Kommentoinnista blogiini

 Perjantaihuomenet! Ajattelin nyt kirjoittaa tästä jo pitempään mielessäni pyörineestä asiasta, sillä viimeksi eilen sain tällaisen viestin kommentoituani erääseen toiseen blogiin:

Kiva kuulla susta pitkästä aikaa! Käyn edelleen lukemassa jokaisen postauksesi ja blogisi kuuluu edelleen lemppareihini. Kommentointi on vaan jäänyt tuskastuttavan vähiin sen jälkeen kun siirryit portaaliin. Muutaman sanan mukava kommentti olis niin kiva jättää koska ne ilostuttaa aina, mutta se yleensä kaatuu siihen että täytyy näpytellä oma nimi, sähköpostiosoite etc. ennen kuin kommenttia voi lähettää :/
Siksi olen usein ajatellut että eihän mulla nyt olis mitään niin järkevää ja tärkeää kommentoitavaa ollutkaan ja asia jää siihen.

 HUOMIOHUOMIO! 
Blogiini kommentoidessa EI TARVITSE jättää itsestään noita tietoja: ei tarvitse kirjoittaa sähköpostiosoitettaan, ei kotisivuaan, ei edes nimeään/nimimerkkiään jos ei halua! Mutta toki on mukavaa, että suurin osa teistä on keksinyt itselleen nimimerkin; se on minullekin helpompaa kun tunnistan kuka siellä milloinkin kirjoittelee ja näin siitä vuorovaikutuksesta lukijoiden kanssa tulee entistä rikkaampaa :).

Kommenttilomakehan näyttää tältä:

Kommentointi täällä WordPressissä on erittäin vaivatonta, mielestäni jopa helpompaa kuin Bloggerissa.
Sitten muutama sana siitä, jos haluat kuitenkin jättää nuo tiedot itsestäsi, niin on siitä toki hyötyäkin. Eli jos/kun kommentoidessasi jätät itsestäsi sähköpostiosoitteen, tulee minun vastaukseni sinun kommenttiisi sinulle automaattisesti sähköpostilla. Näin ei tarvitse välttämättä palata katsomaan vastaustani tänne blogiini, vaan saat sen kätevästi sähköpostiisi. Sähköpostiosoitteet eivät tule näkyviin muuta kuin minulle eli niitä ei käytetä mihinkään: ne on olemassa vain sitä jatkokommentin seuraamista varten. Jos/kun taas syötät kotisivusi eli oman blogisi osoitteen sille tarkoitettuun kenttään, pääsen minä ja kiinnostuneet lukijat kurkkimaan myös sinun blogiisi :).
Ja kun kerran olet kaikki nuo kohdat tänne täyttänyt (nimi, sähköpostiosoite, kotisivu), muistaa selain ne seuraavalla kerralla ja ne on omilla paikoillaan jo valmiina! Sitä ei tarvitse säikähtää, näkisin sen vain hyvänä asiakaspalveluna :D.

Tällä tavoin ne sitten näkyy valmiiksi täytettyinä, jolloin voit heti alkaa kirjoittamaan itse kommenttia:

Jos et halua tietojesi olevan tuossa valmiina, voit vain deletoida ne ja kommentoida uudelleen ilman niitä, niin ne häviävät!

En kirjoita tästä siksi, että täällä olisi kommentointipakko, vaan ihan oikaistakseni vääriä käsityksiä.

Sitten eräs toinen seikka! Moni seuraa blogiani edelleen vanhan Blogger-osoitteeni kautta, joten pyytäisinkin mitä ystävällisimmin, jos voisitte vaihtaa blogini osoitteen (mm. oman bloginne sivupalkkiin, jos blogini siellä on :P) näin usean kuukauden jälkeen tähän oikeaan, olisin superonnellinen:

allyouneediswhite.bellablogit.fi

Sitten vielä teille, jotka bloggaatte Bloggerissa ja käytätte sanavahvistuksia kommentointilomakkeessa… Voisitteko harkita sanavahvistusten poistamista? Ne on ihan törkeän mahdottomia nykyään ja saaneet ainakin minut olemaan kommentoimatta! Muutaman kerran olen kommentin jättänyt ja huomannut, että ne vahvistukset saattaa mennä vasta kolmannella/neljännellä kerralla oikein, että siitä voi laskea kuinka kauan aikaa tuhraantuu, jos tuo täytyy tehdä esim. kymmenessä blogissa… Mulla ei ollut Bloggerin puolella sanavahvistuksia muuta kuin yhdessä vaiheessa (yhteen aikaan tuli valtavasti roskapostia). Tiedän siis, että ihan hyvin pärjää ilman niitä sanahirviöitäkin. :)

Kiitos että jaksoit lukea!  

