Kotimme sisustuksen TOP 5

Esmeralda oli keksinyt todella mielenkiintoisen postausaiheen, joka oli niinkin houkutteleva, että tartuin haasteeseen oitis! Eli tarkoituksena on kirjata oman kodin sisustuksen top vitonen; viisi oman kodin sisustuksen tämänhetkistä kulmakiveä. Huomasin, että omalla kohdallani nämä asiat on aika lailla ympärivuotisia eli tällaiset tärkeimmät asiat säilyvät ennallaan vuodesta toiseen. Joskin pientä vaihtelua on silloin tällöin havaittavissa.

Näin syksyn alkumetreillä ensimmäisenä mieleen tulee tunnelmallinen valo, oli se sitten peräisin jostain valaisimesta, kynttilästä tai takkatulesta. Millekään näistä kun ei kesällä tarvetta ollut, niitä arvostaa ja ihailee taas kuin uusin silmin. Kattovalaisimia meillä käytetään melkoisen harvoin, enemmän suosin pöytä- ja lattiavalaisimia. Pidän lämpimästä valonsävystä, joka on mielestäni ihanan kodikasta ja tunnelmallista, kynttilänvaloa muistuttavaa.

Harmonisuus kodin sisustuksessa on tärkeää ja minulle sitä pitkälti luovat kauniit ja rauhoittavat sävyt. Haluan pitää kodin pohjan vaaleana, sillä vaaleilla sävyillä on valaiseva & avartava vaikutus ja näistä piirteistä pidän kovasti. Myöskin tietynlaisella minimalistisuudella on suuri vaikutus kodin harmoniaan. Joitain pienesineitä kotoa toki täytyy löytyä, ne mielestäni kertovat kodista & sen asukkaista ja osaltaan tekevät sen koti-fiiliksen. Kuitenkin less is more pätee tähän hyvin.


Kodissa tärkeitä ja olennaisia ovat pehmeät ja miellyttävät tekstiilit: ei karheita, ei kutittavia, mutta samaan aikaan kuitenkin silmää miellyttäviä. Tyynyt, torkkupeitot, matot, verhot; koskee kaikkia. Lisäksi niiden tulee olla lemmikkiystävällisiä, sillä mm. tyynykasoja täytyy voida kaikkien tässä kodissa asuvien hyödyntää. Tällaiset tekstiilit tuovat lämpöä ja kodikkuutta sisustukseen (noista niitä hyödyntävistä pehmopörröistä nyt puhumattakaan!).

Kukkaset, erityisesti leikkokukat, on mun mieleen ja niitä pyrin säännöllisesti kotiin ostamaan. Pieni kukkakimppu ei maksa montaa euroa, mutta tuottaa suunnattomasti iloa kauneudellaan. Pidän myöskin siitä, että vuodenajat näkyvät kodin sisustuksessa. Kukkasissa vuodenajat näkyvät väreissä (ja myöskin kukkalajissa): keväällä ja kesällä pirskahtelevia sävyjä, syksyllä tummempaa ja talvella valkopainotteista. Näin meillä.

Nyt uutena, mutta harkittuna juttuna meidän kodin sisustuksessa on pienet puiset yksityiskohdat, tosin vain muutamat sellaiset (ainakin nyt alkuun :P). Erityisesti silmääni miellyttää vaalea puu, lemppareina mm. koivu, tammi & vaahtera. Tuntuu vahvasti siltä, että tällaiset puiset yksityiskohdat on tulleet meille jäädäkseen.

Tätähän olisi voinut jatkaa vaikka kuinka, kuten valaisimilla yms., mutta tässä nyt jotain! Valaisimista voisin tehdä ihan oman postauksensa joku kerta.
Minä haluaisin lähettää tämän haasteen eteenpäin suvi m:lle, Soilelle, Adalminalle, Caritalle, Miialle sekä Oonalle & Petterille. Toki tähän saa tarttua kaikki muutkin kiinnostuneet!

Comments

 1. 24.9.2012 / 20:42

  Kiitos haasteesta! :) Toteutam sen ilomielin. Tänään on kyllä blogitauko, kun oli ihan karsee migreeni. :/

  • 24.9.2012 / 20:48

   kiva että toteutat, odotan innolla!
   voi ei, päänsäryistä itsekin usein kärsivänä tiedän miten kamalaa se on, voimia!

 2. 24.9.2012 / 22:31

  Kiitti kivasta haasteesta. Toteutan sen mitä pikimmiten; Top 5 löytyy varmaan aika helposti:)

  • 25.9.2012 / 09:40

   jei mahtavaa, odotan innolla! :)

 3. 24.9.2012 / 22:49

  Mä voisin yhtyä näihin jokaiseen! :) mut erityisesti tämä viimeinen eli puiset jutut kolahtaa nykyään minuunkin.. Ne tuovat kodikkuutta ja lämpöä, muuten valkoiseen ja kylmäänkin tilaan. pienin askelin meilläkin edetään ;)

  • 25.9.2012 / 09:42

   joo jännä juttu! mietin et vaikuttaakohan siihen tämä syksy, osaltaan ehkä.. mut oon mä jo kauan blogeissakin ihastellut kauniita puunsävyjä. nyt rohkenin sitten tuoda niitä kotiinikin: alkuun turvallisesti kirppishankintojen kautta ;). puunsävy sopii niin upeasti valkoisen ja mustan kanssa että! ja harmaankin :)

 4. Äippä
  25.9.2012 / 08:29

  Niin kaunista! Tuo olikin aika tyhjentävästi teidän koti – noita kaikkiahan se on :)

  • 25.9.2012 / 09:43

   voi kiitos, mukava kuulla! tuota oli tosi kiva tehdä ja TOP kympinkin oisin saanu helposti kasaan ;)

 5. 25.9.2012 / 08:54

  Kiva tämä postaus. Nappasin itsellekin. Teillä näyttää niin houkuttelevalta :)

  • 25.9.2012 / 09:44

   kiva juttu, tulenkin lukemaan sinun top vitosen! ja kiitos :)

 6. SanMa
  25.9.2012 / 09:05

  Moi!

