Ilveksessä

Tampere on yksi ehdottomia lempikaupunkejani Suomessa, ollut jo jotakuinkin puolet elämästäni ja käynkin siellä melko säännöllisesti. Olen myöskin asunut Tampereen lähettyvillä kolmisen vuotta, joten kaupunki on tuttu niiltäkin ajoilta. Lisäksi mulla asuu Tampereen seudulla ystäviä ja sukulaisiakin. Isoksi kaupungiksi Tampere on mielestäni kovin kaunis, yleensä kun isot kaupungit tapaavat olla hieman rumiluksia ja kolkkojakin. Kesällä kaupunki on ihanan vehreä!

Eräs lukija tätä ehti jo pyytämäänkin, joten tässäpäs muutama kuva reilun viikon takaiselta viikonloppulomaltamme, joka suuntautui Tampereelle. Yövyimme Sokos Hotel Ilveksessä, koska mulla oli viime talvena blogiyhteistyön kautta saatu Sokos Hotel -lahjakortti vielä käyttämättä. Ajattelimme käyttää lahjakortin Ilvekseen, koska siellä majoittumisesta meillä ei ollut aiempaa kokemusta. Varausta tehdessäni ilmoitin toiveen: huone mahdollisimman ylhäältä hyvällä näköalalla ja sen saimme. Huone sijaitsi 14. kerroksessa (kerroksia yhteensä 19) kivalla näkymällä Hämeenkadun ja Tammerkosken suuntaan.

Hotelli vaikutti hyvältä: tilat oli viihtyisät ja huone kiva sekä kokonsa että sisustuksensa puolesta. Sisustuksessa oli käytetty neutraaleja maanläheisiä sävyjä; myös puuta löytyi melko runsaasti mm. kalusteista.
Lauantaipäivän vietimme kaupungilla liikuskellen ja muutamia kauppoja kierrellen. Saunoimme hotellilla ja sen jälkeen suuntasimme Pancho Villaan syömään, ensimmäinen kokemuksemme tuosta ravintolasta, mutta ei varmaankaan viimeinen. Ruoka oli herkullista ja voi miten runsaat annokset sieltä sai, vähän liiankin runsaat. Minä söin itsekokoamiani broilerfajitaksia (tortillakuoressa broileria, paprikasipulipaistosta ja aivan ihanan raikasta vihersalaattia!) ja mies jonkin hampurilaisaterian (kamera lepäili hotellihuoneessa). Emme kerta kaikkiaan jaksaneet syödä kaikkea ja kun tarjoilija haki astiamme pois, hän tuumasi että ihan tyypillistä heidän ravintolassaan että ihmisiltä jää ruokaa. Siitä jäi hiukan harmistunut mieli, kun joutuvat paljonkin heittämään ruokaa roskiin :/. Mielestäni annoksia voisi sitten pienentää ja listassa voisi olla maininta, että jos haluaa oikein tuhdin annoksen, sen saisi muutaman euron lisämaksusta.
Ruuan päätteeksi teimme pienen kävelyn Tampereen yössä ja piipahdimme vielä yömyssyillä Koskikadun Hemingway’s:ssä, johon kesällä kovin tykästyimme. Myöskin Oulun Hemingway’s-ravintolat ovat makuumme: kiva ja viihtyisä tunnelma, sellainen ihan omanlaisensa tunnelma, jossa on mukava nauttia lasillinen hyvässä seurassa.

Yksi pieni pettymys hotellilla mielestämme oli ja se oli aamiainen. Aamiainen oli tarjolla klo 11 saakka, mutta kun kymmeneltä aamiaisravintolaan saavuimme, oli sieltä lähes kaikki loppu. Lämpimiä niukanlaisesti; vain rippeet jäljellä, leipää oli saatavilla vain yhdenlaista, muut leipäkorit ammottivat tyhjyyttään, hedelmiä ei juuri minkäänlaisia (lähinnä luumuja). Meillä oli kuitenkin jonkinlainen aikataulu, joten ei siinä kovin kauaksi aikaa valitettavasti ehtinyt jäädä odottelemaan täydennyksiä. Tämä ei mielestäni ihan vastannut korkealaatuiseksi itseään kutsuvan hotellin tasoa. Ihan pakko vielä todeta, että ei ole Scandic-aamiaisten voittanutta ;).

Mutta kaiken kaikkiaan tosi mukava kokemus oli tämä hotelli; erittäin rauhallinen, huoneet hyvin äänieristetyt, jonka ansiosta sai hyvin nukuttua. Voi olla, että ilman lahjakorttia tätä hotellia ei ehkä olisi tullut testattua!