Comments

 1. 21.9.2012 / 09:53

  Ääni sanavahvistushirviön poistamiselle! ;) Ihan kamala.

  • 21.9.2012 / 09:59

   niin on, ihan täysyöks :D

  • 21.9.2012 / 18:49

   Samaa mieltä kanssanne. :)

 2. Niina ja 4kisua
  21.9.2012 / 09:53

  Tänne blogiisi on maailman helpointa kommentoida ;)
  Hauskaa viikonloppua :)

  • 21.9.2012 / 09:59

   kiitos Niina ja kisut, mahtava kuulla! oon kyllä samaa mieltä: vain yksi klikkaus! ja kiitos samoin :)

 3. 21.9.2012 / 10:47

  Tuossahan ne omat tiedot näkyy valmiina, harmittavan harvoin vaan tulee kommentoitua, vaikka jokaisen postauksen luenkin. Täytyypäs ruveta kommentoimaan useammin :)
  Mistä muuten on teidän kylppärin seinälaatat? Ihastuin niihin ankarasti ja saman tyyliset olis itelläkin suunnitelmissa kun keväällä laajennetaan kylppäri. Ja jos muistat kun kyselin vinkkejä siihen tekstitapettiin, niin löysin sopivan, en ihan sitä mitä ajattelin mutta ihan hyvän kuitenkin. Kiva tuli huoneesta :)
  Iloista syksyn odotusta sinulle ja kaikille blogisi lukijoille, ihanaa kohta tulee joulu :)

  • 21.9.2012 / 14:11

   kylppärin seinälaatat (ne kuviolliset) on tilattu Kaakelikeskuksesta :). kiva että lähetit kuvan huoneesta, oli kaunis! ja ihanaa syksyä sinullekin Hanna! :)

 4. 21.9.2012 / 10:59

  Olen ihan samaa mieltä tuosta sanavahvistuksesta ja aika ajoin mainitsenkin siitä bloggaajalle. Moni bloggaajahan ei itse ole edes välttämättä tietoinen, että hänellä on jäänyt sellainen päälle blogin asetuksiin. Bloggeri ainakin minulla tunnistaa roskapostit ja siirtää ne suoraan sinne roskakoriin, joten siitäkään ei ole ongelmaa. On tosi turhauttavaa naputella eriskummallisia salasanavahvistuksia ties miten monennetta kertaa ja aina menee väärin. Sen sijaan esim Lilyssä nämä salasanat on tehty helpoiksi.

  • 21.9.2012 / 14:14

   totta, hyvä pointti! ei sitä aina kaikkea hoksaa oman bloginsa suhteen :). mulla tuli yhteen aikaan bloggerissa aivan hulluna roskapostia, siis ihan julkaisua odottivat eli blogger ei suodattanu niitä roskapostiksi :/. siks otin hetkellisesti sanavahvistukset käyttöön ja ne sitten loppui.

 5. lindaa
  21.9.2012 / 11:06

  Täydellisen samaa mieltä!! :)

 6. Liinu
  21.9.2012 / 11:11

  Hei tästä tulikin mieleeni, kun joskus Googlen kautta tulen blogiisi, niin siinä on vielä ensimmäisenä hakuvaihtoehtona tuo Bloggerin osoite. En tiedä saatko siihen itse vaikutettua, mutta aattelinpa silti hihkaista :)

  • 21.9.2012 / 14:16

   olen huomannut tuon itsekin enkä tiedä mistä johtuu, täytyy selvitellä asiaa! aika rasittavaa kieltämättä :D

 7. 21.9.2012 / 11:25

  Olenkin harkinnut tekeväni vaihteeksi postauksen, jossa vinkkaan noista sanavahvistus-jutuista, siis äärimmäisen rasittavaa :/

  • 21.9.2012 / 14:16

   tee ihmeessä!

 8. Nimetön
  21.9.2012 / 11:47

  Kiitos näistä neuvoista! Ja juu itsekään en kommentoi jos on sanavahvistuksia, niistä ei kertakaikkiaan saa enää nykyään mitään selvää ei kone eikä ihminenkään.

  Aurinkoista viikonloppua!

