…mulla on ilmeisesti jäänyt vielä kesä vaihde päälle, kun kiinnostaa ihan hulluna kaikki pihahommat vielä, ehkä mäkin kohta saan torkkupeitto-villasukka vaihteen päälle ja käperryn sohvannurkkaan :) miten muuten, kun tuossa yhdessä kuvassa näkyy tuota kivijalan ympärillä olevaa mursketta, mistä sen hommasitte ja onko teidän tarkoitus käsitellä ne laudat jollain vai jääkö ne ihan tuollaisiksi?

  • 19.9.2012 / 14:06

   kiitos hymyilevä naama :))
   kiva että pihajututkin kiinnostaa! varmasti vielä jotain on tulossa tälle syksyä! juu oon ajatellutkin ottavani kuvia myös iltahämärässä, mutta siihen voi mennä vielä hetki, toiv. jaksat odottaa :). saunaterassiltakin varmasti jossain vaiheessa vielä postausta tulossa, sitä kuitenkin käytetään paljun takia talvellakin. nyt siellä on vain melkoinen kaaos ja terassi neulasten peitossa, kröhöm…
   joo eli kivijalan ympärille laitettiin tuota samaa mursketta kuin tuossa kivialtaassakin näkyy, se on vähän isompikokoista kuin mitä normaalisti laitetaan kivijalan ympärille. mies tilasi murskeen jostain suoraan, kääk en muista, se oli niin pikainen kuin yksi puhelinsoitto ja seuraavana aamuna oli kasa pihassa :D.
   meinattiin aluksi rajata murskeen ja nurmikon raja sellaisella mustalla, metallisella rajausreunalla mutta se on ihan liian heppoinen ja matala! niinpä mies teki painekyllästetystä tuon rajauksen ja se jätetään ihan noin. ei sitä paljon näy sitten kun nurtsi on tarpeeksi pitkä, I hope :P

 11. 19.9.2012 / 14:08

  No voi että tuon kisun ilmettä!! Aivan mieletön! Ja pihakin on oikein hieno. :)

  • 19.9.2012 / 17:06

   eikö olekin ihana ilme :D hassu pieni kisuliini <3
   kiitos pihakehuista Minttu!

 12. Sinttu
  20.9.2012 / 15:26

  Aivan mahtavan näköinen piha! Tätä sun blogia on kyllä ilo lukea aina,onneksi löysin tämän! ;P Sattumalta siis törmäsin blogiisi pari kk sitten ja heti saman iltana piti lukea melkeempä kaikki postaukset ja olin aina onnesta soikeana :D
  Olet niin tyyliltäsi samanlainen :) Nyt sitten uskaltauduin ja jaksoin kommentoidakkin jotain :p Miten muuten,laitoitko siihen toiselle puolelle missä on ne valaisimet nuita tuijia? vai onko se puoli vielä vaiheessa? :)

  • 20.9.2012 / 15:59

   voi kiitos tosi paljon, oli niin ihanan piristävä tämä kommenttisi! kiva että kirjoittelit ja että olet löytänyt blogini pariin :))
   juu eilen illalla tehtiin miehen kanssa myös se valaisinpuoli valmiiksi! laitettiin siihenkin vihreää ja kuvia on luvassa ensi viikolla :). tällä viikolla en valitettavasti ehdi, olen niin koko loppuviikon menossa.

 13. 21.9.2012 / 19:12

  Tosi kivan näköinen siitä tuli. Kiviallaskin on kaunis. Ja kisun ilme loistava!

  • 28.12.2012 / 15:45

   oi kiitos Madde, olin unohtanut kiittää :)
   nyt kun teen ”vuosimuisteloa” niin näin uudestaan tämän kommenttisi :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.