Comments

 1. 2.10.2012 / 11:40

  Mä olen yöpynyt Ilveksessä pari kertaa työn puolesta ja tykkään kyllä hotellista. Edellisen kerran olin tuolla toukokuussa ja oli kiva ylläri kun olivat majoittaneet mut sviittiin! Meillä oli siellä siis eräs kokous ja järjestäjän ominaisuudessa mut oli jotenkin ”upgreidattu”. Kelpasi :P

  Mä oon kyllä tykänny myös noiden aamiaisesta, harmi että teillä kävi tollanen tyhmä juttu :/

  • 2.10.2012 / 14:47

   olipa tosiaan kiva ylläri! joo meillä oli vaan huono tuuri, tommosia pikkujuttujahan nyt sattuu. silloin se pikkasen harmitti, ei enää jälkeenpäin :)

 2. Eemi
  2.10.2012 / 12:48

  Hotelliaamiaista kuitenkin aina odottaa kovasti, joten tuollainen on tosi paha pettymys :(

  • 2.10.2012 / 14:48

   joo kyllä se vähän kurjalta tuntui, odotettiin sitä kuitenkin jonkin verran (varsinkin mies), mutta semmoista sattuu :)

 3. 2.10.2012 / 12:57

  Ai te ootte ollu täällä. :) Pancho Villa on ihan ok ravintola, mutta aikanaan kun se ei ollut ketju ruoka oli niin paljon parempaa! Nyt kun se on levinnyt ketjuksi, ruuan taso on laskenut hirveästi mikä ainakin itseäni harmittaa, haaveilen aina siitä vanhasta kunnon kasvisunelmasta, jonka sai Tammelan Panchosta.

  • 2.10.2012 / 14:49

   oltiin siellä tosiaan eka kertaa, joten ei vertailupohjaa aiempaan. ihan kiva paikka oli, perusravintola. pidämme kovasti meksikolaisesta, joten piti testata tuokin :). istumapenkit oli kyllä ihan karseet :D

  • 2.10.2012 / 15:52

   Myös mä olen sitä mieltä, että Panchot ovat menneet alaspäin. On niiden hampparit silti hyviä… Omnom :D

   • 2.10.2012 / 23:35

    onpa harmi!

 4. Roosa
  2.10.2012 / 14:34

  Minulta löytyy aikalailla täsmälleen samanlainen kuva, siis tuo mikä on ilveksestä otettu ;)

  Se on aina vakio yöpymispaikkamme (tuttumme on siellä töissä), kun vierailemme poikaystäväni kanssa tampereella. Aamiaiseen olen ollut täysin tyytyväinen vain silloin, kun se ei ollut Amarillon tiloissa, vaan jossain siinä ilveksen omassa salissa. Silloin se oli ihan uskomattoman runsas ja kaikkea kyllä riitti (vaikka musta makkara loppuikin 5 min välein, sitä kiikutettiin kyllä koko ajan lisää ;)

  • 2.10.2012 / 14:50

   Amarillon tiloissa oli tuo aamiainen! jotenkin hotellin yleistaso sai odottamaan aamiaiselta enemmän, mut elämä on ;D

 5. Jenna
  2.10.2012 / 15:51

  Hih, hauska tuo kuva missä näkyy jalat sängyllä :D se on kyllä harmi, jos hotellin aamupala on pettymys! Sitä kun odottaa aina niin kovasti… Onneksi Suomessa aamiaisen taso on kyllä melkein joka paikassa hyvä jos ei ota huomioon tuota että tavarat loppuu, ulkomailla se on taas sitten aivan eri asia (Roomassa saatiin aamupalaksi kivikova sämpylä ja paketti marmeladia, nam) :D

  • 2.10.2012 / 23:37

   mies ehkä hieman uupui kaupoilla :P. no en edes monessa käynyt ja vain yhden pienen jutun ostin :).
   joo jotenkin sitä odottaa Suomessa hotelliaamiaiselta ihan jotain muuta kuin ulkomailla ;). onhan huonehinnatkin ihan eri luokkaa ja meillä tosiaan aina (yleensä) se aamiainen sisältyy hintaan automaattisesti.

 6. Kirsi
  3.10.2012 / 13:33

  Oon sun kanssa samaa mieltä ettei Scandicin aamiaisen voittanutta ole. Yövyttiin viimeksi Cumulus-hotellissa ja siellä oli surkea aamiainen, koska vaihtoehtoja oli tosi vähän.

  • 3.10.2012 / 13:37

   se on niin ihanan monipuolinen ja löytyy monia mun lemppareita :)

 7. 3.10.2012 / 16:41

  Olen pari kertaa yöpynyt Ilveksessä ja ekalla kerralla (muutama vuosi sitten) aamiainen oli mieletön! Mulle oli myös pettymys, kun alkuvuodesta siellä olin, että aamiaspaikka oli siirtynyt eri tiloihin ja samalla valikoima oli pienentynyt hurjasti. Ilves on kyllä kiva hotelli, olen ollu täsmällään samannäköisessä huoneessa. =)

  • 4.10.2012 / 09:26

   mä en edes tiennyt ennen teidän kommentteja et siellä on ollu joskus joku toisenlainen aamiainen! huoneet ja kaikki tilat oli kyllä kivat :))

 8. 3.10.2012 / 20:31

  Onpas hauska postaus. Itse olen aina haaveillut, että olisi kiva yöpyä Ilveksen ”korkeuksissa”. Vaan eipä sitä kotikaupungissa tule hotelliöitä vietettyä. Nyt sain sitten kuviesi kautta tuntumaa huoneisiin ja näköalaan:)

  • 4.10.2012 / 09:27

   no olipa mukava juttu! :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.