  Vekarus

  • 21.9.2012 / 14:17

   eipä mitään, ajattelin et pitää kerrata näitä juttuja nyt ku viimeks silloin heti blogimuuton jälkeen näistä kirjoittelin :). ja tämmöisethän unohtuu helposti ja nopeasti!
   kiitos samoin sinulle!

 9. 21.9.2012 / 11:47

  Samaa mieltä kuin Niina kisuineen, tämä on kyllä äärettömän vaivatonta :) Ja hyi ne sanavahvistukset! Argh!

  • 21.9.2012 / 14:17

   mahtava kuulla että sinustakin :)

 10. 21.9.2012 / 11:49

  Samaa mieltä! Mä oon jo miettiny oonko jotenki tyhmä kun en saa niitä sanavahvistuksia millään oikein.. Onneks muilla on sama ongelma :)

  • 21.9.2012 / 14:18

   todellakin sama ongelma on useilla! :D

 11. 21.9.2012 / 12:07

  Olen niin monesti toitottanut noista sanavahvistuksista, tehnyt useamman postauksenkin aiheesta ja kehtaan vielä sanoa blogistille suoraankin kommenttiboxiin, että voisiko pliis sen ottaa pois. Monet ovat ottaneetkin ja sanoneet etteivät edes tienneet sen olevan päällä. :)

  Mulle tulee aika ajoin spämmiä, mutta ne menee automaattisesti roskapostiin KAIKKI – ainakin tähän mennessä Blogger on osannut ne suodattaa. Yhtenä päivänä tuli varmasti yli 100. Huh..siinä oli enkka kyllä. Mutta yleensä niitä tulee yksi tai kaksi viikossa sinne roskapostiin, ei ne julkaistuksi ole tullu.

  • 21.9.2012 / 14:19

   hyvä, minäkin sanon jos sellainen taas sattuu kohdalle :). mulla blogger ei oikein suodattanu roskapostia, se oli tylsää.

 12. 21.9.2012 / 12:16

  Mulla on onneksi tallennettuna nuo tiedot.

  Tuosta sanavahvistuksesta olen täysin samaa mietltä.
  On blogeja, joihin en kommentoi juuri tuon takia. Joskus olen kokeillut jopa kolme kertaa, eikä kommentti mene läpi. Mulla mahtaa olla tosi paha karsastus, kun en saa selvää sanoista;)

  • 21.9.2012 / 14:19

   sama! eikä johdu meistä, ne sanavahvistukset on vaan ihan mahdottomia! :)

 13. -aNo
  21.9.2012 / 12:48

  Tää on helppo, koska jopa minä osaan tänne kommentoida ilman että tarvisi hiuksia repiä!! Ja joo i hatehatehatehate sanavahvistus :(

  • 21.9.2012 / 14:20

   heh, hienoa että oot tuota mieltä :)

 14. 21.9.2012 / 13:26

  Kiitti vinkistä, en ole edes ajatellut, että itselläni oli salasanavahvistus päällä kommenteissa. Ne ovat kyllä nykyään bloggerissa ihan järjettömiä, kun ei niitä ensimmäisellä kerralla useinkaan saa oikein.

  • 21.9.2012 / 14:20

   kiva että oli hyötyä! aina ei kaikkea voi itse hokata :) (varsinkaan kun niitä sanavahvistuksia ei omassa blogissa itse tarvi ;))

 15. 21.9.2012 / 16:22

  Olen niin samaa mieltä sananvahvistushirviöistä! En ymmärrä, miksi joku niitä blogissaan haluaa ehdoin tahdoin pitää (toki roskapostin ymmärrän, mutta tuskin sitäkään niin moneen blogiin runsaasti tulee, jossa tuo sananvahvistus on käytössä). Itse olen tehnyt sen periaatepäätöksen, että jos ei ekalla yrittämällä mene sanat oikein, jätän kommentoimatta. Monta kertaa olen joutunut yrittämään neljäkin kertaa, kun söhryistä ei kertakaikkiaan saa selvää :/

  Sun blogissa on kiva, kun nuo tiedot jäävät sarakkeisiin automaattisesti, muutamissa blogeissa taas joutuu aina kirjoittamaan uudestaan. En ole koskaan kokenut sun blogiin kommentointia millään muotoa hankalaksi ja äärettömän helpoksi!

