Etupihalta

 Parin lukijan pyynnöstä nappasin etupihasta muutaman päivitetyn kuvan. Viime viikolla teimme valmiiksi portaiden valaisinten puolen. Onneksi pidin pintani siinä, että valaisinten välit kaipaa jotain vihreää! Kun saimme pallotuijat istutettua, mies oli ihan samaa mieltä :)

Pallotuijilla on ihan hyvin kasvutilaa tuossa: leveyssuunnassa metri ja pituussuunnassa vielä enemmän. Täytyy vain sitten noita kiviä siirtää pois tieltä, kun sen aika koittaa. Ajattelin kyllä myös leikkoa tuijia esim. joka toinen kesä, jotta pysyy vähän edes kurissa. Nyt alkuun saavat kasvaa aika vapaasti, jotta eivät näytä liian pikkuruisilta.

Etupihalle tehtiin vielä ylimääräisistä kivenjärkäleistä tuollainen kivikasa (ylempi kuva). Niitä ei ihan hirveästi voinut suunnitella kun kivi roikkui kaivurin kauhassa, että se oli sitten aika lailla siinä mihin sattui tippumaan. Tällaiselle ”mä haluan miettiä tätä asiaa yön yli” -tyypille hiukan vaihtelua ;D. Laitettiin alle suodatinkangas ja päälle aiotaan laittaa reippaasti kuorikatetta, ehkä myös osittain kivimursketta, jota jäi vähän yli. Saapa nähdä mitä siitä vielä syntyy, jotain vihreää kivet kaipaa vielä rinnalleen. Tänään iltasella heti kun mies vain kotiutuu, olisi siis tarkoitus ryhtyä taas istutuspuuhiin. Jotenkin tässä kasvaa sellainen pienen pieni viherpeukalo vähän väkisinkin (ja tahtomattaankin) :P. Tänään sain äitini avukseni (= neuvonantajakseni) istuttamaan tulppaaninsipuleita, muutama krookuskin joukkoon, takapihalle suurten kivien juureen. Jotenkin musta tuntuu ettei niistä kymmenistä sipuleista mikään nouse, mutta jännityksellä odotan kevättä! <3

Tästä tuli kyllä tosi kiva, valaisinten valokeila osuu tuijiin iltaisin just kivasti!

Myöskin tunnelmakuvia iltahämärässä on pyydelty, niitä luvassa jonain toisena päivänä!

Comments

 1. 25.9.2012 / 15:59

  Oijoi! Näyttää todella upealta!! <3

  Nuo pallotuijat on niin söpöiset tuolla ja teidän valaisimet tosi tyylikkäät. Meilläkin olis varmaan ainakin yhdelle valaisimelle paikka. Mistä nuo teidän valaisimet on?

  • 25.9.2012 / 16:06

   kiitos paljon :))
   pallotuijat on kyllä tosi söppänät! nuo valaisimet on nimeltään Massive Graz ja tilasin ne Laatuvalaisimelta :)

 2. Niina ja 4kisua
  25.9.2012 / 16:00

  Mahtavan hienolta näyttää ;)

  • 25.9.2012 / 16:06

   kiitos Niina ja kisulaiset <3

 3. Emmi
  25.9.2012 / 16:11

  Hei! Ehtisitkö tekemään postauksen olohuoneen verhoista? Muutimme juuri uuteen asuntoon, joka on ihanan valoisa, mutta olohuoneeseen täytyisi saada suojaavat verhot vastapäisen kerrostalon takia. Valkoiset verhot olisivat parhaat mielestämme, malli ja pituus vielä mietityttää!

  Olohuoneemme ikkuna on samanlainen kuin ensimmäisessä kuvassa ”Kodikkaan tunnelmallinen olohuone” -postauksessasi, erona vain se, että kahden ikkunan välissä on lasinen ranskalaisen parvekkeen ovi, joka ulottuu siis aivan lattiaan saakka. Ikkunoidemme alla on paksut, ulkonevat patterit, aivan kuin postauksesi kuvassa. Päivisin verhot olisivat auki/ikkunoiden sivuilla, jotta valoa pääsisi sisään mahd. paljon, mutta iltaisin verhojen tulisi antaa näkösuojaa ja pimentää tila. Asumme kuudennessa kerroksessa, joten asunto on valoisa.

  Millaiset verhot itse laittaisit, roikkuvat suorat verhot vai pimentävän rullaverhon? Antaisitko tehdasmaisten pattereiden näkyä vai olisiko verhot lattiaan saakka? Entä materiaalit? Huonekorkeus on 2650mm.