  Kauniita kuvia jälleen kerran! Nuo puiset jutut istuu teille kyllä hyvin. On se jännä, miten oma maku muuttuu hyvinkin pienessä ajassa. Itsellä oli vielä vuosi-pari sitten joku puunvärin kammo, en katsonutkaan minkäänsortin vaalean puun suuntaan, kun taas nyt olen laittanut sitä pienissä määrin omaan kotiin. Tosin itse en ollut ehkä niin avarakatseinen, kun puun väristä tuli mieleen vain sellainen tummunut ja kellastunut mänty, vaikka onhan niitä muitakin puulajeja, kuten nuo mainitsemasi :)

  • 25.9.2012 / 09:50

   voi kiitos paljon! <3
   ja ihana kuulla että istuu, jotenkin jännitin et sopiiko ne meille ollenkaan, mut kyllä ne silmää täällä miellyttää kovastikin! jännä miten sitä maku muuttuu ja kehittyy, hyvä niin! :)

 7. Hennis
  25.9.2012 / 10:33

  Minun täytyy kyllä sanoa myös, että tuo puun sävy on juuri se piste iin päälle, mitä teidän koti onkin tuntunut (minun silmääni) kaipaavan. Toki tässä tämänkin kommentin sanoessani tiedostan, että kyseessä todellakin on teidän elävien ihmisten koti eikä sen tarkoitus olekaan miellyttää minua vaan teitä. ;)
  Minun silmissäni se vaan nostaa teidän kodin sisustuksen kauniista upeaksi!

  Täytyy muuten sanoa, että jään katselemaan miten se ostamasi ”keittiöjakkara” asettuu teille. Mulla on aivan ihan 50-luvun metallinen keittiöjakkara (tismalleen samanlainen on seikkaillut Alvhemin stailauskuvissakin – ei toki sillä, että se siitä yksinään ihanaa tekis) mummoni peruja, mutta ei oikein mitään paikkaa missä pitää sitä näkösällä. Tai sitten oon vaan sokea omalle kodilleni, kun en paikkaa keksi. :D

  • 25.9.2012 / 14:24

   mielenkiintoista kuulla :). ja hienotunteisuus on hyve! se pitää itse oivaltaa aina tällaiset asiat, että ne kannattaa toteuttaa ;). jotenkin sitä on niin hässäkkää ollu nämä pari ensimmäistä asuinvuotta (tuntuu kyllä puolelta vuodelta!!!), että ei oo vielä ehtiny niin paljon sisustusta miettiä kuin olisi halunnut. ja mun mielestä paras sisustus syntyykin hitaasti ja maltilla, vähän kerrallaan :). itse olen myös huomannut siten tulevan erittäin vähän mitään huteja! joskushan niitäkin toki tulee, ihmisiä kun vain olemme, mutta virheistä oppii!
   oon myös huomannu tuon saman et omalle kodille aika ajoin sokaistuu ja tarvitsee ulkopuolisen mielipiteitä, senkin vuoksi tämä blogi on niin huippujuttu! :)
   jakkara nököttää ruokailutilan nurkassa, täytyypä yrittää ehtiä tällä viikolla sitä kuvaamaan. kiitti kivasta kommentista Hennis! :)

 8. Marika
  25.9.2012 / 11:42

  Puun väri ja puiset esineet sopivat mielestäni erittäin kauniisti teille. Ja hyvähän se on että maku muuttuu, niin sen pitää ollakin.

  Olisit voinut hyvin tehdä vaikka TOP 50:n kodistanne, kaikki siellä on niin kaunista ja yhteensopivaa :)

  • 25.9.2012 / 14:18

   tosi kiva kuulla! mustakin ne istuu tänne kivasti, kun muistaa kohtuuden ;)
   ja kiitos paljon ihanista sanoistasi <3

 9. 25.9.2012 / 20:14

  Kiitos kivasta haasteesta! Sinun kodin sisustus vaikuttaa kyllä aina niin ihastuttavalta! :)

  • 25.9.2012 / 20:38

   voi kiitti, nätisti sanottu! ja kuules, ihan samat sanat sinulle :). voimia remppaan!

 10. 26.9.2012 / 13:36

  Kiitoksia loistavasta haasteesta – tämä sopii minulle loistavasti. Ja niin kaunista teillä, jään tänne ihastelemaan kuvia <3

  • 26.9.2012 / 13:56

   kiitos Carita! ja kiva että tartut haasteeseen, odotan innolla sinun top vitosta :)

  • 18.10.2012 / 10:44

   voi kiva, tuunpas heti tässä cappuccino kourassa lueskelemaan :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.