Kodikkaan tunnelmallinen olohuone

 Voi tiedättekö, odotan jo niin iltaa! <3
Työstäni johtuen en ole aina iltaisin kotona, joten silloin kun olen, arvostan niitä iltoja entistäkin enemmän! Koko mun pieni perhe ympärillä, mitä muuta sitä tarvisikaan. No ehkä siihen jotain kylkiäisiä, kuten kynttilöitä, saunaa (ehkä jopa poreammetta jos oikein revitellään), takkatulta (varsinkin jos ulkona sataa ja myrskyää kuten eilen!), torkkupeittoa, tyynykasoja… Oi oi, iltaa siis odotellessa, tänään on pitkä päivä (taas).

Tässä eräs olohuone, jossa voisin kuvitella viettäväni tuollaista rauhallista koti-iltaa, jotka on ihan maailman parhaimpia:

Kovin kaunista eikö totta! Tuon Ikean valaisimen vaihtaisin, mutta muuten kaikki yksityiskohdatkin ehkä menettelisi :)
Kertokaahan te, jotka tuon Eamesin upean RAR-keinutuolin omistatte: tuleeko siinä oikeasti istuttua vai onko se enemmänkin vain huoneen kaunistus? Itselläni se toimii ainakin erittäin tehokkaana katseenvangitsijana, bongaan sen aina ensimmäisenä kuvasta kuin kuvasta, mutta en kyllä pitkiä aikoja siinä istumassa viihtyisi. Liian suoraselkäinen asento tällaiselle, joka tykkää käpertyä, heh. Sohvallakin istun aina jalat kippurassa (paha tapa, I know…), joten tuossa voisi häiritä, kun en saisi tungettua jalkoja kyytiin ;D.

 Mutta mutta, ei sitä ikinä tiedä, jos tuo vaikka jonain päivänä muuttaisi meillekin, slurps!

Ihanaa päivää ja vielä ihanampaa (koti-)iltaa!, huikkaa tältä suunnalta eräs kotihiiri ja lähtee pihahommiin!

Kuvat lainattu Alvhem/Fredrik Karlsson.

Comments

 1. 18.9.2012 / 10:12

  Huomaan itsekin kiinnittäväni huomiota ensimmäiseksi tuohon keinutuoliin jos sellaisen jossain kuvissa näen! Ja aika paljonhan niitä kyllä näkee. Olen aika hitaasti lämmennyt tuolle, nyt voisin kyllä jo kotiuttaakin tuollaisen! Meillä on makkari remontissa, tuo olisi sopivan siro sinne nurkkaan… ;)

  • 18.9.2012 / 20:07

   ei ihme! mäkin aika hitaasti oon tolle kyllä lämmenny, esim. 5 vuotta sitten en vielä tykänny mut nyt ihan <3.

 2. 18.9.2012 / 10:20

  Täällä toinen kotihiiri ilmoittautuu..! Tosin tämä kotihiiri on nyt vähän hämmentynyt kun pitäisi tehdä kolmivuorotyötä.. Äitiys- ja hoitovapailla sai olla ihan omien aikataulujen mukaisesti miten milloinkin. Nyt pitääkin olla iltoja töissä. Tänäänkin olen lähdössä illalla yövuoroon. Ennen se ei häirinnyt yhtään mutta nyt kun on pieni suloinen perhe..! Täällä ne muut vaan köllii illat ja leikkii ja äiti on töissä. Minäkin haluaisin käpertyä joka ilta lasten kanssa sohvalle viltin alle..!

  Tuo keinutuoli on todellakin katseenvangitsija ja todellakin kotiuttaisin sellaisen meille milloin vain..! Mutta samaa olen itsekin miettinyt, onko se toimiva?

  • 18.9.2012 / 20:12

   voi tuo on kyllä varmasti kurjaa :/
   oon joskus istunu tollasessa keinutuolissa eikä se mikään supermukava ole: ei siinä ainakaan asentoa paljon vaihdeta :D. ehkä kylässä istuisin tai kotona, jos on vieraita, mut en muulloin.

 3. 18.9.2012 / 10:47

  Täälläkin ilmoittautuu kotoilua rakastava kotihiiri! :) Meillähän on tuo kiikku ja kyllä siinä tulee oltua, niin itse kuin myös vieraat näyttävät siinä istuvan. Monesti olen huomannut vieraan istuvan siihen, vaikka esim. sohvallakin olisi tilaa -kai sekin jotain kertoo kiikun mukavuudesta. Ja lapsivieraat tykkäävät myös ja tuohan on heille turvallinenkin, kun sillä on lähes mahdotonta päästä keikahtamaan ympäri. Kiikku on myös kevyt ja helposti siirreltävä, voin siis kaikin puolin lämpimästi suositella!

  • 18.9.2012 / 20:14

   mäkin kylässä voisin tossa istua tai kotona sillon ku on vieraita (heidän kans seurustellessa). kaunishan se on kuin mikä!

 4. Sarppa
  18.9.2012 / 10:55

  Aivan ihastuttava koti. Taitaa olla länsinaapurista :) jotenkin niin mutkatonta sa vääntämättä luotua estetiikkaa. Eamesin keinutuoli on erittäin kaunis ja visuaalinen ”piste” sisustuksessa. Itse kävin kovan kamppailun juuri ko tuolin sekä Sting Rayn välillä. Juuri tuo funktionaalisuus oli sitten se tekijä, miksi päädyin Sting Rayhin. Ja oen ihan todella tyytyväinen. Sting Ray on kuin pesä paksun pitkäkarvaisen lampaantaljan kerä. Siihen mahtuu jalat ja nahkainen niskatuyny tukee niskaa. Luen ja teen käsitöitä siinä aina taan edessä.
  Meillä on valmitumassa talo ensikesälle ja Sting Ray saa kunniapaikan aulassamme takan edessä, joskin harkitsemme sitä myös kirjastoon. Tämä hankinta sai minutkin ymmärtämään sen tosiasian, että suurin osa kauniista design-tuoleista eivät välttämättä ole käytössä miellyttäviä.

