Viikonloppuloman jälkeen

Täällä on ihana syysmaanantai, aurinko paistaa kirkkaansiniseltä taivaalta. Itselläni tämä päivä taitaa kuitenkin pitkälti sujua sohvanpohjalla, höh. Vietettiin kiva viikonloppuloma Tampereella ja eilen ennen kotiinlähtöä käväisimme vielä Ikeassa. Sain ostettua muutaman ihanan jutun, mm. pari torkkupeittoa, pari tyynyä ja kauan etsimämme keittiöjakkaran. Hassusti vain kävi, että niille torkuille ja tyynyille tuli käyttöä heti samantien kun autoon istahdin! Kuume nousi siis heti kun poistuin Ikeasta ja jatkui yöhön asti, tänä aamuna ei enää mitään muuta kuin hieman hutera olo. Mietinkin jo toiveikkaasti, että olikohan se sellaista pian ohimenevää kuumetta, joka usein lapsillekin tulee kun innostuvat oikein kovasti jostain :D. Jää nähtäväksi!

Näissä voimissani en jaksanut alkaa kuvailemaan ostoksiani, mutta jotta sain aikaa edes vähän kulumaan niin tein merkittävimmistä ostoksistani tällaisen kollaasin. Huomasin muuten Ikeassa, että moni etukäteen mm. täällä suunnittelemani ostos oli paikan päällä ihan jotain muuta kuin nettisivuilla ja jäivät siten hyllyyn. Mutta nämä kotiutin:

 Eivor-huopa, Ursula-huopa, Hultet-lautanen, Bosse-baarijakkara, Lappling Ruta -tyynynpäällinen & Lappljung-matot.

 Yllättikö jokin hankintani? Mua vähän jännittää tuo koivuinen baarijakkara, joka siis meillä tulee keittiöjakkarakäyttöön. Mies on jo kauan puhunut, että tarvitsemme tuollaisen ja tottahan se on. Normituolit on usein liian matalia, jos täytyy kovin korkealle yltää. Nyt pääsen vaihtamaan olohuoneeseenkin talviverhot, kun vihdoin yletyn (tai mies ylettyy) kolmen metrin korkeuteen! Aiemmin sinne on kiipeilty vähän vaarallisemmin… Jännä siis nähdä, miten tuo jakkara istuu meidän kotiin. Tosin ainahan sitä voi säilyttää esim. eteisen liukuoven takanakin, jos siltä alkaa tuntua :D. Nyt mielikuvissani haaveilen pitäväni sitä ruokailutilan kulmassa, jossa on tyhjää tilaa. Sen päälle voisi laittaa vaikka jonkin kivan valaisimenkin, kuulostaako teistä yhtä hyvältä kuin minusta? Ikeassa mies tuumas kurkattuaan ostoskärryyn ”sulla on nyt joku tuollainen puuinnostus”.

Tästä lähtien teen muuten aina Ikeaan mennessäni ostoslistan, ihan paperisen version… Tähän mennessä olen käyttänyt mielessäni olevaa ostoslistaa ja eilen se alkavissa kuumehöyryissäni sitten kostautui ja unohdin pari erittäin tärkeää asiaa, jotka nyt kovasti harmittavat.
Tarkoitus oli ostaa Björkefall-kynttilänjalat, joista varsinkin tuon kruunukynttilälle tarkoitetun havittelu on blogimainonnan tulosta :P. Nämä kynttilänjalat mulle käy kuitenkin noutamassa ihana ystäväni <3.
Toinen juttu minkä sivuutin, oli tuo Ikea Stockholm -matto! Olin suunnitellut sitä yhteen makuuhuoneistamme, mutta paikan päällä en nähnyt mattoa tuossa sävyssä lainkaan; vain samantapaisen sinisenä. Olisi pitänyt vielä enemmän etsiä ja kysyä myyjältäkin. Mattohankinnat on kuitenkin sellaisia, että mattoa haluaa hypistellä eli nähdä livenä ennen hankintaa. Etenkin kun Ikeaan palauttaminen olisi hiukan hankalampaa täältä käsin.

 Toivottavasti noita mattoja on Ikeassa vielä kauan! Tuleekohan tuosta uusi blogimatto… Hope not!
Ikean eniten blogeissa näkynyt matto taitaa olla Stockholm Rand -matto (mustavalkoraitainen). Ihastelen sitä suuresti aina blogeissa ja kolme kertaa olen ollut sitä ostamassakin, viimeksi eilen!, mutta aina sen livenä nähdessäni tyrmään ajatuksen. Miten se kuvissa näyttää aina niin kivalta ja livenä ihan joltain muulta… Valkoiset osat on ihan kellertävät, paljon luonnonvalkoistakin kellertävämmät. Ja aina kun kosketan mattoa, musta tuntuu kuin kurkku menisi tukkoon pölystä sen materiaalin vuoksi ja alkaa yskittää :D.
Meidän kodin mattopuute on siis edelleen olemassa! Etsinnät ja mietinnät jatkukoon. Mutta mihin päätyivät nuo Lappljung-matot, niistä juttua myöhemmin!

Nyt kissa kainaloon ja lepoa! Onneksi tuo vanhempi kisulainen on jo leppynyt ja mamin syli taas kelpaa… On se hassu; kisu tykkää olla hoidossa mun vanhempien luona, mutta silti mulle (ei koskaan miehelle) pitää osoittaa mieltään.