  Ihanaa viikonloppua! :)

  • 21.9.2012 / 16:26

   siis VAAN äärettömän helpoksi :) Eli siis ei ole mitään hankaluutta kommentoinnissa :)

   • 21.9.2012 / 23:30

    mukavaa että koet kommentoimisen vaivattomaksi! ois kurja jos tällaisen takia jäisin vaille teidän mukavia viestejä :))

 16. J
  21.9.2012 / 18:22

  No täytyyhän mun nyt tulla heti kokeilemaan ja myöntämään oma tyhmyyteni (mun kommenttihan tuo mainittu on), mä oon meinaan luullut että kun s.postiosoitetta jne. kerran kysytään niin ne on myös PAKKO siihen kirjoittaa, en ole halunnut ottaa sitä riskiä että kirjoitan pitkän kommentin, jätän jonkun tietorivin tyhjäksi ja kommentti häviää taivaan tuuliin puuttuvien tietojen takia :D Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis ja sitä rataa.
  No aina oppii uutta :) Ja ehdottoman samaa mieltä sanavahvistuksista: juuri yhteen blogiin yritin kommenttia laittaa ja kun viideskään (!!!) sana-numeroyhdistelmähirviö ei mennyt oikein jätin homman sikseen. Teki mieli kyllä laittaa sähköpostitse pyyntö menemään että poista nyt hyvä ihminen tollainen sanavahvistus, kommentointi on täysin mahdotonta!
  Itselläni on käytössä vain kommenttien esiluku ennen julkistamista ihan yksityisyyden suojaksi, ilkeistä kommenteista ei onneksi ole koskaan tarvinnut kärsiä. Eikä mitään spämmejä pääse koskaan läpi vaikka niitä säännöllisesti blogiin kommentteina tuleekin, automaattinen roskapostisuodatin toimii kuin junan vessa ;)

  Mukavaa viikonloppua!!

  T. J

  http://casablancos.blogspot.fi/

  • -Tintti
   21.9.2012 / 20:56

   Vinkkinä muuten sellainen, että jos pelkäät kirjoittamasti kommentin katoavan, kannattaa se ensin vaikka kopioida ja sitten yrittää lähettää. Jos teksti sattuu ”häviämään”, saat liitettyä kopioidun tekstin helposti uudelleen kommenttikenttään :)

   Kivaa viikonoppua kaikille!

   • 21.9.2012 / 23:33

    kivaa viikonloppua sullekin Tintti! :)

  • 21.9.2012 / 23:32

   ei ole tyhmyyttä lainkaan, höpsö :). olet vain niin tunnollinen! mutta kiva että tämä asia tuli nyt oikaistua, moni on ajatellut samoin kuin sinä :)

 17. 21.9.2012 / 23:14

  Poistaisin heti sanavahvistuksen, mutta luulen sen olevan mahdotonta. Olen etsinyt mistä se poistettaisiin, mutta löytämättä:/ Joskus ne tulee joskus ei. Voiko sen poistaa vai tuleeko se randomilla aina? Kertokaa kuinka se bloggerissa tehdään niin poistan heti :)

  • 21.9.2012 / 23:34

   kyllä siihen pitäis päästä omasta hallintapaneelistaan käsiksi. oiskohan siellä jossain asetukset -> kommentit -> sanavahvistukset: pois käytöstä. en enää oikein muista :/. osaakohan joku muu bloggerissa edelleen bloggaava auttaa?

  • 21.9.2012 / 23:36

   kävinpäs katsomassa eli näin:
   asetukset -> tekstit ja kommentit -> (rullaa alas josta löytyy) näytä sanavahvistus -> ei.

   • 22.9.2012 / 20:18

    Kiitos!! Homma hoidettu :) Mäkin varsinainen bloggari….blogannu bloggerilla kohta kolme vuotta…toisaalta mulla oli ennen englannin kielisenä kaikki ja saattaa olla et en siksi löytäny….häve! No nyt on kaikki kunnossa:) Kiitti <3

    • 23.9.2012 / 00:15

     heh, ole hyvä, eihän sitä aina kaikkea voi hokata :). ja omassa blogissaan kun niitä vahvistuksia ei tarvi ni ei voi välttämättä tietää et ne vaaditaan, jos ei siitä kukaan mitään sano ;)

 18. Nimetön
  22.9.2012 / 14:33

  Ei se kommentointi nyt NIIIIIIIIIN vaikeaa ole ollenkaan…

  • 22.9.2012 / 17:22

   ei toki vaikeaa, mutta vaivalloista oli joidenkin mielestä, kunnes oikaisin asian.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.