  Voin lähettää kuvia, jos löytyy kiinnostusta ja jaksamista pienelle suunnitteluhommalle! Kiitos paljon jo etukäteen, arvostan sisustusmakuasi paljon! :)

  • 25.9.2012 / 16:33

   moi Emmi! ja kiitos vain kunniasta että mun vinkit kelpaisi :)). mulla heräs monia lisäkysymyksiä teidän olkkariin ja lähinnä ikkunoihin ja patteriin liittyen, et helpompaa varmaan kun laitat kuvia sähköpostiini niin voidaan siellä keskustella sitten lisää :). voin tehdä postauksenkin, mutta en valitettavasti tällä hetkellä uskalla mennä lupaamaan kuinka pian :/. yritän parhaani :)

 4. 25.9.2012 / 16:13

  Näyttää tosi hyvälle! Ihanan selkeää. :D Mun pitäisi ottaa teidän pihasta vähän mallia meidän vähän-sitä-ja-tota-ja-tätä -pihaan. :)

  • 25.9.2012 / 16:31

   oi kiitti! siihen pyrinkin tuon etupihan kanssa, joten ihanaa jos sellainen välittyy ruudun taa :)). takapiha onkin sitten asia erikseen ;D. sinne ajattelin sellaista rönsyilevää kukkapenkkiä kahden kookkaan kiven juureen, saa olla sikinsokin vähän mitä vain, tulppaaneja ja pioneja nyt alkuun, ensi kesänä lisäyksiä mm. kuunliljaa. näkyy kivasti olkkarin ikkunoista sisällekin :)

 5. Sissi
  25.9.2012 / 16:48

  Ois kiva saada kokonaisuuskuva teidän talosta ja pihasta. On muutenkin niin nätti talo teillä! Niin ja se saunaterassi ja paljun kuva olisi kiva : ) Syksykattaukset olisivat ihania!

  • 25.9.2012 / 20:48

   kiitos Sissi! jonkinlaista kuvaa varmasti tulossa aina silloin tällöin, mutta kovin selkeitä ulkokuvia kodistamme en tänne valitettavasti laita. ymmärrät varmaan ;)
   saunaterassikuvaa ja paljukuvaa on jossain vaiheessa tulossa, nyt ei olla ehditty lähes kuukauteen siellä terassilla edes käymään! sen verran kiirettä pukkaa ja mieluummin lähdetään rentoutumaan sitten ihan kaupungin rajojen ulkopuolelle, kun on mahdollisuus, niin pääsee näistä tekemättömistä töistä hetkeksi hengähtämään :). mutta laitan toiveesi ylös!

   • Sissi
    16.10.2012 / 12:22

    Kiitos :) Ymmärrän toki sinua, blogi on kuitenkin julkinen sivu ;)

    • 16.10.2012 / 13:24

     :) jotain ulkokuvaa iltavalaistuksessa tulossa viimeistään huomenna!

 6. 25.9.2012 / 16:59

  Wau wau, aivan mielettömän ihanalta ja kodikkaalta näyttää!! :)

  • 25.9.2012 / 20:48

   kiitos ihanainen! :))

 7. Jenna
  25.9.2012 / 17:44

  Vau, upean näköistä! Sopii tosi hyvin nuo tuijat kyllä tuohon noin :) Hei saako ehdottaa postaustoivetta? Kun sillon puhuit siitä kun olit auttamassa veljeäsi muutossa niin siitä tuli mieleen, että olisi kiva, jos antaisit vähän vinkkejä pienen tilan sisustukseen! Sinullakin on varmasti kokemusta vähän pienemmistä neliömääristä ;D asutaan ihanassa asunnossa, mutta välillä säilytystila ja sen puute aiheuttaa harmaita hiuksia! ja se, miten sitä saisi taiottua lisää ilman, että olohuone näyttää varastolta. Sitten joskus jos sinulla on aikaa ja hieman pieniä vinkkejä niin ottaisin kaikki ne innolla vastaan! :)

  • 25.9.2012 / 20:53

   kiitos Jenna! ja aina saa esittää toiveita, eri asia sitten millä aikataululla niitä ehdin toteuttamaan :P. haluan pitää tämän mielekkäänä puuhana ja estää sellaisen pakkopullan, joten siksi joskus voi joutua odottamaan sen oman toiveensa toteuttamista siihen saakka, että saan inspiraation sitä alkaa kirjoittelemaan. toivottavasti tämä ei haittaa! olisi toki eri asia, jos voisin päivittäin käyttää tähän ihanaan harrastukseen esim. 5 tuntia! voi kuulostaa tyhmältä, mutta näin sen jotenkin tökstöks yritin nyt selittää :D. toiveesi on kuitenkin kirjattu ylös :)