Kivaa päivää teille, pysykää terveinä! 

Kuvat lainattu Ikea.

Comments

 1. Meän Satu
  24.9.2012 / 12:12

  Kivoja ostoksia :) ja tuo jakkara on kyllä kiva, semmonen skandinaavisen selkeä, joka ihan taatusti soppii teille :) Ja sen voi onneksi käsitellä sitte joskus jos puuinnostus hiipuu :) Toipumista sinne <3

  • 24.9.2012 / 12:21

   kiitos! samaa minäkin ajattelin tuosta jakkarasta, ihanan yksinkertainen ilman mitään turhia härpäkkeitä tai muotoja! odotan iltaa, jos mies ehtisi sen tänään kokoamaan :). ja kyllä varmaan tuon verran puuta ainakin kodissaan haluaa pitää, vaikka suurin innostus hiipuisikin ;)

 2. Hennis
  24.9.2012 / 12:31

  Tismalleen samaa mieltä Stockholm Rand -matosta. Ihan liian kermainen se valkoisen sävy livenä. Myöskin olen monta kertaa ihan vakaalla ostoaikeella Ikeaan sitä hankkimaan mennyt ja aina päätynyt pallo hukassa pyörimään sinne matto-osastolle, kun ei se ollutkaan kiva… Myös tuota samaista mattoa olen miettinyt, mikä sulla nyt jäi tsekkaamatta. Mattopuute siis vaivaa, vähän olen miettinyt Ellokselta tätä:
  http://www.ellos.fi/villamatto-170×240-cm/329619?N=1z13yixZ1z141o7&Ns=RankValue6|1&Nao=1

  Pikaista parenemista! Myös täällä on joka iikka kipeänä, itselläkin liuta lastentauteja, mutta pakko pysyä tolpillaan hoitamassa pieniä…

  • 24.9.2012 / 13:15

   joo siks mullakin meni taas jotenkin pasmat sekaisin enkä tajunnu etsiä tuota kollaasin mattoa enää ollenkaan :D. kaunis kuosi tuossa Elloksen matossa!
   kiitti, paranemisia sinnekin! täällä tuntuu jo huomattavasti paremmalta, kiitän vastustuskykyäni kun laittaa näin tehokkaasti vastaan :)

 3. 24.9.2012 / 15:10

  Onnisytuitko löytämään tuon mustavalkoisen huovan mustaVALKOISENA? Itse hiplasin läpi varmaan jokaisen Haaparannan Ikean huovan, mutta jouduin tyytymään silti mustakellertävään huopaan… oli kuitenkin sen verran edullinen, että ostin silti…

  • 24.9.2012 / 15:29

   noup, mutta ei onneks ole niin kellertävä kuin se matto, mistä tuossa kirjoitin :D. ajattelin et tuo on kiva meidän tummalla sohvalla (ei valkoisella ;)) ja terassilla sohvaryhmän yhteydessä. siellä on tarvetta tuollaiselle joka on helppo pestä eikä ole paniikkia vaikka sade yllättäisi terassille unohtuneen torkun :P

 4. 24.9.2012 / 15:22

  Pikaista paranemista sinne! Täällä flunssa jatkuu nyt kolmatta viikkoa, voimat alkaa olla aika loppu :/ Ikeaan kuitenkin urheasti raahauduin eilen sunnuntaina ja onneksi raahauduin! Voi sitä onnea kun löytää jotain kauan havittelemaansa!

  • 24.9.2012 / 15:31

   kiitos J <3. siis musta tuntuu jo lähes normaalilta, en tajua mikä se eilinen kuumeilu oikein oli ja mikä sen kuumeen sitten yllättäen nosti…
   toivottavasti pian paranet, kamalaa noin pitkä sairastelu! ja itsekin oon niin onnessani uusista hankinnoistani, varsinkin keittiöjakkarasta joka on kauan ollut etsinnässä :)

  • 24.9.2012 / 20:33

   voi miten ystävällistä tulla kertomaan, kiitos Satu! täytyy eka suunnitella muutama kiva paikka, missä niitä vois pitää ja sitten miettiä, jos tuollaiset tulisi hankittua :P

 5. Tarja S
  24.9.2012 / 20:39

  Hei! Minua kiinnostaa viikonloppulomanne Tampereella. Itse olen kotoisin Tampereelta ja olisi kiva tietää mitä muut ajattelevat kotikaupungistani. Kerro kokemuksiasi täältä :)
  Toivottavasti tauti helpottaa, nyt on liikkeellä niin sitkeitä tauteja :(

  • 24.9.2012 / 20:49

   ai kiva, ihana kotikaupunki sinulla! ajattelinkin kirjoitella pikkaisen lomastamme tässä joku päivä, mukava kuulla että toivot siitä kuulevasi :)

   • Tarja S
    24.9.2012 / 20:54

    Innolla jään sitä odottamaan :)

 6. Marika
  25.9.2012 / 11:34

  Kivoja ostoksia sait hankittua kuumeesta huolimatta. Olipa mukavaa nähdä pitkästä aikaa :) Kohta kynttilänjalatkin sitten ilahduttavat kotianne :)

  • 25.9.2012 / 14:14

   oli tosi kiva nähdä! <3 joo laitan sulle vielä ne linkit fb:n kautta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.