  Kotoilua kaikille!

  Sarppa

  • 18.9.2012 / 17:02

   oi, Sting Ray on mun pitkäaikainen haaveeni! <3 onko se sulla valkoisena? onko se kiiltävä valkoinen (toivoisin enemmän mattaa)? siihen ois niin unelma käpertyä ja kyllä olen sen jo päättänyt hankkiakin ;). lauantaina siitä viimeksi postailin.

   • Nimetön
    18.9.2012 / 22:18

    Minulla on valkoinen. Pidän siitä juuri itse kiiltävänä jostakin syystä. Mustassa se kiilto jotenkin lyö enemmin silmille. Suosittelen lämpimästi tuolin hankkimista. Ensinnäkin se on jo niin kookas (120 leveä) ettei tila tarvitse muita esineitä paljonkaan ympärilleen. Siinähän säästää itseasiassa :)
    Tuolissa voi vaikka nukkua, niin hyvä se on. Sitten Taljatukusta tilaat pitkäkarvaisen taljan ja ahhh…väitän, etten ole koskaan istunut niin miellyttävästi, ja samaa sanoo mieheni ja lapsetkin.

    Olin kesällä ystäväni kanssa Köpiksessä, jossa näin ko tuolin livenä ja pääsin kokeilemaan ja ihastuin. Olin pitkään hakenut takan eteen mukavaa tuolia, designmallistoista. Pidin tärkeänä istuinmukavuutta ja siksi hankinta kesti parisen vuotta. Mutta kyllä kannatti. Minä tilasin sen Room21, kesti yli 8 viikkoa toimitus, koska valmistavat tilauksesta niskatyynyn. Ystäväni tilasi ilman niskatyynytä, tuli viikossa.

    Sarppa

    • 18.9.2012 / 22:39

     oi kuulostaa aivan ihanalta ja itse asiassa tänään sainkin viestin, että se on lähetetty ;). kiitos näistä tiedoista, en malta odottaa ihanuutta saapuvaksi!

 5. Minna
  18.9.2012 / 15:13

  Itsekin tuota keinutuolia olen ihastellut, ja omien koeistumisten myötä sanoisin, että melkeinpä tuoli näyttää paremmalta kuin miltä tuntuu istua. En tiedä johtuuko se tuolin korkeudesta, mutta itsellä ainakin tuli sellainen fiilis että tuolista joutuu melkeinpä kammeta itsensä ylös kuin sirosti ja sulavasti nousta seisomaan. Ulkonäon perusteella tosin kotiuttaisin tuon melkeinpä millon tahansa :)

  • 18.9.2012 / 20:22

   oon pitkälti samaa mieltä. se on lähinnä sellainen seurustelutuoli :). silmänruokaa se kyllä todellakin tarjoilee aimo annoksia :))

 6. NuuNuu
  18.9.2012 / 15:25

  Ooi nätti koti :) Itse olen nyt iiihan eri mieltä tuosta tuolista.. Nimittäin en pidä sen ulkonäöstä yhtään :-D Yritän katsoa sitä tarkkaan ja ajatella että ”onpas kaunis” mutta se ei onnistu! Jokin siinä vain on.. Ehkäpä jotenkin tuo puuosa :S

  • 18.9.2012 / 20:25

   voi kuules NuuNuu, joku kaunis päivä sulle käy samoin ku mulle! mäkään en nimittäin tykänny tuosta vielä muutama vuosi sitten ja nyt oon ihan ihastuksissani ollu jo pari-kolme vuotta :D. odota vain!

   • NuuNuu
    18.9.2012 / 21:43

    Se voi olla :D Löytyykin joskus kotoa! Heh!

 7. 18.9.2012 / 20:54

  Täällä imottautuu Rar-keinun onnellinen omistaja. Tuoli on tosiaan huippu siinä mielessä, että ne on niin pieni ja kevyt, että on helposti siirreltävissä. Ja onhan se kaunis katsella. Meidän 9 kuukautinen tykkää myös kiikussa istuskella ja sitä jyrsiä (eikä edes haittaa kun on niin kovaa muovia). Valitettavasti kovin rentoa asentoa ei ainakaan pitempi ihminen keinussa saa, kun selkänoja on niin matala. Jos harkitsee hankkimista, niin kannattaa tosiaan käydä koeistumassa ensin. :)

  • 18.9.2012 / 21:18

   jos tuon jonain päivänä päätän hankkia, ei sitä estä se, vaikka istumisasento onkin aika suoraselkäinen ;). sitä voi hyvin käyttää seurustellessa olkkarin yhtenä istumapaikkana tai vaikka makkarissa. makkarissa täytyy aina olla tuoleja, joihin yön ajaksi säilöä sängynpeitteen ja ylimääräiset tyynyt :)

 8. Meän Satu
  18.9.2012 / 21:14

  Kauniit kuvat on kodista ja kauniin sopusuhtanen on kotiki :)
  Täällä kans yks kotihiiri :) Mikäs sen ihanempaa ku tunnelmoija ja olostella, kotoilla omassa miellyttävässä kodissa :) Kodista on vuosien myötä tullu niin tärkeä, rakas ja paras paikka maailmassa <3

  • 18.9.2012 / 22:40

   niinpä! ihan parasta ajanviettoa :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.