   • Jenna
    26.9.2012 / 15:24

    Siis ymmärrän täysin, tämä on sinun blogi ja sinä päätät mitä kirjoitat ja mitä et, ei se todellakaan haittaa! :)

    • 26.9.2012 / 15:38

     kiva! ehdinkin jo illalla hiukan luonnostella tuota sun postaustoivetta, joten työn alla on :D

 8. -aNo
  25.9.2012 / 18:45

  Hyvältä näyttää etupiha ja kiva kun saadaan nähdä vielä valotkin päällä :) Oot saanu paljo postausehdotuksia ja toi pienen tilan sisustusjuttu ois kiva kun itelläki vapautu yks ylimääränen huone ja sinne pitäs keksii jotakin ;D

  • -aNo
   25.9.2012 / 18:54

   Onks teillä muuten 3mh? Se missä on raitatapetti sitte oliks yhessä se ruusu? Ja sitten se makkari ku näkyy ainaski 2010 vuoden makkari postauksessa ;D luin sitä ja mietin että enks mä oo tota makkarii nähnykkä vai häh?! :D

   • 25.9.2012 / 21:00

    juu on kolme makkaria. eli se missä mustavalkoraitaa, sit ruusutapettihuone ja sit tää meidän nykyinen ja alkuperäinen makuuhuoneemme :). vaihdettiin tosiaan makkarin paikka tossa vuodeksi niin osa lukijoista meni varmaan vähän sekaisin :D

  • 25.9.2012 / 20:59

   kiitoksiii ja kyllä saatte :)
   juu tuli vähän hiki ku alko satelee noita postausehdotuksia ;D. toki mielelläni kuuntelen teitä ja teidän toiveita, mutta nyt tiedän että ne hiukan lykkääntyy kun on pientä aikapulaa. mut yritän parhaani mukaan niitä toteutella!

 9. Hanna
  25.9.2012 / 18:50

  Aivan ihanan ja tyylikkään näköistä!! Wau!!

  • 25.9.2012 / 20:54

   kiitos ystäväiseni <3 <3 <3

 10. 25.9.2012 / 22:00

  Kivalta näyttää! :)

  • 25.9.2012 / 22:27

   kiitos Lissu! :)

 11. Mervi
  25.9.2012 / 22:58

  Tosi tyylikästä!

  • 26.9.2012 / 08:16

   kiitos Mervi, mukava kuulla! :)

 12. Mari
  26.9.2012 / 09:42

  Hei,
  Olemme juuri muuttaneet rakentamaamme omakotitaloon ja ihailin teidän ulkovaloja. Olet varmasti kertonut tämän aikaisemmissa postauksissa, mutta kyselisin uudelleen että minkä merkkiset ulkovalot teillä on? Sopivat kerrassaan niin mahtavasti yhteen noiden tuijien kanssa :) Tuota tyyliä olen itsekin miettinyt, mutta tuntuu että valikoima on niin valtava mistä valita :)

  • 26.9.2012 / 09:44

   moi Mari! kiva kuulla :). tarkoitatko nyt siis noita pylväsvalaisimia vai ulkoseinävalaisimia? pylväsvalaisimet on nimeltään Massive Graz.

   • Mari
    26.9.2012 / 09:51

    Juurikin noita pylväsvalaisimia :) Kiitos suuresti!!!!

    • 26.9.2012 / 09:53

     eipä kestä :)

 13. 26.9.2012 / 10:35

  Tosi kaunista! Tuli mieleen, että olisiko nuo pallotuijat kauniit valojen alla, mutta toisaaltahan ne on niin sopivasti keskellä kaistaleita ja olisi liian tyhjää jos olisivat valojen kanssa samassa kohden. Ihanaa varmasti kun saa laittaa talon pala palalta mieleisekseen ja rauhassa sitä mukaa kun ehtii.

  • 26.9.2012 / 12:18

   kiitti! niin, sitten tuijia olisi pitänyt olla kolme, koska valaisimiakin on kolme ja se olisi ollut jo liian aseteltua makuuni :). valaisinten valokehä osuu kyllä nytkin tuijiin, ulottuu sen verran laajalle alueelle.

 14. HM
  29.9.2012 / 22:24

  Moi! Tosi hienolta näyttää! Kivasti istuu noi pallotuijat tuohon. Talon julkisivussa myös kaunis väritys. Tykkään todella paljon! Hyvää syksyä sinulle ja ihanalle blogille!

  • 30.9.2012 / 10:01

   voi kiitti! ihana kuulla tällaista palautetta, piristit mun aamupäivää kovasti! sinulle myös ihanaa syksyä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.